|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 30
|
|
|
|
2014-02-07 23:54:16, péntek
|
|
|
Lenmagos sütőtök-falatok
Hozzávalók:
sütőtök
póréhagyma
fokhagyma
lenmag
méz
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítek egy mélyebb teflonedényben, amelynek van teteje is. A póréhagymát megfonnyasztom, majd rászórom az apró darabokra felszeletelt fokhagymát is. A sütőtököt megszabadítom a héjától, majd apró kockákra vágom, és azt is az edénybe teszem, enyhén megsózom, megborsozom. Lezárom az edényt, és várok, amíg megpuhul a sütőtök. Ha nagyon nem ereszt levet, öntök rá egy kis vizet. Ha már jól megpuhult a tök, leveszem a fedőt, és megszórom lenmaggal, kicsit pirítgatom, majd néhány evőkanál mézet csurgatok rá. Kevergetem, így néhány perc alatt karamellizálódik a méz, és istenien átjárja a sütőtöktök-falatkákat. :-) Mindenkinek jó étvágyat!
Megjegyzés:
A receptet Gungikak küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:54:04, péntek
|
|
|
Vaníliás kifli IV.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
50 dkg margarin
24 dkg cukor
24 dkg darált dió
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd ujjnyi vékony, hosszú hengereket sodrunk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk.
Kifliket formázunk, előmelegített sütőben sütjük. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Fazekas Lajosné küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:53:51, péntek
|
|
|
Disznótoros - Hurka kolbásszal
A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével őseink a színhús körén kívül eső állati részeket is fel tudták használni.
A véres hurkák történelme
A véres hurka a hurkák egyik legősibb fajtája, már Odüsszeiájában is szerepelt. Homérosz mint vérrel, zsírral töltött belet írja le ezt az ételt, amit az ókori görögökön kívül a rómaiak is előszeretettel fogyasztottak. Épp ezért nem meglepő, hogy az első írásos recept a rómaiak sztárszakácsától, Apiciustól maradt ránk.
Hurkából, kolbászból is a házias az igazi! Hurkából, kolbászból is a házias az igazi!
,,Botellum sic facies: szex Ovi vitellis coctis, nucleis pineis concisei cepam, porrum concisum, ius crudum misces, Piper minutum et sic intestinum farcies. Adidies liquamen et vinum et sic coques." A recept szerint főtt tojásra, finomra vágott fenyőmagra, szintén finomra szelt hagymára van szükség, amit össze kell keverni a borsozott vérrel, és ezt az elegyet kell a disznó beleibe tölteni, majd a kész hurkákat megfőzni.
A rómaiak annyira szerették a különféle hurkákat, hogy az utcai kifőzdékben is gyakorta árulták, sőt az ún. trójai disznóhoz is felhasználták. A beszélő névvel bíró ételnél a sült malacba kolbászt és hurkát töltöttek, és így tálalták.
A rómaiak hódításainak köszönhetően Európa nagy része s a Brit-szigetek is megismerkedtek ezzel az étellel. A német törzsek az első században már is készítettek a hurkához hasonló ételeket, de a hurka az igazi népszerűségre a középkorban tett szert, főleg a szegényebb néprétegek körében. A levágott állat romlandó belsőségeit a hurka készítésével könnyen és takarékosan felhasználhatták, s ha tartósították, akkor egy darabig el is állt, így szolgálva a család javát. Ekkortájt, a középkorban váltak a gabonafélék a bélbe töltött massza elengedhetetlen részévé.
Talán a rómaiak által leigázott dél-skót provinciákban ismert hurka utódjának is nevezhetjük a skót haggis-t, aminek első írott receptjei a XV. században jelentek meg. A skótok által juhbelsőségből és zabból készített haggis ma még mindig nemzeti eledelnek számít. A sok évszázados múltra visszatekintő recept a mai napig szinte változatlan.
A régi német gyökerek miatt nem meglepő, hogy Németország régiói saját, egyedi hurkareceptekkel rendelkeznek, de egész Európában sokféle hurkafajta ismert. A már említett skót haggis mellett ott a francia boudin, a spanyol morcilla, a Korzikán ismert sangui, ami abban tér el a többitől, hogy a vér mellett az állat agya is részét képezi a hurkának. A különös hurkák közé tartozik még a finn mustamakkara is, amit forró áfonyamártással fogyasztanak. A spanyol morcillát általában tapasként fogyasztják, karikára vágva és átsütve. Az Ibériai- félszigeten a bélbe töltött massza fűszerezésénél szívesen használnak fahéjat és szegfűszeget. Szintén a spanyol hurkafélék közé tartozik a juhból készített chireta, aminél a belsőségek mellett egy kis szalonna és füstölt sonka kerül a töltelékbe. A boudin-t fogyasztó franciáknak köszönhetően a Karib-térségben is ismerik a véres hurkát, illetve ahogy arrafelé nevezik, a boudin créole-t.
Véres hurka, májas hurka, kolbász - igazi téli triumvirátus
A májas hurka is hurka!
A véres mellett a májas hurka is igen elterjedt Európa bizonyos országaiban. A német konyhán kívül az osztrák, horvát, szlovén, szerb, holland, finn, svéd, román és magyar gasztronómiában jelenik meg a májas hurka. Érdekességként meg kell említeni, hogy májjal gazdagított töltelékkel készült hurkafélék léteznek Japánban és Koreában is. Kínában a kacsamájjal gazdagított ,,kolbász" mellett a vérrel készített is igen népszerű.
Ennél az ételnél a fő alapanyag a hús, amihez annyi májat adnak, hogy megkapja jellegzetes ízét, a betöltendő massza fontos összetevője még a szalonna és a hagyma is. A májas hurkát leggyakrabban borssal, majorannával, szegfűborssal, kakukkfűvel, mustármaggal vagy szerecsendióval szokták fűszerezni. A májas hurkát sokszor eszik magában, vagy kenhető krémként, azaz kenőmájasként kínálják.
Ropogósra sülve igazán ízletes a hurka
Hurkák - magyarosan
A magyar konyhában ismert hurkák szintén tájegységenként változnak. Változhatnak a masszát alkotó összetevők, illetve azok arányai, más és más lehet a fűszerezés, illetve az elkészítés módja. A disznóöléskor általában véres és vérmentes hurkákat is készítenek. A hurkához felhasznált állati eredetű részek mellett leginkább kása kerül a masszába, bár egyre többször készítenek zsemlével, kenyérrel gazdagított tölteléket is.
Az elkészült masszát a belekbe töltik, majd az úgynevezett abáló lébe teszik, és abban főzik. A hurkát az elkészítés után nagyjából egy hétig fogyaszthatjuk, illetve a mélyhűtőben tárolhatjuk huzamosabb ideig. Ha felfüstölik a hurkát, akkor akár 3 hétig is eláll.
Ha jól van fűszerezve, isteni a hurka!
A régi magyar szakácskönyvekben igen sokféle, alaposan megírt recept segítette azokat, akik otthon hurkakészítésre adták a fejüket. Zilahy Ágnes a XIX. század végén így írja le a véres hurkához kapcsolódó procedúrát:
,,A véres hurka
Két liternyi disznóvért bele kell tenni egy nagy tálba, mikor a kövér disznót széjjel daraboljuk, mindig kerül holmi hulladék husos kövérség a nyaka tájáról, mely kissé véres és egyébre nem alkalmas, mint a tüdős, májas és véres hurkákba izesitőnek, az ilyen kövérséget fel kell jól forralni - ugy, fél óráig; ebből a kövérségből apróra kell vagdalni egy liternyi csomát és a tálba lévő vérhez kell tenni. Hét zsemlét tejben meg kell áztatni egy óra hosszáig, azután széjjel kell morzsolni de nem kell kicsavarni, a mennyi tejet feliszik, annyi had maradjon benne. Ezt a tejes zsemle pépet is a vérbe kell önteni. Adjunk még e véres keverékhez negyed kilónyi szalonnát apró koczkákba vágva.
Ezt el is lehet hagyni; de sokan szeretik, ha tálaláskor, a felvágás után szép tarkán kifehérlik a fekete alapból a szalonna-koczka. Az ugyis már kissé sós vérbe csak kevés sót kell tenni; ne hogy elsózzuk, arra nagyon kell ügyelni; inkább többször meg kell kóstolni. Két kávéskanál tört borsot, egy kávéskanál tört szegfű szeget és egy kávéskanál borsfű pelyvát, ugy mint némely helyen nevezik - csombord virág száraz fűszeres levelét kell a véres hurkába tenni. Ezt a füvet nem kell a majoránnával össze téveszteni, mert a véresbe a majoránna sehogy sem való, ha borsfü pelyva nincs a kéznél, inkább nem kell bele egyebet tenni a fent irt két fűszernél.
Lehet a véresbe, zsemle helyett, egy kevéssé előbb felforralt rizskását is tenni, két liter vérhez egy negyed kilónyit. Ha a véres töltelék izét teljesen helybehagytuk, vegyük elő a hurka töltőt, huzzuk fel a csövére, a hét arasz hosszuságu darabokba elszabdalt belekbe töltsük a tölteléket.
A végét kössük be erős czérnával és szorosan, nehogy a hig vér töltés közben kifusson belőle. Ha mind feltöltöttük az anyagot. kössük be szorosan a hurkák végeit és rakjuk buzogó forró vizbe, ugy 15 perczig hagyjuk forrni, azután szedjük ki hideg vizbe és rakjuk ki deszkára; ugy tegyük el hűvös helyre kamrába; használatkor süssük meg lábasba téve, láng tüzön, szép pirosra."
Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv, 1892
Krumpli és káposzta az igazi kísérője a hurkának!
Hurka háziasan
Manapság leggyakrabban hentesnél vesszük a hurkát, amit általában sütőben vagy serpenyőben készítünk el. A hurka mellé minden esetben dukál egy-egy szál sütni való kolbász is, köretnek meg szinte kívánja a főtt krumplit, de egy szeletnyi jó, ropogós héjú friss kenyér is tökéletes partnere ennek az ételnek. A hurka és kolbász ebéd mellé érdemes savanyúságot is kínálni, egy kis csalamádé, ecetes cékla vagy kovászos uborka formájában.
A hurka sütés közben hajlamos kirepedni, amit egy viszonylag könnyű módszerrel kivédhetünk, ha sütés előtt egy fogpiszkálóval kiluggatjuk a belet. Ha nem tepsiben, hanem serpenyőben szeretnénk elkészíteni, akkor nyugodtan süthetjük vastagabb karikákra szelve is.
WM
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:53:39, péntek
|
|
|
Erőleves szalonnagombóccal
Hozzávalók:
2 liter erőleves
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt hús
6 db szikkadt zsemle
2,5 dl tej
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
vaj
4 evőkanál liszt
petrezselyemzöld
só
Elkészítés:
Szép kis deszkánkon a szalonnát felkockázzuk, majd a zsemlét is, ez utóbbit krutonméretűre daraboljuk. Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.
Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselymet olvasztott vajon kicsit megpároljuk, majd beledolgozzuk a gombócmasszába. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
Vizes kézzel gyermekökölnyi gombócokat formálunk belőle, és egy jó fazéknyi, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük.
Jól lecsöpögtetve tegyük a tányérokba, és merítsük rá a forró erőlevest.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:47:04, péntek
|
|
|
Türkiz
A türkizhez hozzárendelhető:
Csakra: torokcsakra
Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak
Elem: víz, levegő
Tulajdonsága:
Színe: halványkék - halványzöld
átlátszatlan
A türkiz a porózus kövek közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, Hatására kifakul, törékennyé válik.
Gyógyhatása:
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással.
Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is.
Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat.
Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére.
Hatással van ezenkívül az izületekre és az izmokra, jó inszalaghúzódás,-gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.
A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is.
Hátráltatja a hólyag vagy vesekövek kialakulását.
Használatával felszívódnak az ödémák is.
Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk.
A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat,a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat.
Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.
Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől.
Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták.
A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.
Forrás:http://gyogykovek.mindenkilapja.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító kövek, kristályok |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:44:22, péntek
|
|
|
Tigrisszem
A tigrisszemhez hozzárendelhető:
Csakra: napfonat csakra
Csillagjegy : Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas
Elem: föld, némi levegő
Tulajdonsága:
Színe: sárgásbarna, aranybarna
az áttetszőtől az átlátszatlanig.
Gyógyhatása:
A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást.
Hatással van az izületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott.
Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.
A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában.
A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok.
Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani.
A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat.
Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására.
Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.
Forrás:http://gyogykovek.mindenkilapja.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító kövek, kristályok |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:41:44, péntek
|
|
|
Sólyomszem
A sólyomszemhez hozzárendelhető :
Csakra : szakrális csakra, homlokcsakra
Csillagjegy : Vízöntő
Elem : levegő, némi föld
Tulajdonságai :
Szín : kékes, kékesfekete
átlátszatlan
Ez a kő elsősorban raktároz. Felvesz minden felesleges energiát, így minden területen alkalmazható, ahol túlteng az energia. Emiatt csak rövid ideig szabad használnunk.
Gyógyhatása :
Már a nevéből is kitűnik, hogy ez a kő hatással van a szemre, valamint a fej egész területére. Használhatjuk minden szemproblémára, illetve a szem túlerőltetéséből eredő fejfájás kezelésére.
Lelki síkon is kapcsolatban áll a szemmel. Képessé tesz a szellemi áttekintésre, távolságot tartva az eseményektől.
Segít, hogy a zaklatott helyzetekben megőrizzük nyugalmunkat, higgadtságunkat, ne veszítsük el rálátásunkat.
Ilyen módon a stresszes helyzetekkel is könnyebben elbánunk.
Forrás:http://gyogykovek.mindenkilapja.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító kövek, kristályok |
|
|
|
|
|
2014-02-07 23:37:38, péntek
|
|
|
Szodalit
A szodalithoz hozzárendelhető:
Csakra: homlokcsakra
Csillagjegy: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak
Elem: föld, levegő
Tulajdonságai:
Színe: fehér, szürke, kék, zöld
átlátszótól az átlátszatlanig
Gyógyhatás:
A szodalit már nyers állapotban is megnyugtató hatású, hiszen ha ránézünk, a fátyolfelhőkkel átszőtt, ragyogó kék ég, vagy a tenger fehér tajtékot vető hullámai jutnak róla eszünkbe.
A szodalit hatásával javítja tudatos észlelőképességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti emocionális kiegyensúlyozatlanságunkat is.
Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot, általa bensőleg szabadabbnak érezzük magunkat.
Használják a látás javítására, a szem gyulladásának eseteiben, retinaproblémák kezelésére.
Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében. Ekcémára is hasznos segítség.
Kezelhetünk vele minden mirigybetegséget, illetve a mirigyek működési zavarait, beleértve a pajzsmirigyet is.
Mivel a nyaktájékra is pozitív hatással van, használhatjuk például rekedtség vagy gégepanaszok esetében is.
A szodalit erősíti az immunrendszert.
Hatásos nyirokproblémák esetében is.
Forrás:http://gyogykovek.mindenkilapja.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító kövek, kristályok |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 30
|
|
|
|
2014. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
521 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 173
- e Hét: 4687
- e Hónap: 9725
- e Év: 139432
|
|
|