Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Csak dicsérni lehet Orbán Viktort, ezért nincs vita.
  2014-03-28 19:46:20, péntek
 
 
Csak dicsérni lehet Orbán Viktort, ezért nincs vita.
2014.03.28. 16:11

Pocakos focihuszára a nemzetnek nem hajlandó beismerni a gyávaságát, inkább azt találta ki a vitára szóló felhívás ellen, nem akarja a pocskondiázását hallgatni. Szóval, ha Orbán Viktor szembesül a valósággal, és nem csak azt hallaná a sűrű nyelvcsapások közepette a hátsója felől, mekkora nagy ember is Tündérországban, máris személyes érintettségnek véli a kritikát, amit ugye nem tűrhet el az ártatlan,baltás gyilkost eladó lelke.

Ritka fajtája az a politikusnak, aki nem meri megvédeni a döntéséit, nem ad számot tetteiről, és nem viseli annak a következményeit. Az ilyenek inkább a diktátorok megszólításra hallgatnak, de egy szabadságharcos nem lehet az, főleg ha saját Békemenete is van. A vita az, ami eldönthet egy kérdést, mert hozzátehet más szempontokat, és a legkisebb rossz felé mozdulva segíthet a döntésben, és szolgálhat többségi érdeket. De Orbán Viktor országában ilyen nem létezik, nála csak az van, amit ő elképzel, és amit helyesnek tart. És ezeket csak dicsérni lehet.

Senki olyan ügyesen nem védte meg az emberek magánynyugdíját, mint Orbán Viktor. Az államadósság igaz nem csökkent tőle, a MOL részvények is veszítettek egy jelentős részt azóta az értékükből, de ez elég elhanyagolható szempont pár millió ember több éves megtakarításának a szélbe szórásáért. De legalább nem mondhatja senki, közben nem próbált meg mindent a szabadságharcban, és a háború bizony drága dolog. Meg azért biztos volt egy rész ebből az összegből, amit sikerült a haverok zsebe felé terelni.

Van új alaptörvénye Tündérországnak. Volt némi fennakadás a diktálás közben, meg Szájer József sem tudott rendesen gépelni utazás közben, de legalább gránit szilárd lett. És csak ötször, vagy hatszor kellett módosítani, mert a világ állandóan változik, és a népszerűség is csökken, de a választást meg kell nyerni mindenáron. És mindig van olyan állampolgári jog, amit még jobban csökkenteni kell, és az állam ellenőrzését is lehető legkisebb mértékűre kell szorítani a törvényes keretekben. Előre nem láthat mindent egy ember, neki is kell némi idő annak a felismerésre, ami a hatalmát fenyegeti.

Nem voltak megszorítások. Az a harminc új adó, ami be lett vezetve, igazán nem nevezhető nagy árnak ahhoz képest, amit a különadók áthárításával a lakosság még kifizetett. Erről azért sikerült mindig elfelejtkezni, ha szóba került a különadó, de hátha nem veszi észre a honpolgár, mert az biztos annak hisz, amit mondanak neki, nem amit tapasztal saját maga. És a világ egyik legmagasabb Áfája is itt van, ezt azért nem szabad elfelejteni. Külön köszönet ezért Matolcsy Györgynek, aki azóta is megtesz mindent azért, akinek eurója van a párna alatt, annak az minél többet érjen. A forint is így ér sokat, mert így többet lehet kapni belőle az euróért.

Növekedett a foglalkoztatottság. Sikerült egy drágább államot felépíteni, így a támogatók, és haverok megkapták a jól fizető helyeket. A versenyszféra nem tudta követni ezt az ütemet, náluk volt egy elég jelentős visszaesés. De ezt is sikerült leküzdeni, a munkanélküli rendszer lecsökkentett átalakításával, és a munkanélküli segély összegének töredékéért dolgozó közmunkásokkal. Nekik meg kell tanulni Brüsszel pénzén brummogni, és itthon megélni negyvenhétezerből. Ha mégis sikerül velük értelmes munkát végeztetni, azzal is a kormánypárt jár jól. Főleg, ha ügyesen berendezik a termet székekkel, vagy jól dolgoznak a fideszesek földjein. Azért kisebb lenne akkor a haszon, ha a normál munkaerőt kellene alkalmazni az ilyen munkákra, ezért ez mindenképpen egy sikernek könyvelhető el.

A Munka törvénykönyve is átalakult. Az egykulcsos adóval kevesen jártak jól, de ezek között van Orbán Viktor és bandája, a többi meg nem érdekes. A munkavállalóktól jelentős részétől sikerült egy rész fizetést elvenni a pótlékok csökkentésével. Ez főleg a kisebb keresetűeknél jelent problémát, de örüljenek hogy dolgozhatnak. Hiszen a rugalmas elszakadás elvét követve, kirúgni is könnyebb őket. Meg a szakszervezetek sem jelentenek gondot, aki nem lett megvásárolva, annak a jogait kellett csökkenteni, és ez is sikerült. A cafetéria, meg egyéb járandóságok lecsökkentése meg a hab a tortán. Még a minimál bér is adózás alá került, csak erről nem kell beszélni, a bruttó összeget mégis szebben hangzik kimondani. Kaptak a családok adókedvezményeket is, először a magasabb keresetűek. A többire már nem volt idő, de majd megoldják ők maguk a megélhetésüket.

Nehéz volt a devizaárfolyamokat is feltornászni. A benzin áráról már nem is beszélve. Ezek 2010-ben még megfizethetőek voltak. Kellett Kósa Lajos, Varga Mihály, és még néhány ember, egy kicsit elszaladjon az árfolyam. A várólisták hossza sem volt megfelelő, ezen is növelni kellett, és az felsőoktatásban is részt vehetett mindenki, még aki nem is tudott érte fizetni, csak tehetséges volt. Átalakultak a trafikok is, ötezer jött létre belőlük, és alig harmincezer szűnt meg ezért. Meg Mészáros Lőrince is lett az országnak, aki egy vidéki gázszerelőből lett földbirtokos nagygazda, meg a 88. leggazdagabb ember az országban. És három év alatt. Stadionok is lettek. Már csak néző kell, meg színvonal, de egy legalább került Orbán Viktor háza mellé, vasúttal,repülőtérrel, vak komondorral. Lassan elég a dicséretből,még mielőtt valaki elhányja magát.

Mai viszonyok között, Orbán Viktor számára csak a dicséret az egyetlen elfogadható magyarázat a tetteire. Számára nem létezik más út, csak abban az álomvilágban hajlandó létezni, amit megteremtett tündérországában. Nincs egyedül ennek a számára oly kedves sikertörténetnek a folyamatos ismétlésében, a közpénzből megvásárolt médiája, és hű talpnyalók egész hada segíti ennek hangoztatásában. Ami a legborzasztóbb a követők sűrű sorai, akiknek könnyebb a megnyugtató hazugság, és a folyamatos felelősség áthárítás miatti bűnbak nevének ismétlése, mint a saját tapasztalat felismerése.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/03/28/csak_dicserni_lehet_orban_viktort_ezert _nincs_vita
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
POFON a DEMOKRÁCIÁNAK
  2014-03-28 19:37:27, péntek
 
  2014. március 22., szombat

POFON A DEMOKRÁCIÁNAK

Hogy pofon volt-e, nem tudom, lehet, hogy inkább egy balegyenes, vagy egy paraszt-lengő, ki tudja?
Tán maga Menczer Erzsébet sem, hiszen nem egy Miló Viktória, hogy szakszerűen intézze el ellenfeleit, ő - valószínűleg - csak lelkes amatőrként kezdte el püfölni politikai ellenfelét, aki egy kampány-kitelepülés alkalmával túl sok helyett vett el a térből és hangosan bömböltette a zenét.
Ott, ahol ő akarta betölteni a teret és ő akarta bömböltetni a zenét, merthogy ott és akkor ő maga volt a FIDESZ, és azt tudnunk kell, hogy csak a FIDESZ!

Nem mondom, Menczer Erzsébet idegei mostanában rojtosabbak lehetnek, mint a Jóska gatyaszára, mert a hálátlan világ nem veszi figyelembe, hogy mennyit tett ő a közösségért, hanem helyette felemlegetik a gyermeke élettársának kiutalt önkormányzati lakást.
Ez súlyos méltánytalanság, hiszen szolgálataiért igényt tarthatott volna akár százötven hektár jó zsíros földre vagy egy szesz-koncesszió ígéretére is, de ő példásan szerény volt.

Idegesítőek ezek a komcsik, kétségtelen, már négy éve folyik pedig a nevelésük, de még mindig nem tanulták meg, hogy hol a helyük.
Pedig nem olyan bonyolult dolog ez, hiszen csak a pofát kell befogni, lehajtott fejjel félreállni, nem belebámulni a potentát pofájába, hiszen az agresszív nézés hamar kiváltja az adekvát reakciót: mit bámulsz köcsög?
Kell a politikához egy kis egészséges agresszivitás, hiszen maga a példakép sem piskóta.
Mikor például hajdan a kollégiumban, mint szarvasbika az ünőért megvívott, csak úgy repültek a székek meg a pofonok, de ez sem csoda, hiszen az érvelés otthon megszokott módja nem az érvek, hanem Viktorka fejének ütköztetése volt Győző bácsi dolomit-öklével.

Tulajdonképpen olyan érdekes ez: a baloldal tanult a múltból, a jobboldal egy félmondatnyit sem.
Baloldalról a szélsőségektől irtózik mindenki, még azok a baloldaliak is, akik amúgy nem kedvelik a liberalizmus eszméit, viszolyognak az erőszaktól, míg jobboldalról az erőszak új kultusza virágzik ki éppen.
Az erő és az erőszak egy tőről fakadnak, aki felfújja magát, az szeretné, ha mások is elismernék erejéből származó fölényét.
Ebből a szép elképzelésből táplálkozik a Gárda, a kidobóember, a jobboldali tüntető március 15.-én, és a Fidesz egyaránt.

Természetesen a dolog nem maradhat ennyiben, hiszen hová is lesz a világ, ha egy mezei talpas ellenzéki egy piaci vita során - merthogy az óbudai piac előtt volt a kitelepülés - visszaszájalhat az uralkodó személyes képviselőjének?
Így aztán, ahelyett, hogy odament volna az elgyepált DK aktivistához aki egyébként teljesen kilátástalanul, de előírásszerűen feljelentette őt, és elnézést kért volna, inkább vissza-feljelentette áldozatát, mondván: a Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni!"

Viktorka már gyermekkorában is csak az erőt tisztelte és sokat azóta sem változott.
Ő a politikát is erőművészeti mutatványnak fogja fel, neki nem politikai elképzelései vannak, hanem legyőzendő ellenségei, akiket - ha módja van rá - meg kell ölni, már politikailag, természetesen.
De az is lehet, hogy néha a politikai megoldás kevésnek mutatkozik - ki tudja erről mit gondol?
Cselekedetei tanúsága szerint ehhez minden eszközt igénybe lehet venni, fenyegetéstől az anyagi ellehetetlenítésig, hazugságtól a nyálas demagógiáig, erőszaktól az Isten se tudja meddig, mert ezen az úton csak elindulni nehéz, aztán egy idő után megszűnik a gátlás.
Ha ellenzékben van, akkor az utcai erőszak a favorit, lángbaborítani a fővárost, ha kell, az országot, ráküldeni a nyálcsorgató vénasszonyokat a politikai ellenségre, a futball-huligánokat a rendőrökre, a szolgalelkű képviselői csürhét a parlamentarizmusra.

Hatalmon meg - miként Rákosi elvtárs, a nagy szellemi előd mondotta volt - határ a csillagos ég.
Nincs párbeszéd csak perbeszéd, nincs egyeztetés csak döntés, nincs mérés, csak vágás, és az ellenzék csak savanyú pofákat vághat.
A sült libából még a csontok is csak a saját kutyáknak járnak, a többiek meg dögöljenek meg mind.
Akinek meg nem tetszik, az tegyen ellene, ha tud, de vigyázzon nagyon, mert a hatalom nem azért tartja a erőszakszervezeteit, hogy ne legyenek erőszakosak, nem azért fizeti meg a csicskásait, hogy ne támogassák, és ha menetközben elcsattan egy-két pofon, hát majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot.

Vannak, akik erről azt hiszik, hogy ez az erő és a határozottság, ők sajnos nem gondolnak arra, hogy a pofon holnap az ő arcukon csattanhat, hiszen hogy fontosak-e, vagy eldobhatók, azt kizárólag a hűbéri lánc fölöttük álló tagja dönti el.
A korlátlan hatalom vége a hatalmaskodás, mely úgy terjed végig a társadalmon, mint hullámok a pocsolyába dobott féltégla nyomán - mindenki áldozattá válik előbb-utóbb.

Az erőszak persze erőszakot szül - lehet, nem idén, lehet két év vagy tizenkét év múlva, de ahogy a Rákosi rendszer kiszolgálói lógtak hajdan a körúti fákon, úgy lóghatnak még Orbán vazallusai is.
Persze ezt a Vezér már csak a Karib-tenger egy pálmafás szigetén nézi majd a CNN műsorában, mert ő már ezt megengedheti majd magának.
Ezt kellene végiggondolniuk kritikátlan támogatóinak.
Van még rá két hetük...

http://www.pupublogja.hu/search/label/MENCZER%20ERZS%C3%89BET
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csőd szélén Ukrajna
  2014-03-28 19:15:02, péntek
 
 
A csőd szélén Ukrajna


Fotó: RIA Novosztyi

Ukrajna a gazdasági és a pénzügyi csőd szélén van. Ezt Arszenyij Jacenyuk, a parlament által kinevezett miniszterelnök jelentette ki.

Elmondta, hogy 2014-ben 12-14 százalékos infláció várható. A deficit eléri a 28 milliárd dollárt.

Amennyiben a kormány nem fogadja el a stabilizációs intézkedési csomagot, Ukrajnát csőd várja - jelentette ki Jacenyuk.

Kommentárok

Jurik GyulaJurik Gyula, Tegnap, 16:05 #
Már etetik a népet,a megszrítások előkészítése képpen. Szegény ukránok,még nem tudják mi vár rájuk,azért a bizonyos IMF-hitelért. Segítek egy kicsit,mert mi magyarok már ismerjük ezt a sztorit. Először bezárják az iskolákat,kórházakat,vasúti szárnyvonalakat,mert sokba kerül fentartani.Azután minden állami vállalatot csődbevisznek,majd pár hrivnyáért elprivatizálják,miközben a dolgozók nagyrészét elbocsátják. Ezután jönnek a nyugdíj,ami fentarthatatlan ezért a korhatárt a várható életkor fölé emelik legalább tíz évvel,a jelenlegi nyugdíjasok járulékát pedig csökkentik. Közalkalmazottak százezreit bocsájtják el,emellett a munkanélküli ellátást csökkentik.A közműszámlákat legalább háromszorosára emelik. Ezután jön,hogy négyévente a választások előtt elgezdik szájbarágósan magyarázni,miszerint:Már látszik a fény az alagút végén. Sok sikert ukrán barátaink!
László Győrgy BencsikLászló Győrgy Bencsik, Tegnap, 16:52 #
Szopjanak...... ......de jo nagyot Jacenyuk...... ........
László Győrgy BencsikLászló Győrgy Bencsik, Tegnap, 16:54 #
Kerjenek kolcson Obamatol vagy Barosotol...... ....... "Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát."...... ........szopjanak........!!!!!!
LackómackóLackómackó, Tegnap, 16:56 #
A külső segítséggel, puccsal hatalomra jutatott kormány biztos, hogy nem Ukrajna érdekeit fogja szem előtt tartani!
JöttMentJöttMent, Tegnap, 18:31 #
Eldöntöttétek kik lesznek a barátaitok. És ennek a döntésnek meg van következménye. Úgyhogy most már csak egy tennivalótok van: szopni és még többet szopni. És amikor rájöttök, hogy a nyugat barátsága komplett rabszolgát csinált belőletek, akkor lehet búbánatozni és tovább szopni. És amikor rájöttök, hogy komplett hülyét csináltatok magatokból, akkor még mindig lehet szopni.
pityupityu, Tegnap, 19:02 #
Ukrajna lehet hogy a csőd szélén áll,a hatalmat bitorlók viszont nem hinném...
anyocaanyoca, Tegnap, 19:56 #
Te ócska csőrmester! Te még nem tudod, hogy mi az a csőd! A koszos fajtád még csak most tette be a lábát Ukrajnába! Még csak az aranykészletük ugrott, még csak az IMF tombol, adós és bérrabszolga sorba döntve az ukránokat! Miről makogsz, te csúfság? Még csak most kezdtétek a szabad rablást! Ne sírdogálj, jutni fog neked is a koncból, mint helytartó, hacsak nem rúg le a trónról az ócska Timosenkó kúrva!
Dzsaja Donát Dzsaja Donát , Tegnap, 21:23 #
Ad a Világbank és az EU rengeteg pénzt,aztán Ukrajna majd Kánaánná változik .... Tudjuk mi már itt a gtyarmatokon,hogy miként megy ez....:P


http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_27/A-csod-szelen-Ukrajna-2566/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormánypropaganda céljára jók a KSH foglalkoztatási adatai
  2014-03-28 19:12:05, péntek
 
  Kormánypropaganda céljára jók a KSH foglalkoztatási adatai
2014, március 28 - 14:13



A Jobbik felszólítja a Fidesz-kormányt és a Központi Statisztikai Hivatalt is, hogy a lakosság tájékoztatására végre olyan adatgyűjtést folytasson, olyan mutatószámokat alkosson és olyan fogalmakat használjon, amelyek az emberek általános értékrendje szerinti munkanélküliségről adnak hiteles tájékoztatást - írja közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.



A magyar lakosság számára munkanélkülinek számít mindenki, akinek nincs Magyarországon valódi, legalább részben bejelentett, nem szociális alapú jogviszonya. Mi, magyar emberek munkanélkülinek tekintjük tehát a közfoglalkoztatottakat, a dolgozni külföldre kényszerülőket, a regisztrált munkanélkülieket és a regisztrációból már kiesett közel félmillió embert is. Ennek megfelelően a munkanélküliség ma Magyarországon - szemben a kampányban jól hangzó, de teljesen megtévesztő és hazug 8,8 százalékkal - legalább 28 százalék. A Fidesz gazdaságpolitikája alkalmatlan a gazdasági és jogi értelemben is munkahelynek tekinthető, magyarországi álláshelyek létrehozására.

A Jobbik számára a munkahelynek öt ismérve van: Magyarországon jön létre, magyar vállalkozások által, magyar emberek számára, tisztességes fizetésért és értékteremtő munkát ad. A Jobbik kormányra kerülve a Hét vezér tervben foglaltak megvalósításával és a hozzá kapcsolódó foglalkoztatáspolitikai átalakítással valódi, értékes munkahelyek százezreit fogja megteremteni - zárul a közlemény.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/kormanypropaganda_celjara_jok_a_ksh_foglalkoztatasi_adatai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még mindig kevés a felzárkóztatásra fordított pénz: rablásra
  2014-03-28 19:06:37, péntek
 
  2014-03-28. 10:38
Még mindig kevés a felzárkóztatásra fordított pénz: rablásra kényszerülnek a 11 éves átányi kátrányos helyzetűek

A Hevesi Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két gyermekkorú fiú ellen, akik március 26-án délután Átányban egy gyermekkorú fiútól erőszakkal elvették a nála lévő értékeket, majd elmenekültek a helyszínről, írja a Police.hu
A nyomozók rövid idő alatt azonosították a két átányi "fiút", akiket előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a 12 éves "fiút" gyanúsítottként, míg a 11 éves társát büntethetőséget kizáró ok miatt tanúként hallgatták ki.
(Origó - Police nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/125738/#ixzz2xHXuFGfj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar bérek uniós összehasonlításban a legalacsonyabbak k
  2014-03-28 19:00:56, péntek
 
  2014-03-28. 18:08
A magyar bérek uniós összehasonlításban a legalacsonyabbak között találhatóak - orbáni versenyképességünk záloga

Csütörtökön publikálta az EU statisztikai hivatala, az Eurostat az egyes tagállamaira lebontott óránkénti munkaerőköltségre vonatkozó 2013-as adatait. A magyarok a lista végén találhatóak, ami egyfelől jó, mivel versenyképesek a magyar bérek, másfelől pedig rossz, mivel igen vékony borítékot visznek haza hó végén a magyar munkavállalók.
Az Eurostat csütörtökön publikálta az egyes uniós tagállamaira lebontott óránkénti munkaerőköltségre vonatkozó 2013-as adatait (a munkaerőköltség a béreket és a munkáltatói befizetéseket tartalmazza, illetve egyéb juttatásokat). A mezőgazdasági és közigazgatási szektort kivéve az EU 28 tagállamában átlagosan 23,7 euró volt a munkaerőköltség óránként, az eurózónában pedig 28,4 euró. A legalacsonyabb munkaerőköltséggel Bulgáriában (3,7 euró) és Romániában (4,6 euró), a legmagasabbal pedig Dániában (38,4 euró), illetve Svédországban (40,1 euró) lehetett találkozni. Magyarországon az óránként munkaerőköltség 2013-ban 7,4 euró volt, ezzel a lista ötödik helyét csíptük el - hátulról.
A nem bérjellegű része a munkaerőköltségnek az EU egészét tekintve átlagban 23,7 százalék volt. A lista két végpontja Málta 8 százalékkal, illetve Svédország 33,3 százalékkal (Magyarországon 24,6 százalék volt ez az arány). A munkaerőköltségek 2008 és 2013 között az EU egészét nézve 10,2 százalékkal nőttek, az eurózónán belül legmagasabb emelkedéssel Ausztriában (18,9 százalék), Szlovákiában (17 százalék), és Finnországban (15,9 százalék) lehetett találkozni. Jelentős munkaerőköltség-csökkenés volt megfigyelhető ugyanakkor Görögországban (-18,6 százalék), illetve Portugáliában (-5,1 százalék) az eurózónán belül. Az eurózónán kívül Bulgáriában 44 százalékos Svédországban 26 százalékos emelkedés volt megfigyelhető (euróra átszámolva). Magyarország 5,2 százalékos mínuszt hozott össze, szintén euróra átszámolva. Az EU-ban mindössze öt államban csökkent a munkaerőköltség a vizsgált időszakot tekintve, és euróban kifejezve.
Az alacsony munkaerőköltség egyfelől azt jelenti, hogy bérek területén versenyképesek vagyunk, az alacsony óránkénti költség - melynek 75 százalékát itthon a bér teszi ki - ugyanakkor kevés jövedelmet biztosít a magyar munkavállalóknak, a magyar bérek uniós összehasonlításban a legalacsonyabbak között találhatóak. A képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy forintban kifejezve nominálisan 11 százalékkal nőtt a munkaerőköltség, az euróban kifejezett csökkenés ugyanakkor minden bizonnyal a forint euróval szembeni árfolyamának gyengülése miatt jöhetett ki.
(HVG)

További részletek: http://kuruc.info/r/1/125763/#ixzz2xHWTY1t4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miféle elszámoltatás?
  2014-03-28 18:54:42, péntek
 
  Miféle elszámoltatás?
2014. március 28. 15:24
Hunhír.info

Újabb csúfos kudarc a fideszes el nem számoltatás terén Szilvásy György MSZP-s ex-miniszternek, Gyurcsány bizalmasának felmentése. Mint látható, holló a hollónak nem vájja ki a szemét, ezért teheti meg Simon Gábor és Mesterházy Attila, hogy nem jelennek meg az illetékes parlamenti bizottság előtt, a Fidesz pedig leszavazta a távolmaradást büntetni szándékozó jobbikos indítványt.

Szintén a kéz kezet mos politikáját bizonyítja, hogy Kóka János egykori SZDSZ-elnök nem a nyomozók előtt magyarázkodik az Elender- és a Dataplex-ügyek, valamint a kakaóbiztos számítógépek miatt, hanem egy fideszes államtitkár jóvoltából diplomata-útlevéllel, Orbán Viktor oldalán jár-kel a világban.

Immár bizonyos, hogy Magyarországon csak akkor lesz az elmúlt 24 év bűnei miatt elszámoltatás és felelősségre vonás, ha a Jobbik április 6-án választói felhatalmazást kap a kormányzásra - tájékoztatott Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73809
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért tabu mindmáig Tiszaeszlár
  2014-03-28 18:48:50, péntek
 
  Ezért tabu mindmáig Tiszaeszlár

2014. március 28. 18:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

solymosi-eszter-per.jpgTiszaeszlár tabukényt való elkönyvelése korántsem csak az évtizedek óta változatlanul közvéleményt formáló érdekköröknek köszönhető, hanem legalább annyira az őket jóval megelőző kollektív amnéziának is. A ,,tudjuk, mi történt, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen" jeligéjű, korszakokon átívelő magatartásnak, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az ott 1882. április 1-jén e nyírségi faluban történtek eltussoltatása már akkor is, amint erről az alábbi két korabeli feljegyzés tanúskodik.

Istóczy Győző ügyvéd, országgyűlési képviselő feljegyezte, hogy 1883 augusztusában a Nyíregyházához közeli téglási Dégenfeld kastély ura, gróf Dégenfeld József barátságos vacsorára meghívta Korniss Ferencet, a tiszaeszlári bűnperben a nyíregyházi törvényszék elnökét, aki erre gyanútlanul kocsikázott ki hozzá, nem tudván, hogy szembe találja magát nála egy váratlan vendéggel, magával gróf Tisza Kálmán miniszterelnökkel, aki csak úgy a vacsora végén megkérdezte tőle, mégis mit gondol, bűnösök-e az eszlári sakterek?

,,- Meggyőződésem szerint igen!
- És mi a véleménye a két szavazó bírónak?
- Az egyik szavazóbíró ugyanazt mondja, mint én: bűnösök! A másik még ingadozik.
- Nézze, Elnök úr! Holnap, holnapután, vagy bármikor kihirdetheti a halálos ítéletet az eszlári sakterek fölött. Én nem akarom befolyásolni Önt. Csak annyit adok tudomására, hogy a bécsi Rotschild bárók Őfelségével is közölték: amennyiben a nyíregyházi ítélet elítélő lesz, akkor nem hajtják végre a 60 millió forintos ,,rente-konverzió"-t (vagyis a [vasútépítésre adott -
Ifj. T. L.] kölcsönkamat visszafizetési feltételeinek hosszabb lejáratúvá változtatását). Ez esetben Magyarország csődbe megy: a forint elértéktelenedik, a nemzetiségek fellázadnak. Akarja ezt a felelősséget vállalni, Elnök úr?

Korniss ezután elnöki székéből kihirdette a sakterek fölött a felmentő ítéletet, de soha többé nem ült bírói székbe, hiszen megtapasztalhatta, meddig ér el kirekesztőink keze, különösen, ha nálunk (legalábbis a politikai elitből) mindenkit, akár magát a miniszterelnököt is megzsarolhatják."

A ,,Libre Parole" 1899. november 15-ei száma továbbá visszaemlékezést közölt arról, hogy osztrák képviselők is szóbahozták egymás között a tiszaeszlári esetet:

,,Schneider képviselő, amikor a polnai gyilkosság tárgyában emelt szót, szemlét tartott az utóbbi idők rituális gyilkosságai tárgyában s a tiszaeszlári történet kapcsán a következő mozzanatot elevenítette fel.

- Ma, amikor az az ember már halott, semmi akadálya sincs, hogy megmondjam, miképpen okolta meg ő a felmentő ítéletet. Andrássy Gyula grófról, a monarchia akkori külügyminiszteréről van szó, akitől azt kérdezték, hiszi-e, hogy rituális gyilkosság történt?
- Ó - felelt Andrássy -, eziránt semmi kétség nincs, ez bebizonyított, erről vitatkozni sem lehet.
- Hát akkor miért mentették fel a bűnösöket?
- Azért, mert az elítélést követő napon a nép valószínűleg húszezer zsidót agyonütött volna s akkor kiadjon nekünk pénzt, ha nincsenek többé zsidóink?
- Íme - folytatta Schneider -, ez a tiszaeszlári felmentő ítélet magyarázata.
Erre felkiáltottak a baloldalon:
- Kinek mondta ezt Andrássy?
Erre Lichtenstein Lajos herceg felállva válaszolt:
- Én vagyok az, akinek mondta."

,,Tudjuk, mi történt, de erről hallgatnunk kell, nehogy nagyobb baj legyen" - halljuk minduntalan. Csak kérdés, ha hallgatunk róla, akkor kisebb baj lesz?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Recseg-ropog a világgyarmat: az exkancellár támogatja a Cárt
  2014-03-28 18:23:30, péntek
 
 



Recseg-ropog a világgyarmat: az exkancellár támogatja a Cárt
2014. március 27. 09:35
Hunhír.info

Helmut Schmidt volt német kancellár szerint a Nyugat elhibázott politikát követ az ukrajnai válságban, és érthető, hogy Vlagyimir Putyin elfoglalta a Krím félszigetet. A volt kancellár a Die Zeit című hetilapnak azt mondta: nem biztos, hogy az ukrajnai terület Oroszországhoz csatolása sérti a nemzetközi jogot.

Aki pedig megpróbál Vlagyimir Putyin fejével gondolkodni, "valószínűleg ugyanúgy reagálna a Krím ügyében, mint az orosz elnök".

Putyin magatartása "nagyon is érthető", a Nyugat szankciói pedig "ostobaságok" - mondta Helmut Schmidt a Die Zeit csütörtöki számában megjelenő interjúban, hozzátéve, hogy az uniós szankciós rendszer következő fokozata, a gazdasági büntetőintézkedések életbe léptetése még nagyobb oktalanság lenne, mert nemcsak az oroszok, hanem a Nyugat is megszenvedné őket.

Az ukrajnai válság értékeléséhez a történelem alkalmasabb eszköz, mint a nemzetközi jog. "A kilencvenes évek elejéig Nyugaton senkinek sem voltak kétségei afelől, hogy Ukrajna és a Krím Oroszországhoz tartozik" - mondta Helmut Schmidt. Ugyanakkor a történettudományban máig vitatott kérdés, hogy létezik-e ukrán nemzet - tette hozzá.

A szankciók mellett az sem volt okos döntés, hogy megszakítják a G8-csoport keretében folytatott együttműködést Oroszországgal. A csoportnak éppen most kellene összeülnie, hogy tárgyaljon az ukrán válságról. Ez "sokkal inkább szolgálná a békét, mint a fenyegetés a szankciókkal" - mondta a publicistaként tevékenykedő volt szociáldemokrata politikus.

Helmut Schmidt 1974-től 1982-ig volt az NSZK kancellárja. A kormányfői munka befejezése után kezdte el publicisztikai tevékenységét a liberális Die Zeitnál. 1987-től a hetilap főállású újságírója, 1983-tól pedig a lap szerkesztőbizottsági tagja, társkiadója lett. Csaknem ezer cikket és esszét írt, és megjelent csaknem 30 kötete. Írásai révén a pártok fölött álló, csak a közjót szem előtt tartó erkölcsi tekintélyt tisztelik benne Németországban és szerte Európában.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73771
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ATV-s TV vita Paródia!
  2014-03-28 17:56:01, péntek
 
  ATV-s TV vita Paródia!

Te Gordon, azért csak kéne egy vita az Attilának, nem gondolod? Egy olyan miniszterelnök jelölti.
- Jó ötlet Feri, de az Orbán nem áll velünk szóba.
- Hát akkor ki maradt?
- A Vona.
- ÁÁÁ... Az elég rizikós, gondolkodik is, karizmatikus is, és mellette összefüggően tud beszélni. Ha legalább kicsit dadogna vagy valami.
- Más nem nagyon van.
- És a Schiffer Andris?
- Ő mondjuk nem miniszterelnök jelölt. Már többször hangsúlyozta, hogy ellenzékre készül.
- De olyan csendes gyerek, meg aztán valahol mégis a mi kutyánk kölyke. Majd szólunk neki, hogy ne mondogassa ezt az ellenzékre készülünk dolgot, egy hét alatt úgyis elfelejtik.
- És akkor az Orbánnal mi legyen?
- Biztos nem jön?
- Biztos!
- Ok, akkor hívjuk meg, de jó hangosan! A Vonáról meg mondjuk, hogy " nem demokratikus". Bár köztünk legyen mondva, mint MSZMP utódpárt ez tőlünk igazán vicces.
- Ja, tényleg az. És a helyszín? Valami nyilvános?
- Ne kockáztassunk, egy ilyen "szezon előtti felhozóra" jobb a hazai pálya.
- ATV?
- Látod tudsz Te ha akarsz. Még csak meg se izzadtál.
- Intézzem?
- Ja, de előtte kérdezzük meg az öregek tanácsát, mert ha megint elkurjuk ...
- Igaz! Kovács Laci bácsi a múltkor is pipa volt. Ha Piroska nem szól az érdekünkben... Ezúton is csókoltatom.
...
- Te, az tuti, hogy az Orbán nem jön?
- Tuti!
- Azért nézz utána. Akkorra tegyük, amikor már biztos van más programja. Tudod milyen Attila: ha a Viktor mégis meglepi, akkor legörbül a szája, azt megint jön a Nem láttátok a Ferit? A Gyurcsány Ferit? Nem láttátok? ...
.....
- Szia Gordon, a Választási bizottság megint kavar.
- Tudom, most jövök az Öregektől. Nem örülnek. ... Próbáltam nekik megmagyarázni, de zabosak voltak. ... Még az Ildikó is ráncolta a homlokát. ... Jobb lett volna ha te is ott vagy.
- Ugye nem használtál "olyan" kifejezéseket?
- Háát, kicsit belekavarodtam, és kétszer is kicsúszott a többpártrendszer .... meg egyszer egy demokrácia is belekerült valahogy.
- Nem értették mi?
- Nem. Ráadásul a Velez is ott volt. Megint jött a "haverokat pedig most már ki kell fizetni" téma. Szerinte 4 évig nagyon türelmesek voltak, de ha most sem tudunk pozíciókat osztogatni, akkor pénzt kell összedobnunk. És az összedobásnál nem magára gondolt.
- Az is tudja mikor kell megszólalnia. Persze Ő a kedvenc. Mindenki beindult mióta a Józsa elmondta a posztokat. - Kovács Laci bá mondta, hogy telefonál egyet és minden rendben lesz ... de aztán visszajött, hogy nincs vonal.
- Megint a Piros Telefon?
- Persze. ... De Ő legalább segíteni akar...
....
- Szia Feri, hívott az Ildikó, hogy ha már belefogtunk, akkor csak meg kéne tartani ezt a vitát.
- Hívjuk meg a Vonát is ???
- Ez még viccnek is rossz. Úgy kell megtartani, ahogy eredetileg.
- És a büntetést ki fizeti az ATV helyett?
- Azt mondta megoldják, a lényeg hogy műsor legyen. Szóltak a tengeren túlról, hogy műsor kell, vagy nincs több pénz. Az meg tudod milyen.
- Tudom, kétszer is voltam az ovális irodában. .. Még most is belesajdul a térdem, ha csak rágondolok..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 5732
  • e Hónap: 16843
  • e Év: 170339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.