Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Jól beetetnek minket a bankbírsággal
  2014-03-14 21:27:37, péntek
 
  Jól beetetnek minket a bankbírsággal

2014. március 14. 13:34



Csak politikai PR-fogásnak tartják a külföldi elemzők, hogy az MNB milliárdos büntetést szabott ki a bankokra.

Majdnem 1,2 milliárd forintnyi büntetést kapott 35 pénzügyi szervezet a jegybanktól, és csaknem 10 milliárdot vissza is kell majd fizetniük a fogyasztóknak. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa csütörtöki bejelentése szerint a megbüntetett pénzügyi szervezetek jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit.

Mindezt politikai PR-fogásnak tartják a külföldi elemzők a Wall Street Journal cikke szerint - írta a Napi.hu.

Üzenet a népnek

A magyar kormány és a jegybank közötti viszony együttműködő - figyelmeztette ügyfeleit a múlt héten a francia Société Générale. Az MNB elnöke, Matolcsy György Orbán Viktor kormányfő szoros szövetségese. Az Orbán-kormány 2010 óta bevezetett, sokat vitatott gazdaságpolitikai intézkedéseinek atyja Matolcsy volt, aki egy évvel ezelőttig gazdasági miniszterként szolgált a kormányban.

Küldtek egy újabb üzenetet a népnek, amely arról szól, hogy a kormány továbbra is harcol a bankok ellen, védi velük szemben az emberek érdekeit - értékelte a büntetést Timothy Ash, a Standard Bank ismert feltörekvő piaci elemzője. Aki szerint mindez csak PR, s nem sok hatással lesz a bankokra - írta a lap.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/03/14/jol-beetetnek-minket-a-bankbirsaggal/?utm_s ource=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_20 14-03-14
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hajléktalan emberek helyett, a fideszes képviselő fia kapt
  2014-03-14 21:06:41, péntek
 
 
2014. 03. 13.

A hajléktalan emberek helyett, a fideszes képviselő fia kapta a bérlakást

Miközben a Fidesz bünteti az utcán élő hajléktalan embereket, a kormány közmunkára kötelezi a szegény embereket, ha állami támogatást akarnak, Bús Balázs III. kerületi polgármester és fideszes parlamenti képviselő előterjesztésére, Keszegné Menczer Erzsébet fideszes helyi önkormányzati, és orsszággyülési képviselő fiának egy Kaszásdűlő utcai kétszobás, összkomfortos, beköltözhető állapotú lakást adott az önkormányzat. Természetesen a képviselőnő megszavazta a határozatot.


A határozat szerint azért kapta a lakást a Fidesz képviselőjének fia és felsége, mert rossz anyagi körülmények között élnek szegények, és együtt kell lakniuk Menczernével, így a fiataloknak jár a lakás. Mondjuk Menczernének van két lakása is, meg havi egymillás keresete, de hát ebből nem tudja támogatni a szegény párt, így a saját maga kezelte állami vagyonhoz nyúlt.

Persze a közmunkarendszer azt várja el a legszegényebb emberektől, hogy dolgozzanak, ha az államtól szociális támogatást várnak. Dolgozzanak havi 47 ezer forintért. És még lakást se kapnak. Pedig ezen közmunkások mögött nem áll Menczerné, se akkori vagyon. Ezek a közmunkások 200 hónap alatt keresik meg Menczerné egy havi fizetését.

Persze a hajléktalan emberektől azt várja el az állam, hogy ne a kunyhóban, ne az utcán éljenek, de szociális bérlakást nem kapnak, az csak a fideszes képviselő gyerekének jár. Miközben a főváros és a kerületek arra hivatkoznak, hogy kevés a használható szociális bérlakás amit a szegény embereknek ki tudnak utalni
Ez a szociális igazságosság 2014-ben Magyarországon!

http://magyarinfo.blog.hu/2014/03/13/a_hajlektalan_emberek_helyett_a_fideszes_kep viselo_fia_kapta_a_szocialis_berlakast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre inkább a külföldön dolgozók által hazaküldött pénzből
  2014-03-14 20:55:24, péntek
 
  Egyre inkább a külföldön dolgozók által hazaküldött pénzből élünk. Ez a hazai sikerágazat.



545 milliárd forintot utaltak haza a magyarok
h i r d e t é s
Index
2014. 03. 11. 11:24

2013-ban a hazautalások értéke Magyarországon elérte a 2403 millió dollárt (545 milliárd forint) a Világbank becslései szerint; az adatok ugyanakkor csak októberig szólnak, ezek után minden bizonnyal még nőtt az elutalt összeg mennyisége - írja a Pénzcentrum.hu az Aon Hewitt és az AISEC kuatására hivatkozva.

A Magyarországra érkező összegeket elsősorban Németországból küldik: 426 millió dollárt (96 milliárd forintot) utaltak haza a kint élő, dolgozó magyarok. A második helyre az Amerikai Egyesült Államok (399 millió dollárral), a harmadikra pedig Kanada került (254 millió dollár).Érdekesség, hogy például Venezuelából is érkezett 3 millió dollár.
94960310
Munkás egy németországi építkezésbenFotó: Bloomberg / Europress / Getty

A kint élő magyarok száma alapján is Németország az első, az ENSZ adatai szerint 105 ezer magyar él ott. Csak tavaly pedig 28 ezren döntöttek hazánkban úgy, hogy Németországban folytatják az életüket a német statisztikai hivatal legfrissebb adatai alapján. Az USA és Kanada szintén megtartotta második és harmadik helyét ami az ott élő magyarok számát illeti. Habár az Egyesült Királyság a (több mint egy éve) kint élő magyarok számát tekintve "csak" a negyedik, meg kell jegyezni, hogy a Németországba költözők számával majdnem megegyezett az Egyesült Királyságba emigrálók száma.

A fokozódó kivándorlás egyik kézzelfogható jele a főleg nyugati országokban élő és dolgozó honfitársaink által hazautalt összegek növekedése. A magasabb fizetések és életszínvonal, a kiszámíthatóbb és tervezhetőbb jövőkép miatt Magyarországról is mind többen mennek külföldre dolgozni. Az Aon Hewitt és az AIESEC kutatása szerint a külföldi munkavállalással hosszú távon kalkulálók aránya évről-évre nő. Jellemzően a diplomások és a 29 évesnél fiatalabbak nyitottabbak a költözésre, a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők jóval kevésbé vállalkozó szelleműek.

A nemzetközi vándorlások egyik legfontosabb gazdasági hatása a külföldre költözők által hazautalt pénzmennyiség növekedése, melyből legtöbben családjukat segítik vagy hiteleiket fizetik. A családok a kapott pénz nagy részét fogyasztásra, gyermekeik iskoláztatására, valamint életszínvonaluk növelésére fordítják.


http://index.hu/gazdasag/2014/03/11/545_milliard_forintot_utaltak_haza_a_magyarok /


Van fogalmatok, hány milliárd ebből a mocskos bankoké??

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MOST MÁR CSAK a GAZDÁJUK TORKÁN KELL LENYOMNI A DAVAJ GITÁRT
  2014-03-14 20:34:37, péntek
 
  MOST MÁR CSAK A GAZDÁJUK TORKÁN KELL LENYOMNI A DAVAJ GITÁRT

Elfogtak egy amerikai drónt a Krím félsziget felett az oroszok péntek este. Az UAV MQ-5B jelű drón egy elektronikus zavarómanőver során majdnem sértetlenül került az "önvédelmi erők" kezébe - közölte a Rosztek pénteken. A manőver során megzavarták a kommunikációt a drón és az amerikai irányítóbázis között.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: Ukrajna nem teljesen legálisan lépett ki a Szovjetun
  2014-03-14 20:31:45, péntek
 
  Putyin: Ukrajna nem teljesen legálisan lépett ki a Szovjetunióból
2014.03.13 10:27


Az Orosz Föderáció elnöke ezeket a szavakat egy telefonbeszélgetés során mondta a krími tatárok volt vezetőjének, Mustafa Dzhemilevnek. Dzhemilev, aki jelenleg az ukrajnában működő Nép Tanács helyettes elnöke, a beszélgetés alatt kifejtette, hogy "A legfontosabb számunkra Ukrajna területi integritása, amit három nagyhatalom is garantált az 1994-es budapesti egyezményben. Amennyiben ez megszegésre kerülne, Ukrajna bizonyára rendelkezik azokkal a pénzösszegekkel, hogy újra atomfegyverhez jusson."

Hídfő.net | Putyin: Ukrajna nem teljesen legálisan lépett ki a Szovjetúnióból

Putyin reakciója erre az volt, hogy szerinte "Ukrajna önmaga kinyilvánított függetlensége nem volt teljesen összhangban a szovjet normákkal, a Szovjetunióból való elszakadási folyamat egészére nézve".

Ezzel Putyin igen érdekes pozíciót vesz fel ismét, hiszen ezzel arra utalt, hogy az egész ukrán államiság a jelenlegi formájában nem is létezhetne legitim formában, az megint egy meglepően új szituáció elé állítja a nyugatot.


http://www.hidfo.net/2014/03/13/putyin-ukrajna-nem-teljesen-legalisan-lepett-ki-s zovjetuniobol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
315 fölé gyengült a forint - kétéves mélypont
  2014-03-14 20:22:11, péntek
 
  315 fölé gyengült a forint - kétéves mélypont
2014. március 14. péntek 13:58:59





Péntek délután egy gyengülési hullám hatására újabb kétéves mélypontjára ütötték a forintot, a frank jegyzése pedig megcsípte a 260 forintot is.

A forint az euróval szemben már a 315-ös szint fölé gyengült péntek délután, ami elsősorban a fokozódó orosz-ukrán aggodalmak miatt kialakuló rossz befektetői hangulatnak köszönhető. Az új kétéves mélypont ezzel 315,4 forint lett, melynek elérése után korrigálni kezdett az árfolyam és jelenleg 314,6 forintot kell adni egy euróért.
(Forrás: eco.hu)

A gyengülés a frankárfolyamot is érintette, hiszen pár pillanatig 260 forintot kellett adni egy svájci frankért a bankközi devizapiacon. Jelenleg 259,3-on áll a jegyzés.
(Forrás: eco.hu)

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/315_fole_gyengult_a_forint___keteves_melypont.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Doktor úr, nem kíván a férjem.
  2014-03-14 20:14:08, péntek
 
  - Doktor úr, nem kíván a férjem.
- Nem probléma, ebből az
orvosságból adjon be neki vacsora
előtt egy
szemet.
Másnap a nő szomorúan jön
vissza.
- Nem használt az orvosság?
- Vacsora előtt belekevertem
három szemet az italába.
- És?
- Hát a levesnél nagyon
nézegetett, a főételnél fogdosott,
az édesség
után meg feldobott az asztalra és
rettenetesen megdugott.
- Akkor mi a baj?
- Ez volt a kedvenc éttermünk.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Disney-hercegnőként folytatja Selmeczi Gabriella
  2014-03-14 19:56:38, péntek
 
 
Disney-hercegnőként folytatja Selmeczi Gabriella
2014. március 14., péntek

A szakpolitikus már nem lesz tagja a parlamentnek a következő ciklustól: valószínűleg a párizsi Disneylandben kap majd munkát.

disney gabriella.jpg

A korábban szenátorként is tevékenykedő Selmeczi elmondta, Hófehérke vagy Csipkerózsika karaktere áll hozzá a legközelebb. ,,De tetszik Mulan és Pocahontas harciassága is, bár ők nem magyarok, ahogy a nevük is mutatja" - tette hozzá. A fideszes politikus beszélt az elvégzendő munkáról is: valószínűleg a családos szülők magánnyugdíj-megtakarításaira kell majd vigyáznia, amíg a felnőttek a gyerekekkel töltik el az időt a park területén.

"Paks ügyében pedig felelős döntés született és egyébként sem az emberekre tartozik ez" - zárta a sajtótájékoztatót Selmeczi Gabriella.

A hírhez lazán kapcsolódik, hogy csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán Wittner Mária.

http://hircsarda.blog.hu/2014/03/14/disney-hercegnokent_folytatja_selmeczi_gabrie lla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már készül az Európai Unió gyors reagálású hadereje, hogy le
  2014-03-14 19:49:38, péntek
 
  Már készül az Európai Unió gyors reagálású hadereje, hogy leküzdje a saját lakosságát.


A II. Világháború vége óta szövetséges megszállás alatt álló Németországban tartotta gyakorlatát február végén az EU egyik harci egysége. Ez a gyors reagálású alakulat 3700 katonából áll. Az EU vezetői rendelkeznek felette illetve határozhatják meg, hol vessék be őket! Ennek a harci egységnek a vezető ereje belga, egyébként további 5 nemzet katonái vesznek részt benne, hollandok, a megszállás alatt élő németek, spanyolok, luxemburgiak és a korábbi Jugoszláviából a macedónok.

Amint hazánkban megindul a felkelés és sikerrel küzdjük majd le az ávót (ebben biztosak vagyunk, hogy sikerülne - szerk.), hosszú távon számíthatunk majd az EU valamelyik gyors reagálású erejére is, hiszen Orbánék első intézkedései között szerepelt, hogy idegen EU-s haderő behívható az országba, ha népfelkelés törne ki az elnyomó demokratikus rendszerrel szemben. Mi valószínűleg első körben az EU csendőrségével kerülnénk szembe (franciák, olaszok, portugálok, románok, lengyelek, spanyolok, hollandok alkotják az EU csendőrség állományát). Ha velük is sikeresen venné fel a már felkelők irányítása alatt álló Magyar Honvédség a harcot, akkor jönne a most gyakorlatozó EU-s megszálló hadsereg, hogy minél több magyar embert megöljön és letörje a magyar szabadságtörekvéseket.

Jobb tudni mi vár ránk, ha az Európai Unió ellen egyszer végre fellázadunk, ahogyan azt tettük a Szovjetunióval szemben is! A belga vagy spanyol tank is lángol olyan szépen, mint anno a szovjet tank! Bár már ott tartanánk...

EUBG European Union Battle Group live firing training exercises training camp Grafenwoehr Germany
https://www.youtube.com/watch?v=JB50EAzbNb0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simon Gábor a bissau-guineai elnöki palotába volt bejelentv
  2014-03-14 19:38:35, péntek
 
 
Simon Gábor a bissau-guineai elnöki palotába volt bejelentve

Index
2014. 03. 13. 06:59

Simon Gábor Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelébe lakcímként az ottani elnöki palota került, írja a Blikk. A lap információi szerint Simon útlevelében a fővárosban, Bissauban lévő Rua de Bolama 8 cím szerepel állandó lakcímként.
elnoki plaota
A Rua de Bolama 8. a Google utcatérképénFotó: Google Maps

Az országról rendkívül kevés információ érhető el, s a telefonos kapcsolat is akadozik, ám a Google maps a fenti címre a korábbi elnöki palotát adja ki találatként. A helyszín egy nagy park, amelyen a korábban bombatalálatot kapott, ma elhagyatva álló elnöki palota és a kiszolgálóépületek terülnek el.

Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb. Ilyen helyeken könnyű hamis, de akár igazi papírokhoz is jutni a bürokrácia megvesztegethetősége miatt. Sőt az sem kizárt, hogy egy kis pluszjuttatásért a legmagasabb helyeken intézik el az állampolgárságot. Persze azt egyelőre nem tudni, Simonnak volt-e igazi állampolgársága.


http://index.hu/belfold/2014/03/13/simon_gabor_a_bissau-guineai_elnoki_palotaba_v olt_bejelentve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.