Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Tulipánok - nárciszok
  2014-03-24 19:23:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kékvirágözön
  2014-03-24 19:22:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
A joghurt és a 2-es típusú cukorbetegség
  2014-03-24 19:08:54, hétfő
 
  A fermentált italok egészségre gyakorolt kedvező hatásait már évezredek óta ismerjük, de a napokban az Európai Diabétesz Társaság folyóiratában (Diabetologia) erről egy különösen érdekes és fontos cikk jelent meg.





A vizsgálat alapját az EPIC-Norfolk Study képezte, amelyben 25 000 férfi és nő vett részt, akik Angliában élnek.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy az alacsony zsírtartalmú túró és néhány alacsony zsírtartalmú sajtféleség (fromage frais) szintén képesnek mutatkozott arra, hogy csökkentse a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, de itt a csökkenés mértéke csak 24%-os volt. A joghurt tehát hatásosabbnak bizonyult.
A megfigyelési időszak 11 éven át tartott és nagyon érdekes eredményt hozott.

A teljes tej, illetve az ebből készített sajtok rendszeres fogyasztása nem csökkentette a 2-es típusú cukorbetegség gyakoriságát, ezzel szemben a rendszeres joghurt fogyasztás (napi 125 g a hét öt napján) a 2-es típusú cukorbetegség gyakoriságát 28%-kal csökkentette.

A kutatók megválaszolták azt a kérdést is, hogy miképpen lehetséges ez, mikor jól tudjuk, a joghurt is csak tejből készül.

Az alapvető különbséget abban látták, hogy a joghurtban a fermentáció során olyan baktériumok szaporodnak el, amik életük során jelentős mennyiségű K2 vitamint szintetizálnak (menaquinone család). Ennek a családnak ma tíz tagját jól ismerjük. Évtizedeken át azt gondoltuk, hogy csak a K1 vitamin hatásos, a többi hatástalan variáns. Nos, ez koránt sincs így.

A K2 vitamin ugyan zsírban oldódó vitaminfajta, azonban a szervezetünk nem képes belőle raktározni komolyabb mennyiséget. Ha nem fogyasztunk fermentált italokat, akkor könnyen alakul ki a hiánya szervezetünkben, ami a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását segíti elő, több más betegség kialakulásával együtt.

Az évezredes megfigyelések eredményét mára már komoly, nagy tudományos vizsgálat is maradéktalanul igazolta. Éljünk vele!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A legjobb természetes zsírégetők
  2014-03-24 18:55:24, hétfő
 
 



Megszabadulni a felesleges testzsírtól nem egyszerű és főleg nem gyors folyamat. A megfelelő táplálkozás mellett szükség van rendszeres testmozgásra és elegendő mennyiségű pihenésre is.

1, Krómium pikolinát

A krómium pikolinát tartalmú étrend-kiegészítők a króm mellett pikolinát savat is tartalmaznak. A króm közvetlenül szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és fehérjék anyagcseréjében. Általánosságban elmondható, hogy modern étrendünk krómban szegény, pedig a króm elengedhetetlen a normál inzulinszint fenntartásához. A pikolinát a króm optimális felszívódásához szükséges.

Ahogy életkorunk halad előre, anyagcserénk fokozatosan lassul, így egyre nehezebben képes szervezetünk az elfogyasztott táplálékot energiává alakítani. Az egyik módja annak, hogy megszabaduljunk a fölösleges kilóktól az, hogy olyan ételeket vagy étrend-kiegészítőket fogyasztunk, amik gyorsítják anyagcserénket.
Hogyan működik?

A krómium pikolinát segíti a zsírsavak hasítását és szabályozza a szervezet zsírraktározását, megelőzi a fölösleges zsír raktározását. Emellett fontos szerepe van az izomtömeg megtartásában diéta során és serkenti a szerotonin termelődését, mely csökkenti az étvágyat.

Miben található természetes formában króm?
A legmagasabb króm tartalommal a brokkoli rendelkezik, de még így is nagyon sok brokkolit kell elfogyasztanunk ahhoz, hogy a szervezet számára szükséges króm mennyiséget biztosítani tudjuk. Nagyobb mennyiségű krómot tartalmaz még a szőlő is, azonban figyelnünk kell arra, hogy cukortartalma is magas.

2, CLA
A CLA vagy konjugált linolsav természetes forrása az omega-6 zsírsav. A CLA növeli a szervezet anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert és normális szinten tartja a koleszterinszintet.

A CLA nem csak a testzsír csökkenti, hanem az izmokat is erősíti. Korábbi tanulmányok olyan eredményeket is feltártak, melyben a CLA csökkentette a mellrák, a szív- és érrendszeri betegségek, allergia, csontritkulás valamint a 2-es típusú cukorbetegség előfordulási gyakoriságát.

Hogyan működik?
A CLA hatékonyabbá teszi a zsírégetést, nem csökkenti a testzsírt, viszont gátolja a zsírsejtek növekedését, ezáltal javul a testzsír százalék és növekszik az izomtömeg.

Természetes formában miben lelhető fel a CLA?

A CLA-t az emberi szervezet nem képes előállítani, kisebb mennyiségben megtalálható a marhahúsban, bárányban, tejben, tojásban. A lenmagolaj kiváló forrása.

3, L-carnitin
Az L-carnitin egy metabolit, a fehérjék egyik építő eleme, ami segíti a zsírok gyorsabb átalakítását energiává, így gyorsítja a zsírégetés folyamatát. Az L-carnitin azonban nem csak a zsírégetést gyorsítja, hanem antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Fontos szerepe van a szív egészségének fenntartásában, a perifériás érbetegségek, a diabéteszes neuropátia, az Alzheimer-kór, vesebetegségek és a pajzsmirigy túlműködés megelőzésében.

Hogyan működik?
Ahhoz, hogy a zsírsavak átjussanak mitokondrium membránján, szükségük van L-carnitin-re. Az L-carnitin a ,,Trójai faló", ami beviszi a zsírsavláncokat a mitokondriumokba. A zsírsavakat a mitokondrium hasítja és állít elő a sejt számára szükséges energiát. Az L-carnitin hatására kevesebb zsír raktározódik el a szervezetben.

Miben található természetes formában L-carnitin?

Az L-carnitin elsősorban a húsban, vesékben és májban található meg, természetes forrása a marhahús, bárány, csirke, nyúl és azok előbb említett belsőségei. Az avokádó és búzafű is tartalmazza, e csak igen szerény mennyiségben.

4, Omega 3, 6, 9
Az omega zsírsavaknak fontos szerepük van a zsírégetésben, a szükséges energia fenntartásában, valamint hangulatunk stabilizálásában. Az omega zsírok csökkentik az étvágyat és gátolják az a gént, amely a zsírok raktározásáért felelős. Az omega zsírsavak emellett fokozzák a termogenézis folyamatát, melynek során a szervezet magasabb belső hőmérsékletének hatására fokozódik a zsírégetés.

Hogyan működik?
Egyszerűen megfogalmazva, ha meg akarunk szabadulni a rossz zsíroktól, jó zsírokra van szükségünk. Az omega zsírok pedig jó zsírok. A szervezetnek szüksége van a jó minőségű zsírsavakra, az omega 3, 6 és 9 zsírok segítségével pótolhatjuk a rossz zsírokat, kielégítve ezzel testünk zsírsav igényét.

Miben találhatók meg természetes formában?

Az omega 3 zsírok, a DHA és EPA kiváló forrásai a halak és az alga. Az ALA a lenmagoljaban található meg nagy mennyiségben.
Az omega 6 telítetlen zsír, mely a magvakban és mogyoróban található.

5, Kapszaicin
A kapszaicin egy természetes alkaloida, mely a chili paprikában található. A kapszaicin fokozza az anyagcserét, támogatja az immunrendszer működését, javítja a keringést és megemeli a test belső hőmérsékletét.
A kapszaicin képes aktiválni azokat a specifikus fehérjéket, melyek a zsírégetését felelősek és elnyomja azokat, melyek a zsír raktározásért.
A kapszaicin emellett az étvágyat is csökkenti és gyorsítja a zsírégetés folyamatát.

Mik a természetes forrásai?
A kapszaicin legjobb forrása az erős paprika, pl. a chili paprika.

6, Jód
Nálunk a talaj jódszegény, következésképpen az itt termelt zöldségek, gyümölcsök és állati eredetű élelmiszerek jódtartalma is alacsonyabb a kívánatosnál. A tengeri alga, a tengeri só, a tengeri halak mind kiváló jódforrások, illetve a magvak közül a diót emelem ki. Ebből napi fél maréknyi elegendő. A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy hormonok szintéziséhez és ezek a hormonok felelősek azért, hogy anyagcsere folyamataink megfelelő intenzitással működjenek. Hiányuk minden esetben elhízáshoz vezet rövidebb, hosszabb időn belül.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
9 otthoni praktika, amitől szép lesz az arcbőre
  2014-03-24 18:47:13, hétfő
 
  Mindannyian vágyunk a hibátlan, tökéletes arcbőrre. Azonban, ha megjelenik egy kis folt a bőrön, az álom szertefoszlik. Ha hibátlan, tiszta bőrt szeretne, muszáj kipihennie magát. Eljött az idő, hogy megbirkózzon a bőrhibákkal, és frissé, üdévé változtassa arcát.

Citromlé
A citromlé hatékony a sötét foltokkal, elváltozásokkal szemben. Könnyedén elfedi a pattanásokat és halványítja a foltokat. A citromban lévő citromsav és a C-vitamin segítenek a sejtmegújulásban.
Fogjon egy citromot, és vágja félbe. Fogja meg az egyik felét, és körkörös mozdulatokkal óvatosan dörzsölgesse az arcát. Ismételje 5 percen keresztül, majd bő vízzel mosson arcot. Rendszeres használat mellett a foltjai el fognak halványodni.

A nagyon olcsó kozmetikumok zsírossá tehetik a bőrt, és súlyosbíthatják a problémát. Ha a tiszta, makulátlan bőr elérése a cél, természetes összetevőket kell alkalmazni az ápolására. Az ilyen termékek megbízhatóak, jó áron kaphatók és biztonságosak. Semmi szükség arra, hogy tovább kutasson az interneten a házi praktikák után, mert most adunk néhány tippet, hogy lehet szép a bőre.
Burgonya szeletek

A burgonya szintén olyan természetes elem, amely segít a sötét elváltozások eltüntetésében. Speciális enzimeket tartalmaz, és természetes fehérítőként működik. Szeletelje fel a krumplit, és ahogy az imént a citrommal, ezzel is dörzsölje 5 percig az arcát. Ezt követően öblítse le bő vízzel. Szinte egy pillanat alatt ragyogóvá teszi az arcot.

Kurkuma
A kurkuma természetes antiszeptikus szer, kisebb sebek, hegek gyógyítására alkalmazzák. Ez is világosítja a bőrhibákat és csökkenti a kialakuló pattanások számát. Turmixolja össze a kurkumát egy kis vízzel, amíg tésztaszerű anyagot nem kap. Használja a pakolást, hagyja 5 percig hatni, majd mossa le hideg vízzel. A kurkuma minden bőrtípusra ajánlott. Rendszeres használatával néhány hét alatt szembetűnő lesz a változás.

Aloe Vera

Az Aloe vera gél csodákra képes. A világ minden részén gyógyító szerként ismerik. Antiszeptikus hatása segít megnyugtatni a bőrt, és megszabadít a bőrpírtól. Segít megőrizni a bőr tisztaságát, frissességét. Használhatja a levelét közvetlenül a bőrre kenve, pakolásként. Azonban használat előtt csináljon egy tesztet például a könyökhajlatban, nem okoz-e allergiás reakciót, mert nem lehet minden bőrtípusnál alkalmazni.

Paradicsomlé
A paradicsomlé amolyan fehérítő szer, amely segít megszabadulni a különféle bőrelváltozásoktól. Antioxidánsokban gazdag, így segít megőrizni a bőr fiatalosságát. A paradicsomot turmixolja össze egy kis rózsavízzel, hogy masszát alkosson. Használja a bőrelváltozásain. Hagyja hatni 10 percig, öblítse le, majd tegyen fel egy másik pakolást, újabb 10 percre.

Epres arcpakolás
Az eper antioxidánsokban és C-vitaminban gazdag, természetes ellensége a pattanásoknak. Zúzzon össze néhány szem epret és keverje össze 2 evőkanálnyi joghurttal. A keveréket használhatja az arcon és a nyakon is. Miután felkente, hagyja hatni 20 percig, majd alaposan mossa le magáról. Az omega-3 zsírsavakban és szalicilsavban gazdag keverék segít elhalványítani a pattanásait, és javítja a bőrtónust is.

Pakolás tojásfehérjéből
A tojásfehérje könnyedén eltünteti a pattanásait és egyéb bőrproblémáit. Néhány gramm lisztet keverjen össze 2 tojás fehérjével és egy pár csepp citromlével. Keverje össze, amíg masszát nem kap. Kenje fel az arcára, és hagyja rajta 20 percig. Ha lejárt az idő, bő vízzel öblítse le. Segít változtatni az egyenetlen bőrtónuson és a pattanásai is halványodnak tőle. A legjobb eredmény elérése érdekében heti egyszer alkalmazza.

Teafa olaj
A teafa olaj segít megszabadulni a sötét foltoktól, és javítja a bőrtónust. Ezt az illóolajat széles körben használják a bőr kezelésére. Könnyen beszerezhető. Elég belőle néhány cseppet tenni egy fülpiszkálóra, picit odanyomni a problémás területre, és hagyni, megszáradni. Nyugtatja a bőrt és azonnal frissít.

Menta

A mentalevél tökéletes a pattanásokkal szemben és a sötét elváltozásokat is világosabbá teszi. Ezen felül a szem alatti sötét karikákra is alkalmazható. A mentaleveleket turmixolja össze és alkalmazza az érintett bőrterületen. Hagyja hatni 5 perig, majd mossa le. Hetente háromszor használja. A levelek hűsítő hatása nyugtatja a bőrt. Végül nagyon fontos, hogy a friss arcbőr eléréséhez sok vizet kell fogyasztania, ez mindennek az alapja.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
10 egyszerű tipp az alhasi zsírpárnák csökkentésére
  2014-03-24 18:44:51, hétfő
 
  A hájas pocak nem csak zavaró, de az egyik legnehezebben eltűntethető zsírpárna. A belső szervek között formálódik, mélyen a hasüregben, krónikus gyulladást okozva és növelve a cukorbetegség és szívbetegségek kockázatát. Az alhasi elhízást nagyrészt az ülő életmód és a magas zsír- és cukortartalmú ételek fogyasztása okozza. A genetika, a testfelépítés és a kor szintén nagyban meghatározza a felhalmozódás formáját a testben.

Hogyan csökkentsük az alhasi zsírt?

Csökkentse a kalóriabevitelt
Az alhasi zsírpárnák eltűntetése kicsit bonyolult, de nem lehetetlen. A megfelelő diéta és testmozgás kombinációja segíthet a makacs zsír legyőzésében.
Ahhoz, hogy megszabaduljunk az alhasi zsírtól, a kalóriákat az egészséges tartományon belül kell tartanunk és kerülnünk kell azokat az ételeket, amik telített zsírokat tartalmaznak. Kerüljük a gyorsételek fogyasztását is, és iktassunk be inkább magas rosttartalmú ételeket az étrendünkbe, amik az anyagcserét magas szinten tartják.

Stressz
A stressz emelkedést okoz a kortizol szintben, egy hormonban, ami a testet arra ösztönzi, hogy raktározza el a túlzott zsírt az alhasi részre. Hogy a kortizol szintet stabilan tartsuk, válasszunk alacsony glikémiás indexű ételeket, mint a lencse, csicseriborsó vagy a bab.

Zöld tea
A zöld tea egy remek alhasi zsírszövetet csökkentő ital. Egy catechin nevű összetevőt tartalmaz, ami felpörgeti az anyagcserét. Számos tanulmány igazolta, hogy azok, akik naponta megisznak 2 csészényit belőle, kb. 16-szor több alhasi zsírt veszítenek, mint azok, akik nem isszák.

Intervallum edzés
Az intervallum edzés az egyik leghatékonyabb módja az alhasi zsír eltüntetésének. Az edzés alatt a magas és alacsony intenzitású kardio gyakorlatok váltakoznak, amik így több kalóriát égetnek. Kis sprinteket lehet közbeiktatni a gyaloglós részek közé.

Étrend

A legjobb módja az alhasi párnák eltűntetésének a kiegyensúlyozott étrend követése. A diéta tartalmazzon alacsony kalóriájú gyümölcsöket, zöldségeket és teljes kiőrlésű gabonát. A nátrium bevitelt is csökkenteni kell, hogy minimalizálja a víz visszatartást. Korlátozza a cukor és magas zsírtartalmú ételek bevitelét. Kerülje a túlzott cukorfogyasztást, mert ez a fő oka az alhasi zsírlerakódásnak. A túlzott cukor emeli az inzulinszintet, ezzel arra kényszerítve a zsírsejteket, hogy energiát raktározzanak el.

Víz
Igyon sok vizet egész nap, hogy felgyorsítsa az anyagcserét és kimossa a mérgeket a szervezetből. A víz hosszú ideig teltségérzetet ad. Igyon egy pohár vizet, mielőtt eszik, hogy csökkentse az étvágyát. A víz élénkít és csökkenti a cukros italok utáni sóvárgást.

Alvás
A 8 órányi alvás az egyik legjobb dolog, amit az alhasi zsír csökkentéséért tehetünk. A nem megfelelő alvás egy grelin nevű hormont szabadít fel, ami növeli a cukor és más zsírok utáni vágyunkat. A kortizol szint növekedhet az alváshiány következtében, ami a lerakódásokhoz vezethet a hasi tájékon. Az alvás megszabadít a stressztől és felfrissíti mind a testet, mind pedig a lelket. Nem mellesleg, amíg alszunk, addig sem eszünk!

Mondjon nemet az alkoholra

Korlátozza az alkoholfogyasztást is. Az alkohol üres kalóriákat tartalmaz, amik a derék köré rakódnak le, ami kidudorodó pocakot eredményez. Kétszer is gondolja meg mielőtt a pohár ital után nyúl, ha fogyni szeretne.

Testmozgás
Egy tanulmány azt állítja, hogy azok, akik kardio edzést végeznek minden nap kb. 20%-kal csökkentik az alhasi elhízás kockázatát. A kardiovaszkuláris gyakorlatok felgyorsítják az anyagcserét és kalóriát égetnek, ami segíti a fogyást. Ez lehet kocogás, sétálás, kirándulás vagy úszás. Ha az állóképességet javító edzést kombináljuk a kardiovaszkuláris vagy aerobik gyakorlatokkal, akkor jó eséllyel szabadulhatunk meg az alhasi zsírpárnáktól. Ez segíti az izmok építését és hosszú távon felpörgeti az anyagcserét is.

Ne hagyjon ki egy étkezést sem!
A legjobb módja az anyagcsere felpörgetésének a gyakori, kis adagok fogyasztása. Ahelyett, hogy 3 nagy adag ételt fogyasztanánk, inkább együnk 6 kisebbet. Ahelyett, hogy falnánk, együnk lassan és élvezzünk ki minden falatot. Ez a módszer segít abban, hogy ne együnk többet, mint amennyire szükségünk van.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Színes tulipánözön
  2014-03-24 06:47:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér rózsaszál
  2014-03-24 06:38:28, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Piros rózsaszálak
  2014-03-24 06:36:18, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Sárga rózsák
  2014-03-24 06:29:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 418 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5154
  • e Hét: 13936
  • e Hónap: 45422
  • e Év: 250123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.