|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014-03-20 23:33:10, csütörtök
|
|
|
Egzotikus csirke sok zöldséggel
Hozzávalók:
25 dkg basmati rizs
30-40 dkg csirkemell
1 szál szárzeller
2 kisebb lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 cm hámozott, szeletelt friss gyömbér vagy 1 evőkanál gyömbérpor
2 marék friss ceruza bab, vajon elődinsztelve
1 kisebb cukkini apróra szeletelve
1 marék csíkokra vágott friss káposzta
1 teáskanál chilipehely
0,75 dl sötét szójaszósz
0,75 dl világos szójaszósz
0,5 dl thai halszósz
1 evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál barna nádcukor
0,5 dl olívaolaj a sütéshez
pár szál petrezselyem
Elkészítés:
A rizst futtasd meg egy kevés olívaolajon, majd öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, és főzd meg.
A csíkokra vágott csirkemellet forgasd bele a szójaszószokba, a halszószba és az étkezési keményítőbe, tedd félre, amíg a többi hozzávalót elkészíted.
A felhevített olívaolajban pirítsd meg a hagymát, add hozzá a chilit, a gyömbért és a fokhagymát, mérsékelt tűzön pirítsd fél percig. Add hozzá a csirkemellet, és süsd szép barnára, ez úgy 2-3 perc lehet, nem kell teljesen megsütnöd, mert még a zöldségekkel is sül. Állandóan kevergesd/forgasd. A vége felé szórd bele a cukrot, hadd karamelizálódjon.
Beleöntheted a cukkinit, a szárzellert és a káposztát, forgatva süsd tovább még 2-3 percig, de ne süsd túl a zöldségeket, hadd maradjanak egy picit ropogósak, úgy a finom.
A végére add hozzá az elődinsztelt ceruzababot, forgasd át még egy párszor, és így melegében kanalazd rá a rizsre, szórd meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tálald.
Megjegyzés:
Ez a család kedvence: gyors és egyszerű elkészíteni.
A receptet és a fotót Bpeti123 küldte. Köszönjük!
Forás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:29:33, csütörtök
|
|
|
Lúdláb szelet
Hozzávalók:
3×4 tojásból kakaós piskóta
A krémhez:
6 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
8 dkg cukor
40 dkg magozott meggy + a leve
rum
A tetejére:
10 dkg csokoládé
Vénusz olaj
Elkészítés:
A krémhez a tejszín a csokival és a cukorral előző nap felforraljuk, majd felhasználásig hűtőben tartjuk. A meggyet meglocsoljuk némi rummal, és állni hagyjuk.
3 db csokis piskótalapot sütünk. A felforralt tejszínt keményre verjük. Kevés rumot keverünk a meggylébe, és ezzel meglocsoljuk az első piskótalapot. A krém egyharmadát a piskótalapra kenjük, majd megszórjuk a meggy felével. Ezután a második lapot rátéve ugyanúgy járunk el. Az utolsó lapot is meglocsoljuk, megkenjük, de nem szórunk rá meggyet, hanem a csokit megolvasztva és olajjal kikeverve bevonjuk a tetejét.
Az egészet hűtőben lehűtjük, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tapasztalataim szerint ez a lúdláb sokkal könnyebb, lazább mint a vajkrémes változat, és az elkészítése is egyszerűbb. Nagy adag lesz belőle.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:22:58, csütörtök
|
|
|
Zöldséges-majonézes céklasaláta
Hozzávalók:
4 db közepes cékla
2 db sárgarépa
1 db burgonya
20 dkg savanyú káposzta
1 fej lilahagyma
20 dkg borsó
só
bors
majonéz
Elkészítés:
A hagyma és a savanyú káposzta kivételével mindent megfőzök, nem túl puhára. Ha megfőtt, összevágom kockára, hozzáadom az összevágott hagymát és káposztát.
Majonézzel összeforgatom, hagyom fél-1 órát érni. Nagyon finom önmagában is, de húsok mellé köretként is kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Halupka Márta küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:19:29, csütörtök
|
|
|
Sárgarépával töltött stefánia vagdalt
Hozzávalók:
1 kg darált hús
2 tojás
2 áztatott zsemle
3 fej fokhagyma
kis fej vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
só
bors
1 piros kaliforniai paprika (kockára vágva)
Valamint:
4 vastagabb sárgarépa
20 dkg trappista sajt (felszeletelve)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrtam, fele adagot kizsírozott tepsibe raktam, megformáztam, és rátettem a sajtszeleteket, arra a sárgarépát, amit előtte egészben kicsit megpároltam, a répákat pedig befedtem a sajtszeletekkel a végén rátettem a hús másik felét is. Meglocsoltam olvasztott zsírral, és kb. 1 óráig sütöttem, azután a fóliát levéve kicsit megpirítottam.
Hidegen és melegen is finom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Friedlne küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:15:44, csütörtök
|
|
|
Tarhonyaleves
Hozzávalók:
házi jellegű tarhonya
krumpli
paradicsom
paprika
kolbász
hagyma
Vénusz olaj
pirospaprika
só
Elkészítés:
Apróra vágok egy hagymát, majd olajon megdinsztelem. Felkarikázok kolbászt (én cserkészkolbászt használok), és kicsit megpirítom az olajon. Hozzáadom a tarhonyát, és halványbarnára pirítom. Vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el a tarhonya mennyiségét, mert meg fog dagadni. Felkockázok egy paradicsomot és egy paprikát, majd ezt is az edénybe dobom. Sózom, pirospaprikázom. Picit rottyantok rajta, majd felengedem vízzel. Beleteszek pár darab kockára vágott krumplit. (A mennyiségek mindig attól függenek, hogy ki milyen sűrű levest szeretne.) Addig főzöm, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.
Megjegyzés:
A kolbász akár ki is hagyható, illetve olaj helyett szalonna is használható, úgy talán még ízletesebb lesz. Ízre nagyon hasonlít a lebbencslevesre.
A receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:11:13, csütörtök
|
|
|
Óriás pizzacsiga
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kávéskanál só
4 kávéskanál Vénusz olaj
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
A töltelékhez:
paradicsomos pizzaszósz
15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dolgozzuk össze. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő.
A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és kb. 7 mm vastag négyszöggé nyújtjuk. Rákenjük a paradicsomszószt, és megszórjuk a sajttal. A tésztát feltekerjük, egyenletesen 50 cm hosszúra kihúzzuk, és csiga alakban feltekerjük.
A pizzacsigát egy kivajazott tepsibe helyezzük, és egy csatos tortaforma (28 cm átmérőjű) kivajazott oldalával körbekerítjük. Meleg helyen 35 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó felébe toljuk, és a tésztát megsütjük 180 fokon, légkeverés mellett, kb. 40 perc alatt.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:08:54, csütörtök
|
|
|
Vaníliás bundás alma
Hozzávalók:
5-6 db alma
A tésztához:
1-2 tojás
2 dl tej
liszt
1 kiskanál cukor
kevés só
vanília aroma
A sütéshez:
Vénusz olaj
A szóráshoz:
őrölt fahéj
porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból sűrű palacsintatésztát készítünk.
Az almát megpucoljuk és 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk. Késsel a magházát kivágjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztezett almaszeleteket belemártjuk a sűrű palacsintatésztába,
és olajban kisütjük mindkét oldalát. Az alma vastagságától függően 5-8 perc alatt megsülnek, majd szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-03-20 23:03:10, csütörtök
|
|
|
Káposztás cvekedli
Hozzávalók:
1 db kiló körüli fejeskáposzta
50 dkg fodros kockatészta
2 evőkanál libazsír
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál akácméz
só
őrölt feketebors
őrölt kömény
és persze némi kedv a főzéshez
Elkészítés:
A káposztát feldarabolom, torzsáját odaadom a nyuszinak, amiből a következő nyulas recept készül majd. A feldarabolt káposztát aprítógéppel összeaprítom, besózva egy tálba teszem, állni hagyom pár percig.
Sós, olajos, forrásban lévő vízben felteszem főni a tésztát, ressre főzöm. Amíg a tészta készül, egy jó nagy lábosban felhevítem a libazsírt, beledobom a kifacsart káposztát, alaposan megszórom törött borssal, üvegesre párolom. Amikor kezd barnulni, hozzáadom a cukrot, jól elkeverem, hagyom karamellizálódni, majd mehet bele a méz is. Amikor már kellően bebarnult, felöntöm a borral, hozzáadom a köményt, ha kell, még sózom, borsozom. Készre párolom.
A tésztát leszűröm, hozzáadom a megpárolt káposztához. Jól elkeverem, összesütöm, hagyom kicsit lekapni az alját.
Egy teáskanálnyi vajjal még elkeverem, és máris tálalom.
Megjegyzés:
Nekem ez az egyik kedvenc tésztám. Aki igazi ínyenc, javaslom, mentse el, később majd teszek fel olyan receptet, amiben szerepe lesz!
Sót, őrölt borsot mindig teszek mellé az asztalra, aki szereti, tudja még fűszerezni. Jó étvágyat hozzá, üdv Nani.
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-03-20 22:58:07, csütörtök
|
|
|
Tejszínes-tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 szem burgonya
1 kis csokor friss petrezselyem
zöldségleveskocka
fehérbors
só
2 citromkarika
tárkony (őrölt)
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a zöldborsóval együtt a hagymához adjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségleveskockát, a petrezselymet és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tárkonyt és a tejszínt, majd beletesszük a 2 citromkarikát. Még egyszer felfőzzük és beleszórjuk a fehérborsot.
Forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Pásztor Zoltánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:MIndmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-03-20 22:50:17, csütörtök
|
|
|
Ejnye-bejnye kedves Józsefek!
A tegnapi viharos szélért, zuhogó esőért nem lehet megdicsérni benneteket.
Mivel tegnap nem voltam itt, ( még benne vagyunk a 8 napban)
ma kívánok Nektek:
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
504 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 655
- e Hét: 2400
- e Hónap: 10666
- e Év: 127319
|
|
|