Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Medvehagymás-tonhalas muffin
  2014-03-26 23:38:39, szerda
 
  Medvehagymás-tonhalas muffin

Hozzávalók:

12 db muffinhoz:
1 kisebb csokor medvehagyma
15 dkg tonhal (konzerv, sós lében)
20 dkg liszt
8 g sütőpor (1 csomag)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 db tojás
2 dl tejföl
0,5 dl olívaolaj

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A tonhalat öntsük egy szűrőbe, csepegtessük le a sós levet. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy tálban keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával.

Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat.

Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.

A muffinforma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.

A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára vagy egy leves mellé második fogásként.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Ropogós zöldséglepény
  2014-03-26 23:35:48, szerda
 
  Ropogós zöldséglepény

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
4 db tojás
5 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
25 dkg sárgarépa
45 dkg burgonya
25 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
4 evőkanál Vénusz olaj

bors

Elkészítés:

A cukkinit és a sárgarépát megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, mindhárom zöldséget durvára lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk.

A lereszelt zöldségeket összekeverjük a vörös- és fokhagymával, majd a felvert tojásokkal, a liszttel, sózzuk, borsozzuk.

Teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a masszából egymás után kb. 20 lepényt sütünk. A serpenyőből kivéve a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk, és a lepényeket tálalásig melegen tartjuk.

A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel. Sóval, borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.

A túrókrémet a meleg zöldséglepényekhez kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet Bíró Imréné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi csokipuding meggyel
  2014-03-26 23:33:50, szerda
 
  Házi csokipuding meggyel

Hozzávalók:

4 dl tej
1,5 dl tejszín
8 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
2 (kisebb) evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál nádcukor
tonkabab
A meggyhez:
15 dkg magozott meggy
1 evőkanál méz
1 teáskanál cukor

Elkészítés:

A pudinghoz a tejet és a tejszínt felforraljuk (0,5 dl tej kivételével), hozzáadjuk a cukrot és az összetördelt csokoládét. A kakaóport és a keményítőt egy tálkába tesszük és felöntjük 0,5 dl tejjel, majd csomómentesre elkeverjük. Végül óvatosan, folyamatos keverés mellett beleöntjük a keményítős keveréket a tejbe. Amikor besűrűsödött a puding, levesszük a tűzről, és reszelünk bele kevés tonkababot, majd kis tálkákba öntjük.

A meggyhezt egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a mézet, majd a meggyet. Pár perc után levesszük a tűzről, és lehűtve tálaljuk a pudinghoz.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót AmiDJF üldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Finomfőzelék tükörtojásos virsligyűrűvel
  2014-03-26 23:31:35, szerda
 
  Finomfőzelék tükörtojásos virsligyűrűvel

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szelet zeller
20 dkg fagyasztott borsó
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
4-5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
tej
húsleveslé (akár leveskockából készített)
A feltéthez:
virsli
tojás

Elkészítés:

A zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk, majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész, a zöldborsót is hozzáadjuk, majd egy csipet cukrot, sót.

A vajon a liszttel és petrezselyemzölddel világos rántást készítünk,felöntjük húsleves lével. és a főzelékbe öntjük. Felöntjük tejjel, vízzel, kellő sűrűségűre főzzük.

A virsliket hosszában félbevágjuk, egy fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk, és a közepébe egy kicsi tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Kaszás leves II.
  2014-03-26 23:29:01, szerda
 
  Kaszás leves II.

Hozzávalók:

1,20 kg sertésláb
5 gerezd fokhagyma

ecet
babérlevél
1 fej hagyma
3 dl tejföl
1 tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

A megtisztított sertéslábakat kettévágjuk, 3 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.

Ha már megfőtt a hús, kiszedjük és a csontokat eltávolítjuk. A húst apróra vágjuk.

Egy tálban jól elhabarjuk a tejfölt, a tojást és a lisztet. Behabarjuk a levest, a húst beletesszük, és ízlés szerint ecettel kellő savanyúra ízesítjük.





Megjegyzés:

A receptet Csiba Istvánné Okos Jolán küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 504 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 3313
  • e Hónap: 17218
  • e Év: 146925
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.