Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Dobjuk ki a felesleget - Ditkétől kaptam
  2014-03-16 22:19:08, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
vicces_állati képek
  2014-03-16 22:15:45, vasárnap
 
  Szia Maroka, Nos én ma kutyot hoztam,
na de hogy vidám légy, itt egy cic is.- ditke
........






Köszi szépen
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Aranyos cicák a kiállíáson
  2014-03-16 22:07:56, vasárnap
 
  ...... ......



...... .....



.........



Zsűri előtt
........



Gyönyörű bajusz
........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Felújitott Kossuth tér képekben
  2014-03-16 22:01:47, vasárnap
 
  HVG képtár Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Lionel Messi mester hármast rúgott
  2014-03-16 21:50:07, vasárnap
 
  Barcelona - Osasuna 7:0
Gólszerzők: Messi (18, 63, 88.), Sanchez (22.), Iniesta (34.), Tello (78.), Pedro (91.)
Videó Link

A hazaiak az első félidőben már hárommal vezettek Messi, Sanchez és Iniesta találataival, majd a szünet után a Barca argentin ikonja még kétszer köszönt be..
Az i-re a pontot Tello és Pedro góljai tették fel, kialakítva a 7-0-s végeredményt. Lionel Messi a mesterhármassal egyébként klubrekordot döntött meg, hiszen már 371 találatnál tart.
...... .....


Ezzel ő lett a katalán együttes történetének legeredményesebb játékosa, mivel az eddigi csúcstartó, Paulino Alcantara 1912 és 1927 között 357 meccsen 369-szer vette be az ellenfelek kapuját. A 26 éves Messinek 453 találkozóra volt szüksége a csúcsdöntéshez.
Messi egyik gólja
...... ......


........

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
3 kiscica a kosárba
  2014-03-16 13:18:10, vasárnap
 
  ........

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Márciusi ifjak- Pné, Szabó Marika képe
  2014-03-16 12:10:22, vasárnap
 
  ......

 
 
1 komment , kategória:  Március15  
A szeretetről
  2014-03-16 12:07:14, vasárnap
 
  /M.Ilonkától kaptam/

A szeretetről

Tulajdonképpen hol terem a szeretet? - kérdeztem egyszer egy anyát.
- Magról vetik - nevetett rám.

- És honnan szerzik hozzá a magot?
- Nem kell azt szerezni. Belőlünk magunkból pereg. S megfogan a tenyér simogatásában, a szem pillantásában és minden ölelésben.
- Öntözni nem kell?
- Dehogynem. Jó szóval.
- Nem könnyel?
- Ments ég! A könny sós és kimarja a kis szeretet palánta hajtásait.
- Hát palántázni kell a szeretetet?
- Palántázni bizony. Elültetni még a szikes talajba is. Mert ha a szeretet nem terem, kihűl a föld.
- Úgy érted, hasztalan a nap heve, ha belülről nem fűt, semmit sem ér?
- Igen, így értem, mert emberközpontú világban élek, és emberként gondolkozom.
- Elsősorban mi hát a szeretet?
- Biztonság. Ha szeretsz és szeretnek, mindig van szövetségesed.
- És mi a szeretet másodsorban?
- Erő. Ha feltöltődsz vele, könnyebbnek érzed a batyut, mit az élet a válladra rakott.
- Szeretni mégsem mindig boldogság. Néha gyötrelem. Mégis érdemes szeretni?
- Csak azt érdemes!
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Tüntetés a Vigadó elött
  2014-03-16 12:04:33, vasárnap
 
  Tüntetés a kultúrpolitika ellen
...... .....



Az Összefogás a kortárs művészetért csoport aktivistái demonstrálnak a felújított Pesti Vigadó avatása előtt tartott demonstrációról 2014. március 14-én. MTI Fotó: Beliczay László
...... ...........



........



.......



......



......



.....


- Demonstrálók fogadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tulajdonába került, felújított Pesti Vigadó átadására érkezőket péntek este Budapesten, a mintegy hetven tüntető a kormány kultúrpolitikája ellen tiltakozott. Néhány fiatallal szemben a rendőrök intézkedtek.
- A demonstrálók, miközben a felújított Pesti Vigadó pénteki ünnepélyes átadására érkeztek a vendégek, azt mondták el közösen, hogy szerintük melyek a jelenlegi kultúrpolitika főbb problémái. Ezek között sorolták fel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alaptörvénybe iktatását; az intézményvezetők pályázat nélküli, pártpolitikai érdekek mentén történő kinevezését; a Műcsarnok, a Hild-villa, a Pesti Vigadó mint közvagyon "átjátszását" az MMA-nak; a kultúrától elvont milliárdok átirányítását az MMA-hoz, valamint a támogatási rendszer ellehetetlenítését.
- Többször azt skandálták: "az MMA kirekesztő, a művészet szabad!" A szervezők közölték, hogy a demonstráció részvevői nem személyekkel szemben vagy személyek mellett, hanem "a magyar kultúrát érintő káros folyamatok ellen demonstrálnak". Céljuk - mint mondták - "a kulturális politika antidemokratikus gyakorlatának és az MMA köztestületi státuszának a megszüntetése".
- A demonstrálók a Pesti Vigadóval szembeni járdán gyűltek össze, maguk előtt kifeszítettek egy molinót, amelyre az volt írva: "Bandaszellem". Többen táblákat tartottak a kezükben, ezeken a többi között az volt olvasható: "Csicsás Bandaszellem"; "Az akadémiák kora lejárt!"; "MMA is not sexy!"; "Sírva Vigadó".
- Rendőrök intézkedtek azzal a kilenc fiatallal szemben, akik a tüntetéstől függetlenül előbb 20 ezer forintos bankjegyek másolatát kezdték szétszórni a Pesti Vigadó bejáratánál, majd szájukban nagyobb kötegekkel a földre feküdtek és halottnak tettették magukat. A rendőrök egyesével pár méterrel odébb vitték a demonstrálókat, majd igazoltatásba kezdtek.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Megnyílt a Pesti Vigadó
  2014-03-16 11:55:03, vasárnap
 
  Megnyílt pénteken a felújított Pesti Vigadó, amelynek jelképes kulcsát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át Fekete Györgynek, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökének.
........


Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, köszöntőt mondott Tarlós István főpolgármester. Azért ünnepeljük a Pesti Vigadó megújulását és a Magyar Művészeti Akadémiát március 15. előestéjén, mert a magyar művészet egyik szülője mindig a szabadság volt - fogalmazott köszöntőjében a miniszter, hozzátéve: a teljes műemléki rekonstrukción átesett épületnek azért az MMA lett a tulajdonosa, mert a művészet szabad, és mert "a művésznek mindig van hazája, otthona" is.
- Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy tavaly október 23-án már a megújult Zeneakadémiát ünnepelték, régi fényében pompázik a Mátyás-templom, elindult a múzeumi negyed előkészítése, amelyre a legnagyobb nemzetközi építészeket várják és néhány éven belül felépül majd a Rubik Ernő-múzeum is.
- A magyar kultúrában nagy lehetőség az MMA, melynek értelme az, hogy azokra bízzuk a kultúra szervezését és támogatását, akik erre a legelhivatottabbak: magukra a művészekre" - fogalmazott a miniszter, aki köszöntője után átadta a Vigadó jelképes kulcsát Fekete Györgynek. Az MMA elnöke a kulcs átvétele után ígéretet tett arra, hogy az MMA "hűséges, tisztességes és színvonalas" gazdája lesz a Vigadónak.
- Fekete György azt is hangsúlyozta, hogy az újjászületett Pesti Vigadó minden művészeti ág otthona lesz, ahol bizonyítani lehet az élő magyar művészet sokféleségét. Felidézte: az MMA két éve vált "nagykorúvá", ekkor történt meg ugyanis az akadémia köztestületté alakítása. "Jogokat kaptunk és kemény kötelezettségeket" - emlékeztetett, hozzátéve: ekkor gyorsult fel a belső szellemi építkezés, a hivatali szervezet kiépítése és új művészeti együttműködések kialakítása.
- Az Országgyűlés az MMA-t nevezte meg mint a Pesti Vigadó új tulajdonosát, mint gazdáját egy olyan művészeti központnak, ahol bizonyítani lehet és kell az élő magyar művészet sokféleségét, a nyolc művészeti ág életképességét - közölte az MMA elnöke, hozzátéve, hogy a Vigadó konferenciáknak is otthont ad majd.
- Tarlós István beszédében azt hangsúlyozta, hogy a jelentős erőfeszítésekkel, szorgos munkával felújított Pesti Vigadó a főváros egyik éke lesz. "Budapest a világ kulturális turizmusának egyik jelentős célpontja. Jó érzés számomra, hogy ez a lehetőség a Pesti Vigadóval tovább bővül. Ezekben a napokban Budapest gyarapodása látványosan is érzékelhetővé válik.
- A belvárosban sok minden épül, de külső területeken is. Terveink a lehetőségeinkkel összhangban állnak, igyekszünk behozni az évtizedes lemaradásokat, újítani és korszerűsíteni a város számos középületét" - fejtette ki Tarlós István.
- A főpolgármester felidézte, hogy 200 esztendeje annak, amikor Pollack Mihály tervei alapján a Duna-part ékkövévé vált az épület, amelyet később, a forradalom leverése után méltatlanul romboltak le. Az új Vigadót Feszl Frigyes tervei alapján építették fel és 1865-ben avatták, a kívül-belül impozáns épületben a 19. század második felében otthonra lelt a gyorsan fejlődő főváros kulturális élete.
- Világhírű kulturális események, nagyszerű bemutatók, találkozók fémjelzik ezt az időszakot. A következő évtizedekben Liszt, Bartók, Kodály és más budapesti művészek tették a Pesti Vigadót a kulturális világ kiemelt szórakozóhelyévé. Történelmi tapasztalat, hogy a nagyvárosok csak a művészet és a kultúra megtartásával és ápolásával lehettek igazán nagyok. Ma is sokszínű Budapest kulturális élete, eseményei és programjai vonzóak a hazai közönség és az idelátogató külföldiek számára" - mondta Tarlós István.
- A gálaünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök mellett Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye, valamint Rogán Antal, az V. kerület polgármestere is.
- Az ünnepi műsorban először Balassa Sándor két trombitára és két kürtre komponált Kapunyitó zenéjének IV. és V. tételét Winkler Balázs, Komlóssy Gábor, Berczeli Krisztina és Tóth Balázs, a Zuglói Filharmónia rézfúvós kvartettje adta elő, majd Erkel Ferenc Ünnepi nyitányát a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenyét Bogányi Gergely adta elő Medveczky Ádám vezényletével.
- Makovecz Imre építész, az MMA alapítója és örökös tiszteleti elnöke munkásságát Dávid Katalin művészettörténész, az MMA rendes tagja méltatta, majd a megnyitó közönsége megtekinthette az épület 5-6. emeletén a Makovecz Imre-életműkiállítást.
- A Feszl Frigyes által tervezett, 1864-re felépült Pesti Vigadó felújítása során új terekkel, többek között az 5-6. emeleti kiállítóhellyel gazdagodott. A jövőben az MMA összművészeti rendezvényközpontjaként működő Pesti Vigadó bekerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszínei közé is.

Felújított lépcsőház
........


.......


Orbán Viktor megérkezése
.......


.......


Nézőtér
......


.....


A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Medveczky Ádám vezényletével próbát tart a felújított Pesti Vigadóban, amelynek átadási ünnepségét 2014. március 14-én este tartják. MTI Fotó: Kovács Tamás .


Orbán Viktor miniszterelnök Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke társaságában megtekinti a Makovecz Imre-életműkiállítást a felújított Pesti Vigadóban 2014. március 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
......


Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó , valamint Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és Kucsera Tamás, az MMA főtitkára társaságában érkezik a felújított Pesti Vigadó avatására 2014. március 14-én. Mellette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tarlós István főpolgármester . MTI Fotó: Kovács Tamás
......


Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke (j) mutatja a Pesti Vigadó jelképes kulcsát, amelyet Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vett át
.....

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 358 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.