Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gombás göngyölt karaj
  2014-03-01 15:37:46, szombat
 
  Gombás göngyölt karaj

Hozzávalók:
 4 szelet karaj csont nélkül
 só
 grill fűszer
 étolaj
A töltelékhez:
 1 fej vöröshagyma
 40 dkg gomba
 petrezselyem zöld
 só
 őrölt bors
 étolaj
Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzáadjuk a petrezselymet és levesszük a tűzről. A hússzeleteket étolajjal megkent és grillfűszerrel megszórt alufóliára terítjük, egyik oldalukra teszünk a gombás töltelékből majd a karajszeleteket felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Köretnek csípős sült zöldségeket készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a növény egyike a leghasznosabbaknak
  2014-03-01 12:19:31, szombat
 
 
Fekete nadálytő Összeforrasztófűnek, madár- ill. nadálygyökérnek, sarkosfűnek, összeplántálófűnek is hívják. Ez a növény egyike a leghasznosabbaknak, nélkülözhetetlen gyógynövényeink között, amiket csak számunkra a természet rendelkezésre bocsát. Nedves réteken, mezsgyéken, vizes gödrökben és csatornák mentén terem. Előfordul sövényeken és törmelékhalmokon is. Egész nyáron át virágzik. Érdes levelei hegyes csúcsban végződnek.

Hüvelykujj vastagságú, évelő gyökérzete kívül sötétbarna vagy fekete, belül fehér vagy sárga, felvágva rendkívül nyálkás tapintású, valósággal zsíros. Mivel mélyen gyökerezik, alig lehet kiirtani a földből. A gyökereket tavasszal vagy ősszel kell kiszedni. Ehhez ásót használunk.

Friss növényt a virágzás előtt vagy alatt kell szedni. Mivel a fekete nadálytőt feketegyökérnek is nevezi néhol a népnyelv, nem szabad összetéveszteni a spanyol pozdorral (Scorzonera hispanica), ami nálunk a zöldséges kertekben terem, és a spárgához hasonlóan használják fel a konyhában.

A fekete nadálytő tinktúrája, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk, csodálatos erőt rejt magában. A fekete nadálytő tinktúrájával gyors segítséghez jutottak azok a betegek, akiket már évek óta hiába kezeltek reuma és ízületi duzzanat ellen mindenféle szerrel. Egy asszony, aki a jobb karját már alig tudta használni, mivel a vállízülete jóformán nem mozgott (az orvos bénulást állapított meg), tanácsomra naponta tinktúrával dörzsölte be a vállízületét és a jobb karját.

Érezte, hogy napról napra javul az állapota. Ma már ez az ízület normálisan mozgatható és az asszony ismét el tudja látni a háztartásukat. De a fekete nadálytő levele is segít, ha leforrázzuk és meleg pép formájában a bénult végtagra helyezzük, már egy éjszaka javulást eredményez, ha a baj oka megerőltetés, ficam, rándulás vagy szélhűdés.

Férjem nagynénjét egyszer az utcán elütötte egy motorkerékpár. Combnyaktöréssel került kórházba, ahol összeszegecselték és ahonnan felépülése után hazabocsátották.
Egy év múlva kellett volna a szegecseket eltávolítani. Mivel azonban fájdalmat nem érzett és rendesen tudott járni, az egy év múlva esedékes vizsgálatot elhanyagolta.

Már úgy látszott, hogy minden a legnagyobb rendben van, amikor egy napon elviselhetetlen fájdalmai jelentkeztek. Ezt követően eltávolították a szegecseket, és megállapították, hogy csontgennyesedés lépett fel. Injekciókkal rövid időre csillapították ugyan a fájdalmait, a csontgennyesedés azonban nem gyógyult.

Ebben a stádiumban jött el hozzánk látogatóba a szerencsétlen. Túlzás nélkül mondhatom: a fekete nadálytő lisztjéből készített meleg pép, amellyel beborogattam, egyetlen éjszaka alatt segített. Már másnap fájdalom nélkül le tudott ülni és feküdni. Mivel a gyógynövény-kereskedésekben csak apróra vágott gyökeret kaptunk, ezt az okos nagynéni sütőben tovább szárította, majd egy öreg kávédarálón megdarálta.

Ezt a pépes pakolást addig alkalmazta, míg a panaszai teljesen meg nem szűntek. A kézen vagy lábon jelentkező csontkinövések is visszafejleszthetők ilyen pépes pakolással. Ma már sok patikában árulnak fekete nadálytőből készült lisztet. Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy még a gerincvelő haránt károsodása esetében is javulást hozhat a fekete nadálytőlisztből készült pépes pakolás.

Meleg pépes pakolás segít visszérfekély, reumás izommegvastagodás, köszvényes csomó, daganat, nyaki fájdalom, csonkolt végtag fájása és még a csonthártyagyulladás esetén is.
A gyökérből tea is készíthető, amelyet belsőleg kell alkalmazni hörghurut, emésztési zavarok, gyomorvérzés, mellhártyagyulladás esetén.

Naponta 2-4 csészényi teát igyunk belőle, kortyonként fogyasztva. Gyomorfekélyeseknek olyan teakeveréket ajánlunk, amely 100 gramm fekete nadálytő, 50 gramm körömvirág és ugyanannyi porcsin hozzáadásával készül.

Még egyszer szeretném megemlíteni a fekete nadálytő tinktúráját. Ez külső és belső sebek, (mindenféle sérülés, vérömlenyek, csonttörések és zúzódások) gyógyításához a legjobb eredménnyel használható.

A növény leveleiből nem csupán borogatást készíthetünk, de adagolhatjuk fürdővízhez is (teljes fürdőről van szó), amikor is reumatikus panaszokon, köszvényen, csontfájásokon, keringési zavarokon és porckorongsérülésen kívánunk segíteni vele. A láb vérellátási zavarai visszértágulás, valamint csonttörés utókezelésekor azonban fekete nadálytővel készített ülőfürdőt vegyünk (fürdőkádban).

Némely vidéken a fekete nadálytő levelét bundázzák és kisütik.

FELHASZNÁLÁSI MÓDOK:

Tea készítése gyökérből: két teáskanálnyi apróra vágott gyökeret 1/4 liter hideg vízben áztatunk egy éjszakán át, reggel kicsit felmelegítjük és leszűrjük. Kortyonként fogyasztjuk

Teakeverék: (gyomorfekély ellen): a keverékből púpozott teáskanálnyit adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk és 3 percig állni hagyjuk. Naponta 3-4 csészével iszunk belőle, kortyonként fogyasztva.

Pépes pakolás: a jól megszárított gyökereket finomra daráljuk, egy csészében forró vízzel és néhány csepp étolajjal gyorsan péppé keverjük, majd felkenjük egy vászonkendőre és azon melegen a beteg testrészre, helyezzük, és rákötjük.

Friss levélborogatás: a friss leveleket megmossuk, és egy deszkán szétnyomjuk, a beteg testrészre helyezzük és rögzítjük.

Forrázott borogatás: a leveleket leforrázzuk, és melegen helyezzük fel.

Adalék teljes fürdőhöz: 500 gramm friss vagy szárított levelet kb. 5 liter hideg vízben áztatunk 12 órán át. Másnap az egészet felforraljuk, és ezt a folyadékot a fürdővízbe öntjük.

Adalék ülőfürdőhöz: ugyanúgy, mint a teljes fürdőnél, de csak 200 gramm levél szükséges.

Tinktúrakészítés: a gyökereket alaposan megmossuk és kefével is megtisztítjuk, apróra vágjuk és lazán megtöltünk vele egy üveget, felöntjük gabonapálinkával vagy valamilyen gyümölcspálinkával, és két hétig állni hagyjuk a napon vagy a kályha közelében. A pálinka lepje el a gyökereket!

Kenőcs: 4-6 friss megtisztított gyökeret a lehető legfinomabbra felaprítunk és mintegy 250 gramm tiszta sertés-bélzsírban gyorsan kisütjük, éjszakára állni hagyjuk. Másnap felmelegítjük, egy kendőn átszűrjük és kipréseljük. Rögtön kicsi, tiszta tégelyekbe töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk. A kenőcs helyettesítheti a pépet! Embernél, állatnál sebkezeléshez nélkülözhetetlen.

Nadálytő-bor: 2-5 friss, megmosott levelet finomra aprítunk és ezt 1 liter jó fehérborban 5-6 hétig állni hagyjuk. Kitűnő szer tüdőbetegségek ellen!


Más területen is jó hasznát vehetjük.

Fekete nadálytő permetszer/trágya készítése:

Tegyünk 1kg felaprított növényt és áztassuk 10 liter vízben. Fedjük le a tálat, és keverjük minden 2 napon. 15 nap múlva, amikor már több buborék nincs, szűrjük le. Hígítsuk fel 10 szeresre vízzel, hogy elkerüljük a növényeket leégetését, öntözzük a növényekre 10 naponta és ültetéskor.

Nyomelemekben és káliumban gazdag. Ideális burgonya, paradicsom, zöldség, gyümölcs, bogyós gyümölcsök számára. Társulhat csalán trágyával.

Fekete nadálytő és csalán keverék permetszer/trágya készítése:

Tegyünk 500g csalánt és 1kg fekete nadálytő levelet és áztassuk 10 liter vízben. Fedjük le a tálat, és keverjük minden 2 napon. 15 nap múlva, amikor már több buborék nincs,szűrjük le. Hígítsuk fel 10szeresre vízzel, hogy elkerüljük a növényeket leégetését, öntözzük a növényekre 10 naponta és ültetéskor.

Mindkét esetben ha permetként koncentráltabb formában akarjuk alkalmazni, egy kevés tejet kell hozzá keverni, így jobban megtapad a leveleken.

forrás: gyongyharmatoscsudafa.info
okoriegeszseg.shp.hu
ilkertje.blogspot.hu


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Gyógyfürdő Csokonyavisontán
  2014-03-01 08:01:10, szombat
 
  Magyarország délnyugati sarkában, Somogy megyében, a 68-as út mentén található a fürdőjéről híres Csokonyavisonta. A kb. 6 km hosszú település két falu - Erdőcsokonya és Somogyvisonta - egyesüléséből jött létre 1940-ben. Kevesen tudják, hogy Karl May a könyveiben Old Shatterhandot e falu szülöttéről, Xantus János természettudósról, a budapesti állatkert alapítójáról mintázta.

Csokonyavisonta természetvédelmi területen fekszik. A fás legelő kiemelten híres, de őstölgyes, ősborókás, patakok, tavak, erdők is megtalálhatók a környéken. A 13. századi írásos emlékek őrzik a ,,Villa Visuntha" nevét. Több birtokosa is volt a településnek, de igazán sokat Széchenyi-birtokként fejlődött. Jelenleg a falu közelében lévő műemlékként védett Alexander-pusztán ismerkedhetünk meg a korabeli majorság életével.

Mai hírnevét a fürdőnek köszönheti. A gyógyvíz 73 °C-os, hidrogén-karbonátos, gyengén kénes és jódos. Jó hatással van a mozgásszervi panaszokra, a nőgyógyászati problémákra és a szív- és keringési betegségek kezelésére. Kitűnő gyulladáscsökkentő. A medencék vizének hőmérséklete természetesen nem 73 °C-os, hiszen ilyen meleg vízben puhára főnénk!

A gyógyvizes medencék 35-37 °C-os vízzel üzemelnek, a gyerekmedencék 28-32 °C, a 33 méteres sportmedence 24-26 °C-os vízzel van feltöltve. A barátságos árú belépő áráért (1300 Ft/nap) ingyen használhatjuk az óriáscsúszdát is. Az ,,élménymedencében" víz alatti vízsugár masszírozza a fürdőzőket, és pezsgőfürdőben is lehet részük.

A fürdő területén szauna is van, illetve gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Van többek között szakorvosi rendelés, gyógymasszázs, szénsavfürdő, víz alatti gyógytorna. A fürdő egész évben nyitva van, szállodával és kempinggel várja a vendégeket. A fürdő apartmanjai teljes fel vannak szerelve. A fürdő környékén sok nyaraló is van, ezek jó része is kiadó. A fürdésen kívül van lehetőség horgászni, vadászni, vagy akár jó nagy sétákat lehet tenni a Dráva-menti erdőkben. Aki nyugodt pihenésre, feltöltődésre vágyik, annak jó választás Csokonyavisonta.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házilag elkészíthető receptek aromakozmetikumokra
  2014-03-01 07:54:52, szombat
 
  A bőr nagyon jól reagál a különböző növényi olajokra. Mivel azonban ezek a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát csökkentik, mindig krémekbe keverve ajánlatos alkalmazni őket, nem pedig önmagukban a bőrünkre kenni.

Illóolaj-tartalmú biokozmetikumokat otthon saját kezűleg is előállíthatunk érdemes kipróbálni őket, akár kezdők is bátran elkészíthetik.
Íme néhány recept bőrünk és lelkünk kényeztetéséhez.

Receptek illatlámpához
A több energiáért és stabilitásért: 3 csepp cédrus, fél csepp ciromfű, 2 csepp babér és 4 csepp citrom.

Az ellazulásért idegesség esetén: 2 csepp cirbolyafenyő, 2 csepp rózsamuskátli és 4 csepp rózsafa.
Vigasztal és bátorít: 3 csepp duglászfenyő, 4 csepp mirtusz és 2 csepp ciprus.

Lazításhoz túlzott izgalmi állapot esetén: 3 csepp méz, 2 csepp muskotályzsálya és 5 csepp citrom.
Légzést segítő: 3 csepp ezüstfenyő, 2 csepp borsmenta és 5 csepp rododendron.

A levegő tisztítására: 3 csepp boróka, 3 csepp lavandin és 4 csepp citrom.
Receptek krémekhez és olajokhoz

Arckrém kevert bőrre:
2 gramm méhviaszt és 8 gramm gyapjúviaszt vízfürdőben felolvasztunk, 60 fokra melegítjük.
20 gramm mandulaolajat fokozatosan hozzákeverünk, a hőmérséklet maradjon 60 fok.
20 gramm rózsavizet vagy mirtuszvizet ugyancsak 60 fokra melegítünk egy külön edényben.

Mindent leveszünk a tűzről, és a rózsavizet vagy mirtuszvizet állandó keverés közben
a zsírfázishoz adjuk.
0,5-1 százalék illóolajat adunk hozzá, amikor a krém még kézmeleg.
Keverés mellett lehűtjük, és egy krémes tégelybe töltjük.

Fürdőolaj minden bőrtípusra:
90 ml mandulaolajat és 10 ml emulgeátort összekeverünk, 3 százalék illóolajat keverünk hozzá.
20 ml sárgabarackolajat, 20 ml vadrózsaolajat és 10 ml jojobaviaszt összekeverünk 0,5-1 százalék illóolajjal.

Arcápoló olaj normál bőrre:
20 ml sárgabarackolajat, 20 ml vadrózsaolajat és 10 ml jojobaviaszt összekeverünk
0,5-1 százalék illóolajjal.

SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szívritmus
  2014-03-01 07:41:11, szombat
 
  Az egészséges ember szívritmusa szívösszehúzódásokkal és szívütemek számával alkalmazkodik a szív munkájához. Amennyiben tartósan nem csökken vagy nem emelkedik a pulzusszám 120 fölé, abban az esetben egészséges szívműködésről beszélünk.

Ha a szívritmus szaporasága és szabályozása a normálistól eltér, akkor felléphet ritka szívverés- bradikardia, vagy szapora szívverés- tachikardia, illetve a szabálytalan szívritmus.
A bradikardia főleg idősebb korosztályt érintő ritmuszavar. A szívütem percenként kevesebb mint 60, amitől előbb-utóbb lelassul, romlik a vérkeringés. A kamra izomzata képes alkalmazkodni a szívütem csökkenéséhez. Előfordul, hogy a ritka szívverés nem állandó, hanem hirtelen áll be bradikardia vagy a szívritmus egy-egy üteme kihagy.Ezek a tünetek rohamokban jelentkeznek és rövid eszméletvesztéssel járnak.

A szapora szívverés
A szapora szívműködés ritka esetben lehet állandó is. Lényegesen gyakoribb, ha a szív üteme hirtelen egyik pillanatról a másikra gyorsul fel, majd egy bizonyos idő után hirtelen megszűnik. Gyakran már egészen fiatal korban egészséges szív esetén is jelentkezhetnek a tünetek. Amíg normális estben a szívverések szabályos időközökben követik egymást, addig az aritmiás szívműködés esetén szabálytalan a szívverés.

A teljesen ép szívű embereken is jelentkezhet az aritmiának egyik fajtája, a korai szívütés, izgalom, erősebb dohányzás vagy sok kávé hatására. Fontos tudni, hogy teljesen egészséges embernél is észlelhető egy teljes nap folyamán egy-egy soron kívüli szívösszehúzódás. Az aritmiák súlyosabb formája, amikor a korai szívütés sorozatosan jelentkezik. A szívinfarktus első napjaiban ez a jelenség különösen gyakori. Az aritmia gyakran valamilyen más betegség nyomán alakul ki.

A vérkeringés központja
A vérkeringés központja a szív, ahova az idegközpontból érkeznek ingerek. Ha a szervezetben fokozni szeretnénk a vérellátást, akkor a szív munkáját kell növelni. Ha a szívműködés túl szapora, a szív munkája nem gazdaságos.

Mindenki tapasztalta már, hogy az idegrendszer tudatos működései adott esetben hatnak a vegetatív működéseket szabályozó központokra. Amikor megijedünk vagy bármilyen lelki tényező miatt érvényesül a serkentő hatás, ezáltal megnő a szív munkája. Megváltozik a vérelosztás szívbetegség esetén vagy erőteljes fizikai munkavégzés hatására. Az izom és a bőr rendszerének együttes alkalmazkodása lehetővé teszi, hogy a létfontosságú szervek ereibe vér jusson.
A fokozottan működő izmoknak pedig vérre, oxigénre van szükségük.
http://impulsermagazin.com/hu/author/admin/
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
A gerinc betegségei
  2014-03-01 07:36:34, szombat
 
  Fő tartó oszlopunkhoz, a gerincünkhöz kapcsolódnak végtagjaink, a csigolyaívek pedig a gerincvelőnek csontos burkát alkotják. A gerinc nem csak az emberi test tartóoszlopa, hanem fontos szerepet tölt be a szervezettámasztó és mozgató működésének fenntartásában is.

A hanyag tartást és a gerinc ferdülését fokozhatja a sok ülés. Gerincferdülést a hátizomzat gyengesége idézi elő, aminek következménye a gömbölyű hát. A gerincferdülés mindegyik fajtájára jellemző, hogy a görbület romlásának folyamata odáig vezet, hogy csökken a tüdő légző felülete, a tüdő vérkeringése nehezebbé válik, a szív munkája pedig megnehezül. Később kialakul a szívelégtelenség, aminek következtében a beteg terhelhetetlenné válik, felgyorsulnak a gerinc fájdalmat okozó kopásos elváltozások. Ezeket a problémákat megelőzhetjük a hátizomzat erősítésével és szakszerű tornával.

A nyaki gerinc
A nyaki gerinc porckopása esetén tarkótáji, vállba és karba illetve szívtájra kisugárzó fájdalom is jelentkezhet. A nyaki csigolyák kisebb eltolódásai az itt futó erek beszűkülését eredményezi, ami bizonyos mozdulatokra bekövetkező fejfájásban nyilvánul meg. Speciális nyújtógyakorlatokkal javíthatunk a helyzeten, amit otthon is elvégezhetünk a következő módon.Az egyik kezünkkel támasszuk fel állunkat a másikkal pedig tarkónál fogva húzzuk előre fejünket. Fájdalom ellen hatásos lehet, ha a beteg éjszaka a karjait a válla fölé emelve alszik, illetve ha kisméretű hengerpárnát helyez a tarkója alá.

Az ágyéki gerinc betegsége
A spondilózis (csigolyameszesedés) leggyakrabban a gerinc ágyéki részén lép fel, a csigolyák közötti kisízületek kopásos-degeneratív elváltozásai. A folyamat a csigolyák elváltozásaival, az összekötő szalagok meszesedésével, a gerinc mozgásképességének jelentős beszűkülésével jár.


Ágyéki porckopás esetén a deréktáj izomzata feszessé válik.
Jellemző a nehézkes hátrahajlás, fekvő helyzetben forduláskor jelentkező fájdalom, a reggeli merevség, ami mozgásra folyamatosan felenged. A fájdalom deréktájról a combokba, de akár mindkét lábba is kisugározhat, ami nem állandó, hiszen az irritáció következtében gyulladás idézi elő. Célszerű tünetmentes időszakokban a derékizomzat erősítése, tornája. Hatásosak lehetnek a különböző vérkeringést javító gyógymódok.

Az isiász
Testünk alakját a gerinc formája határozza meg, a legsérülékenyebb részek elváltozásai okozzák a gyakori derékfájást. Az ülőideg fájdalma, ami a porckorong belső, puha részének kitüremkedése által okozott nyomást kiváltó ideggyöki fájdalom. Az isiász a betegség hosszú ideig tart és tavaszra illetve nyárra javul.A derékfájdalmakat és az isiászt a csigolya közti porckorong sérvképződése idézi elő. A porckorong elváltozása különböző fokozatú lehet.A betegség kialakulásának kezdetekor derékfájdalommal kezdődik, majd kialakul az alsó végtag fájdalma, zsibbadása. Kemény fekhelyen oldalfekvésben , felhúzott térdekkel történő alvás sok esetben csökkenti a panaszokat. SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Az ülőideg fájdalma
  2014-03-01 07:33:04, szombat
 
  Az ülőideg a medencéből a csípő-fartájon át fut le a combokon és számos izmot mozgat. A tünetek közül a legáltalánosabb és leggyakoribb a deréktáji fájdalom, amely a legtöbb esetben valamelyik alsó végtag felé sugárzik. A fájdalom bárhol kialakulhat, a leggyakoribb a térd és a derék között, de a fartól a belső boka irányába nyilalló fájdalom sem ritka.

Az ülőideg gyulladás esetén jelentkező fájdalom nagyon sokféle lehet, általában mindig az alsó végtag érintett, de a fájdalmon kívül jelentkezhet zsibbadás, reflexkiesés, izomgyengeség, avagy tűszúrásszerű fájdalomérzet.

Az isiász számos egyéb betegség következménye és bármely életkorban előfordulhat. Az ideg összenyomódását előidéző betegségek bármely életkorban bekövetkezhetnek az idegrostok összenyomódása miatt, melyet leggyakrabban a csigolyatestek között elhelyezkedő porckorongsérv vált ki. Az isiász hátterében állhat továbbá az ágyéki gerinccsatorna-szűkülete, vagy a csigolyák közötti ízületek kopásos betegsége. Az isiász előfordulásának esélyét bizonyos életmódbeli szabályok betartásával jelentősen csökkenthetjük.

Mit tehetünk?
Gerinctorna a panaszok megelőzésében játszik szerepet, hosszú távon csak a gerincizmok megerősítésével érhetünk el igazi eredményt. A rendszeres testmozgás célja alapvetően az, hogy a gerincet támasztó hosszú hátizmok megerősödjenek, így tehermentesíteni tudjuk a porckorongokat.
A helyes testtartás és a megfelelő ülésmód elsajátítása rendkívül fontos
A jó szék megtámasztja a deréktáji hajlatot, nem nyomja a combot és a térdeket és ülés közben mindkét talp egyenletesen a földön marad. Ha ülés közben zsibbadást tapasztalunk, szinte biztos, hogy a szék nem megfelelően van beállítva. Az sem helyes, ha a lábakat hosszú ideig keresztbe rakjuk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mindkét kar egyenletesen legyen terhelve, mozgatva.
Az ágy, amelyben alszunk legyen masszívan kemény és egyenletesfelületű. A puha ágyba belesüppedve csigolyák közötti rések különbözőképpen terhelődnek, ilyenkor a reggeli ébredésnél úgy érezhetjük, hogy mindenünk szét van csúszva és szinte be kell melegíteni az első lépések előtt.

Mit a teendő fájdalom esetén?
Ha fáj a derekunk, gerinckímélet javasolt,de nem feltétlenül szükséges. Heveny időszakban mindenféle fürdőkezelést, masszírozást kerülni kell. Az isiász leggyakoribb oka nőknél,idősebb korban a csontritkulás miatt bekövetkező csigolya-összeroppanás. A csontok egészségét részben a genetika határozza meg, de sok függ az életmódtól is. A korral párhuzamosan alakul ki különböző mértékű kalciumhiány.A kialakuló csontritkulástfékezhetjük rendszeres testmozgással és változatos, kiegyensúlyozott táplálkozással.

Fájdalomcsillapítás
Derékfájdalmunk csillapítására használjuk a gyógytornászok által kedvelt mikroáramú terápiás kötést. A kötést a fájó terület köré helyezzük, felcsatoljuk az elemegységet, ezutánkis mennyiségű elektromos áram megy keresztül a speciális vezető anyagonés a fájdalmas területen, amely stimulálja a szöveteket és megindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Az alacsony intenzitású elektromos stimuláció használata nem új keletű dologa fájdalomcsillapításban. Évek óta használják a gyógytornászok, hogy csökkentsék a sérülésekből, krónikus izom- és vázrendszeri problémákból eredőfájdalmat.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1841
  • e Hét: 4708
  • e Hónap: 11080
  • e Év: 61871
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.