Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szarvasok
  2014-03-06 19:06:55, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Zsiráfok
  2014-03-06 19:06:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mókus
  2014-03-06 19:05:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Majom és cica
  2014-03-06 19:04:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Fekete gyöngybagoly
  2014-03-06 19:03:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Vörösnyakú lúd
  2014-03-06 19:02:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
A szelénről
  2014-03-06 09:37:41, csütörtök
 
  Egész Európában óriási problémát jelent a termőföldek szelénhiánya. Pedig ez az egyik legfőbb olyan anyag, amit nem szabad kihagynunk az étrendünkből.
Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, vagyis idegen anyagokat, valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítsa, megsemmisítse. Ennek az összetett rendszernek az erősítése nagyon fontos, hiszen általa leszünk kevésbé fogékonyak a betegségekre, illetve segítségével gyógyulunk meg hamarabb.
Forrás:videoklinika

Szelénhiányról ( külföldi értékek )
SZELÉNHIÁNY
A szelénhiány ritka, még Új-Zélandon és Finnországban is, ahol a szelénbevitel sokkal kisebb, mint az Egyesült Államokban és Kanadában. Kínában, ahol a szelénbevitel még kisebb, a szelénhiány a Keshan betegséggel kapcsolatban alakul ki, mely egy, főleg nőket és a gyermekeket érintő vírusos betegség. A Keshan betegség a szívet károsítja: kardiomiopátiát okoz.
Szelénhiány esetén a szívből és az izmokból hiányoznak az antioxidánsok. Ennek eredményeként kardiomiopátia és izomgyengeség léphet fel.
Az orvos a beteg tünetei és körülményei alapján gyanakodhat szelénhiányra. A szelén pótlásából álló kezelés általában teljes felépüléshez vezet.
TÚLZOTT SZELÉNBEVITEL:
Napi 1 milligrammnál több el nem rendelt szelénpótlás káros hatásokat okozhat. A tünetek hányinger és hányás, a haj és a körmök kihullása, bőrkiütések és idegkárosodás. A diagnózist a tünetek, főként a hajhullás alapján lehet felállítani. A kezelés a szelénbevitel csökkentéséből áll.
A SZELÉN :
A szelén minden szövetben megtalálható. A szelén az E-vitaminnal együtt antioxidánsként viselkedik. Védi a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól, melyek a normális sejtműködés melléktermékei. A pajzsmirigy megfelelő működéséhez is szelénre van szükség.

Forrás:DrInfo

Negyven évvel ezelőtt fedezték fel, hogy a szelén létfontosságú összetevője mind az emberek, mind az állatok táplálékának.
Negyven évvel ezelőtt fedezték fel, hogy a szelén létfontosságú összetevője mind az emberek, mind az állatok táplálékának. Kémiai szempontból ez az elem a kénhez hasonló.
A szelén fontos része azoknak az enzimeknek, melyek az élő sejtek szabad gyökök elleni védekezésében vesznek részt. A szabadgyökök olyan reaktív molekulák, melyek egy vagy több páratlan elektront tartalmaznak. Erősen reakcióképes, agresszív anyagok. Szervezetünkben normális esetben a légzés és az oxidációs folyamatok során keletkeznek, de termelődnek környezeti hatások: cigarettafüst, kipufogó gázok, erős UV-sugárzás (napozás) hatására is. Hasznos funkciójuk, hogy az immunsejtek ezek segítségével képesek megölni a kórokozókat. A szervezet saját sejtjeire azonban káros hatással vannak, mert apró lövedékekként bombázzák őket, láncreakciókat indítva el a sejthártyákban, a génekben. Feltételezések szerint a rákos folyamatok elindításában a sejtek szaporodásáért felelős DNS és RNS molekulák szabadgyökök által történt károsodása is szerepet játszik. Mivel a szelén azoknak az enzimeknek az alkotórésze, amelyek képesek a szabadgyököket közömbösíteni, így felmerült az a lehetőség, hogy a szelén bevitelével a rákos folyamatok kialakulásának valószínűsége csökkenthető. A szelén túlzott bevitele azonban mérgezést okozhat, ami a bőr, a köröm és a szőrzet károsodását válthatja ki, és esetenként idegrendszeri tüneteket is okozhat.
A felnőtt szervezet napi szelén szükséglete: 0,12 mg. Ezt a mennyiséget a táplálékkal abban az esetben lehet biztosítani, ha a növények képesek a talajból megfelelő mennyiségű szelént felvenni. A savas esők hatására a talajban lévő szelén vegyületek olyan formába alakulnak át, amelyekből a növények csak kis mennyiséget képesek felvenni.

Élelmiszerek, amelyek szelént tartalmaznak: barna rizs, teljes kiőrlésű gabonából készült lisztek, búzacsíra, szezámmag, dió.

A paradióról :



Kiemelendők ásványi anyagai. Viszonylag sok kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort és szelént tartalmaz. Ez utóbbi nélkülözhetetlen számos idegi működéshez, fontos szabadgyökfogó, hangulatjavító, szellemi teljesítményt fokozó hatása is ismert. Egyetlen héjatlan paradió 12-25 mikrogramm, egy héjas akár 100 mikrogramm szelént is tartalmazhat, így 1-2 szem elfogyasztásával a felnőtt napi szükséglet fedezhető, mintha csak egy táplálékkiegészítő tablettát kapnánk be.
Forrás:házipatika
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mi mindenre jó a körömvirág?
  2014-03-06 09:11:04, csütörtök
 
 


Felhasználási javaslatok Maria Trebentől

A körömvirágnak két fajtája van: egy duplavirágú nemesített és egy vad. Kiváló tulajdonságaik és kinézetük egyforma. Már a középkorban alkalmazták bélzavarok és májbajok esetén. Ennek a narancssárga virágú növénynek ma még mindig sokféle hatást tulajdonítanak. Élénkítő és görcsoldó, alkalmazzák asztmánál, köhögésnél, álmatlanságnál, szívdobogásnál és szorongásos állapotnál. Körömvirágkenőcsként külsődleges felhasználása is sokrétű. Hegesítő tulajdonsága érvényesül zúzódásoknál, fagydaganatnál, ekcémáknál és keléseknél. Sikerrel alkalmazzák bőrgyulladások és nyálkahártyapanaszok gyógyításánál.

Körömvirágkenőcs
Egy serpenyőben hevítsünk fel 250 gramm tiszta sertészsírt és szórjunk bele egy púpozott maroknyi körömvirágot (levelet, virágot és szárat), hagyjuk egyszer felhabzani, keverjük erősen össze, és vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről. Lefedve hagyjuk az egészet éjszaka kihűlni. Másnap még egyszer melegítsük fel enyhén a serpenyőt, tartalmát egy tiszta vászonkendőn passzírozzuk át, a virágot, levelet és szárat préseljük ki, és az így nyert kenőcsöt töltsük zárható üvegekbe. Visszértágulatra, szívasztmára, fülzúgásra, alvászavarokra, körömágygyulladásra, műtéti hegre, műtéti sebre, sebfájásokra, roncsolódásra ajánlott.

Körömvirág eszencia
Roncsolódásoknál a körömvirág-eszenciás borogatások gyors javulást ígérnek. Töltsünk üvegbe egy maroknyi körömvirágot (a virágját), öntsünk rá annyi 38-40 százalékos gabonapálinkát (szeszt), hogy a növényt ellepje, és az üveget legalább két hétig tartsuk meleg helyen. Az így nyert eszenciát hígítsuk forralt vízzel, itassunk át vele egy tiszta kendőt, és a borogatást tegyük a zúzódásra. Az érintett testrész bőrét kenjük be vastagon körömvirág kenőccsel, hogy az eszenciában lévő alkohol ne vonja el a bőr zsírtartalmát.

Körömvirág tea
Csészénként egy púpozott teáskanálnyi körömvirágot forrázzunk le, fél percig hagyjuk ázni, szűrjük le, és kortyolgassuk el. Vízkórnál, vastagbélgyulladásnál, tífusznál, sárgaságnál, májbetegségeknél, gyomorfekélynél, bélbetegségeknél, gyomorégésnél hatásos.
Forrás :házipatika
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hörgőtágító gyógynövények
  2014-03-06 09:06:45, csütörtök
 
 



A hörgőtágító szerek olykor gyógynövényekkel is helyettesíthetők - persze nem árt kezelőorvosunkkal is megbeszélni, mielőtt belevágnánk.

Számos esetben lehet szükség a hörgőtágító szerekre, de mindenképpen ajánlott például heveny hörghurutnál - mivel hörgőszűkülettel járhat, így ilyenkor jól jöhetnek a hörgőtágító szerek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy könnyebbé válik a beteg légzése, pár nap alatt pedig megszűnhet a köhögése. Aki pedig a természetes gyógymódok híve, az próbálkozhat gyógynövényekkel is.

"Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e ajánlani valamilyen hörgőtágító gyógynövényt?" - kérdezte egyik olvasónk, aki Horváth Adrien fitoterapeutától kért segítséget.

A szakértő válasza

A hörgőváladék felszakadását elősegítő növények elsősorban a szaponintartalmú drogok, az ökörfarkkóró- virág, a százszorszép virága, a kankalin gyökere és virága, a szappanfű gyökere és az édesgyökér. Az aromás gyógynövények közül a cickafarkfű virága, a kakukkfű, a szurokfű, az édeskömény, a majoránna, a bazsalikom és a borsmenta jöhet szóba - ezek illóolaj-tartalmuknál fogva hasznosak. A szakértő teljes válaszáért kattintson ide!Link
Forrás:házipatika
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Nagykócsag
  2014-03-06 08:08:18, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 418 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3404
  • e Hét: 9760
  • e Hónap: 23509
  • e Év: 228210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.