Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Járj mezitláb az egészségedért
  2014-03-29 17:10:52, szombat
 
 
Mikor volt az utoljára, hogy mezítláb érezte a Földet a talpa alatt? Rég volt már?
Nehéz elhinni, de ez az egyszerű gyakorlat nagyon szükséges lendületet adhat a gyógyulás terén.

Meztelen talppal a földön járni olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat.
Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.

A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.

Amint arról a “Journal of Environmental and Public Health" beszámol:

“Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez. Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol kiválasztáshoz."

mezi1A Nobel-díjas Richard Feynman előadásaiban elmondta, hogy amikor a test potenciálja megegyezik a Föld elektromos potenciáljával (vagyis le van földelve), akkor része lesz a Föld hatalmas elektromos rendszerének.
A kutatók még ennél is tovább mennek...

“A történelem során az emberek többnyire mezítláb vagy állatbőrből készült lábbeliben jártak. Magán a földön, vagy állatbőrön aludtak. Az állatbőrökön keresztül a Földből származó bőséges szabad elektronmennyiség képes volt belépni a szervezetbe, ami maga is elektromosan vezető. Ezzel a mechanizmussal a test minden része egyensúlyba kerül a Föld elektromos potenciáljával, ezáltal stabilizálva a szervek, szövetek és sejtek elektromos környezetét."

A modern életforma elszakította az embereket a Föld elektronjainak vándorlásától. Például az 1960-as évektől már egyre többször hordtunk szigetelő gumi vagy műanyag talpú cipőket, a hagyományos bőr helyett ... Nyilvánvaló, hogy már nem alszunk a földön sem.

Egyre több kutatás mutatja azt, hogy ebben az összefüggésben a Föld felszíne létfontosságú szerepet játszik a betegségek megelőzésében.

MI TÖRTÉNIK AMIKOR SZABAD ELEKTRONOKAT KAPUNK A FÖLDTŐL?

A tudományos elmélet a javuló egészség mögött az, hogy a Föld nagyobb negatív töltésű, mint a test, igy az elektronokat nyer belőle. Ez pedig az egyik leghatásosabb antioxidáns amiről tudásunk van a világon, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással van a szervezetre.

Egyszerűen fogalmazva, a Föld felszínéről beáramló szabad elektronok semlegesítik a szabadgyököket, és csökkentik az akut és krónikus gyulladást, amely sok egészségügyi gond gyökere és a felgyorsult öregedés oka.

AZ EMBER LEFÖLDELÉSÉVEL KAPCSOLATOS KUTATÁS JELENTŐS ELŐNYÖKET MUTAT:

Azt találták, hogy a rendszeres gyakorlat a következő állapotokon javított:

Alvászavarok, beleértve az alvási apnoe-t
Krónikus izom-és ízületi fájdalom, és más típusú fájdalmak
Asztmás és légzőszervi betegségek
Rheumás izületi gyulladás
Gyulladás
PMS
Magas vérnyomás
Energiaszint javitása
Feszültség
Immunrendszer
Szívfrekvencia variabilitás
Csontritkulás
Éhgyomri vércukorszint cukorbetegeknél
A leföldeltség tulajdonképpen “ernyő"-ként véd a már mindenhol jelen lévő elektromágneses mezőktől is környezetünkben.

A FÖLDELÉS GYAKORLATBAN:

Igen, amikor csak tudnak “mezítlábaskodjanak". Le kell rúgni cipőt, zoknit és mezítláb fűben, homokon, bármilyen földfelületen sétálni.

A fájdalom, stressz csökkentésére mindössze 30-80 perc mezítlábas idő egy nap elegendőnek bizonyul, egyéntől függően.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU

KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Fürdőszobai mérgeink nyomában
  2014-03-29 17:05:01, szombat
 
 
Selymes haj, hibátlan, feszes bőr, vagy szimplán csak tökéletes, baktériummentes tisztaság reményében kenjünk magunkra krémeink, dezodoraink, kozmetikumaink tömkelegét. Nem is sejtve hogy ennél nagyobb kárt bizony nehezen okozhatnánk saját magunknak - és utódainknak.

Az egészséges életmód első lépéseként először általában étkezési szokásaikat reformáljuk meg. Beállunk a termékek címkéjét nagyítóval böngészők sorába, elhagyjuk a cukrot, fehér lisztet, jobb esetben leszokunk káros szenvedélyeinkről, mint a cigaretta és az alkohol, vagy csak módjával fogyasztjuk őket, elkezdünk kistermelőktől, biotermékeket vásárolni. Azok azonban, akik fürdőszobájukat és a benne található kozmetikumokat, tisztálkodószereket nem kezdik el hasonlóan górcső alá vetni, azok valószínűleg nincsenek tisztában egy igen fontos ténnyel: bőrünkön keresztül kétszer olyan könnyen szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül! Ez tehát azt jelenti, hogy ugyanazt a méreganyagot szájon keresztül fogyasztva feleannyira károsítjuk szervezetünket, mint ha ugyanazt a bőrünkre kennénk!

Kezdetekben tisztálkodó-szereinket a teljes jóhiszeműség jegyében vásároljuk és használjuk. Érdekes módon, míg például a dohánytermékek és az alkohol esetében tisztában vagyunk azok egészségünkre káros mivoltával, ezért döntésünket a tények és kockázati tényezők függvényében saját felelősségünkre hozhatjuk meg; addig samponjaink, testápolóink összetevőivel szemben sokáig fel sem merül bennünk a gyanú, hogy egyáltalán szükséges a vizsgálódás. Azonban amint elkezdtünk utánajárni a fürdőszobapolcainkon található termékek hatóanyagainak, hamar rádöbbenünk, hogy az ártatlannak tűnő kozmetikai termékekkel súlyosan veszélyes kemikáliákat juttatunk nap mint nap szervezetünkbe. Némelyek ,,csak" irritációt okoznak, a nem lebomló, szervezetbe beépülő mérgező vegyszerek azonban daganatot, rákot idézhetnek elő, felborítják a hormonháztartást, meddőséget okozhatnak és károsíthatják többek között a DNS-t is.

Egyes hozzáértők szerint napi fél doboz cigaretta kevésbé rákkeltő hatású, mint a nap mint nap bőrünkkel érintkező, például SLS-et is tartalmazó tusfürdő!

A vizsgálódások természetesen nemzetközi szinten sem ma kezdődtek. Rengeteg komponensről már bebizonyosodott, hogy erősen rákkeltő, ezek egy része be lett tiltva, azonban vannak olyanok, melyek használata azóta is engedélyezett. Az interneten számos, igen részletes lista és leírás található a kozmetikumokban található egészségünkre káros komponensekről, hatóanyag-keresők segítenek kiigazodni a veszélyes kemikáliák tengerében, ezért most csak a leggyakrabban előforduló, legveszélyesebbekre hívnám fel a figyelmet. (Az olvasáshoz érdemes kezünkbe fogni a fürdőszobapolcról tusfürdőnket és samponunkat.)

FONTOS: Amikor elkezdjük tisztálkodószereinket lecserélni, vigyázzunk, hogy ne vakítsanak el minket a ,,bio" és a ,,természetes" jelzők, mert sokszor bizony horribilis árakért kínálnak olyan terméket, amely köszönőviszonyban sincs az elvárt tisztasággal. Mindig győződjünk meg mi magunk az összetevők tisztaságáról, vagy bízzuk olyan emberre, aki jártas a témában.

SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE ÉS TÁRSAIK (SLS, SLES, ALS, ALES)

Az egyik legveszélyesebb összetevőcsoport, mellyel naponta többször érintkezik bőrünk. Felületkezelő anyag, mely fokozza a habzást, ezért előszeretettel használják többek között samponokban, tusfürdőkben, habfürdőkben, sminklemosókban, arctisztítókban, fogkrémekben (több ezer kozmetikai termékben megtalálható), de mosóporokban, ipari zsíroldókban, autósamponokban, padlótisztítókban is alkalmazzák rendkívül erős zsíroldó hatása miatt. Bőrön, szemen keresztül gyorsan felszívódik, elraktározódik és hosszútávú károsodásokat okoz. A legtöbb tisztálkodószerünkben az első három alkotóelem közt megtaláljuk, ami azt jelenti, hogy az egyik legnagyobb koncentrációban van jelen.

AZ SLS, SLES, ALS ÉS ALES HATÁSAI AZ EMBERI SZERVEZETRE:

károsítja a központi idegrendszert
szemkárosodást és erős bőrirritációt okoz, szürkehályogot okozhat; ha kisgyerekkortól folyamatosan ki vagyunk téve e kemikáliáknak, akkor a gyermek szeme előfordul, hogy nem fejlődik megfelelően
a rák kialakulásának esélyét megtöbbszörözi
sejtváltozásokat okozhat, mutációt
fejlődési rendellenességeket okozhat
elősegíti a depresszió kialakulását.
ALUMÍNIUMSZÁRMAZÉKOK ÉS TÁRSAIK

Az egyik legsúlyosabban mérgező vegyületcsoport. Főleg izzadásgátlókban, dezodorokban használják verejtékcsökkentő tulajdonsága miatt, de előfordul borotválkozás utáni krémekben, babaápolási készítményekben és arckrémekben is. Egyenesen a véráramba jut, és nem, vagy csak nagyon nehezen ürül ki a szervezetből. Dezodorokban megakadályozza a természetes méregtelenítést, ezáltal a bennrekedő mérgek remek táptalajjá válnak bármilyen rák kialakulásának.
A címkéken értelemszerűen ,,Aluminium" előtaggal szerepelnek, mint például az Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Gly és Aluminium Chlorohydrate, de az alumíniumipar mellékterméke a fogkrémekben található Sodium Fluoride és Sodium Monofluorophosphate is.

A mellrák és az alumíniumot tartalmazó dezodorok közti összefüggés régi vitatéma, az mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy azzal egyidejűen, hogy a férfiak körében is ugrásszerűen megnőtt az izzadásgátlót használók száma, a mellrákban szenvedő férfiak száma az összes mellrákos megbetegedések 25%-ára nőtt.

SZINTETIKUS ILLATANYAGOK

A legjobban ,,rejtőzködő" mérgek. Nem bőrön, hanem szagláson keresztül hatnak. ,,Parfüm" vagy ,,fragrance"-ként is szerepelhetnek a csomagoláson, és ez legalább három-négy-ezer összetevőt takarhat. Vannak köztük ártalmatlanok is, ám vannak, melyek összefüggésbe hozhatóak olyan betegségekkel, mint az epilepszia, migrén, autizmus, Alzheimer-kór, Parkinson-kór és a migrén.

KŐOLAJSZÁRMAZÉKOK

Szinte hihetetlen, de igaz: mivel a tiszta növényi olajok túl drágák, a kozmetikaipar a kőolajhulladékot, az az a pakurát veti alá igen erős vegyszeres tisztítási folyamatnak, majd adja hozzá kozmetikumainkhoz. A sűrű, ragacsos, mérgező komponens lényegében mindenben megtalálható: hajápoló készítményekben, naptejekben és fényvédő krémekben, testápolókban (gyógyszertáriakban is!), dezodorokban, babakrémekben és különböző olajokban is (babaolaj is).

Fedőnevei: mineral oil, ásványi olaj, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffin/mineral wax, cera microcristallina, ozokerit, petrol wax, ceresin, vazelin.

Amit okoz: a kőolaj eltömíti pólusainkat, meggátolja a bőr lélegzését, méregtelenítését, elősegíti a pattanásos bőr kialakulását, száraz, megvastagodott szaruréteg alakul ki tőle és támogatja az olyan bőrbetegségek kialakulását, mint a napjainkban egyre elterjedtebb ekcéma, sömör, szeborrea, és társaik.

A felsorolt, rendkívül veszélyes kemikáliák azonban csak egy része a kozmetikumokban található mérgeknek. Igyekezzünk kerülni mindenféle szintetikus illatanyaggal ellátott termékeket, a tartós hajfestéket, acetont, körömlakkokat, próbáljunk meg informálódni a választott termék gyártójáról és a cég mentalitásáról (győződjünk meg róla például, hogy nem folytatnak állatkísérleteket). Törekedjünk rá, hogy mesterséges illatanyagmentes, 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagú szépségápoló termékeket használjunk, hajfestésre például kiváló alternatíva a henna.

Bár első olvasásra rémisztőnek tűnhet a sok kritérium, az internet nyújtotta előnyök szerencsére a kezünkre játszanak. Független elemzők, hatóanyag-keresők kövezik a tökéletesen tiszta kozmetikumokhoz vezető utunkat, mellyel megspórolhatjuk magunknak a pepecselős keresgélést a végeláthatatlan összetevőtengerben.

A valódi biotermékek ára is csak elsőre riasztó. Általánosságban elmondható, hogy a ,,tiszta" termékekből sokkal kevesebb szükséges, ezért ugyanaz a mennyiség hosszabb távra elegendő, legyen szó bár tusfürdőről, samponról, hajbalzsamról. Figyeljünk rá, hogy nem feltétlen mindig a borsosabb áru termék a tisztább!

Aki a boltban kapható élelmiszerek összetételével, minőségével már eddig is többé-kevésbé tisztában volt, annak nem most vált világossá: mindenféle konspirációs teória felállítása nélkül nyugodtan mondhatjuk ki: egyedül a mi felelősségünk saját, és ami még fontosabb, gyermekeink egészsége, ez pedig magában foglalja nem csak az élelmiszerek, de a kozmetikumok és a tisztálkodószerek gondos, alapos, felelősségteljes kiválasztását is. A lelkes keresgélés a tökéletesen tiszta készítmények után pedig mindig meghozza gyümölcsét: bőrünk és egészségünk meghálálja a méregmentes életet.

Forrás: A Napi Elemózsia magazin harmadik, 2013. májusi számából
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2451
  • e Hét: 5318
  • e Hónap: 11690
  • e Év: 62481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.