Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2014-03-15 23:57:18, szombat
 
  Szeretettel kívánok Nektek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sajtos sült rizsgolyók
  2014-03-15 23:56:54, szombat
 
  Hozzávalók:

60 dkg főtt rizs
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt

1 mokkáskanál fehérbors
1 kisebb evőkanál aprított petrezselyemzöld
3 evőkanál liszt

A sütéshez:
Vénusz olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk.

Egy tálcára rakjuk, majd egyenként lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.





Megjegyzés:

Nálunk általában a húsos ételeknél mindig marad rizs, ilyenkor lefagyasztom. Most elővettem a fagyasztóból, és újra feldolgoztam.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Franciasaláta gazdagon
  2014-03-15 23:56:22, szombat
 
  Hozzávalók:

burgonya
sárgarépa
fehérrépa
zöldborsó
vöröshagyma
csemegeuborka
kukorica
alma
tojás
zalai felvágott (vagy sonka, esetleg főtt-füstölt tarja)
Az öntethez:
majonéz
tejföl
mustár
citromlé
cukor

bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a zöldborsót (vagy a zacskós vegyeszöldséget) szintén megfőzzük sós vízben, majd lecsepegtetjük. Ezeket apróra vágott csemegeuborkával, almával, lecsepegtetett kukoricával összekeverjük. Keményre főtt és összekockázott tojást, valamint összekockázott zalai felvágottat keverünk hozzá. Ráöntjük a tejfölt és a majonézt, majd egy aprócskai vöröshagyma negyedét fokhagymanyomóval belenyomva (vagy nagyon apróra vágva), 1 kanál mustárral, 1 kávéskanál citromlével, ízlés szerinti sóval, cukorral, borssal készre ízesítjük.





Megjegyzés:

Hétköznapokon fasírtgolyókkal esszük. Nálunk az ünnepek egyik elmaradhatatlan fogása, olyankor tojásos egyben sült fasírttal tálaljuk, húsvétkor sárga túrót is kínálunk mellé.

A receptet Cyberdinka, a fotót Horváth Betti küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Dióval töltött tojás
  2014-03-15 23:55:04, szombat
 
  Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg dióbél
2 teáskanál szardellapaszta
5 dkg vaj
szűrt citromlé

bors
kevés petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal és a citromlével, jól keverjük el. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a masszát töltsük bele a fehérjébe. Tegyünk mindegyik tetejére egy dióbelet, amit nem vágtunk fel.

Tálaljuk zöldsaláta alapon, petrezselyemmel díszítve. Különféle majonézes salátákat kínálhatunk hozzá, hidegtálak remek alkotóeleme.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Rigó Jancsi III.
  2014-03-15 23:54:30, szombat
 
  Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
12 evőkanál cukor
10 evőkanál víz
12 evőkanál liszt (gluténmentes is lehet)
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaó

A krémhez:
6 dl tejszín
13 dkg porcukor
3 evőkanál kakópor
3 csomag zselatin fix
A csokimázhoz:
20 dkg csokoládé
5 dkg vaj

Elkészítés:

Elkészítjük először a tésztát. A 6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és a vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, végül hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

A krémhez 6 dl tejszínt felverünk jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó tésztára kerül a krém, a tetejére a másik piskótalap.

A csokoládét vízgőz fölött a vajjal megolvasztjuk, az összeállítás után a sütemény tetejére simítjuk, végül hűtőbe tesszük dermedni.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Borjúpaprikás
  2014-03-15 23:53:47, szombat
 
  Hozzávalók:

60 dkg borjúszelet (vagy apróhús)
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
8 dkg paradicsom
8 dkg zöldpaprika
2 dkg liszt
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 dkg fokhagyma

pirospaprika

Elkészítés:

A húst megmossuk, 1x1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paradicsomot és a zöldpaprikát cikkekre vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, felengedjük kevés vízzel, és a tűzre visszatéve zsírjára, visszapirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és nagy lángon zsírjára, sütjük - figyelve arra, hogy ne égjen le -, kevés vizet aláöntve hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és mielőtt a hús teljesen megpuhul, a pörkölthöz keverjük, és együtt az egészet kiforraljuk. Tálaláskor galuskát vagy tojásos galuskát adunk hozzá köretként, lehetőleg külön edényben. A borjúpaprikást díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel, tejföllel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Bui küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Újházy tyúkhúsleves
  2014-03-15 23:53:02, szombat
 
  Hozzávalók 8 személyre:

1,5-2 kg-os tyúk
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa /gyökér/
1 db kisebb zellergumó
zellerzöld
1/2 db karalábé
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg karfiol
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma

ételízesítő
egész bors
1 mokkáskanál gyömbér
1 mokkáskanál szerecsendió-virág

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk, de a héját rajta hagyjuk.

A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk.

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket - a gomba, a zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket 2-3 merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángonm csak gyöngyözve forraljuk a levest.

Ha a tyúk megpuhult, zárjuk el a lángot, és a levest pihentessük fél órát, majd óvatosan szűrjük át.

A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva, a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Magyar zászló
  2014-03-15 23:02:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Föltámadott a tenger
  2014-03-15 22:55:49, szombat
 
  Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger


Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

Pest, 1848. március 27-30.

 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Magyar vagyok
  2014-03-15 22:54:57, szombat
 
 



Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy területén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A múltnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Úgy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kísértete;
Föl-föltűnik s lebúvik nagy hamar
- Ha vert az óra - odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig

Alig hogy küldjük életünk neszét
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!
 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1963
  • e Hét: 4177
  • e Hónap: 18082
  • e Év: 147789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.