Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A minden, az minden
  2014-03-24 07:41:16, hétfő
 
 

Túrmezei Erzsébet:

A MINDEN, AZ MINDEN!

"Minden gondotokat őreá vessétek" 1 Pét 5,7.
"Minden lehetséges a hívőnek" Mk 9,23
"Mindenre van erőm a Krisztusban" Fil 3,20
"Mindenért hálát adjatok" Ef 5,20

Minden gondomat rád vethetem.
Nem csak az apró-cseprő gondokat,
a nagyobbakat is.
Nem csak a nagyokat, nehezeket,
a legkisebbeket is!
Mert a minden, az minden!

És minden lehetséges, ha hiszek.
Lehetetlen, megoldhatatlan,
Elérhetetlen nincsen!
Mert a minden, az minden!

És Tebenned mindenre van erőm.
Mindenre, sokra, kevésre,
szűkölködésre és bővölködésre...
Testvérek terhét vállamra vennem,
Teeléd vinnem!
Mert a minden, az minden!

S mindenért hálát adhatok.
Derűs napok, borús napok,
Örömök, szenvedések...
Mindet azért adod,
Hogy cél felé segítsen.
Mindenért hálaéneket mondhatok.
Mert a minden, az minden!

 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
Napfényes nappalon
  2014-03-24 07:31:50, hétfő
 
  Napfényes nappalon, Sötétlő éjjelen,
Légy velem, ne hagy el, Édes jó Istenem!
Kísérgess utamon Vezérlő kezeddel,
Ha fejemet lehajtom Álmomat ne vedd el!
Éreztesd lelkemmel Szent lelked erejét,
Láthassam munkámnak Kedvező sikerét.
Ha belső bánattól, Elsötétül orcám,
Legyen vigasztaló, Meleg szavad hozzám.
Ó,áld meg azokat, Kik drágák szívemnek,
Boldogítsd magadnál, Akik már pihennek.
Azt is áld meg uram, Ki sebet vág szívemen
Légy velem, ne hagyj el, Édes Jó Istenem!!
Ámen
Jó éjszakát,csodás álmokat kívánok!

 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
14 étel, mely segíti a fogyást
  2014-03-24 07:14:32, hétfő
 
  14 ÉTEL, MELY SEGÍTI A FOGYÁST

Szeretné csökkenteni a cukor iránti vágyát, az étvágyát? Akkor feltétlenül illessze az étrendjébe az alábbi ételeket, persze csak akkor, ha nem allergiás vagy nem szenved ételintoleranciától! Az Ön szekrényében is vannak olyan termékek, melyeket karcsúsító hatásuk miatt vásárolt?

Hatástalanok? Egy új kutatás eredménye szerint a legbiztosabb módja a fogyásnak, ha zöldségeket vásárol. Több mint egy tucat olyan étel létezik, melyek csökkentik az étvágyat és a cukor iránti éhséget, felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat, és segítik a fogyást. Ráadásul sokaknak ezek közül egyéb egészségjavító hatásuk is van.

1. Tojás

Felejtse el a reggeli bagettet, vagy vajas kenyeret! A tojás tele van proteinenel, amely telítettség érzetet biztosít, így sokkal tovább bírjuk étkezés nélkül. Ráadásul a protein segít a vércukorszint szinten tartásában, így előzve meg, hogy ránktörjön a hirtelen éhség.

2. Bab

Talán még nem hallott a kolecisztokininről, de ez az egyik legjobb fogyasztó.

Ez az emésztőrendszeri hormon nem más, mint természetes étvágycsökkentő, mely a babban nagy mennyiségben található. Mindemellett rostokban gazdag, és koleszterinszint csökkentő hatással is bír.

3. Saláta

Hajlamos az étkezések során degeszre enni magát?

Csökkentheti a kalóriabevitelt, ha étkezés előtt egy nagy adag salátát fogyaszt. Az alacsony kalóriatartalmú saláta által, ugyanis telítettségérzet alakul ki a gyomorban, így jóval kevesebbet fog a főételből enni. Mindemellett a saláta tele van C-és E- vitaminnal, folsavval, likopinnel, karotinoiddal, melyek mind segítik az immunrendszert a betegségekkel szemben vívott harcban.

4. Zöld tea

A zöld teában található karcsúsodást elősegítő anyag, a közhiedelemmel ellentétben nem a koffein, hanem a katekin nevű antioxidáns, mely gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet is (LDL).

5. Körte

Egy közepes méretű körtében kb. 6 gramm rost található, míg a második helyen álló almában csak 3 gramm, mely segíti a telítettségérzetet.

Mindkettő úgynevezett pektin rostokat tartalmaz, mely csökkenti a vércukorszintet, így segít megelőzni az étkezések közötti nassolást.

6. Leves

Egy csésze csirke húsleves ugyanannyira csökkenti az étvágyat, mint egy szelet csirke. Kutatók szerint a legegyszerűbb leves is elnyomja az éhségérzetet, a jelenség magyarázata pedig az, hogy telítettségérzetet keltve becsapja az agyunkat.

7. Olívaolaj

Az olívaolajban található telítetlen zsírok felgyorsítják az anyagcserét és segít a zsírégetésben.

Használja salátaöntetként, vagy mártogasson bele kenyeret!

8. Grapefruit

Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy az abból készült gyümölcslé fogyasztása, jelentősen elősegíti a fogyást.

A gyümölcs fitokemikáljai csökkentik az inzulinszintet, így a szervezet a bevitt kalóriát energiává alakítja zsírszövet helyett.

9. Fahéj

Naponta egy negyed teáskanálnyi fahéj fogyasztása nem csak a fogyást segíti, hanem csökkenti a vércukorszintet, koleszterinszintet, és a kettes típusú diabéteszben szenvedőknél a trigliceridszintet.

10. Ecetes ételek

Az ecetes ételek jól telítenek, illetve ellensúlyozza a vércukorszint emelkedést, mely a finomított szénhidrátok (fehér kenyér, sütemények, stb.) fogyasztása után megfigyelhető. Azért csak mértékkel, főleg, ha gyomorsavproblémái vannak!

11. Tofu

Étvágy elnyomó proteint tartalmaz, illetve telítettségérzetet biztosít.

12. Diófélék

Noha egy maréknyi belőlük 165 kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során.

Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak.

Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása is, jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

13. Magas rosttartalmú gabonafélék

Kutatások bizonyítják, hogy jelentősen csökkentheti az étvágyát, ha a reggelt egy tál magas rosttartalmú gabonapehellyel indítja.

14. Csípős pirospaprika

A chiliben és az erőspaprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét.

Forrás: macosz.hu

----------Az öregedés elleni csodálatos felfedezés
Életmód/Egészség, Legfrissebb

A öregedés elleni csodálatos felfedezés, ami a szakértők szerint Nobel díjat érdemelne

Az életet meg lehet hosszabbítani, és idős korban is egészségesnek maradni egy egyszerű étrendi változtatással, ami bekapcsolja a fiatalság gént. Cynthia Kenyon professzor asszony - akinek sok szakértő szerint Nobel díjat kéne kapnia az öregedéssel kapcsolatos kutatásaiért - felfedezte, hogy a szénhidrátok közvetlenül befolyásolják a fiatalosságért és a hosszú életért felelős géneket.

A fonálférgek génjeinek manipulációjával Kenyon asszony képes volt hatszorosára meghosszabbítani élettartamukat.
A férgek élethosszát kontrolláló gének ugyanúgy megtalálhatók az egereknél és patkányoknál, s valószínűleg a majmoknál és az embernél is. Kenyon professzor felfedezte, hogy ha lekapcsoljuk az inzulint kontrolláló gént, az automatikusan bekapcsol egy másik gént, ami életelixírként viselkedik.

A Daily Mail beszámolója:

A gén, amit a professzor felfedezett, arra késztette, hogy drasztikusan megváltoztassa a saját étrendjét, jelentősen csökkentve a szénhidrátok fogyasztását. Ezt azért tette, mert a szénhidrátok több inzulin termelésére serkentik a szervezetet, (az extra vércukor semlegesítésére) és így a második gén, az elixír, nem tud aktiválódni.

Dr. Mercola kommentárja:

Érdekes, hogy a konvencionális média hogy képes valami ennyire alapvető dolgot úgy beállítani, mintha valami merőben új lenne. Több, mint tíz éve figyelmeztetem olvasóimat a cukor és gabonaszénhidrátok kerülésére, hogy egészségesebb és hosszabb életűek legyenek.

Amint a Daily Mail cikkében olvashatjuk, a kutatások megerősítik, hogy az inzulinszerű növekedési faktor számos rákfélével szorosan összefügg, és hogy a sok szénhidrát fogyasztása miatti emelkedett inzulinszint az okozója a legtöbb civilizációs betegségnek.

Sokan még mindig nem értik ezt. Ahogy a Daily Mail megállapítja, ez a feltevés 30 év egészségügyi ajánlásával megy szembe, amely szerint a zsírbevitelt kellene csökkentenünk, és sok komplex szénhidrátot fogyasztani a szervezet energia ellátása érdekében".

Pontosan ez a hivatalos közegészségügyi ajánlás a legfőbb oka, hogy az elhízottság, a cukorbetegség és a rák gyakorisága ilyen méreteket öltött az USA-ban és más fejlett országokban.

Az inzulin az öregedés egyik fő gyorsítója, és számos egyéb testi funkciót befolyásol, amelyek mind befolyásolják az élettartamot.

Az inzulin például:

Számos hormon működését megváltoztatja
Stimulálja a szimpatikus idegrendszert
Érösszehúzódást eredményez

A modern kutatások megmutatják, hogyan rövidítik meg a szénhidrátok az élettartamot

Ez a kutatás forradalmasította az öregedéssel kapcsolatos nézeteinket - mondta Jeff Holly, a Bristol Egyetem klinikai tudományok professzora. Tíz évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy az öregedés valószínűleg egy lassú hanyatlás eredménye, de Kenyon professzor megmutatta, hogy itt inkább egy gének által kontrollált mechanizmusról van szó.

Korábban többször írtam arról, hogy az étrend felülírhatja az egyes betegségekre való genetikai hajlamot, és ez a kutatás megerősíti ezt a feltevést, hiszen két fontos gén be- és kikapcsolását is befolyásolja a szénhidrátfogyasztás.

Kenyon professzor fonálférgekkel dolgozott, de kísérleteit a világ számos laboratóriumában megismételték, patkányokon, egereken, és majmokon. Az emberben ugyanúgy jelen vannak ezek a gének, tehát az eredmények az emberre is vonatkoznak.
A professzor asszony felfedezésének egyik legérdekesebb aspektusa, hogy ezek a férgek nemcsak hatszor hosszabb ideig éltek, de életük végéig megőrizték egészségüket és fiatalos energiájukat.

Bizonyos kísérletek már bebizonyították, hogy a kalóriabevitel csökkentésével is meghosszabbítható az élettartam. Ezzel az a probléma, hogy a legtöbben nem értik, hogy a lényeg a szénhidrátokból származó kalóriák csökkentése!

Az inzulint kontrolláló gént viccből Grim Reaper-nek (a Kaszás) neveztük el, mert amikor bekapcsol, akkor az élettartam megrövidül. A második, elixír' gén (hivatalos neve DAF 16) viszont rengeteg öregedés ellenes hasznot hoz. A kísérletek során beceneve az; édes tizenhat éves" lett, mert a férgeket tinédzserekké változtatta. Egy csomó instrukciót küld a regeneráló géneknek"- mondja Kenyon professzor."Felerősíti a bőr- és izomépítő fehérjék optimális működéséhez szükséges elemeket, aktiválja az immunrendszer fertőzések elleni védőmechanizmusait, és kikapcsolja a rákos folyamatokban aktív géneket".

Emelkedett inzulinszint - az idő előtti öregedés és halál fő oka

A mechanizmus egyszerű:

1. Túl sok cukor/gabona és készétel kerül a szervezetbe, valamint

2. túl kevés a mozgás

Korábbi vizsgálatok is azt igazolták, hogy a magas cukor és gabonatartalmú étrendek az elhízottság fő okozói, és hogy a vékonyság a hosszú élet egyik kulcs faktora.

Sajnos számos orvos és természetgyógyász még mindig nincs tisztában az inzulin egészségre kiható alapvető szerepével.

Fontos megértenünk, hogy az inzulin szerepének alapos megértése a legtöbb, amit tehetünk egészségünk optimalizálása érdekében.

A fruktóz egészségromboló, és idő előtt eltesz láb alól

A gabonák mellett a fruktóz, különösen a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup a legrosszabb étrendi elem (ezzel édesítenek manapság mindent az élelmiszeriparban):

Tönkreteszi az inzulinérzékenységet
Zsírrá alakul a szervezetben
A glikáció és a gyulladás okozója, ami felgyorsítja az öregedést

A glikáció, (amikor a cukor fehérjéhez kötődik), az oxidáció mellett az egyik legfontosabb molekuláris mechanizmus, amely károsítja a szervezetet, gyorsítja az öregedést, növeli a gyulladásszintet. Sajnos ez a folyamat számos harci sebesülést hagy maga után a szervezetben, pl. az artériákban kialakuló hegesedést, amit plakoknak nevezünk. Nem csoda tehát, hogy olyan szoros kapcsolat van a cukorbetegség és a szívbetegség között.

Tudjuk, hogy a fruktóz fontos szerepet játszik e betegségek kialakulásában:

Inzulin rezisztencia és elhízás
Emelkedett vérnyomás, vérzsír, LDL koleszterin
Szív- és érrendszeri betegségek
Májbetegség
Rák
Artritisz
Köszvény

Fruktóz ajánlás

Mindenképpen azt ajánlom, hogy a napi ÖSSZ fruktóz bevitelt tartsák 25 gramm alatt (ez 2 darab almának felel meg, de nem kell megijedni, az alma az egyik legmagasabb fruktóztartalmú gyümölcs. 25 gramm fruktóz van . 4 narancsban, vagy . 18 darab sárgabarackban, vagy 8 csészényi málnában. Mivel Mercola az össz fruktózról beszél, ebbe a zöldségek is beleszámítanak, amelyeknek azonban jóval alacsonyabb a fruktóztartalma. Elmira megj.)

Azonban a legbölcsebben az cselekszik, aki a napi fruktózbevitelt 15 grammra vagy az alá szorítja, különösen, ha magas a húgysav szintje, ami mindig a fruktóz toxicitás előrejelzőjének tekinthető. (Ez az ajánlás azokra vonatkozik, akik üdítőitalokat, gyümölcsleveket és más, rejtett fruktóztartalmú ételeket fogyasztanak. Elmira megj.)

A szénhidrátcsökkentés és a mozgás a fiatalság forrásai

A sport és a mozgás segít visszanyerni az inzulin érzékenységet. A mozgás ugyanazokkal az előnyökkel ár, mint a relatív kalóriacsökkentés:

javuló inzulinérzékenység
csökkenő zsírtömeg
csökkenő rák rizikó

Számos vizsgálat többszörösen bizonyította, hogy a rendszeres mozgás segíthet megelőzni a magas vérnyomás, az elhízás és szívbetegség kialakulását. Ugyancsak nagyon izgalmas kutatási területnek ígérkezik, hogy az intenzív intervallum tréning a humán növekedési hormon (HGH) serkentése által megnöveli az élettartamot.

Folynak sikeres kutatások az öregedési folyamat visszafordítására is, egyelőre patkányokon. Fontos tehát, hogy addig is, amíg ezek a technikák a mi számunkra is elérhetővé válnak, tartsuk magunkat jó egészségben, aminek a legfontosabb eszköze a megfelelő inzulin és leptin érzékenység megtartása, illetve helyreállítása.

Forrás: http://tudnodkell.info----------------------------------------------------------- ---- A 3 LEGHATÁSOSABB ÉTEL ÖREGEDÉS ELLEN

Három étel más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban, a Harvard Egyetem tudósai szerint.

A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva - korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve - bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás. Az egyik legjobb fiatalító szernek tűnik a vörösbor, legalábbis a harvardi tudósok szerint. Ám ez nem azt jelenti, hogy a vörösboros üveg gyakori társaságát élvezve visszaforgathatjuk az idő kerekét.

Valójában a vörösbor egyetlen fő alkotóeleme teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert, ez pedig nem más, mint a resveratrol. A Harvard Egyetem által vezetett kísérletben azt találták, hogy a resveratrol képes meghosszabbítani a várható élettartamot minden élő szervezet esetében, legyen az penészgomba, féreg vagy muslica.

A csodaszer, úgy tűnik, hasonlóan dolgozik, mint a drasztikus kalóriacsökkentés. A kalóriák drámai mérséklése pedig meghosszabbítja az életet. A piacon természetesen számtalan resveratrol étrendkiegészítő található, de a tudósok azt ajánlják, hogy körültekintően válasszunk, mert csak a jó minőség garantálja a sikert.

Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók az étcsokoládét is. Ez nem jelenti azt, hogy egész nap csokoládét kellene enni. A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók.

A tanulmány a csokoládéról és összetevőiről szóló, 1996 és 2005 között publikált 136 tudományos cikket vizsgált át. A mostani elemzés azt találta, hogy napi 50 gramm étcsokoládé 10,5 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Ráadásul az étcsokievéssel 19 százalékkal csökkenthetjük az esélyét annak, hogy szívbetegségben halunk meg. Az étcsokoládé antioxidánsokat is tartalmaz, amelyeket világszerte az öregedésért felelőssé tett szabadgyökök ádáz ellenségeként tartanak számon.
Ha antioxidánsokat eszünk, fiatalabbaknak nézünk ki, és annak is érezzük magunkat. És semmi sem tartalmazza ezt az anyagot magasabb koncentrációban, mint a tiszta kakaókivonat.

Szintén hatásos fegyver lehet az öregedés ellen a zöld tea. A nőkkel foglalkozó folyóirat, a Harvard Women's Health Watch októberi száma szerint a zöld tea hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő.

A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A kémcsövekben a katekinek sokkal erőteljesebbnek bizonyultak abban, hogy megállítsák a sejtek oxidatív sérülését, mint a C és E vitaminok, és úgy tűnik, hogy további gyógyító hatásaik is vannak.
A tanulmányok azt találták, hogy kapcsolat van a zöldteafogyasztás és bizonyos rákfajták - bőr-, mell-, tüdő-, bél-, gége-, hólyag- - kockázatának csökkenése között.

A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken. A zöld, fekete és oolong teák antioxidánsai segítenek megállítani az LDL, a rossz koleszterin, és növelik a HDL, a jó koleszterin szintjét, valamint javítják az érrendszer működését.

Egy kínai tanulmány szerint, amelyet nemrég publikált a belgyógyászati szaklap, az Archives of Internal Medicine, 46-65 százalékkal kevesebb a magas vérnyomás kockázata az e teákat rendszeresen fogyasztók körében.

Forrás: napidoktor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fogyókúra   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 430 db bejegyzés
e év: 5415 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 893
  • e Hét: 11098
  • e Hónap: 50710
  • e Év: 279647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.