Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Dr. Gyökössy Endre - A hétköznapok higiéniája
  2014-03-25 22:16:43, kedd
 
  Már Mózes megemlékezésre és megszentelésre parancsolja a hetedik napot - nem bosszantásunkra, hanem javunkat szolgálóan. Erről számoltak be azok a svéd munkapszichológusok, akik hosszas és alapos kísérletek után így summázták kutatásuk eredményét: akár fizikai, akár szellemi munkát végez hat napon át valaki, a nyolcórai tisztesen végzett munka pszichikus energiáinak csak tartalékait fogyasztja, de a hetediken végzett már tőkéjét emészti, s ez hosszú távon a szervezet korai elöregedését, elhasználódását vagy összeroppanását eredményezheti. Nos, a IV. parancsolat embert védő voltát egy új, kísérletekkel bizonyító tudomány is hangsúlyozza, nemcsak lelkészek hirdetik különböző szószékekről.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Mert ÉLNI: KÜLDETÉS
  2014-03-25 17:58:08, kedd
 
  MERT ÉLNI: KÜLDETÉS!

Régóta vársz már az átkelő révnél,
tovább kell nézned az épp elmúlt évnél,
hallottál rehmát a mennyei fénynél,
értékeld át az életed!

Emlékek terhe túl messzire nyúlt,
örömöt oltva, vad háborgás dúlt,
tovább kell lépni, ne fájjon a múlt,
értékeld át az életed!

Látni kell hitben, és tovább kell menned,
szolgálni szívből, és csak a jót tenned,
hogy Krisztus lángja ott égjen benned,
mert élni: küldetés!

2014. március 25. Tünde Guti
Link
 
 
1 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Valóban ingyen van a megváltás?
  2014-03-25 11:29:12, kedd
 
  ,,Mindenkinek Istennél, kegyelemből kell megigazulnia, ami egy ingyen ajándék. Meg kell szabaduljanak a bűntől Jézus Krisztus által." (Róma 3,24 NCV fordítás)




Ha 100 embernek feltennéd a kérdést, hogy ,,Hogyan lehet a mennybe jutni?", rengeteg különböző választ kapnál. Ezeket a következőképp tudnánk összegezni: meg kell dolgoznunk azért, hogy a mennybe juthassunk. Többek között olyasmit hallanál, hogy ,,Próbálj meg jó lenni és hozd ki magadból a legjobbat" vagy ,,Dolgozz keményen azon, hogy erkölcsös ember lehess" vagy ,,Tegyél több jó dolgot az életben, mint rosszat." Minden ilyen gondolat a munkán alapszik, nem a kegyelmen.

De az üdvösség egy ajándék, és egy ajándékért nem kell megdolgoznod. Ez ingyen van! Nem érdemelheted ki, nem veheted meg, nem dolgozhatsz meg érte.

Ez a legalapvetőbb különbség a kereszténység és a többi vallás között. A kereszténység az egyetlen vallás, ami a kegyelemre épül. Minden más vallás munkára épül, melyeket egy szóban tudunk összefoglalni: ,,csináld". Vannak bizonyos dolgok, amiket meg kell tenned, hogy Isten elfogadjon, hogy elnyerd az üdvösséget, hogy elnyerd a mennyet. Mindig vannak szabályok, előírások, és szertartások - olyan dolgok, amiket meg kell tenni.

Másrészről, ha a kereszténységet egy szóban szeretnéd összefoglalni ez a szó következő lenne: ,,elvégeztetett". Jézus Krisztus már kifizette az árat a kereszten. Elvégeztetett!

Egy srác egyszer megkérdezte tőlem, ,,Rick testvér, mit kellene tennem, hogy üdvözüljek?" Azt mondtam neki, ,,Elkéstél!" (Ez egy kicsit lesokkolta.) ,,2000 évet késtél! Ami az üdvösségedhez kell, már elvégeztetett, ezért nem tehetsz semmit érte."

Jézus Krisztus már megtette. Kifizette az üdvösséged árát a kereszten, és most ingyen ajándékként ajánlja fel neked. Amikor a kereszten függött, ezért mondta azt, hogy ,,Elvégeztetett." Nem azt mondta, hogy ,,vége van", mert nem volt vége. Most is él. Az elvégeztetett a te megváltásodra vonatkozott. Az a terv, hogy minden ember részére elérhető legyen a kegyelem, elvégeztetett.

A Róma 3,24 ezt mondja: ,,Mindenkinek Istennél, kegyelemből kell megigazulnia, ami egy ingyen ajándék. Meg kell szabaduljanak a bűntől Jézus Krisztus által." (NCV fordítás)

Nem a tetteid következményeképp fogsz a mennybe kerülni. Azon keresztül kerülsz a mennybe, amit Jézus Krisztus már megtett érted.

Amikor igazán megérted a kegyelmet, el fogod fogadni, mert ez a legnagyobb ajándék, amit valaha valaki ajánlani tud neked.

Beszéljetek róla

Mit gondolsz, miért nehéz az embereknek elfogadni egy ingyen ajándékot? Miért dolgoznának meg inkább érte?
Mit gondolsz, mit vár el Isten tőled azután, hogy elfogadtad a megváltás ajándékát?
Milyen hatással volt a megváltás szabadsága az életedre?


(Daily Hope by Rick Warren - 2014.03.18.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 296
  • e Hét: 984
  • e Hónap: 4785
  • e Év: 66086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.