Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az Úrért mi indulunk
  2014-03-20 15:07:57, csütörtök
 
  Az Úrért mi indulunk, az Ő serege mindig készen áll,
az Ő dicsőségét meglátja majd a Föld!

Zeng a himnusz a győztesé, áld az Istent a harcokért,
nincs fegyver, amely legyőzhet minket!

Mert a sereg kapitánya Jézus,
Ő győzelemre vezet minket,
az ellenség nem árthat már nekünk!

Az Úrért mi indulunk, és a gonosz ellen harcolunk,
gyere, induljunk az ígéret felé!

Az Úrért mi indulunk, az Ő serege mindig készen áll,
az Ő dicsőségét meglátja majd a Föld!

Mert a sereg kapitány Jézus,
Ő győzelemre vezet minket,
az ellenség nem árthat már nekünk! 2x

Az Úrért mi indulunk
Link
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Az Úr vitéz harcos
  2014-03-20 09:49:31, csütörtök
 
  Légy bátor és erős, mert te vezeted be ezt a népet arra a földre, hogy birtokba vegyék örökségüket! Megesküdtem őseiknek, hogy nekik adom azt a földet. Csak légy erős és nagyon bátor... Ne feledd:





Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!" (Józsué 1:6-7,9 EF)

Józsué aztán tudta, mit jelent félni. Éveken keresztül, másodparancsnok volt, Mózes jobb keze. Azonban, eljött az idő, hogy ő vezesse a népet.

Az Úr vitéz harcos

Izrael gyermekei nem csak egyszerűen betáncoltak az Ígéret Földjére; harcolniuk kellett érte. És Mózes nem volt már többé velük. Ha Józsué annyira biztos lett volna a dolgában, akkor Isten miért mondta neki többször is, hogy ne féljen? Tulajdonképpen, Isten különleges bátorító szavakat mondott neki: ,,Veled leszek, ahogy Mózessel is voltam, és soha nem hagylak magadra" (Józsué 1:5, EF). Hogyan volt Isten Mózessel? Mint egy hatalmas harcos. Emlékeztek a csapásokra? És az egyiptomi katonákra, akik lovastól, szekerestől a Vörös-tengerbe fulladtak? Isten hatalmas erődemonstrációja után énekelte Izrael népe: ,,Az Úr vitéz harcos, az Úr: ez a neve" (2 Mózes 15:3). Isten harcolt Mózesért, Izraelért, Józsuéért... és most érted is - légy hát erős és bátor!

John Eldredge

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Hogyan szálljunk szembe a népszerű véleményekkel ?
  2014-03-20 09:40:35, csütörtök
 
  ,,Miért akar bevinni minket az ÚR arra a földre? Azért, hogy fegyvertől hulljunk el, asszonyaink és gyermekeink pedig prédára jussanak? Nem volna jobb visszatérnünk Egyiptomba?"

(4 Mózes 14:3)





1979-ben fejeztem be a teológiát Fort Worth-ben, Texasban; és úgy éreztem, Isten Dél-Kaliforniába hív, hogy megalapítsam a Saddleback Gyülekezetet. Felhívtam az egyik ismerősömet, akit nagyra becsültem, és elmondtam neki, hogy mit gondolok, mit szeretne tőlem az Úr.

Tudod, mit mondott nekem? ,,Rick, ez a legidiótább ötlet, amit valaha is hallottam. Elmész Kaliforniába és soha többet nem hallunk majd felőled. Úgysem fog összejönni!" Ez hideg-zuhany volt az álmaimnak!

Minden alkalommal, amikor komolyan használni akarod az életed arra, amit Isten szeretne tőled, lesznek olyanok, akik ellenezni fogják. Lesznek barátaid, sőt talán még családtagjaid is, akik ellenzik, azért, mert a Sátán mindent be fog vetni, hogy távol tartson attól, hogy betöltsd az elhívásod. Az az egyik oka annak, amiért olyan kevesen töltik be valójában Isten hívását, hogy nem szeretünk szembeszállni a népszerű véleményekkel.

Ha Isten elhívását akarod követni az életedben, muszáj elutasítanod a negatív megjegyzéseket, bárkitől is származnak!

A Biblia azt mondja a 4 Mózes 14:2-3-ban: ,,Izráel fiai mindnyájan zúgolódtak Mózes és Áron ellen. Ezt mondta nekik az egész közösség: Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban, vagy halnánk meg itt a pusztában! Miért akar bevinni minket az ÚR arra a földre? Azért, hogy fegyvertől hulljunk el, asszonyaink és gyermekeink pedig prédára jussanak? Nem volna jobb visszatérnünk Egyiptomba?" Amikor az izráeliták nehéz körülmények közé kerültek, úgy döntöttek, hogy többre becsülik a rabszolgaságot a szabadságnál, mert az biztonságosabb. Ahelyett, hogy követték volna Istent és azt tették volna, amire elhívta őket, vissza akartak térni a régi életükhöz.

Az egyik vezetőjüknek, Kálebnek azonban rendkívüli bátorsága volt. Ő úgy döntött, hogy Isten segítségével szembe fog nézni a kihívásokkal, akkor is, ha fél. Készen állt, hogy elutasítsa a negatív megjegyzéseket azért, hogy betöltse Isten elhívását.

Sőt nem csak negatív megjegyzéseket kapott Káleb. A 4 Mózes 14:10 azt mondja: "De az egész közösség azt mondta, hogy meg kell őket kövezni. Akkor megjelent az ÚR dicsősége a kijelentés sátra fölött egész Izráelnek."

Nagyon tetszik, ahogy Isten jelenléte megmentette Kálebet és Józsuét. Ez a te életedben is megtörténhet! Azt mondják, az előharcosok mindig a hátukba kapják a nyilat. El kell döntened, hogy elutasítod a negatív megjegyzéseket, ha Isten hívását akarod követni az életedben!

Beszéljetek róla:

Milyen rabszolgaságba akarsz visszatérni ahelyett, hogy előrelépnél és vállalnád a kockázatot?
Amikor azokat a tanácsokat becsülöd meg, amiket olyan emberektől kapsz, akiket szeretsz és becsülsz, mennyire segítenek ezek téged abban, hogy az elhívásod irányába indulj? Mennyi ezek között a negatív megjegyzés?
Miért olyan nehéz néha szembeszállnunk a népszerű véleményekkel vagy a barátaink tanácsával?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 03. 13.) Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1265
  • e Hét: 3425
  • e Hónap: 14478
  • e Év: 75779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.