Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
6 érv Isten létezésére
  2014-02-09 22:10:47, vasárnap
 
  Máté Bence Link



"Üdvözlünk az EveryStudent.hu oldalon!

Ahol senki sem nevet ki, ha kérdéseid vannak az életről,
vagy arról, hogy milyen lehet megismerni Istent.

Jó, hogy itt vagy!
Link Link Kapcsolat




Az everystudent.hu egy olyan hely, ahol senki sem nevet ki, ha kérdéseid vannak az életről, vagy arról, hogy milyen lehet megismerni Istent.

A weboldalon cikkeket, igaz történeteket, illetve kérdéseket és válaszokat találsz Istennel kapcsolatban. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan megírhatod nekünk! Mindenkinek megpróbálunk személyesen válaszolni a feltett kérdéseire. Szeretnénk segíteni felismerni, hogy Isten személyes kapcsolatot szeretne mindenkivel, és megmutatni, hogy akár már ma meg lehet ismerkedni Vele.

Ezt a weboldalt a FÉK - egy "felekezetek közötti" keresztény szervezet - üzemelteti. A FÉK diákszervezet megtalálható az ország több egyetemén és főiskoláján, illetve kétszáznál több másik országban is. Ha szeretnéd megismerni a FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) tételes, hivatalos "hitvallását", illetve kapcsolatát más keresztény szervezetekkel vagy egyházakkal, szívesen elküldjük neked a választ emailben!

Reméljük, hogy fontolóra veszed, hogy megismerd Istent és az irántad való szeretetét! Véleményünk szerint nincs semmi, ami annyira be tudná tölteni az emberi szív és lélek sóvárgását, mint az Istennel való személyes kapcsolat. "

 
 
1 komment , kategória:  6 érv Isten létezésére  
Hadd legyenek rád büszkék a gyermekeid !
  2014-02-09 10:54:15, vasárnap
 
  ,,Az öregek koronája: az unokák, és a fiak ékessége: az atyák." (Példabeszédek 17:6)




Gyermekeid most mennek végig azon a folyamaton, amelyből kifejlődik az a személyiség, akivé végül lesznek. Neveld hát őket fel úgy, hogy büszkék lehessenek rád!

Ehhez kövesd ezt a hat alapelvet:

1) Biztosítsd őket szeretetedről! Tudniuk kell, hogy szereteted adott, hogy sohasem fogod visszavonni megjelenésük, eredményeik vagy tetteik miatt. Tudják meg, hogy szereted őket azért, akik, és értékük sosem kétséges a szemedben.

2) Legyen szilárd jellemed és Isten szerinti értékrended, és bennük is ezt építsd! ,,Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól" (Példabeszédek 22:6).

3) Állíts fel egyértelmű határokat, és következetesen tartasd is be őket! Szeretik a gyerekek a szabályokat? Nem. De az elsődleges cél nem az, hogy örüljenek, hanem, hogy felelősséget tanuljanak, akkor azt majd a boldogság is követni fogja.

4) Segíts nekik, hogy felfedezzék magukban a bennük rejlő lehetőségeket! Ehhez az kell, hogy hallgasd meg őket, figyeld meg jól, és ha kiderült, mihez van tehetségük, akkor segíts azt fejleszteni!
,,Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak..." (Róma 12:6).

5) Ne akard belőlük önmagad másolatát készíteni! Isten minden gyermekednek egyedi és különleges személyiséget adott, ne akarj hát belőlük olyan valakit formálni, akiből sem Istennek, sem az embereknek nem kell még egy ugyanolyan.

6) Biztasd őket, hogy törekedjenek álmuk megvalósítására! ,,Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak." (Jóel 3:1). Lelkesedésük tüzére ne zúdíts hideg vizet, inkább élesztgesd!




Ne bírálójuk, hanem legnagyobb támogatójuk légy! Ha ezt teszed, akkor büszkék lesznek rád!

Mai Ige
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Mindig van több * IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!
  2014-02-09 09:31:48, vasárnap
 
  Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak." Erre ezt mondták neki: "Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."Jn 6,32-35.

Link



MINDIG VAN TÖBB

Jézus azt mondta nekik: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (Jn 6,35)

A Csendes Percek Kiadó csendesnapjának nyitó istentiszteletén vettem részt Lake Junaluska városában, Észak-Karolinában. Az alkalom lelkileg annyira felemelő volt, hogy amikor kimentem részt venni az úrvacsorai közösségben, a kenyeret egyből számba vettem, és nem mártottam bele a kehelybe. Megdöbbent kifejezéssel az arcomon néztem rá a lelkészre, aki kedves hangon csak ennyit mondott: "Ne aggódjon, mindig van több." Majd adott nekem egy másik darab kenyeret, hogy befejezhessem az úrvacsorát.
A lelkész szavai: "Mindig van több", végigkísértek a konferencia teljes ideje alatt. Hallottam azt a bibliai szakaszt (1Kir 17,14-16), amely leírja, hogyan nem ürült ki a lisztesfazék, és az olajoskorsó, hogy Illés, az özvegyasszony és a fia minden nap enni tudjon.
Túl gyakran kezdünk el aggodalmaskodni olyan dolgok miatt, melyeket nem tudunk irányítani. Elfelejtjük, hogy nem számít, mi folyik a világban, mert élhetünk Isten békességében, amely minden értelmet meghalad (Fil 4,7). Istennél mindig van több azok számára, akik hisznek.

Imádság: Kegyelmes Mennyei Atyánk, köszönjük a véget nem érő szeretetedet és irgalmadat. Ámen.

Milyen helyzetekben kellene Istentől hallanom: "Mindig van több"?

Elizabeth B. Hughes (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!
Link
 
 
0 komment , kategória:   CSENDES PERCEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 698
  • e Hét: 6347
  • e Hónap: 10148
  • e Év: 71449
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.