Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Koponyáján kívül fejlődött agya a csodababának
  2014-02-07 12:18:01, péntek
 
  Az orvosok semmi esélyt nem láttak arra, hogy a kis Faith túléli a szülést. Túlélte, sőt azóta teljesen egészséges.
- Még csak el se gondolkodtunk az abortuszon" - kezdi a brit kislány 20 éves édesanyja, Jessica Williams, majd hozzáteszi, a rossz hírt, miszerint gyermekének egy ritka fejlődési rendellenessége van, a terhességének 17. hetében közölte vele orvosa. A rendellenesség az enkefalokele, más néven agysérv egy ritka válfaja volt, melynek következtében a kislány koponyája nem záródott össze rendesen, így agyának egyik része a koponyán kívül fejlődött.
Habár az agysérv az esetek egy jelentős részében műtéttel kezelhető, Faith esetében az orvosok nem voltak bizakodóak. ,,Azt mondták nekünk, a rendellenesség érinti Faith légzésközpontját, vagyis ha meg is születik, nem tud majd önállóan lélegezni, ha mégis, valószínűleg súlyosan fogyatékos lesz. Amikor a lehetőségeinkről kérdeztük őket, akkor az elsők között merült föl az abortusz." A házaspár, akinek már van egy egyéves kisfia azonban semmiképp sem akart abortuszt. Adni akart a kislánynak egy esélyt.
- Így megkerestek egy másik orvost is, aki azzal biztatta őket, hogy a praxisa során már találkozott már rosszabb esetekkel is, amiknek aztán jó vége lett. Jessica és 21 éves férje ezzel a tudattal ment haza, és várta a szülést. A kis Faith tavaly, október 13-án született császármetszéssel, és ellentétben az orvosok várakozásával már abban a pillanatban felsírt, ahogy a világra segítették.Majd még egyszer
Szültésekor
....


- Kiderült, a sérv végül nem befolyásolta a légzésközpontot, így a kicsit és édesanyját néhány nap múlva hazaengedték. Ahogy betöltötte a három hónapos kort, megműtötték: eltávolították a halott agyszövetet, beépítettek egy söntöt, ami a felesleges agyvizet a gyomorba vezeti és bezárták a koponyát. Édesanyja szerint Faith remekül viselte a műtétet, gyorsan felépült és ma már semmire sem emlékszik az egészből. És, ha mindez nem lenne elég, mindent tud, amit egy vele egykorúnak tudnia kell
Műtét után
........

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Botrány a Szocsi olimpián
  2014-02-07 12:06:51, péntek
 
  Szocsi: rejtett kamerák a zuhanyzókban?
Az orosz miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Kozak véletlenül szólta el magát a rejtett biztonsági kamerákról
Nem telik el úgy nap, hogy ne kapnánk valamilyen hírt hiányosságról vagy botrányról a téli olimpiát illetően. Legutóbb Dmitrij Kozak és az olimpiai faluban található zuhanyzókra irányult nagyobb reflektorfény. Szerinte ugyanis az újságírók felelősek azért, hogy rossz színben tüntetik fel a szocsi ötkarikás játékok szervezését. Kozak épp egy ilyen kérdésre válaszolt egy sajtótájékoztatón, amikor elmondta:
- A biztonsági kamerák képén látszik, hogy az emberek megnyitják a zuhanyzóban a vizet, majd a falra irányítják, ezt követően pedig egész napra elhagyják a szobát."
Majd mielőtt az újságíró újabb kérdést tehetett volna fel Kozaknak, elvezették a helyszínről mondvacsinált indokkal. A hírek ellenére eddig még nincs bizonyíték arra, hogy a fürdőszobákba valóban kamerát szereltek volna az olimpiai faluban.

- A fürdőszobák mellett egy másik mellékhelyiség is beszédtémát szolgáltatott a játékok kezdete előtt: több helyen két WC-t szereltek be egy fülkébe.
.......


Egészen elképesztő megoldással rukkoltak elő a feladatra megbízott szakemberek
A februárban, Szocsiban kezdődő téli olimpia körül már nagy a felhajtás. Sajnos a környéken zajló robbantások nem vetnek túl jó fényt a viadalra. Az ötkarikás játékok helyszíneinek tervezői gondoskodtak róla, hogy a versenyzőknek további kellemetlen pillanatokat okozzanak.





 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Helen Csok: Kívánság
  2014-02-07 11:57:18, péntek
 
  /Hegyesné, Marikától kaptam/

Jó lenne mindenkit szeretni,
Aki engem viszontszeret,
Aki őszintén nyújt kezet.
Aki mosolygón rám tekint,
Aki elmegy, de visszaint.
Aki a jobbomon halad,
Aki mindig velem marad.

Jó lenne mindenkit szeretni,
Akkor is, ha nagyon nehéz.
Azt is ki jön, és rám se néz.
Vagy, ha rám néz, de mégse lát.
Aki felró minden hibát.
Aki vádol, ha nincs miért,
Ki meghallgat, de meg nem ért.

Jó lenne mindenkit szeretni.
Elfogadni más igazát.
Nem aratni, csak mindig vetni...
Szebb lenne tőle a világ!


 
 
1 komment , kategória:  versek  
leragadtam itt az új weblapodnál,
  2014-02-07 11:48:37, péntek
 
  szia Maroka, csak kintről voltam, és leragadtam itt az új weblapodnál, olvasgatni,a Culevitig volt időm, de azt hiszem sokat olvasok még itt... nagyon sok cikket tudtál hozni, és érdekesek, hatalmas munkád lehet benne!! /Még majd folytatom a weblapomat - Maroka/
Visszajöttem, kintről nem tudtam a képet betenni, és most GRATULÁLOK !!

.........


Köszönöm szépen, aranyos vagy, hogy a weblapomat is megnézted, Maroka
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Keresztelő Szent János halálának története
  2014-02-07 11:32:44, péntek
 
  Horváth István Sándor Atya elmélkedése hallgatható Link

Imádság
Jóságos Istenem, hálás szível köszönöm Neked mindazt, amivel mindennap elhalmozol jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan Jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek Téged? Szent kegyelmeddel eltökélem, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek Téged mindenek fölött!

Heródes Antipász király is értesült Jézus tetteiről, mert híre messze földön elterjedt. Azt gondolta, hogy Jézusnak azért van csodatevő ereje, mert Keresztelő János támadt fel benne a halálból. Voltak azonban, akik azt állították Jézusról, hogy ő Illés. Ismét mások azt hirdették, hogy próféta; olyan, mint egy a többi próféta közül. Ennek hallatára Heródes továbbra is azt gondolta magában: ,,Ő János, akinek fejét vétettem. Ő támadt fel a halálból." Heródes volt ugyanis az, aki embereivel elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét." Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta. Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott. A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked". Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is". A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét". Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését: ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának. Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Mk 6,14-29

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
KataNing dal
  2014-02-07 00:11:25, péntek
 
  Szia Maroka ,köszönöm a látogatásod és a jókivánságod!Vigyázz te is magadra ,kivánom legyen szép a hétvégéd!Szeretettel ölellek és puszim száll feléd!
Szeretettel várunk téged is! Bertalan Kata
Videó Link
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Te hallottad, hogy a Zsuzsi plasztikai sebésznél
  2014-02-07 00:04:31, péntek
 
  Te hallottad, hogy a Zsuzsi plasztikai sebésznél volt és felvaratta az arcráncait?
- Tényleg?
- Igen, de most ha elmosolyodik, felemelkedik a bal lába a földről.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.