Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
folytatás Kókuszolaj: ENNI VAGY KENNI?
  2014-03-02 13:55:03, vasárnap
 
  Belsőleg használva
A kókuszolaj 13 gyógyhatása
Az elmúlt években a kókuszolaj ritkán kapta meg azt az elismerést amit valóban megérdemelne. Nem csupán mint “jó" telített zsírként kellene szerepelnie, a kókusz olaj egy kivételes gyógyító szer is, rengeteg hasznos egészségügyi alkalmazási területtel.

NÉHÁNY PÉLDA E “JÓ" TELÍTETT ZSÍR ALKALMAZÁSI TERÜLETEIRE:

Zsírégetés: Ironikus, nem igaz? Ez a telített zsír felgyorsíthatja a hasi régió karcsúsodását. Mostanra már két szilárd, embereken végzett vizsgálat mutatta ki, hogy mindössze két evőkanál kókuszolaj fogyasztása naponta (kb 30 ml), a férfiaknál és a nőknél is egyaránt, képes a hasra lerakódott zsírpárnák 1-3 hónapon belüli csökkentésére.

Az agyműködés növelése: A mára már híres tanulmány 2006-ban jelent meg a “Neurobiology of Aging" nevű tudományos lapban. A tanulmány kimutatta, hogy a közepes láncú trigliceridek (bőségesen található belőlük a kókuszolajban) szervezetbe való bevitele 20 Alzheimer-kóros vagy enyhe kognitív zavarban szenvedő alanynál a ketontestek számának növekedéséhez vezetett. 90 perccel a kezelés után kognitív javulás volt mérhető a kevésbé súlyos kognitív zavarokkal szenvedőknél.

Fejtetű kiírtása: Ánizs permettel kombinálva a kókuszolaj jobb inszekticid mint a permetrin (0,43%).
Sebgyógyítás: A kókuszolajat időtlen idők óta használják a sebgyógyulás meggyorsítására. A három azonosított mechanizmus a gyógyító hatások mögött: 1. felgyorsítja az újra hámosodási folyamatokat 2.növeli az antioxidáns enzim aktivitást 3.serkenti a kollagén térhálósító mechanizmust a megjavított szöveten belül. A kókuszolaj szinergikusan működik a hagyományos kezelésekkel az égési sebgyógyulás elősegítésében is

Fájdalomcsillapitó és lázcsökkentő hatás: a kókuszolaj bizonyítottan gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és láz-csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
Fekély elleni hatása: Érdekes, hogy a kókusztejről kimutatták (amely magában foglalja a kókuszolaj komponenseket), hogy hatásosabb mint a hagyományos szukralfát alapú fekélyellenes gyógyszerek.

Gombaölő: 2004-ben 52 Candida faj izolátumot tettek ki kókuszolaj hatásának. A gomba legismertebb formája, a Candida albicans volt a legérzékenyebb a kezelésre. A kutatók meg is jegyezték: “ Kókuszolajat lenne ajánlott használni a gombás fertőzések kezelésére, tekintettel a növekvő számú gyógyszer-rezisztens Candida fajokra."

Tesztoszteron hormon termelését serkentő hatás: Patkányok heréjében csökkenti az oxidatív stresszt, ami jelentősen több tesztoszteron hormon termeléshez vezet.
Csökkenti a prosztataduzzanatot: Patkányokban csökkenti a tesztoszteron-indukált jóindulatú prosztata növekedést.

A vér lipidek arányának javítása: A kókuszolaj következetesen javítja az LDL: HDL arányt a vérben. Ezen hatását figyelembe véve, a kókusz olajat nem lehet " olyan telített zsírnak nevezni, amely eltömíti az artériákat ".

Növeli a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását: A kókuszolajról nemrégiben kiderült az is, hogy fokozza a paradicsomból származó karotinoidok felszívódását.
A csontok egészsége: A kókuszolaj bizonyítottan csökkenti a csonton belüli oxidatív stresszt, ami megakadályozhatja a már osteoporotikus, csontritkulásos csont szerkezeti sérülését. (Megjegyzés: a csontritkulás egy mítosz, ahogyan jelenleg a tudományos kutatások mutatják.)

Fényvédő: a kókuszolaj 30%-kal kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. Ez annyiban jó, hogy az UVA sugarak károsítják a bőrt, míg az UVB sugarak rendkívül hasznosnak bizonyulnak (közepes expozíció esetén).

Természetesen, ha kókuszolajról beszélünk, a kókuszpálma csak egyetlen produktumára koncentrálunk. Minden összetevő, beleértve a kókusz héj rostot, a kókusz fehérjét és a kókusz vizet is, kísérletileg bizonyítottan további terápiás alkalmazási területekkel bírnak.

A leghatékonyabb kókuszolaj nyers olaj formájában kapható gyógynövényboltokban, fehér, kenhető, krémszerű állagú. Hűtőben tartva megkeményedik, szobahőmérsékleten ujjon, tenyéren elolvad.

Forrás: naturahirek
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Kókuszolaj: ENNI VAGY KENNI?
  2014-03-02 13:52:26, vasárnap
 
 
kokusA kókuszolaj vagy kókuszzsír/vaj a kókuszpálma (Cocus nucifera) magjának szárított beléből (koprából) készített növényi olaj. A kókuszolaj olvadáspontja: 24°C. Ettől hidegebb helyen zsírrá dermed, melegebb időben olajjá olvad, szobahőmérsékleten pedig a két fázis közti átmenetként vajszerű állapotot vesz fel.

A kókuszolaj az utóbbi időben igen közkedvelt bőrápolóként, hajkondícionálóként és a konyhában is egyre gyakrabban használják a hagyományos olajak helyett. Mindez nem véletlen, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek nem járulnak hozzá szervezetünkben zsírszövet kialakulásához - ahelyett, hogy elraktároznánk, szinte azonnal, közvetlenül energiává alakítjuk. A kókuszolaj nem emeli meg vércukorszintünket, de közben energiával tölti fel a szervezetet.

Tulajdonságai:
- nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen
- gyorsan felszívódik a bőrbe
- antibakteriális hatású
- megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését
- beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést
- egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat

Felhasználható:
- száraz, repedezett bőr ápolására
- szappanokban
- ajakápolásra
- samponokban, hajkondícionálókban
- bőrkeményedésekre
- pattanásokra
- arcápolókban, eltávolítja az elhalt hámsejteket,így bőrünk selymesebb, puhább lesz
- kiváló sminkeltávolító
Pakolásként gyönyörű, egészséges fényt és puha, selymes tapintást ad a hajunknak alig néhány perc hatóidő után.

Fürdővízben elkeverve kellemes kókuszillatú, kitűnő bőrtápláló kényeztetésben lehet részünk.
Igazi gondoskodás a testnek kívülről és belülről!
Fontos: csak megfelelő minőségű kókuszolajat vásároljunk és használjunk fel! A Szappanfű által forgalmazott szűz kókuszolajat hidegen sajtolják a termés friss húsából, bio minősítésű.
HTTP://SZAPPANFU.HU
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Füzike a PROSZTATA MENTŐÖVE – TERMÉSZETES GYÓGYMÓD
  2014-03-02 13:42:16, vasárnap
 
 
KISVIRÁGÚ FÜZIKE - EPILOBIUM PARVIFLORUM

Az Epilobium nemzetség nevét két görög szóból formálták: epi (felül, rajta) és lobos (tok, hüvely).
Ez arra a nagyon jellegzetes morfológiai sajátságra utal, hogy a virágok a vékony tokterméssé alakuló szár végén helyezkednek el. A köznyelvi ,,füzike" elnevezést a levelek keskeny, hosszúkás, fűzfa-levélre emlékezető formája után kapták. Másik, kevésbé használt elnevezése a ,,tűzgyom" a II. világháború idejéből ered, mikor az Epilobium fajok elsők között jelentek meg egyes elpusztult, leégett települések helyén.

A nemzetség mintegy 200 faja főleg a föld mérsékelt éghajlatú területein él, de előfordul a trópusi hegyeken és a sarkvidéki tundrákon is. Leveleik átellenesek, a sugaras szimmetriájú virágok színe piros, vagy fehéres. A szirmok száma 4, a porzóké 8, két körben állnak. Termésük hosszúkás, négy kopáccsal nyílik, a magvak repítő szőrösek. A füzikének körülbelül 50 faja van. Magyarországon 10 faj honos. A füzikék egyik faja sem védett.

A kisvirágú füzike gyógyító fajtái a következők:
rózsaszínű füzike (Epilobium roseum),
kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum),
hegyi füzike (Epilobium montanum),
sötétzöld füzike (Epilobium obscurum),
lándzsáslevelű füzike (Epilobium lanceolatum),
mocsári füzike (Epilobium palustre),
alpesi füzike (Epilobium anagallidifolium) és még jónéhány.
Hatóanyagai:
flavonoid 0,3-0,5%,
fitoszterol,
bétaszitoszterol,
szitoszterol-palmitát,
flavonoidokat (kempferol-, kvercetin- és miriszterin glikozikdok,
triterpénsav,
cserzőanyagokat (gallotanninok).
A kisvirágú füzike felhasználható részei:
leveles szár
virágos hajtás
Alkalmazás módjai:
tea
tinktúra
Tea: 1 teáskanál gyógynövényt adunk 2,5 dl forró vízhez, mellyel a kisvirágú füzikét csak leforrázzuk, majd lefedjük. Napi adagja, még súlyos betegség esetén is, legfeljebb 2 csésze tea legyen. Reggel éhgyomorra és este félórával a vacsora előtt fogyasztjuk. Egy kúra időtartama általában 4 hét.

Teakeverék prosztatapanaszokra:
csalánlevél 20 g
rezgő nyárfa rügye 20 g
füzikehajtás 20 g
Elkészítése: 2 púpozott teáskanál keveréket 1 liter hideg vízzel felöntünk, forrásig melegítjük, majd további forralás nélkül 5 percig állni hagyjuk, végül leszűrjük. Alkalmazása: Naponta 3-4 csészényit iszunk a teából.
Tinktúra: reggel éhgyomorra 12 csepp és este 12 csepp 1 dl vízben oldva 14 éven aluliaknak nem ajánlott! Maximum 4 hetes alkalmazása javasolt, utána min. 1 hét szünetet kell tartani.
A kisvirágú füzike élettani és gyógyhatásai:
PROSZTATABÁNTALMAK:

prosztatagyulladásra,
prosztata megnagyobbodásra (hypertrophia),
prosztata szöveteinek kórós elburjánzása,
prosztatagyulladás,
Vese- és hólyagproblémák:
vese és hólyagfertőzésre,
vesezsugor,
gennyes vesemedence gyulladás,
állandó hólyag- és húgyhólyaggyulladás,
hólyaggyengeség,
vizeletürítési nehézségek,
éjszakai vizelés,
gyakori nappali vizelés,
a hólyag teljes kiürülésének hiánya,
vizeletcsepegés mérséklése
További alkalmazások:
helyi gyulladások csökkentésére,
altesti fájdalmak csillapítására,
méh- és petefészek fertőzésre
gyulladások következtében létrejött szövetelváltozások kezelésére
Bár mellékhatásai nem ismeretesek, egy kúra ajánlott időtartama 4 hét. A tapasztalat szerint a panaszok az alkalmazás ideje alatt jelentősen mérséklődnek, illetve megszűnnek. Szükség esetén a kúra 2-3 hét után ismételhető. De minden esetben ajánlott konzultálni az orvosával.
A kisvirágú füzike, mint gyógynövény szinergistái (más gyógynövényekkel való hatékony alkalmazása):
mezei zsurló (Equisetum arvense)
csalán (Urtica dioica)
gyermekláncfű (Taraxacum officinalis)
aranyvesszőfű (Solidago virgaurea)
héjnélküli tökmag (Cucurbita pepo)
Figyelmeztetés:
Tartós használata gyomorpanaszokat okozhat!
Nem gyűjthetők az E. hirsutum (Borzas füzike) és az E. angustifolium (Erdei deréce).

A kisvirágú füzike gyógyászati alkalmazásáról kérdezze meg orvosát, a pontos diagnózis felállítása szakképzett orvos feladata!
Forrás: timcsigyogynoveny.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2294
  • e Hét: 5161
  • e Hónap: 11533
  • e Év: 62324
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.