|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-03-14 23:19:54, péntek
|
|
|
Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
40 dkg bébispenótlevél
3 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
50 dkg laskagomba
2 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
2 evőkanál étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
A húst lehártyázom, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.
A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és a paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.
2 evőkanál olajat felforrósítok egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütöm.
Félreteszem és melegen tartom.
Ezután a vajat megolvasztom, hozzáadom az áttört fokhagyma felét, majd beledobom a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztom.
Ezt is félreteszem.
A maradék forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Hozzáadom az áttört fokhagymát, és beleöntöm a tejszínt. Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forralom.
Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom, és melléhalmozom a ragut.
Megjegyzés:
A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.
A receptet és a fotót LigetiK küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-14 23:12:02, péntek
|
|
|
Brokkoli-karfiol gratin
Hozzávalók:
60 dkg karfiol
30 dkg brokkoli
20 dkg sárgarépa
1 babérlevél
ételízesítő
2,5 + 2 dkg vaj a tál kenéshez
2,5 dkg liszt
2,5 dl tej
2 dl főzőtejszín
2 tojássárgája
10 + 5 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
szerecsendió
só
Elkészítés:
A karfiolt és brokkolit kisebb rózsákra bontjuk. A sárgarépát hámozzuk, felkarikázzuk, a karfiollal és a brokkolival együtt sós, ételízesítős, babérleveles vízben roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, vajjal kikent sütőtálban elrendezzük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A mártáshoz a vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön folyamatosan besűrítjük, majd hirtelen kissé lehűtjük. Hozzákeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, 10 dkg reszelt sajtot és fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót.
A zöldségeket bevonjuk a mártással, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
(Az utolsó 5 percben grillfokozatra állíthatjuk a sütőt, úgy hamarabb pirosodik.)
Könnyű egytálételnek, sültek mellé köretnek kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-03-14 23:06:40, péntek
|
|
|
Fokhagymás lepényszendvics dúsan töltve
Hozzávalók:
1 db fokhagymás lepény (kb.24x30x5-ös)
6 db tojás
10 dkg csípős kolbász aprózva
10 dkg gomba kockázva
3 db duci fokhagyma áttörve (2+1)
1 db mini chilipaprika behasítva
1 db zöldpaprika gyufaszálnyira szeletelve
1 db kisebb paradicsom aprókockázva
1 evőkanál tejföl
frissen őrölt bors
Erős Pista (ha még kell)
étolaj
kevés tengeri só
Elkészítés:
A paprikákat, a paradicsomot cseppet megsózva, közepes méretű serpenyőben megpárol, bele az erdőszélen, kirándulásilag lelt nagy őzlábgombák kalapja, bors, 1 tört fokhagyma, pici vízzel, majd finoman pótolgatva felenged, puhára párol. Ha kész, bele a kolbász, gusztus szerint megpirít.
A tojásokat alaposan felver a tejföllel, rázúdít a forró gombás-kolbászos alapra, villával kevergetve, aprózva darabosra süt, meóz, utánízesít.
Kb. 1 dl vízzel, mokkáskanál olajjal felforral a maradék fokhagymusokat, levesz, ha maradt szép piros zsiradék a rántotta alatt, belekever.
A méretes gáztepsit kibélel sütőpapírral, begyújt a sütőt.
Hosszában, keresztben félbevág a lepénykét, a 4 darabot vízszintesen is félbe. Méretes 4 szendvics lészen, igen éheseknek címezve. A darab lepények összes vágott felületét kenőtollal megken, beitat a fokhagymás vízzel, oldalát is, azért majd a tetejére is jusson. 4 darab lepényt a tepsibe, igazságosan eloszt rajtuk a rántottát, halmozásilag megszórhat reszelt sajttal is, rá a szendvicstető, szintén megkenve a fokhagymás itatóssal.
Be a jó meleg sütőbe, kb. 5 perc, míg a tészta kissé megszikkad.
Karikázott paprikával, cikkezett piros és sárga paradicsommal, szeletelt lilahagymával tálalhat.
Megjegyzés:
Az ötletet kirándulásilag, falusi pékségben felfedezett fokhagymás lepény adta, baranyaiak, kéremszépen a kb. 3 rétegben egymásra hajtogatottan kisütött tészta recijét.
Kisebb méretű igény esetén a vízszint félbevágott lepény is megrakható, majd tetszés szerint darabolható. Csodaguszta, fénylő barnapiros, ám igencsak telítős a kisaranyos.
A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-14 23:04:44, péntek
|
|
|
A legmeggyesebb meggyes pite
Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3/4 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
1-2 nagy evőkanál tejföl
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
kevés dió vagy zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
kb. 40 dkg meggy (ez ízlés dolga, és nagyban függ a tepsitől is)
fahéj
maroknyi cukor vagy porcukor
Elkészítés:
A vajat a mikróban kissé folyósra olvasztom. Közben a már kimért száraz hozzávalókat - liszt, só, sütőpor, cukor, vaníliás cukor - összekeverem egy nagyobb tálban. Ráreszelem a citrom héját is. A közepére kis gödröt készítek, abba beleütöm a tojást, és beleöntöm az olvadt vajat. Összedolgozom. Mikor kezd összeállni, hozzáadom a tejfölt. Akkor jó a tészta, ha teljesen elválik a kéztől.
Mikor összeállt egy gombóccá, kettévágom kb. 3/4 és 1/4 arányban. A nagyobbik részét kinyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A szélét jó, ha vastagabbra hagyjuk. Megszórom a dióval (vagy zsemlemorzsával) és ráöntöm a meggyet. Szép egyenletesre elsimítom. Megszórom a cukorral és a fahéjjal. A maradék tésztát aztán nagylyukú reszelőn ráreszelem a meggyes töltelékre úgy, hogy nagyjából befedje. A végén 1 tojással megkenem.
Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm közepes lángon. Addig kell sütni, míg szép aranybarnára sül rajta a tojás.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hawkmoon küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-03-14 23:02:33, péntek
|
|
|
Töltött pulykamellrolád
Hozzávalók:
1-1,2 kg pulykamell
1 l tej
száraz zsemle
őrölt szerecsendió
vágott petrezselyem
tojás
ételízesítő
gomba
szeletelt bacon
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, 1 liter fokhagymás tejben 1 éjszakán keresztül áztatjuk.
Másnap a húst fólia alatt vékonyra klopfoljuk. A fokhagymás tejbe áztatunk 3 zsemlét, majd kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük, beleszórjuk a vágott petrezselymet és a klopfolásnál leszakadt húsdarabkákat is. Párolt gombával is gazdagíthatjuk.
A kivert húsra egy réteg szeletelt bacont teszünk, rá pedig a tölteléket, majd tekerccsé göngyöljük. Ezt kívülről is
beborítjuk egy réteg baconnel, megtűzzük.
A roládokat alufóliába tekerjük (hermetikusan!), majd 1,5-2 órán keresztül a közepesnél valamivel gyengébb lángon, sima tepsin sütjük.
Amikor kihűlt, akkor lehet kibontani, hidegen, franciás zöldségkörítéssel tálalható.
Megjegyzés:
A receptet Füzes Gábor küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-14 23:00:42, péntek
|
|
|
Hideg vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók:
6 dl tej
2 evőkanál cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
1 körte
1 őszibarack
2 ringlószilva
1 alma
10 dkg szeder
pár szem málna
0,5 dl rum
1 dl tejszín
2 dl tejszínhab
Elkészítés:
A pudingot kevés hideg tejjel kikeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket, és besűrítjük vele.
Meghámozzuk a gyümölcsöket, kisebb kockákra vágjuk, és a szederrel együtt hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk és rummal ízesítjük. Belefőzzük a tejszínt, de nem forraljuk tovább.
Hidegen tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Király Tímea küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-03-14 22:57:45, péntek
|
|
|
Fonott foszlós kalács
Hozzávalók:
1 rúd kalácshoz:
50 dkg liszt
1 egész tojás
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál olvasztott vaj
tej
csipet só
Valamint:
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, 3 rudat formálunk belőle, és szorosan összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük, és addig kelesztjük még letakarva, míg a tepsit ki nem tölti.
Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csomag vaníliás cukrot összekeverünk, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép fényes és foszlós.
Megjegyzés:
Ez a recept a Minerva Nagy szakácskönyvből (Pelle Józsefné) való.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
504 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 427
- e Hét: 5008
- e Hónap: 18913
- e Év: 148620
|
|
|