Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
A moháknak nincsenek valódi szöveteik, szerveik
  2014-03-31 14:52:59, hétfő
 
 

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
10 gyakorlat az egészséges szívhez
  2014-03-31 13:02:18, hétfő
 
  Ugrókötelezés

Az ugrókötelezés nem kislányos játék. Rengeteg kalóriát égethet el vele a hasáról és a combjáról. Mi több, a koordinációja is jobb lesz tőle. Bármilyen kötelet választhat, egyszerűt vagy ugrásszámolót, a lényeg, hogy kényelmes legyen a használata. Ha nem akar sétálni, használjon helyette ugrókötelet.

Link Link




3 és fél éves Bálintka unokám kedvenc képei

" Ahhoz, hogy a szív nagy hatásfokkal működhessen, hozzon létre egy edzés tervezet. Sétáljon annyit mindennap, amennyit csak lehet, esetleg kapcsolja össze sporttal, mint a tollaslabdázás. 4 nap kardio edzés mellett heti kétszer súlyzózzon, és heti kétszer jógázzon. Ha szeretné jól érezni magát a bőrében és egészséges maradni, kövesse az edzéstervet. Ezen kívül kényeztesse magát laktató, de egészséges ételekkel."


Okkult gyógyítási praktikák: Jóga Link


Link



" A nyugati világban a jógát teljesen ártalmatlannak, egyfajta "gimnasztikai gyakorlat"-nak tekintik. Pedig egyes mozdulataiban és koncentrációjában nyilván meglátszik szakrális jellege. Akik jógáznak - még ha nyugati módon is - mindig megnyitják önmagukat, öntudatlanul is, egy idegen szellemi világ és a mögötte álló hatalmak előtt. "
 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
A Tökéletességre törekvés problémája
  2014-03-31 07:05:55, hétfő
 
  "Ha a tökéletes körülményekre vársz, soha nem fogsz elvégezni semmit." Prédikátor könyve 11:4




Amikor megtanulsz pihenni Isten felszabadító kegyelmében és kitörsz a tökéletességre törekvés csapdájából, egy magasabb szintű örömre és szabadságra lelsz az életedben. Miért van ez így? Mert a tökéletességre törekvés több módon is rombolja az életedet.

1. Legyőzi a kezdeményező készségedet.

Volt már valaha olyan feladatod, aminek egyszerűen nem tudtál nekikezdeni? Azt gondoltad: "A napokban hozzá fogok kezdeni", de valahogy mégsem tudtad megtenni az első lépést. Az egyik lehetséges ok a tökéletességre törekvés. A legjobb körülményekre vársz, vagy időre, amíg a gyerekek haza nem jönnek az iskolából, vagy amíg egy bizonyos pénzösszeg meg nem érkezik a számládra. Ha ilyen magasra helyezed a mércédet, a tökéletességre törekvés megbénít, és semmit sem tudsz elvégezni.

A Biblia azt mondja a Prédikátor könyve 11:4-ben: "Ha a tökéletes körülményekre vársz, soha nem fogsz elvégezni semmit."

2. Kárt okoz a kapcsolataidban.

Senki nem szereti ha folyton nyaggatják vagy kiigazítják. Frusztráló és zavaró ez! A Biblia azt mondja: "Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától." (Példabeszédek 17:9) A maximalizmus - a vágy, hogy mindent kijavíts - tönkreteszi a kapcsolatokat, mert bizonytalanság a gyökere. A maximalista emberek, akik durvák és követelőzőek másokkal, azok valójában magukkal szemben ilyenek.

3. Elpusztítja a boldogságodat.

A Prédikátor könyve 7:16 azt mondja: "Ne légy fölöttébb igaz, és ne bölcselkedj fölöslegesen: miért pusztulnál bele?!" Itt nem valódi igazságosságról vagy igazi bölcsességről beszél. Maximalizmusról beszél. Bármilyen erényből bűnt kovácsolhatsz, ha túlzásba viszed azt.

A legidegesítőbb minden ember számára saját maga, hiszen mindenki önmaga legrosszabb kritikusa. Hajlamosak vagyunk megsértődni vagy ellenszenvesnek lenni azokkal az emberekkel szemben, akik folyton kijavítanak minket, ezért ha te is állandóan magadban keresed a hibát, az mit árul el rólad? Azt, hogy nem szereted magadat. Úgy gondolod, hogy nem vagy elég jó. Majd azt gondolod, hogy ha emlékezteted magadat erre, az motiválni fog arra, hogy megfelelően cselekedj. Nem fog! Ezt maximalizmusnak hívják és azt okozza benned, hogy folyamatosan alábecsülöd magadat.

Csak egy ellenszere létezik a maximalizmusnak. Ezt nem találod meg valamilyen önsegítő-könyvben vagy egy orvosi rendelőben. Csak akkor tudod megtanulni, hogy kell megpihenni ebből, ha teljesen átéled Isten felszabadító kegyelmét.



Beszéljétek át

Milyen tökéletes körülményeket kell elengedned, ahhoz, hogy tovább tudj menni?
Miért fontos számodra a pihenés? Mit árul el ez azoknak, akik nem Jézus Krisztus követői?
Milyen önmagadról alkotott negatív gondolatokat kell lecserélned Isten ígéreteire és igazságára azzal kapcsolatban, hogy ki is vagy valójában?


Rick Warren, Daily Hope 2014.03.24.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jöjj, amint vagy
  2014-03-30 08:40:58, vasárnap
 
  "Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róm 5,8)




Mindent, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, hogy Isten azért termetett téged, hogy szeressen. Az egyetlen ok, amiért élsz, arra teremtettél, hogy Isten szeressen.

Ha Isten nem akarná, hogy élj, a szíved azonnal megállna, már nem is lélegeznél. Isten teremtett, és azt akarja, hogy élj, hogy szerethessen téged, és te viszont szeresd.

Isten nem csupán mondta, hogy szeret, hanem ki is mutatta. A Bibliában áll: "Isten abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róm 5,8) Azt olvassuk, hogy már akkor, amikor bűnösök voltunk. Még mielőtt ismerhettem volna Istent, vagy tudtam volna, hogy szükségem lesz rá, Jézus már meghalt érettem.

Létezik egy tévhit, miszerint helyes útra kell terelnem cselekedeteimet, mielőtt Isten elé járulok. "Mindent helyre kell hoznom, van egy pár dolog, amit először rendbe kell tennem az életemben, és azután Isten elé állok." Nem! Jöjj Isten elé a problémáiddal együtt - a jóval, a rosszal, a csúnyával.

Olyan mint amikor fogat mosunk mielőtt fogorvoshoz megyünk fogtisztításra. Vagy elmossuk az edényeket mielőtt a mosogatógépbe tesszük, vagy rendbe tesszük a házat mielőtt jön a bejárónő. Miért tennénk ilyet?

Isten azt mondja: "Nem, nem! Nem kell rendbe tenned az életedet. Hozd csak elém úgy, ahogy van. Hozd magaddal az összes problémádat. Nálam van a válasz mindenre. Jöjj, amint vagy."

A Biblia azt írja: "Segítséget küld nekem a mennyből, hogy megmentsen, mert szeret." (Zsolt 57,3 LB fordítás) Ezt tette Jézus húsvétkor. Lejött a mennyből, hogy megváltson minket, mert szeret. Isten elé viheted a problémáidat, mert nála van a válasz.

Ha ez a hír nem sarkall cselekedetre, akkor Jézus Krisztus halála és feltámadása számodra hiábavaló volt. Életedben nem hoz változást. Felismerheted az ajándékot, de el is kell fogadnod azt.

"Üdvözülsz, ha őszintén vallod "Jézus az Úr", és ha teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból. Isten elfogad és megment, ha igazán hiszed ezt, és másoknak elmondod." (Róm 10, 9-10 CEV fordítás)

Isten nem kéri tőled, hogy olyat ígérj, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri, hogy higgy abban az ígéretben, amit csak Ő tud megtartani.

Beszéljetek róla:

Mi az, amit hagynod kell, pedig rendbe akartad tenni az életedben, hogy Isten elé járulhass?
Neked személy szerint mit jelent a húsvét? A húsvét megünneplése hogyan visz közelebb Istenhez?
Életed hogyan tükrözi Isten nagylelkű szeretetét irántad, és hogy elfogadtad azt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.03.23. Napi remény)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hagyj fel azzal, hogy önmagad próbáld megmenteni
  2014-03-29 10:31:05, szombat
 
  ,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

Link



Isten azt mondja, hogy a kegyelmét adja nekünk. De mi a kegyelem? Az, amikor Isten azt adja neked, amire szükséged van, és nem azt, amit megérdemelsz. A kegyelem az, amikor Isten azt mondja: ,,Elveszem a te problémáidat és az én problémáimmá teszem azokat." A kegyelem az, hogy Isten gazdagsága a tied Krisztus költségén.

A Biblia azt mondja: ,,Kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez, nem cselekedetért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9) Más szavakkal azt jelenti, hogy nem tudod kiérdemelni az utadat a mennybe. Nem tudsz megdolgozni érte. Ez ajándék.

Tudod, hogy miért adunk ajándékot Karácsonykor? Mert ez az, amikor Isten az ő ajándékát, a Fiát nekünk adta kegyelemből. Ajándékot adunk egymásnak, mert Isten a legnagyobb ajándékot adta nekünk Karácsonykor.

Ha ma rám nézel, valószínűleg nem mondanád meg, de három évig vízi mentő voltam. Minden vízi mentő tudja, hogy nem tud megmenteni valakit, amíg az maga próbálja megmenteni magát. Ha valaki fuldoklik, pánikban csapkod össze-vissza, egy vízi mentő tudja, hogy vissza kell fognia magát néhány másodpercre, várni, míg a fuldokló feladja. Mert ha megpróbálja megmenteni addig, míg az magát próbálja megmenteni, őt is lehúzza.

Amikor végül feladja, és elengedi magát, akkor nyújthatod ki a karod, hogy megragadd, és a partra ússz vele. Ilyen egyszerű.

Jézus Krisztus meg akar menteni téged a sérüléseidtől, fájdalmaidtól, szokásaidtól, gátlásaidtól. Meg akar menteni a maga számára, az ő céljaira, a kegyelme által. Neked azonban fel kell hagynod azzal, hogy önmagad próbáld megmenteni! El kell engedned magad! Engedd, hogy Isten jöjjön, és Isten legyen!

Beszéljetek róla:

Milyen úton, módon próbálod megmenteni magad, vagy próbálod intézni az életed ügyeit?
Milyen dolgokkal dicsekszel? Hogyan tükrözik ezek Isten kegyelmét az életedben?
Mi az, amit valójában érdemelnél Isten kegyelme helyett?

(Daily Hope by Rick Warren - 2014.03.22) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Kanadai ludak
  2014-03-28 21:39:15, péntek
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Kanadai ludak  
Citromos piskótarolád * Limara péksége
  2014-03-28 19:19:13, péntek
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A reménység nem szégyenit meg
  2014-03-28 13:52:11, péntek
 
  Szentek legyetek!

13 Ezért tehát elméteket felkészítve, legyetek józanok és teljes bizonyossággal reménykedjetek abban a kegyelemben, amelyet Jézus Krisztus megjelenésekor kaptok.

1 Péter 1
Link

 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Bocsáss meg, mert neked is megbocsátottak
  2014-03-28 11:38:35, péntek
 
  ,,Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." (Máté 6:15)
Meg vagyok róla győződve, hogy rengetegen vagytok, akik mély sebeket hordoztok hónapok vagy évek óta. Mikor arra gondolsz, aki megbántott, olyan frissnek tűnik az esemény, mintha tegnap lett volna. Még mindig fáj és még mindig neheztelsz.




Azt kérdezed, "Miért kellene megbocsátanom valakinek, aki ilyen mélyen megbántott? Fogalmad sincs mennyire fáj. Miért kellene kegyelemmel fordulnom felé?"

Három oka is van annak, hogy meg kell tenned:

1. Kegyelmesnek kell lenned másokhoz és meg kell bocsátanod azoknak akik megbántottak, mert Isten is kegyelmes hozzád.
Soha nem kell senkinek többet megbocsátanod, mint amennyit Jézus Krisztus már megbocsátott neked. Át kéne gondolnod, hogy te se mindig azt kaptad, amit érdemeltél volna. Isten kegyelmes volt hozzád. Légy te is kegyelmes másokhoz.

2. Meg kell bocsátanod, mert a másik alternatíva a keserűség

A tudósok azt mondják, a neheztelés a legegészségtelenebb érzelem. Mindig jobban fáj neked mint bárki másnak! A neheztelés nem változtatja meg a múltat és nem fogja megoldani a problémát. Még csak nem is érzed jobban magad tőle. Valójában csak rosszabbul.

A Biblia azt írja a Zsidók 12:15-ben: ,,Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön."

3. Kegyelemmel kell fordulnod mások felé, mert Isten ezt várja el tőled

A Máté 6:15-ben azt találjuk: ,,Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." Jézus azt mondja, nem kaphatunk olyasmit, amit nem vagyunk képesek adni. Ha azt mondod, sose bocsátasz meg valakinek, akkor remélem soha nem vétkezel. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbocsátani, akkor is tedd meg, mert ez a helyes.

Sokaknak azért megy nehezen a megbocsátás, mert nem érzik úgy, hogy nekik is megbocsáttatott. Elimádkoznád ezt az imát a szabad és megkönnyebbült szívért?

"Kedves Jézus Krisztus! Te tudod, hogy megbántottak. Látod, hogy a neheztelés miatt úgy viselkedtem, ahogy ésszerűtlen, egészségtelen és haszontalan. Szükségem van az erődre, hogy meg tudjak bocsátani másoknak és felszabaduljak. Kérlek cseréld a fájdalmamat a Te békédre! Istenem, tudom, hogy sokakat megbántottam a szokásaimmal, a rossz döntéseimmel és csalódásokat is okoztam. Kérlek bocsásd ezeket meg nekem. Segíts készítenem egy listát azokról, akiknek ártottam, és jókor, jó helyen, jóvátennem a károkat. Jézus Krisztus, szeretném, ha újra te lennél az életem központjában. Kérlek cseréld a neheztelésemet a te szeretetedre és a keserűségemet a te kegyelmedre! Köszönöm, hogy kegyelmes vagy hozzám. Köszönöm, hogy megbocsátasz azokért, amiket elrontottam. Jézus nevében. Ámen"

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.03.21.) Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogy érint téged a kegyelem ?
  2014-03-28 11:13:44, péntek
 
  ...röviden írtam, bátorítva titeket és bizonyságot téve arról,hogy az az Isten igazi kegyelme, amelyben álltok." (1 Péter 5,12b NLT fordítás)




Sok buktató van az élet maratonján. De tekintet nélkül arra,hogy épp min mész keresztül,számíthatsz Isten megtartó kegyelmére.

A Biblia azt mondja 1Péter 5,12b-ben,hogy ,,...röviden írtam, bátorítva titeket és 
bizonyságot téve arról, hogy az az Isten igazi kegyelme, amelyben álltok." (1 Péter 5,12b NLT fordítás)

Három olyan dolog létezik az életben, amely megbotláshoz vezethet és letaszít a útról,hogy ne tudd a versenyed befejezni. Minden ilyen esetben, Isten megtartó kegyelme fog célba kísérni.

1) Isten megtartó kegyelme segít, hogy megállj kísértés közepette.

A kísértés az első dolog melytől könnyen megbotlunk. A Biblia azt mondja, hogy ,,Isten pedig hűséges, 
és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás 
útját is, hogy elbírjátok azt viselni." (1Kor 10,13b)

Isten azt mondja,hogy ,,Én gondoskodom a megtartó kegyelemről, hogy az mindig biztosítsa a kivezető utat számodra." 
Ez lehet, hogy csatornaváltást jelent. Lehet, hogy azt takarja, hogy fuss ki az ajtón. De jelentheti azt is, hogy meg kell változtatnod a gondolkozásmódod. 
Ő mindenképp biztosítja a kísértésből való kivezető utat.

2) Isten megtartó kegyelme segít állva maradni, ha elfáradtál.

Van amikor nem ér kísértés. Ilyenkor csak el vagy fáradva. Az élet gyakran fárasztó. 
Sok energiát igényel, különösen ha a helyes utat választod a könnyű helyett. De honnan kapsz erőt a helyes úton való járáshoz, ha halálosan el vagy fáradva? "Aki pedig minket veletek 
együtt Krisztusban megerősít és felken, Isten az. Ő pecsétjével el is jegyzett minket" (2Kor 1,21-22a). 
Az a fontos, hogy a Szentlélek benned lakozzon, és Őáltala tedd meg a helyes út azon lépéseit, melyekre saját erődből nem futna.

3) Isten megtartó kegyelme megerősít,hogy a problémák között is tovább tudj haladni.

Vannak olyan sebek, amelyeket a föld összes óhaja sem tud eltüntetni. Vannak az életben nem tervezett, 
könyörtelen, és meg nem érdemelt dolgok - ezek fájnak a legjobban.

Mit csinálsz ilyenkor? Először megállsz, és a "mi lett volna, ha" játékot játszod ahelyett, 
hogy Krisztusra és az Ő megtartó erejére fókuszálnál. Ézsiás 41,10 azt mondja,hogy "Ne félj, mert én veled vagyok, 
ne csüggedj,mert én vagyok Istened. Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak." (NCV fordítás)

Így kapsz megtartó kegyelmet.

Beszéljetek róla!

Hogy tapasztaltad meg Isten azon megtartó kegyelmét,mely átsegít a nehéz időkön?

Hogyan lehet kiterjeszteni Isten megtartó kegyelmét másokra?

Mit gondolsz,mit jelent a "mi lett volna, ha" játékot játszani? Mikor mentegetőztél ilyen módon?

(Daily Hope by Rick Warren - 2014. március 27.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 5974
  • e Év: 55539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.