Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Orbán a Nemzeti Múzeum lépcsőjén állva elszavalta a rezsicsö
  2014-03-15 21:32:55, szombat
 
  2014-03-15. 12:28
Orbán a Nemzeti Múzeum lépcsőjén állva elszavalta a rezsicsökkentést

A magyar nemzet rendkívüli teljesítmények lehetőségét hordozza magában, és 1848-49 sem volt más, mint a magyarokban rejlő képességek és tartalékok káprázatos megmutatkozása - fogalmazott a miniszterelnök szombaton, a március 15-i nemzeti ünnepen a Múzeumkertben tartott állami ünnepségen.
Zoom
Szavai szerint a magyarok 1848-ban "beleszerelmesedtek" március 15-ébe, és "azóta sem akarnak kiszerelmesedni belőle". A kormányfő kifejtette: minden évben azt szokták mondani, hogy ez a március 15. más, mint a korábbiak. Most is elmondjuk ezt, és milyen igazunk van, hiszen csak három hét, és itt van április 6., a sorsdöntő választás napja - fogalmazott Orbán Viktor.
A magyar nemzet a saját sorsát mindig saját kezében akarja tudni - mondta a miniszterelnök, aki hangsúlyozta: a magyar hős címét annak tartogatjuk, akik legyőzik a sorsot. Úgy fogalmazott: a sors könyvében 1848-ban az volt megírva, hogy a Habsburg Birodalom ellen nincs mit tenni, 1990-ben, hogy a szovjet csapatok sosem fognak kivonulni, 2010-ben pedig az volt megírva, hogy sosem állunk fel Európa szégyenpadjáról.
Orbán Viktor szerint "egy új és nagyszerűnek ígérkező korszak kapujában állunk", amelyen ha Magyarország belép, szabaddá és erőssé válhat. A kormányfő úgy fogalmazott: ezen a kapun belépve Magyarország olyan országgá válhat, amely a saját lábán áll, csatlakozhat a büszke és sikeres nemzetekhez, képes lesz megállítani a magyarság fogyását, nem hagyja, hogy folyton kizsebeljék, mindenkinek munkát ad és lehetőséget a boldogulásra.
A miniszterelnök megjegyezte, bár a Nemzeti dalban nem mutatott volna jól a rezsicsökkentés, de azt könnyű belátni, hogy éppen úgy, mint ma, akkor, 1848-ban is az igazságtalan terhek csökkentése volt az elsődleges feladat.
Orbán Viktor szerint Magyarország az elmúlt négy évben azért teljesített jobban, mert egységes volt, "mi vagyunk ma a legegységesebb ország Európában". Azt mondta: ma olyan időket élünk, amikor a gyenge és a gyáva nemzeteknek nincs jövője. Magyarország azonban kiállt saját magáért, és megvívta harcait olyan ellenfelekkel szemben, amelyek nagyobbnak és erősebbnek tűntek - tette hozzá.
(MTI)
Frissítés: Jobbikos reakció Orbán március 15-i beszédére
Orbán Viktor március 15-i kampánybeszédében kiállította saját kormánya bizonyítványát, hiszen elismerte: mindent elvégeztek. Eközben az országban milliók számára nem biztosított a tisztes megélhetés, négy év alatt sem sikerült rendet teremteni, és az országot a szakadék szélére juttató politikusokat sem számoltatták el - olvasható a Jobbik közleményében.
A Jobbik szerint egyáltalán nem a miniszterelnök által emlegetett tisztes munka és a biztos fedél megléte, hanem éppen annak hiánya miatt hagyta el az országot félmillió honfitársunk. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szerint ők sok esetben a devizahitel-válság megoldatlansága miatt kényszerültek arra, hogy más országban keressék boldogulásukat.
A munkahelyteremtés manipulált statisztikái mögött közmunkában és külföldön dolgozó emberek állnak, az államadósságunk nőtt az elmúlt négy évben, és még mindig tisztességesen dolgozó emberek, családok tömegei állnak a kilakoltatás szélén. Ha a Fidesz ennyire volt képes, a Jobbik programjában előrevetíti a valódi nemzeti képviseletet és a szebb jövőt - zárul a jobbikos reakció.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/125138/#ixzz2w47t1Oeh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek nem hülyék, ezek hazudnak - olvasónk megjegyzései Kövér
  2014-03-15 21:13:45, szombat
 
  2014-03-15. 15:27
Ezek nem hülyék, ezek hazudnak - olvasónk megjegyzései Kövér nyilatkozatára

Előzmény: Kövér: A Jobbik olyan ígéreteket, fenyegetéseket fogalmaz meg, amelyek ártanának az országnak

,,Kövér László csütörtökön Egerben az MTI-nek kifejtette: a Jobbiknak egyelőre nem látszik komoly esélye arra, hogy felülmúlja a 2010-es eredményét, vagy megszorítsa a kormánypártokat. Mindenképpen fel kell hívni azonban a figyelmet arra - tette hozzá a házelnök -, hogy nem csak a baloldal nem tud hiteles alternatívát felmutatni, hanem a Jobbik sem, mert olyan ígéreteket, fenyegetéseket fogalmaznak meg, amelyek - ha ezeket be is tudnák váltani - ártanának az országnak."

Már annál a résznél kinyílt a bicska a zsebemben, ahol a Jobbikot és a ,,baloldalt" egy szintre helyezi, de az a mondat, hogy a Jobbik árt az országnak, már egyszerűen elfogadhatatlan. Azért tovább olvastam.

,,A házelnök szerint nem lehet differenciáltan külfölditőke-ellenes olyan párt, amely felelősen akar cselekedni Magyarországért, mert több millió ember maradna hirtelen munka nélkül, ha kivonulnának a külföldi befektetők. A bankokkal, bankárokkal szemben ugyanúgy nem lehet differenciáltan támadóan fellépni, mert a bankok finanszírozzák a magyar vállalkozókat, és ha a pénzintézeteket "a kelleténél és az ésszerűnél jobban megszorongatja a magyar politika, azzal a gazdaságon, a vállalkozókon keresztül saját magának okoz kárt" - jelentette ki."

Lehet, hogy csak én látom így, de nekem a fenti sorokból az tűnik ki, hogy Kövér László egyértelművé teszi számunkra, hogy gyarmati függésünk olyan méretű, hogy bárki, aki megpróbálja azt felszámolni az gyakorlatilag politikai öngyilkosságot követ el. Persze ezt így nem mondja, és nem is aggódik azokért, akik erre készülnek. Inkább csak cinikusan rázza a mutatóujját és az ,,országért aggódik", ahol ők, mint jó és mérsékelt (középszerű) politikusok az ország megmentői, és a ,,hé, emberek, hát mi megteszünk mindent, de olyan nehéz" színdarab szereplői. A másik oldalon pedig a ,,gaz" radikálisok, akik - véleménye szerint - populista szólamokkal és radikális politikájukkal csak rombolják a már kész munkát.
De mi is ez a kész munka? Éppen ez az, amit Kövér nem ért vagy nem vesz észre. Az elmúlt 4 évben (és korábban eltelt 24 évben) a külföldi tőke bebetonozása zajlott. Pont erről van szó. Pont ez tette szükségessé egy radikális politikai erő létrejöttét, akik ezt a paradigmát képesek lesznek megváltoztatni, és nem csak gazdasági értelemben az országot kiemelni a mocsárból. Most meg azzal jön Kövér, hogy nem lehet ám ezeknek (ti. külföldi bankoknak, külföldi cégeknek, tőkének) nekimenni. Nem is most akartunk ennek nekimenni. Már évekkel ezelőtt is neki akartunk ennek menni. Már akkor is azt akartuk, amikor az első gyárainkat privatizálták el, de Kövérék már akkor is ellenünk dolgoztak. (Itt kellene Kövér figyelmébe ajánlani a Háború a nemzet ellen című filmet.) Most meg azt mondja, nem szabad. Akkor mégis mikor szabad? Azt mondja még, hogy: ha megszorítjuk őket a kelleténél jobban, akkor magunknak okozunk kárt. Na! Nesze semmi, fogd meg jól! Megint csak azt tudom mondani, hogy nem ez az alapvető baj. A Fidesszel van baj, mert nem értik. Illetve vagy hazudnak vagy nem értik. A társadalom nem kizárólag gazdasági válságban van. Szerintük a gazdasági probléma kiküszöbölése fogja megoldani az emberek minden más problémáját. Így hitte (hiszi) a legtöbb néppárt ma Nyugaton. A Jobbik ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy először meg kell oldani az anyagi (gazdasági) szinten túli problémákat, és ezen megoldások magukkal fogják hozni a helyes szemléletet is, amivel érdemes lesz hozzálátni az anyagi problémák elhárításához. Ez lenne a paradigmaváltás.
Ja! És a számok: ,,több millió ember maradna HIRTELEN (értsd: egyik napról, a másikra) munka nélkül" - szinte zokogja Kövér. Aztán ha letöröltük mi is a könnyeinket, akkor gondolkozzunk el ezen. Több millió? Az legalább kettő. Az adatok szerint összesen (15-74 évesig) 3,5 millió ember dolgozik ma Magyarországon. Ha ebből levonom a közalkalmazottakat: 900.000, akkor 2,6 millió ember marad. A több millió nem nagyon lehet így három, mert nincs is annyi dolgozó ember, tehát maradjon a kettő. Tehát a közleménybe burkolt riogatás, hogy ha a Jobbik veszi át a kormányzást az országban, akkor a külföldi cégek - azonnal (ugye egyik napról, a másikra) - kivonulnak az országból és megszűnik kétmillió munkahely. Aha! És ezt, mert Kövér László mondta, minden potenciális szavazó elhiszi. Arról nem is beszélve, hogy - foci nyelven szólva, mert azt értik a Fideszben is - 10:0-nál az ellenfél javára, a 89. percben lejövő csapatkapitány ne adjon tanácsokat annak, aki az eleje óta mondja, hogy rossz a taktika.

,,Arra a kérdésre, hogy mekkora véleménye szerint a kétharmados győzelem esélye, Kövér László úgy válaszolt: 2010-ben sem azzal foglalkozott, hogy meglesz-e ez az arány, és 2014-ben sem ezt gondolja a legfontosabbnak. Egy biztos többséggel, biztos támogatással rendelkező kormány tovább folytathatja megkezdett munkát, be tudja fejezni az elkezdett programokat, reformokat; minél nagyobb a támogatottság, annál erősebb a kormány, minél erősebb a kormány, annál erősebb lehet az ország - jelentette ki."

A végére még futotta egy lózungra. Hol a program? Hol lehet számon kérni, hogy mi a ,,munka", amit folytatnak? Talán az a munka, hogy tovább erősítik a külföldi tőkét, amivel ugye nem lehet packázni, vagy az a munka, hogy nemzetiszínű szalagot kötnek mindenre, amire még nem kötöttek az elmúlt 4 évben? Tényleg nem értik, mi a baj? Szerintem értik. Ezek nem hülyék. Ezek hazudnak.
Tisztelettel:
Kovarcz Emil

További részletek: http://kuruc.info/r/20/125144/#ixzz2w436Maq8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomó tábori főrabbi is jelen volt a Honvédelmi Minisz
  2014-03-15 21:11:36, szombat
 
  2014-03-15. 12:56
Köves Slomó tábori főrabbi is jelen volt a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén - alig várta, hogy leléphessen

Köves Slomó, a Fidesz anyagiakkal bőségesen kedvezményezett házi zsidó szektájának vezető rabbija, mellesleg Hende Csaba által kinevezett tábori főrabbi, a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén kigombolt zakóban, karba tett kézzel álldogált a Stefánia Palotában. Túlságosan fáradt lehetett a fiatalember.
Zoom
Köves Slomó, a budapesti kormány kedvelt és anyagiakkal bőségesen kedvezményezett házi zsidó szektájának komcsiivadék vezető rabbija a magyarsággal szembeni legalapvetőbb tiszteletadásra sem ügyelt a március 15. nemzeti ünnep előtt, még csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium által megtartott központi ünnepségen. A zsidó gárdát is működtető chabad szekta vezető rabbija (képünkön balról a negyedik) az első képen látható tizenkét személy közül egyedüliként nem áll egy vonalban a többiekkel, a zakója félig, vagy teljesen ki van gombolva, a hasán karba tett kézzel adja kifejezésre, hogy ez itt nem az ő ügye.
Zoom
A felvétel tegnapelőtt, nemzeti ünnepünk előestéjén készült a Honvéd Kulturális Központ Stefánia Palotában, ahol Hende Csaba honvédelmi miniszter kitüntetéseket is átadott. A képet egyébként szégyenérzet nélkül töltötték fel a HM Facebook-oldalára. (Cikkünk megjelenése után nem sokkal szemérmesen törölték - a szerk.) A másik fényképünkön Slomó - aki a Magyar Honvédségen belül a tábori főrabbi tisztséget tölti be - szintén alig áll a lábán, kézfejét hasán összekulcsolva türelmetlenül várja, hogy leléphessen a számára időrabló és idegesítő goj ceremóniáról (Képünkön balról a második).
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/125139/#ixzz2w42WfFGN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felszabadulásunk ünnepe
  2014-03-15 19:40:42, szombat
 
  Felszabadulásunk ünnepe
2014.03.14. 18:00 outisz


Azért az nehezen bocsátom meg a fidesznek, hogy a választásokat nem április 4-re időzítették. Jó jó, tudom, hogy az nem vasárnapra esik, de kérdem én félszegen: ebben az országban? Ha Viktor úgy akarta volna, április 4 igenis vasárnapra esett volna, és akkor spontán felvonulással ünnepelhettük volna meg újra felszabadulásunk, és fokozódó fülkeforradalmunk újabb vívmányainak megvédését. Szépen, spontán karon fogva, spontán odatévedő jobboldali politikusokkal, spontán, előre legyártott transzparansekkel és spontán kirendelt (köz)médiával.

Nem az irigység beszél belőlem, én örülök más ember boldogságának, de most komolyan. Jó látni, hogy a magyar ember örül, mosolyog, boldog, különösen mikor arra gondol, hogy van miért - tavaly sem haltunk éhen.

Egyedül az zavar - és bocsánat, ha ez már csak engem zavar -, hogy hová tűnt a fülkeforradalom frissessége? Persze, előttem már jónéhányan odamondták a jobboldalnak, hogy a Gyurcsánnyal tetőzött baloldali erkölcsi hanyatlást már túl is szárnyalta a jobboldal. A szabad média, a magánnyugdíjpénztárak, az alkotmány, a rengeteg mutyi, a földügy, a baltás kiengedése, a választási rendszer kiherélése, és általánosságban a szolgalelkűség kötelezővé tétele mind olyan ügy, amitől hörögve kellene menekülnie a jobboldali szavazónak. Nyilván nem a baloldali pártokhoz menekülni, de legalább menekülni. Tudjátok, még a leghülyébb állatnak is van annyi esze, hogy ha ég az erdő, menekül. És ilyenkor mindegy merre, csak minél messzebb a tűztől. A fidesz szavazótábora erre valamiért nem volt képes. Talán azért nem, mert ahogy a közmondás tartja: feleséget, kocsit, munkát cserélhetsz, de csapatot nem. Ezt ugyan a futballdrukkerek szokták emlegetni, de a hatásmechanizmus ugyanaz: ne gondolkozz túl sokat, az a boldogság mételye.

A probléma csak ott van, hogy a Fidesz uralom kellő alázat helyett ostoba gőggel kezeli saját választóit is, pedig a megfelelő hipnotizálással évekig, sőt évtizedekig lehetne játszadozni az országgal. Ehelyett azonban hetente más és más választóréteg fejét nyomják bele a bilibe. Egyszer a környezetvédők, egyszer a tanárok, egyszer a mentősök kapnak egy-egy falatot abból a hasonlatból, hogy az élet egy szaros szendvics. Az állandó kommunistázás pedig hamarosan ki fog kopni. Egyfelől a fidesz már régesrég nem jobboldali párt; Gyurcsány bármennyire vicces, azért nem lehet évtizedekig ismételni. Másfelől kb. 25 éve volt a rendszerváltás. Lassan felnő egy olyan réteg is, akiknek Kádár már ugyanúgy történelem, mint teszem azt Kossuth, vagy Dugovics Titusz.

Ne feledjük, előbb utóbb minden fülkeforradalom ugyanúgy ér véget. Az ember feláll, kitörli, lehúzza, kezet mos, megkönnyebbülten távozik. 4 évvel ezelőtt a jobbik sikerét sokan a baloldalról elvándorló protestszavazatoknak tudták be. A legutóbbi megerősödésükről pedig valószínűleg épp a fideszben csalódottak (és a vizslák) tehetnek. Milyen kár, hogy a megundorodók első hulláma épp tovább ront a helyzeten...


http://kard.blog.hu/2014/03/14/felszabadulasunk_unnepe_szamhelyett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna keleti megyéi is csatlakozhatnak Oroszországhoz
  2014-03-15 19:28:15, szombat
 
  Ukrajna keleti megyéi is csatlakozhatnak Oroszországhoz
2014.03.15 11:09


Szergej Akszjonov, a Krím-félsziget miniszterelnöke felszólította Ukrajna keleti megyéit, hogy ők is tartsanak népszavazást az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról. Akszjonov elmondta, hogy ez a csatlakozási folyamat legfeljebb egy év alatt megvalósulhat, és ehhez biztosítani tudják a többi megye számára a szükséges eszközöket.

Krím mostanra saját védelmi minisztériummal, szárazföldi haderővel és haditengerészettel rendelkezik, melynek egy részét az illegitim kijevi kormány parancsait figyelmen kívül hagyó ukrán katonák teszik ki. Akszjonov elmondta, az ukrán fegyveres erők más megyékben is átállhatnak az ő oldalára, így katonai erővel is biztosítani lehet a békés átmenetet.

Az Ukrajnából kiszakadó megyék a későbbiekben egyetlen államszervezetként csatlakoznának Oroszországhoz.


http://www.hidfo.net/2014/03/15/ukrajna-keleti-megyei-csatlakozhatnak-oroszorszag hoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bevonulhatnak az orosz csapatok Harkovba
  2014-03-15 19:24:27, szombat
 
  Bevonulhatnak az orosz csapatok Harkovba
2014.03.15 19:22


Harkovban megöltek két oroszpárti tüntetőt azok közül, akik az elszakadás és az Oroszországhoz csatlakozásról tartandó referendum támogatására vonultak fel. A demonstráló tömeg összeütközött egy kis létszámú, de annál agresszívabb EU-párti tüntetéssel. Az összeütközést követően mindkét csoportban történtek letartóztatások, mintegy 40 személyt vettek őrizetbe. Több száz sérülés és két haláleset történt, a rendőrségi közlemény szerint a kijevi kormányt támogató radikális csoportok felelősek a halálesetekért.

A támadók feltehetőleg a Jobboldali Szektor tagjai. A csoport pénteken elbarikádozta magát Harkov külvárosában és három embert - köztük egy rendőrt - túszul ejtettek. A cionfasiszták akkor tüzet nyitottak a tömegre, akik megpróbálták felszámolni a barikádot és visszafoglalni a megszállt épületet. Később feladták magukat és beszolgáltatták fegyvereiket.

Oroszország Külügyminisztériuma bejelentette, hogy Moszkva "fontolóra veszi" a békés ukrán állampolgárok kéréseit, akik orosz katonai segítséget kértek a Jobboldali Szektor jelentette fenyegetéssel szemben. A külügyminisztérium információi szerint Harkovból fegyvereseket csoportosítottak át Donyeckbe a tüntetések provokálására, ahol mintegy ezer ember békés tüntető gyűlt össze. Mindez előrevetíti, hogy a provokációk és a fegyveres csoportok jelentette fenyegetés miatt Moszkva csapatokat küld Harkovba és más, veszélyeztetett térségekbe, ahol a cionfasiszták még megjelennek.

http://www.hidfo.net/2014/03/15/bevonulhatnak-az-orosz-csapatok-harkovba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína elkezdte a rubel, mint fizetőeszköz elfogadását a saját
  2014-03-15 19:21:11, szombat
 
  Kína elkezdte a rubel, mint fizetőeszköz elfogadását a saját területein
2014.03.15 14:10


Az orosz rubelt mostantól hivatalos fizetőeszköznek kell tekinteni a kínai Suifenhe városban és a hozzá kapcsolódó határátkelőhelyen. Lu Hao kormányzó, a Heilongjang tartomány vezetője jelentette be az Országos Népi Gyűlés határozatát a heilongjangi tartományi ülésen, miszerint mostantól a boltokban és az árcédulákon rubelben is meg kell jelölni az árakat a jüan melett. További intézkedésként bevezették, hogy kínai állampolgárok is végezhetik egymás között a fizetéseiket rubelben, szintén csak Suifenhe városban. Lu Hao kormányzó szerint ha a kísérlet sikeres, akkor javasolni fogja az intézkedés kiterjesztését az egész tartományra. Indoklása szerint mivel a tartományba évi 540 milliárd rubel áramlik, ezért időszerű volt az intézkedés bevezetése.

Az éttermekben és taxikban még lehet dollárral is fizetni.

http://www.hidfo.net/2014/03/15/kina-elkezdte-rubel-mint-fizetoeszkoz-elfogadasat -sajat-teruletein
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs itt forradalom
  2014-03-15 19:17:33, szombat
 
  Nincs itt forradalom
JEGYZET - ˝Béke? Szabadság? Egyetértés?˝

R. Tóth Gábor - Délmagyarország napilap - 2014.03.14. 09:00

,,Legyen béke, szabadság, egyetértés." Aki olyan munkahelyen dolgozik, ahol kifüggesztették a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot, mindennap elmélázhat e mondat jelentésén. Egy időben például a tököli börtönben is olvasható volt a NENYI - ott a szabadság iránti vágyban biztos megvolt az egyetértés.

Mit kíván a magyar nemzet? - üvöltötték bele a pesti tavaszba a márciusi ifjak, és feleltek rá: ,,Legyen béke, szabadság, egyetértés!". És örökül hagyták nekünk a szabad, polgári Magyarország ideáját. Hány március, hány rendszer, hányféle szónoklat idézte meg őket!

Most szellős, fiatalos ünnepbe kellene öltöztetni a szívünket. Mennyire nehéz feladat! Bármennyit beszéljen ugyanis a politika mai szabadságharcainkról, valójában nincs itt forradalom - csak szép, lassú beletörődés. Apátia, lemondás, sirámok. Hol van örökségünk: Petőfi hevülete, Irinyi József fiatalos dühe, Kossuth kérlelhetetlensége, Széchenyi odaadása?

,,Olyan, mintha egy roncsországban élnénk, egy végletekig zombisodó közegben. Ez óhatatlanul a személyes érzelmeimet, életemet is átjárja, mert mindenhol állandóan ebbe ütöm bele az orromat. Vagy ha nem ütöm bele én, akkor előbb vagy utóbb beleüti más. Annak a világnak a lassú eróziója folyik, amihez a rendszerváltáskor csatlakozni szerettünk volna" - a Kossuth-díjas zenész, Lovasi András fogalmaz így a Recorder blognak adott interjújában. Azért döbbenetes erejű megállapítás, mert nemcsak 1848 elveinek megcsúfolásával szembesít, hanem annak felismerése is: hogyan tékozolta el az ország ezt az örökséget 1989 óta. Abban a 25 évben, amikor békében, szabadságban, egyetértésben messzebbre juthattunk volna, mint vérzivataros 20. századunkban bármikor.

Béke? Amikor a lövészárkok mélyén csak annyi választásod van, hogy Simicska vagy Simon zsebében látod szívesebben eltűnni a pénzedet?
Szabadság? Tényleg, kitántoroghatsz.

Egyetértés? Legfeljebb abban, mennyire széthúzunk.

Mert a mai napig nem sikerült megértenünk gróf Széchenyi Istvánt: ,,minden reformot az embereknél, de különösen önmagunkon kell elkezdeni".


http://www.delmagyar.hu/jegyzet/nincs_itt_forradalom/2373880/?utm_source=napi%2Bh irlevel&utm_medium=e-mail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsönget egy házaló egy szegény székelyhez.
  2014-03-15 19:00:01, szombat
 
  Becsönget egy házaló egy szegény székelyhez.
- Nagyon szép utazóbőröndöket tudok ajánlani..
- Minek az nekem?
- Hát ha például vonaton utazik uraságod, ebbe rakhatja a ruháit!
- És akkor üljek ott pucéron a pályaudvaron?!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ner: az ellenzék meg a zemberek tűrjenek tovább!
  2014-03-15 18:53:17, szombat
 
  2014.03.15. 05:04
Ner: az ellenzék meg a zemberek tűrjenek tovább!


Nagy nap van ma, drága Feleim! Hatályba lép az új Ptk, amiről réparobi aszonta nemrég az Infórádióban, hogy életszerűbb szabályai erősítik a jogbiztonságot.

Hurrá, remek, mert az elmúlt napok fejleményeit elnézve jogbiztonságban fejlődni kurvára van hova!

Mert képzeljétek, ebben a régi rendszerben az is megesett, hogy amit lehet Lucifernek, azt nem lehet a kisökörnek. Ez a mi összefogás kormányváltás "győzelmi szövetségesünk", Tóth Csaba a jog előtt nem találtatott egyformának Papcsák Ferinkkel. Jó, jó, tudom, itt Zuglóban volt alkalmunk hozzászokni a választási turhabörzéhez, régi hagyomány, hogy Csulaföldévé változik a kerület választások előtt és térdig gázolunk az egymásra felköhögött szájváladékban. Ami újdonság, hogy ezt most csak az ellenzékinek kell eltűrnie, Szent Tehén Ferinek meg nem kell, ugyanis így döntött a két külön ügyben eljáró egy darab bűnügyi osztályvezető nertárs.

kampány zugló.jpg

Mert csak, azért, vagy esetleg lemaradtunk és Papcsák végre belátta, semmi keresni valója a közéletben és visszavonulót fújt? Mert, ha nem, akkor bizony ugyanolyan közszereplő, mint TóCsa, és pont ugyanazt kéne eltűrnie, vagymi.

De van itt más is, kedves jelölteket ajánlgató választópolgár. Számodra azt jelenti a jogbiztonság, hogy az ajánlóíven szimpatikus szervezetnek megadott adataidat jó eséllyel közpénznyúlásra elcsencselték, az aláírásodat meg valószínűleg hamisították. De neked, édesaranyoskedvesdrága választó utána járni ennek nincsen módod, mert az adatvédelmi tótumfaktum szerint ez túl sok munkával járna. Tudom, most megrökönyödtél, mint Semjén Zsolt nyolcvanhatban, mikor először látta Mick Jagger száját a Zenebutikban, de azért képzeld, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nem azért van ám, hogy neked kutasson adatlopások után. Ők például azért vannak, hogy Gery Greyhound választási csalás videóra valaki azt tudja mondani, nem történt semmise, és hogy legyen aki a leírja a gyerekeinknek amit tudni kell a jogtudatos internethasználatról és személes adatvédelemről, majd megmutassa apu-anyu példáján keresztül, hogy kell magasról telibe fosni az egészet mikor a "politikusnak álló" nénik-bácsik anyagi érdeke pont egybe esik Viktor bácsi politikai érdekeivel.

De, hogy valami jót is mondjak nektek a szabadságharc évfordulóján, tudjátok meg: a Hír Tv jogerősen is manipulálta a Mesterházy beszédet, illetve ezt most már nyugodtan és jogszerűen ki lehet mondani. Az Index - Hír Tv perről az a vicc jutott eszembe, mikor a nyuszika az erdőben bolyongva talál egy puskát és beállít vele a farkashoz revansot venni:

- Farkas! Gyere ki!

Farkas előjön az odúból, rácsodálkozik a puskára majd megkérdi:

- Nyuszika, miben lehetek szolgálatodra?

Nyuszika néz balra, néz jobbra és meglát egy óriási szarhalmot.

- Te, farkas, látod azt a szarhalmot?

- Látom.

- Na, akkor azt most vagy megeszed az utolsó morzsáig, vagy itt helyben szitává lőlek!!!

Farkas nézi a halmot innen, nézi onnan majd megszólal:

- Te, nyuszi, én ezt nem eszem meg!

Nyuszika éktelen haragra gerjed, ráfogja a puskát a farkasra, meghúzza a ravaszt (csőszájfék fetisisztáknak: az elsütőbillentyűt) és....semmi. Meghúzza újra....semmi. Majd lehajtott fejjel a lábkörme alá szorult répalevél zöldet piszkálva halkan megszólal:

- Hááát, tulajdonképpen én is megehetem...


http://varanus.blog.hu/2014/03/15/ner_az_ellenzek_meg_a_zemberek_turjenek_tovabb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.