Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Lélek ajándékai - A gyámolítás ajándéka
  2014-03-27 22:09:01, csütörtök
 
  Link


.
Krisztus ,,Teste"

12 Az emberi test egységes egész, bár sok részből áll. Ez a sok és sokféle testrész együttesen mégis egyetlen testet alkot. Így van ez Krisztussal is. 13 Mert bennünket - zsidókat és nem zsidókat, rabszolgákat és szabadokat - ugyanaz a Szent Szellem egyesített egyetlen "Testté", amikor bemerítkeztünk, és ugyanazt a Szent Szellemet ittuk.

14 Az emberi test sem egyetlen testrészből, hanem sokból áll. 15 Ha például a láb azt mondaná: "mivel nem kéz vagyok, tehát nem is tartozom a testhez", attól még valójában a láb is része a testnek, igaz? 16 Vagy, ha a fül azt mondaná: "Mivel nem szem vagyok, nem is vagyok a test része" - akkor valóban nem tartozna a testhez? 17 Ha az egész test csak egyetlen szem volna, akkor semmit sem hallana! Ha az egész test csak a fülből állna, egyáltalán nem érezné az illatokat! 18 Isten azonban minden egyes testrészt beillesztett a testbe a maga helyére, és az egészet jól elrendezte - úgy, ahogyan neki tetszett. 19 Ha csak egyetlen testrész lenne, akkor hol lenne maga az egész test? 20 Azonban nem egy testrészünk van, hanem sok - a test mégis egyetlen, egységes egész.

21 Így hát nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem!" A fej sem mondhatja a lábnak: "Nem kellesz!" 22 Sőt ellenkezőleg, éppen azokra a testrészekre van a legnagyobb szükségünk, amelyeket érzékenyeknek, sérülékenyeknek tartunk. 23 Testünknek azokat a részeit öltöztetjük nagyobb odafigyeléssel, amelyeket elrejtünk. Különleges figyelemmel gondozzuk és ékesítjük azokat a testrészeinket, amelyeket legkevésbé találunk magunkon vonzónak. 24 Azoknak a testrészeknek viszont, amelyek egyébként is szemrevalóak, nincs erre szükségük. Isten úgy építette fel a testet, hogy a kevésre becsült tagnak nagyobb megbecsülést adott. 25 Azért tette ezt, hogy a test részei között ne legyen meghasonlás, hanem a tagok kölcsönösen gondoskodjanak egymásról. 26 Ha valamelyik rész szenved, vele együtt szenved a test többi része is. Ha valamelyik tag megtiszteltetésben részesül, a többi tag is együtt örül vele.

27 Tehát ti együttesen a Krisztus "Testét" alkotjátok. Egyenként pedig ennek a ,,Testnek" a tagjai vagytok, és mindegyikőtöknek megvan a maga helye és feladata ebben a "Testben". 28 Ennek megfelelően Isten elhelyezett és beépített az Eklézsiába először apostolokat, másodszor prófétákat, harmadszor tanítókat. Azután még sokakat: vannak, akik Isten csodatévő erejével szolgálnak, mások a gyógyítás ajándékait kapták,

megint mások segítik,gyámolítják a többieket,

vagy a vezetés ajándékával szolgálnak, vagy a nyelveken szólás különféle fajtáival.

29 De nem mindannyian apostolok, nem mind próféták, nem mind tanítók - igaz? Nem kapták mind a csodatevő erő ajándékát, 30 nem mindenkiben működnek a gyógyítás ajándékai vagy a nyelveken szólás ajándékának különböző fajtái. Nem mind kapták a nyelvek magyarázatának ajándékát.

31 Kívánjátok a Szent Szellem legértékesebb ajándékait!

Most pedig megmutatom nektek a legkiválóbb utat, az isteni szeretet útját

1 Korintusi 12
Link Link Vándorutam roskadozva járom
 
 
1 komment , kategória:  A gyámolítás ajándéka  
A Föld leghosszabb életű állatai
  2014-03-27 14:26:25, csütörtök
 
  Két elefánt újbóli találkozása 20 év után - Nagyon megható videó

Egy nagyon szívbemarkoló felvétel két cirkuszi elefánt találkozásáról 20 év különlét után. Shirley és Jenny az első pillanatban felismerték egymást és szinte sírtak a boldogságtól, hogy ismét együtt lehetnek.

Mint láthatjuk, igaz a mondás, hogy az elefánt sosem felejt.
Link Link




A Föld leghosszabb életű állatai Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Építő gondolatok | Max Lucado * Új szív
  2014-03-27 10:51:42, csütörtök
 
  Néhány évvel ezelőtt szívműtéten estem át. A szívverésem leginkább morzejelekhez hasonlított: gyors, gyors, gyors, lasssúúú. Többszöri sikertelen gyógyszeres kezelés után sem tudták visszaállítani a normális szívritmust, így az orvos úgy döntött, hogy műtéti beavatkozás szükséges. A folyamat során az orvos a "rosszalkodó részeket" kiégeti.

Miközben a műtőbe toltak, megkérdezte tőlem, hogy van-e még egy utolsó kérdésem? (Talán máshogy is feltehette volna a kérdést.) Próbáltam szellemes lenni.

"Szóval, kiégeti a szívem belsejét, ugye?"

"Pontosan."

"Tulajdonképpen megöli a rosszalkodó sejteket, igaz?

"Ez a tervem."

"Ha már úgyis ott bent jár, esetleg nem tudná mindjárt kiégetni az irigységet, az önzést, a bűntudatot és a gőgöt is?"

Elmosolyodott, majd így válaszolt: "Sajnálom, de ez nincs a munkaköri leírásomban."

Tényleg nincs. Azonban Istenében van! Az Ő foglalkozása az, hogy szíveket változtat.




Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy ez a változás egyik napról a másikra történik. Viszont akkor is tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy soha nem történik meg. Itt egy kicsi, ott egy kicsi. De mindenképpen jön az áttörés. "Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek" (Titus 2:11). A zsilipek nyitva vannak, a kegyelem árad. Hagyd, hogy magával ragadjon.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.