Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Macskajancsi: “…egy hajóban evezünk, és szolidár
  2014-03-19 20:42:43, szerda
 
  Macskajancsi: “...egy hajóban evezünk, és szolidárisnak kell lenünk egymással"

Posted on 2014/03/19 Szerző: Admin
Az Európai Unió egységes lesz az Oroszország elleni esetleges súlyosabb szankciók betartásában, mert tagországai nagyon függnek egymástól - ezt mondta Martonyi János külügyminiszter a CNN-nek adott nyilatkozatában, amelyet az amerikai hírtévé szerdán tett fel a honlapjára.

A CNN műsorvezetője azt kérdezte hétfőn a Brüsszelben tartózkodó Martonyi Jánostól, aki előtte részt vett a külügyminiszterek tanácskozásán, hogy Magyarország - amely nagy mértékben függ az orosz gázimporttól - betartaná-e az újabb szankciókat, ha a már bevezetettekkel az unió nem ér el eredményt. A külügyminiszter úgy válaszolt: reméli, hogy újabb szankciókat nem kell bevezetni.

“Az Európai Unió vezetői egyetértenek abban, hogy a válságra diplomáciai és politikai megoldást kell találni. Ha az EU mégis bevezetné a szankciók harmadik fázisát, akkor az egy teljesen más helyzet lenne. Akkor tagországainak nagyon alapos hatástanulmányt kellene készíteniük, és szolidárisnak kellene lenniük egymással, mert az egyes tagországokat (a szankciók és várható ellenintézkedések) különböző mértékben érintenék, és meg kell osztaniuk a terheket" - mondta Martonyi János.

“Vannak olyan tagországok, amelyek energiaellátás szempontjából függnek teljesen Oroszországtól, vannak olyanok, amelyek kiterjedt pénzügyi szolgáltatásokat építettek ki ott, vannak olyanok, amelyek jelentős mennyiségű fegyvert adnak el Oroszországnak, vagy amelyek sok milliárd eurót fektettek be az országban. Mégis, lehetnek olyanok, amelyeket inkább sújtanának az orosz ellenintézkedések, mint másokat. Magyarország ezek között van földrajzi elhelyezkedése miatt is" - tette hozzá.

Cinikusok azt mondják, hogy ha kenyértörés lesz, akkor az egyes országok majd mind a saját érdekeiket helyezik a közösek elé, és mindegyik kihátrál majd a szankciók alkalmazása mögül - vetette fel a riporter. “Ez nem történhet meg az Európai Unióban, mert a tagországok nagyon függnek egymástól, egységes piac van, egy hajóban evezünk, és szolidárisnak kell lenünk egymással" - válaszolta a külügyminiszter.

A riporter azt mondta: az az érzése, hogy az orosz vezetők csak nevetnek a szankciókon. Martonyi János erre azt válaszolta: ha így is van, ez a nevetés nem tart sokáig, mert hosszú távon Oroszország is megérzi a gazdasági kapcsolatok romlását.

“Magyarország felkészült-e arra, hogy elveszítse az orosz gázimportot?" - kérdezte a műsorvezető.

Martonyi János úgy válaszolt: “Magyarország egyáltalán nem szeretné (elveszíteni az orosz gázt), de ha ez megtörténne, akkor az eggyel több ok arra, hogy az EU felgyorsítsa az energiaipari egységes piac kiépítését, és sokkal több lehetőséget szeretnénk teremteni a külső energiaforrások igénybevételére", egyebek között az Egyesült Államokból történő gázimportra.
(HVG)

Bal-Rad komm: “...egyebek között az Egyesült Államokból történő gázimportra."-nyafogta ki Macskajancsi az egyre inkább nyilvánvalóvá váló igazságot. Tehát Amerikának fűződik csak igazán érdeke ahhoz, hogy a térségben mindenki haragban legyen Oroszországgal.
Nagyon úgy tűnik Macskajancsi nyöszörgéséből, hogy a döbrögista horda is beáll a sorba! Úgy, ahogyan azt a cionista Gazda kivánja!

https://balrad.wordpress.com/2014/03/19/macskajancsi-egy-hajoban-evezunk-es-szoli darisnak-kell-lenunk-egymassal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilenc „afrikai” számlát találtak Simon bankjába
  2014-03-19 20:31:02, szerda
 
 
Kilenc ,,afrikai" számlát találtak Simon bankjában

Spirk József,
Dezső András
2014. 03. 19. 17:45
Nemcsak Simon Gábornak, hanem további nyolc magyar állampolgárnak volt bissau-gineai útlevélre nyitott számlája a Magnet Bankban - tudta meg az Index. Közben a Magyar Nemzet arról írt, hogy több szocialista politikusnak is volt afrikai útlevele. A név nélküli célozgatás alapján az MSZP-ben Veres Jánosra gondoltak, ő viszont határozottan tagadja, hogy valaha is lett volna ilyen okmánya.

Az MSZP volt elnökhelyetteséről, Simon Gáborról nemrég derült ki, hogy Gabriel Derdak névre kiállított bissaui útlevet kapott a Sólyom Airlines ügyben ismertté vált Welsz Tamástól. A hamis okmány segítségével, vélhetően Simon személyes közreműködése nélkül számlát is nyitottak számára a bank Andrássy úti fiókjában. A Magnet Bankban 75 millió forintnak megfelelő összeget találtak a hatóságok Simon-Derdak számláján.
D AS20140312025
Fotó: Kovács Tamás

Az Index információi szerint az elmúlt napokban kiderült az is, hogy a pénzintézet ügyfelei között kisebb afrikai kolónia alakult ki. Összesen kilenc bissaui útlevéllel nyitott számla került elő. Simon segítője, Welsz Tamás is ezen a módon tartotta a pénzét a bankban.
h i r d e t é s

Előkerült többek között Fürst György, korábbi VI. kerületi szocialista alpolgármester számlája is. Úgy tudjuk, Fürst saját nevének kissé fellengzős átiratával, George First Curtis néven jelentkezett be a bankba hamis bissaui útlevéllel. Fürsttel egyelőre nem sikerült kapcsolatba lépnünk. Amint elérjük, a cikket frissítjük.

Fürstről már korábban is tudható volt, hogy afrikai papírokkal védte magát, amikor rendőrség és az adóhatóság vizsgálatai ellen. A VI. kerületi Andrássy úti bérházak eladása és Centrum parkolócég gazdálkodása kapcsán gyanúba keveredett Fürst a Közép-afrikai Köztársaság utazó nagyköveteként kért diplomáciai mentességet 2009-ben. Fürst ezen kívül Dominikában jegyeztette be saját magyarországi vállalkozásainak anyacégeit, hogy ezzel nehezítse meg az adóhatóság vizsgálatát. Fürst a körülötte zajló nyomozások ellenére sem próbálta meghúzni magát, az ország egyik legdrágább autójával, egy BEAST1 rendszámú Rolls-Royce Fantommal járkált Budapesten.
DSZZS20081120103
Fürst GyörgyFotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzet szerdai számában arról írt, hogy Welsz házában Simonén kívül más szocialista politikusnak a nevére kiállított afrikai útlevelet is találtak. Emlékezetes, hogy a Simon-ügyben a kormányközeli lap a politikus nevének említése nélkül írta első cikkét, és csak pár nappal később nevezte meg az MSZP elnökhelyettesét. Ezért könnyen lehet, hogy az újság a héten megnevezi, kire utal.

Egyelőre csak találgatások vannak. Korábban az Indexnek több, egymástól független forrás is azt állította, hogy Welsz házában a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszter, Veres János nevére kiállított útlevelet is találtak a nyomozók. Veres az Index megkeresésére elmondta, hogy soha az életben nem volt afrikai útlevele, Welsz Tamást pedig nem ismeri, életében nem találkozott vele. Szerinte ha találtak is bármilyen okmányt Welsznél, amit megpróbálnak hozzá kötni, az kizárólag hamisítvány, és beperel mindenkit, aki azt állítja, hogy neki afrikai útlevele volt.

Tény, hogy az Index információi szerint a Magnetbank nyolc ,,afrikai" számlatulajdonosai között nem szerepel Veres. Márpedig az kevéssé életszerű, hogy ha lenne ilyen útlevele, az éppen Welsz házában pihenne.
01
Veres JánosFotó: Barakonyi Szabolcs

Veres arról is beszélt az Indexnek, hogy a Hír TV korábban már megkereste ezzel kapcsolatban, sőt, egy MSZP-s társától is visszahallotta azt a pletykát, hogy neki is van ilyen útlevele. Az Indexnek azt mondta: mihelyst értesült arról, hogy ez a hír kering róla, jelezte ezt az MSZP vezetésének. (A szocialista párt egyik vezető politikusa ezt az Indexnek megerősítette.)


http://index.hu/belfold/2014/03/19/kilenc_afrikai_szamlat_talaltak_simon_bankjaba n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin elnök egyenes, nyilt üzenete Kelet-Ukrajna lakóihoz
  2014-03-19 20:29:59, szerda
 
  Putyin elnök egyenes, nyilt üzenete Kelet-Ukrajna lakóihoz

Posted on 2014/03/18 Szerző: Admin
Putyin elnök nyiltan és egyenesen fogalmazott Kelet-Ukrajna lakóihoz:
A (kijevi B-R) hatalom nem legitim! A nép döntsön! Ha bántják őket (orosz nemzetiségűeket B-R) akkor az orosz hadsereggel fognak szembetalálkozni!

Vagy választanak maguknak ma nekik tetsző vezetőket, vagy ha úgy gondolják ücsöröghetnek a televizió előtt is, vagy a kocsmában, és kapnak egy olyan kormányt, amilyent megérdemelnek. Aztán válhatnak néhány napon belül törvényesen a fasiszta-banderista hatalom jobbágyaivá!
Hát gondolkodjon el Ukrajna népe: otthon ül?-vagy kimegy az utcákra!
A Krim már meghozta a maga döntését!
(http://www.e-news.in.ua/in-ukraine)
Bal-Rad komm: Nos-ez egy valóban nyilt, egyenes üzenet Kelet-Ukrajna népéhez! Vagy felkeltek a fasiszta horda ellen-vagy rabságba zuhantok! Döntenetek kell!
Bárhonnan is nézzük a dolgot, Oroszország elnöke-nagyon helyesen-FORRADALOMRA SZÓLITOTT FEL!
És nem mellékesen. SEGITSÉGET IGÉRT!
Oroszország elnöke ma Moszkvában elmondott nyilvános beszédének egy részlete az alábbi videon:

“...Ukrajnának nincs legitim kormánya. Puccsal hatalomra került russzofób fasiszta banditák és gyilkosok garázdálkodnak..."

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y8fhSjy0KyE

https://balrad.wordpress.com/2014/03/18/putyin-elnok-egyenes-nyilt-uzenete-kelet- ukrajna-lakoihoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apácák gondoskodnak Biszku Béláról
  2014-03-19 20:24:51, szerda
 
 
Ez már a vég Eltársak!!! Már a kommunizmus utolsó bástyája is a klerikális relyakció uszájába került!





Apácák gondoskodnak Biszku Béláról

2014-03-18 04:30:00
Budapest — Agg nyugdíjasként él 66 négyzetméteres földszinti lakásában Biszku Béla (93), az egykor élet-halál uraként emlegetett pártállami belügyminiszter, Kádár János első embere.
Hirdetés

Az utcán már nem sokan ismerik fel. 20 évvel a rendszerváltozás után 49, sortűzben agyonlőtt ember haláláért teszik felelőssé - az 1956-os forradalom utáni megtorlások irányításában való részvételért az ügyészség életfogytiglanit kért rá, pere ma kezdődik.
Bár a takarítás és a mosás nem az ő dolga, a mosogatást és a kisebb házimunkákat még elvégzi Biszku Béla Fotó: Scherer

Blikk: Hogyan szólítsuk: Biszku elvtárs, Biszku úr, esetleg Béla bácsi?
Biszku Béla: Az utóbbin, ha lehet.

Háborús bűnösként majdnem ötven ember halálát írják a rovására.
Biszku: Nem értem, miért vádolnak ezzel. Olyat is mondtak, hogy a sortűzre parancsot adtam. 56-ban nem voltam belügyminiszter, éppen a Budapesti Pártbizottság kerületi szervezeteinek újjászervezésével foglalkoztam, nem voltam a karhatalomban. Miért nem beszélnek arról, amit a Budapesti Pártbizottság ellen tettek a felkelők? Apai jó barátomat, Mező Imrét - fehér zászlóval a kezében - mellettem lőtték hasba. A szerencsétlen kiskatonákat meg felhúzták a fára.

Érték atrocitások, amióta megvádolták?
Biszku: Azt sem értem, hogy mivel vádolnak. Nem köptek le az utcán, nem támadtak rám, sőt, akik felismernek - leginkább idős emberek -, azok közül sokan odajönnek hozzám, kezet ráznak velem, és jó egészséget kívánnak.

Fél attól, hogy elítélik?
Biszku: Nem félek. Az ellenem indított eljárást igazságtalanságnak tartom, és - az időzítés miatt - figyelemelterelésnek az embereket érintő problémákról. Remélem, nem kell börtönbe mennem, de ha mégis, akkor emelt fővel teszem.

Azzal is megvádolták, hogy lőszereket találtak a garázsában a kádári vadászatokból származó trófeagyűjteménye mellett.
Biszku: Nincs garázsom. Pár trófeám van a hálószobámban. Vadásztam Kádárral, rendes egyesületünk volt, a neve: Egyetértés. A rendszerváltozáskor leadtam a fegyvereimet, csakhogy egy fiókban felejtettem 11 darab sörétes lőszert. Azt találták meg a házkutatáskor.

Kiemelt nyugdíjat kapott évtizedekig. Igaz, hogy félmillió fölötti összeg jár önnek?
Biszku: A rendszerváltozáskor 25 ezer forinttal mentem nyugdíjba, majd idővel emelgették, mint mindenkinek. Most 268 ezer forint, tavaly csökkentették 15 ezer forinttal, most megint emelték néhány ezerrel.

Vannak barátai?
Biszku: Természetesen vannak, de idővel fogyatkoznak, sokan meghaltak már.

Hát ellenségei?
Biszku: Nem tudok róluk.

Ki gondoskodik önről?
Biszku: Irgalmas rendi nővérek járnak hozzám mosni, takarítani, látogat és segít a húgom, az unokaöcsém, és egy kedves szomszédasszony. De magam mosogatok, az apróbb házimunkákat még el tudom végezni.

Scherer Zsuzsa


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/apacak-gondoskodnak-biszku-belarol-2242539



Ha jól tudom, akkor Leninelvtárs mondott valami ojasmit, hogy a deklasszálódott osztáj szakembereit megfelelő felügyelet alatt dolgoztatni kell. Aszt nem tudom, hogy ő monta-e, hogy amikor már nincs szükség rájuk, akkor internálni, vagy eccerűen kinyírni kell őket. Konkrétan, Bélabácsira csak mossanak, főzzenek, takaríccsanak nála szorgalmasan. Aztán majd ha Bélabácsinak már nem lesz szükség rájuk, akkor lekurvázzuk őket és feljelencsük azér, hogy elloptak valamit a Bélabácsitól.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánnak feladták a korrupció leckét
  2014-03-19 19:49:22, szerda
 
 
2014.03.19. 08:05
Orbánnak feladták a korrupció leckét


Amíg egyik szájukkal a Simon ügyet üvöltik, addig a másikkal megmagyarázzák, miért vagyunk irigyek Simicskára és miért pontfasza, ha Mészáros Lőrincből közmilliárdos válik. "A gazdaságban is egy háttérre szükség van! Ezt ki kell mondani. Politikai hatalom nincs gazdasági erő nélkül." - mondja kedvenc, közpénzzel vastagon kitömött cöfpolitológusunk a közpénzcivil egyesületből, boldogan indokolva miért jó és szükséges, ha ők lopnak és nem más: mert közben értéket is teremtenek, helló. Közben ahogy nézi őket az ember az asztalnál okoskodva csak az jut eszébe, micsoda képmutató disznóól ez itt, amiben Fritz Tamástól Széles Gáboron keresztül Stefka Istvánig az állami anyakoca csecsét szívó süldők.

korrupció2.jpg

Közben nagyjából mínuszos hír, hogy akadt egy párt amelyik elsőként aláírta a Transparency International Magyarország, a K-Monitor Egyesület és az Átlátszó.hu korrupció elleni minimumprogramját. Oké, nagy kockázatot nem vállaltak, mert az Együtt - PM Zéró Korrupció Programja sacc per kábé ugyanazokat a törekvéseket tartalmazza, mint a minimumprogram, de talán nem kéne elmenni ennyire szó nélkül az egész mellett. Sőt, bátran legyünk kíváncsiak arra is oldalfüggetlenül, hogy a többi pártban lesz bátorság és hajlandóság aláírni egy antikorrupciós minimumot? Megteszik ezt a szocialisták és Gyurcsányék? Megteszik Jobbikék és az LMP?

Nem utolsó sorban megteszi-e vajon a hagyjál már nyugodtan lopni törvénnyel beparavánozott, a fenti közpénzcivilekkel és a nemmegvett tévékettővel saját törvényeit is kijátszó kormánypárt?

A kedvesdrága ellenzék összes pártja előtt ott a lehetőség, hogy tüske legyen Viktor körme alatt. Képzeljük csak el, hogy a mostani népes mezőny összes pártja aláírja a minimumprogramot, szociktól a kamu viccpártokig, és a Fidesz lesz az egyetlen amelyik nem teszi. Mert ők nem fognak aláírni semmit, ami a visszaélésszerű adatigénylőket helyzetbe hozza, és átlátható gátat szab a közpénzfolyó magán öntözőrendszerekbe irányításának. Itt az alkalom, hogy megpróbáljatok tisztességesnek és a korrupció elleni harc iránt elkötelezettnek látszani, kedves nagy büdösbe vágyók. Két és fél hét még sok idő, lenne idő zászlóra tűzve lengetni az ügyet a döntésnapig.

*****

Feleim!

Nem sűrűn basztatlak titeket lájkkurvasággal vagy egyéb kattintsál izével, de most kivételt teszek. Ha szerinted is fontos dolog ez a korrupciós minimumizé, akkor itt írd alá nyájas olvasó! Köszelőre.



http://varanus.blog.hu/2014/03/19/orbannak_feladtak_a_korrupcio_lecket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin: nem hagyjuk, hogy a NATO elfoglaljon ősi orosz földe
  2014-03-19 19:47:06, szerda
 
  NA ILYET NEM FOGSZ HALLANI EGYIK FÉREG MAGYARNAK NEVEZETT POLITIKUSTÓL SEM!!!


Putyin: nem hagyjuk, hogy a NATO elfoglaljon ősi orosz földeket
2014.03.18 19:05


Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette; Moszkva nem fogja hagyni, hogy a NATO megvesse a lábát az ősi orosz földeken. "Nem utasítjuk el a békés együttműködés lehetőségét, de semmilyen formában nem tűrjük, hogy a katonai szövetség itt legyen a határaink mellett, vagy a történelmi orosz területeken."

Putyin ezzel egyértelművé tette, hogy Kijevből a NATO bábkormánya el lesz takarítva. A parlament alsó- és felsőházához, valamint a Kremlben jelen lévő civil szervezetek küldötteihez intézett beszédében utalt rá, hogy Kijev ősi orosz terület, és a későbbiekben is ennek mentén fognak viszonyulni az ukrán kormányhoz. Oroszország védelmébe veszi a múlt hibáiból idegen országok fennhatósága alá került orosz lakosságot, azt követően sor kerül a határok rendezésére.


http://www.hidfo.net/2014/03/18/putyin-nem-hagyjuk-hogy-nato-elfoglaljon-osi-oros z-foldeket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Irán ellenes embargó csődje
  2014-03-19 19:43:01, szerda
 
  Az Irán ellenes embargó csődje
2014.03.19 12:08


Korábban beszámoltunk róla, hogy az USA feloldotta Irán olajszállítási titalmát 10 EU tagország felé. Az intézkedésről azt remélte az USA, hogy Irán kapva kap az alkalmon, és elkezd szállítani, lenyomva ezzel az orosz nyersanyag árakat.

Erre válaszul újabb üzletet írtak alá az iráni és orosz gazdasági vezetés képviselői. Ezentúl Oroszország napi 500.000 hordónak megfelelő mennyiségű olajat vesz meg Irántól. Cserébe gépeket, alkatrészeket, műszaki felszereléseket adnak Iránnak.

Hídfő.net | Irán elnöke, Hassan Rouhani és Vlagyimir Putyin, Bishkek, Kirgizisztán.

Nos mi szüksége lehet Oroszországnak ara, hogy olajat vegyen? Semmi. Azonban az olajat tovább tudja adni, míg Irán nem, ami még mindig embargó alatt áll. Ezt az embargót Oroszország nem tekinti kötelezőnek magára nézve. Irán azonban nagyon nehéz helyzetbe került emiatt, és gazdasági gondjai vannak. A bevételhiány érezhető, és gazdasági megszorításokat kellett bevezetni. Ráadásul sok eszközt nem tud beszerezni, mert ezekre is vonatkozik az embargó.

Így azonban Oroszország mindent biztosítani tud, amire Iránnak szüksége van. Gépeket, alkatrészeket, eszközöket. Amennyiben a nyugat megpróbálná az orosz üzletet áthúzni, akkor számíthat rá, hogy orosz műszaki segítséggel komoly gondjai akadhatnak a Hormuzi szoros hajózhatóságát illetően. Ahogy mára bebizonyosodott, hogy Irán annak idején orosz műszaki segítséggel kaparintotta meg az amerikai drónt. Ezzel a technikával jutottak hozzá Krímben az egyik USA drónhoz az oroszok nemrég. Hasonló segítségre Irán bármikor számíthat, ez a szerződés is alátámasztja, hogy Moszkva továbbra is mindenféle műszaki segítséget megad Teheránnak.

Az orosz diplomácia újabb sikere lehet ez a szerződés, amely stabilizálni fogja iráni szövetségesét.


http://www.hidfo.net/2014/03/19/az-iran-ellenes-embargo-csodje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország átvette az ukrán haditengerészeti központ igazga
  2014-03-19 19:39:49, szerda
 
  Oroszország átvette az ukrán haditengerészeti központ igazgatását
2014.03.19 15:32


Több mint 30 (más források szerint mostanra 50) ukrán katona hagyta el a korábbi ukrán haditengerészet krími irányító központját, miután az orosz népi milíciák körbevették az épületet. A kivonulók közt volt Szergej Gaiduk ellentengernagy, akit a népi alakulatok őrizetbe vettek. A létesítményből távozó ukrán katonáknak a népi fegyveres erők szabad utat engedtek.

Hajnalban kezdődött spontán tüntetés a főhadiszállás előtt, több ezer ember vonult fel az épület elfoglalására. Végül az önvédelmi alakulatok biztosították a békés elvonulást. A kiürítést követően pedig felhúzták az orosz haditengerészet által használt Szent András- és orosz zászlókat, mire a tömeg hangosan kezdte énekelni az orosz himnuszt.

Krím az Oroszországi Föderáció része, de a katonai létesítmények átvétele még folyamatban van. Az átrendeződést mindenhol civilek tömeges felvonulása kíséri, a bevonuló orosz fegyvereseket gyakorlatilag mindenhol népünnepély fogadja.

http://www.hidfo.net/2014/03/19/oroszorszag-atvette-az-ukran-haditengereszeti-koz pont-igazgatasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött a NATO felbomlása - Skócia is kilép
  2014-03-19 19:34:20, szerda
 
  Megkezdődött a NATO felbomlása - Skócia is kilép
2014.03.19 16:10

Tegnaptól már csak hat hónap van hátra a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazásig - és újra azt láthatjuk, hogy a fővonalú média kínosan hallgat arról, milyen hatással lesz ez a hanyatló nyugati hatalmi tömbre. Skócia függetlenségének kérdése ugyanis nem csak az Egyesült Királyság felbomlását jelenti, hanem a NATO felbomlásának kezdetét is.

Korábban hírt adtunk a fővonalú média által szintén "diszkréten" kezelt velencei népszavazásról, ami arról is dönt, hogy Olaszország egy része kilép a NATO-ból és az Európai Unióból. Skócia esetében sincs ez másként: a függetlenségről kiírt népszavazással kapcsolatos társadalmi vita részét képezi a NATO tagság kérdése. Az Egyesült Királyságból kiszakadást követően ugyanis Skócia nem lesz automatikusan a NATO tagja, a függetlenedést támogatók abszolút többsége pedig ellenzi az ország NATO-tagságát.

Intenzív viták zajlanak arról, hogy a függetlenedést követően a NATO atomfegyvereit eltávolítják Skócia területéről, a Faslane tengeralattjáró bázist ki kell üríteni, és a Couport atomfegyver raktárat is fel kell számolni.

A skót függetlenség ezzel egy újabb lyukat üt a NATO gépezetén, csökkenti a katonai szövetség harcképességét, ami az amerikai logisztika és csapásmérő erő nélkül már most is működésképtelen. A Skóciában végzett közvélemény-kutatások pedig alátámasztják, hogy a skótok többsége nem akar se atomfegyvereket, se NATO-fegyverrendszereket az ország területén.

A Trident ballisztikus rakétákat szintén el fogják távolítani az ország területéről. Ez komoly problémák elé állítja a NATO egészét, ugyanis se a tengeralattjáró-bázis, se az atomfegyver raktár számára nem tudnak új helyet találni.

A függetlenség mellett legerősebben kampányoló Skót Nemzeti Párt politikájának részét képezi, hogy a független Skócia nem lesz a NATO tagja. Ennek a döntésnek ugyan nem kifejezetten nyugatellenes motivációi vannak: a 2012. májusában, Chicagoban tartott konferencia önmeghatározása szerint a NATO továbbra is atomhatalom, a skótok többsége pedig (így a Skót Nemzeti Párt is) ellenzi a nukleáris fegyverkezést. Skócia akkor lenne a NATO tagja, ha a NATO felszámolja a teljes nukleáris arzenálját, - amire be kell látni, semmi esély nincs. Így Skócia NATO-tagságára sincs.

A Skót Nemzeti Párt ezt már hivatalosan jelezte a NATO vezetés számára, természetesen azóta nem kaptak választ. Ebből is látható, hogy a NATO gyarmatként kezeli az összes európai államot - nem hajlandók annak a lehetőségére sem gondolni, hogy egy európai ország ne legyen a katonai szövetség tagja.

A skót függetlenség kérdése érzékenyen érinti a nyugati katonai szövetséget - annál is inkább, mivel a NATO területén újjáéledő függetlenségi mozgalmak épp olyan országokban szerveződnek, ahol a NATO perifériaállamokban akar atomfegyvereket tárolni. Olaszországban a függetlenedő Velencei Köztársaság szintén a NATO atomfegyvereinek visszavonásával jár. Az atlantizmus hanyatlása a szemünk előtt zajlik. A NATO felbomlása megkezdődött - a függetlenedő nemzetek elnyomására tett kísérletek pedig csak gyorsítani fogják a folyamatot.


http://www.hidfo.net/2014/03/19/megkezdodott-nato-felbomlasa-skocia-kilep
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dajcstomi,mint végvári vitéz.
  2014-03-19 19:29:19, szerda
 
  "Balog Zoltán, a Rejtett Erőforrások Minisztériumának vezetője beszédet mondott Brüsszelben a Fidesz KDNP brüsszeli küldöttsége előtt. Úgy vélte, "sajátos" Brüsszelben ünnepelni március 15-ét, a magyar szabadság ünnepét, mert Brüsszelből nézve szerinte Magyarország periféria, az unió külső határa, amely általában nem számít, legfeljebb, ha valami megrendítő dolog történik a közelben, mint például most az ukrajnai események. Balog Zoltán szerint ugyanakkor a brüsszeli magyarok végvári vitézeknek számítanak, akik a magyar érdekekért harcolnak.
Dajcstomi,mint végvári vitéz."

(Kuruc)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.