Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Így élheted túl a szívrohamot, ha egyedül vagy!
  2014-03-21 14:09:12, péntek
 
 




ÍGY ÉLHETED TÚL A SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY!


Tegyük fel, hogy este 6 óra van, és te éppen hazafelé sétálsz, persze teljesen egyedül. Egy különösen nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és ideges is. Hirtelen éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen leszel gyalog odajutni. Azt tudod, hogy kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de az orvos, aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon...

NOS, EZT HOGYAN FOGOD TÚLÉLNI?

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. De szerencsére ezek az emberek segíthetnek magukon, ha bekövetkezik a legrosszabb.

Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van.

De amit sose feledj: Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon!







Hallgass a szívedre!!!

Amíg várod a mentőket, ne feküdj le! Tudtál erről?

Vásárolj egy doboz új fajta aszpirin kristályt, tarts belőle a kocsiban, a retikülben, a pénztárcában, az éjjeli szekrényen stb. Jó megtenni, hogy segíthessünk magunkon.
A Bayer gyógyszergyár olyan kristályos aszpirint gyárt, amely a nyelv alatt sokkal gyorsabban feloldódik, mint a tabletták. Miért ajánlatos az éjjeli szekrényen aszpirint tartani?

A bal kari fájdalmon kívül egyéb tünetei is lehetnek a szívrohamnak. Szintén figyelni kell az állban érzett nagy fájdalomra, valamint a hányingerre és az erős izzadásra. FONTOS tudni; előfordul, hogy a mellkasban NINCS fájdalom érzet a szív roham folyamán.
Az álmukban szív rohamot szenvedetteknek kb. 60%-a nem ébred fel. De a mellkasi fájdalom felébreszthet a mély álomból.
Ha ez történne, akkor azonnal oldj fel két kristályos aszpirint a szádban és nyeld le őket egy kis vízzel.
Ezután hívd a mentőket és mondd, hogy SZÍVROHAM!
- MONDD, HOGY BEVETTÉL 2 ASZPIRINT- TELEFONÁLJ EGY SZOMSZÉDNAK VAGY A KÖZELBEN LAKÓ ROKONNAK - azután ülj le egy székre vagy pamlagra a bejárati ajtó mellett, de LE NE FEKÜDJ!!!!!


Link



Egy kardiológus szerint ha mindenki, aki megkapja ezt az üzenetet és elküldi tíz személynek, azzal valószínűleg egy életet ment meg!

OSSZÁTOK MEG!

Kérlek NE vicceljétek el a dolgot, ez nagyon is komoly... Minden megosztás életet menthet!








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.