Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Bogár László: A túlköltekező nép hamis mítoszának bebetonozá
  2014-03-08 19:44:36, szombat
 
 


Bogár László: A túlköltekező nép hamis mítoszának bebetonozása
2014. március 07. 08:14
Hunhír.info

A magyar nép ugyanis az elmúlt negyven évben soha nem ,,költekezett a lehetőségein felül". Előállította és ma is előállítja azt, ami számára a méltó élethez szükséges. ,,Túlköltekezésének" hamis látszatát az elmúlt évtizedekben az őt cinikus gátlástalansággal a ,,nem létező pusztító világerőnek" kiszolgáltató elitek tartják fenn.

Az egyre zavarosabb ellentmondásai-ba végleg belefulladni látszó korunk egyik legképtelenebb jellemvonása, hogy a leghazugabb viszonya éppen a hazugsághoz alakult ki. A hazugságot, amióta világ a világ, minden kultúra súlyos bűnnek tekinti, és büntetni rendeli.

Ehhez képest viszont a társadalom-lélektan számára régóta evidencia, hogy nagyjából három- és hatéves korunk között mindnyájan megtanulunk hazudni, és életünk során, legalábbis a nyugati civilizációban, harminc-ötvenezerszer hazudunk, mondhatni rutinszerűen. (Csak érdekességként teszem hozzá, hogy minél intelligensebb a kisgyerek, annál gyorsabban tanul meg hazudni, és a férfiak majdnem kétszer annyiszor hazudnak életükben, mint a nők.) A kutatásokból az is egyértelműen kiderül, hogy ha egy közösségben mindig mindenki a teljes igazságot mondaná, az ebből eredő konfliktustömeg egyhamar szétroncsolná ezt az emberi közösséget. A rosszkor és rosszul kimondott igazságok akár még a hazugságnál is pusztítóbbak lehetnek. Ráadásul a ,,kegyes hazugság" kifejezés egyértelműen arra utal, hogy a feldolgozhatatlanul tragikus igazság elhallgatása a bocsánatos bűn, sőt egyenesen a társadalmi érintkezés fontos alapnormája.

Még tovább bonyolítja a helyzetet, ha a kérdést általános evolúciós síkon is megvizsgáljuk. Kiderül ugyanis, hogy a hazugságra való képesség, amit itt színlelésnek, álcázásnak, lopakodásnak hívunk, nemcsak mindenütt jelen van, de egyúttal az egyik döntő fontosságú szelekciós előny, a szó szoros értelmében élet-halál kérdése. Nem volna igazán életszerű, ha a szavannán ilyen párbeszédeknek lennénk tanúi: ,,Jó napot kívánok, én a leopárd vagyok. Ön, ha jól látom, a gazella. Nos, szeretném jelezni, hogy feltett szándékom Önt felfalni, azt gyanítom azonban, hogy Ön ezzel nem ért egészen egyet, ezért javaslom, játsszunk nyílt lapokkal, és próbáljuk demokratikus eszmecsere keretében tisztázni konfliktusunkat. Jelige: minden megoldás érdekel." Többnyire azonban nem ez történik, hanem azt látjuk, hogy a leopárd és potenciális áldozata is igyekszik mindent megtenni, hogy minél sikeresebben hazudja azt, hogy ő valójában nincs is jelen.

Akárhogy is kerülgetjük, a hazugsághoz való hazug, képmutató viszonyunk egyértelműen jelzi, hogy egyelőre nem tudunk mit kezdeni ezzel a fölöttébb talányos jelenséggel. Bár mi, emberek Isten képmásai is vagyunk, de azért olyan lények is, amelyek számára, akárcsak a szavannán, a létfenntartás, a fajfenntartás és a territóriumért zajló küzdelem jelenti a fizikai megmaradás alapjait.

A sok ezer politikai vicc közül talán a leggyakrabban idézett az, amelyben arra a kérdésre, hogy honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik, az a válasz, hogy onnan, hogy mozog a szája.

Az utóbbi évtizedekben a politikai osztály általános megítélése katasztrofálisan romlott, és a politikusi pálya ma mindenütt az erkölcsi és értelmi züllöttség szinonimája. (A hazugság erkölcsi és értelmi lezüllésbe vezető hatásáról ír Bibó István az Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című híres dolgozatában.)

Az utóbbi évek magyar politikai életét leginkább befolyásoló őszödi beszédhez, vagyis a hazugsághoz való ambivalens viszony két ponton is tetten érhető a történetben. Az egyik egyszerűen belátható, a másik kicsit bonyolultabb.

Az első abban az összefüggésben rejlik, hogy a beszéd napvilágra kerülése után leginkább azoknak kellett volna felháborodniuk, akik az MSZP-re szavaztak, hiszen őket cinikusan félrevezették.

Akik nem az MSZP-re szavaztak, azoknak pedig leginkább elégedetten kellett volna konstatálniuk politikai bölcsességüket és előrelátásukat. De a következmények azt látszanak igazolni, hogy a magyar társadalom képmutató módon éppen fordítva reagált. A bonyolultabb és fontosabb ,,hazugság a hazugságban" azonban az, hogy Gyurcsány Ferenc - az őt joggal elítélők szerint is - magában a beszédben viszont igazat mondott.

Ennek így kell lennie, hisz az egész ügynek kizárólag akkor van értelme, ha elhisszük, hogy a beszédben elhangzó vallomás igaz! Csak óvatosan kérdezem meg, miért is kell mindmáig elhinnünk, hogy egy gátlástalan hazudozó ott abban a beszédben végig az igazat mondja? És itt van a mindmáig kiválóan működő trükk máig fel nem ismert lényege! Gyurcsány ugyanis éppen akkor hazudik a legsúlyosabban, amikor mindenki evidenciaként kezeli, hogy igazat mondott. Azt hazudja ugyanis a beszédben, hogy azért kellenek a megszorítások, mert ,,elkúrtuk", vagyis engedtük a magyar népet a ,,lehetőségein felül költekezni". És ez a legpusztítóbb hazugság, ami fölött viszont kivétel nélkül minden kritikus elsiklott és elsiklik ma is.

A magyar nép ugyanis az elmúlt negyven évben soha nem ,,költekezett a lehetőségein felül". Előállította és ma is előállítja azt, ami számára a méltó élethez szükséges.

,,Túlköltekezésének" hamis látszatát az elmúlt évtizedekben az őt cinikus gátlástalansággal a ,,nem létező pusztító világerőnek" kiszolgáltató elitek tartják fenn.

Az őszödi beszéd szándékos kiszivárogtatásának fő oka tehát éppen az volt, hogy ezt a lényeget elleplezze, illetve, hogy a ,,túlköltekező nép" hamis mítoszát még jobban bebetonozza a ,,köztudatlanságba".

Az egész történet örökre homályban maradó ,,főkonstruktőre" tehát gratulálhat magának, mert ezt a legeslegfőbb célját tökéletesen elérte, hisz a ma újra égig érő szómágia mindenről szól, csak éppen a lényegről nem. Bravó!

MHO

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73227
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuschlag: 50 milliót kaptam nejlonszatyorban
  2014-03-08 19:42:45, szombat
 
  Zuschlag: 50 milliót kaptam nejlonszatyorban

propeller.hu, tegnap, 04:45 41 hozzászólás


Zuschlag János volt MSZP-s képviselő a Napi Gazdaság pénteki számában megjelent interjúban azt állította, ötvenmillió forintot kapott a szocialista párttól, hogy 2006-ban lépjen vissza a képviselőjelöltségtől. A szabálytalanul felhasznált pályázati pénzek miatt hat évre ítélt, a börtönből tavaly szabadult egykori politikus azt is mondta, hogy nem ő, hanem ügyvédje fizetett kárenyhítésként ötvenmillió forintot büntetőügyében.

A gazdasági újság honlapján is olvasható interjúban Zuschlag János kijelentette, miután 2004-ben lemondott az országgyűlési képviselőségéről, majd 2006-ban képviselőjelöltnek választották a kiskunhalasi MSZP-ben, "rosszul lett a teljes pártvezetés, hiszen mindenki azt hitte, el fogok tűnni". Azt állította, megállapodott Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szilvásy György vezető szocialista politikusokkal, hogy visszalép, és "kaptam ötvenmillió forintot egy nejlonszatyorban (...) A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből. A székházban adta át valamelyik titkárnő" - jelentette ki.

Az interjúban Zuschlag János arról is beszélt, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc vezette Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban ő "intézte" a pályázati ügyeket, volt olyan pályázat, amelynek nyernie kellett, és erről a miniszter is tudott.

Gyurcsány Ferenc "mindenről tudott, mindenbe beleszólt, mindent ő írt alá" - jelentette ki.

Büntetőügyével kapcsolatban arról beszélt, bár 2004-ben elindult a nyomozás, évekig nem aggódott. Ráadásul mindenről tudott, mert tájékoztatták - állította. Csak 2007-ben fordult komolyra az ügy, amikor házkutatást is tartottak nála - mondta. Akkor már "mindenki ideges volt", állítása szerint Lendvai Ildikó akkori frakcióvezető attól tartott, "az ügy esetleg feljebb is mehet". Zuschlag arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc egyik volt munkatársával megüzente neki, hogy melyik ügyvédet hívja fel, aki vinni fogja ügyét.

Zuschlag János azt mondta, a per során kárenyhítésként visszatérített pénzt nem ő fizette be, hanem "jött az ügyvédem, és közölte, hogy letéti számlájáról kárenyhítés címén átutalt ötvenmillió forintot". Ezt - közölte - ő nem kétre volna. A pénz szerinte "nyilván ugyanabból a széfből" származott.

Az interjúban Zuschlag János kijelentette, hogy látta az MSZP-székházban a széfet, "tele volt pénzzel, volt benne vagy pár száz millió forint", ez a pénz szerinte "fű alatti támogatásokra, zűrös ügyek elintézésre, a pártelnök költségeire, kampányokra" kellett.

Arról, hogy a napokban megjelenik egy könyv az életéről, ami így a kampány része lehet, azt mondta, "nincs ezzel semmi gond". Hozzátette, a könyvet régóta tervezte, most lett kész.

Kifejtette, konkrét megszólalásának viszont Simon Gábor ügye az oka. Megdöbbentőnek tartja, "hogy azok az MSZP-s pártvezetők, akik aggályoskodás nélkül bűnbakot csináltak belőlem, (...) még az én ügyem után is fülig sárosak" - indokolta megszólalását Zuschlag János. Szerinte kizárt, hogy "Simon Gábor egyszemélyes buliban tudott volna megszerezni ennyi pénzt".

Zuschlag János 2013. szeptember 18-án szabadult a kecskeméti börtönből, miután letöltötte hatéves büntetését. A Szegedi Ítélőtábla társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintnyi támogatást.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese 2008. április 24-én közölte az MTI-vel, hogy a Zuschlag János és társai ellen indított bűnügyben zajló iratismertetés során a gyanúsított védője okiratokat csatolt be arról, hogy körülbelül 50 millió forint összegben térítettek meg kárt.

A volt politikusnak 2004 októberében azért kellett lemondania parlamenti mandátumáról, mert a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt a holokauszt áldozatain viccelődött.


http://propeller.hu/szorakozas/2885904-zuschlag-50-milliot-kaptam-nejlonszatyorba n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adolf Hitler beszéde a horogkereszt állami szimbólummá tétel
  2014-03-08 19:31:01, szombat
 
 
Adolf Hitler beszéde a horogkereszt állami szimbólummá tételekor


1933. március 12-én Adolf Hitler birodalmi kancellár Hindenburg birodalmi elnök következő rendeletét hozta nyilvánosságra:

Ma, amidőn egész Németországban félárbocon leng hősi halottaink tiszteletére a régi fekete-fehér-piros zászló, elrendelem, hogy holnaptól kezdve, a zászlószínek végleges rendezéséig a fekete-fehér-vörös és a horogkeresztes zászló együttesen tűzendő ki. Ez a két zászló fonja egybe a német birodalmi dicsőséges múltját és a nemzet erőteljes újjászületését.

Egyesülve testesítsék meg az államhatalmat, és a német nép valamennyi nemzeti érzésű köreinek benső összetartozandóságát. A katonai épületek és hadihajók csak a hadizászlót tűzik ki. A rendelet felolvasása után Hitler birodalmi kancellár beszédet mondott, amelyet valamennyi német adó közvetített.

- A birodalmi elnök e rendeletével saját elhatározásából a végleges rendezésig kimondotta, hogy a nemzeti újjászületés zászlaját a régi német birodalom tiszteletre méltó és felejthetetlen zászlaja mellé ezután az állami és középületekre ki kell tűzni.

Nemzetiszocialisták, védelmi osztagok és rohamcsapatok!

Ezzel a rendelkezéssel külsőleg is kifejezésre jut a nemzeti forradalom győzelme. Minket, akik most térünk vissza elhunyt bajtársaink emlékére rendezett ünnepségekről, Hindenburg tábornagy nemes lelkű elhatározásáért érzett mély hála mellett a büszke megelégedés kell hogy eltöltsön. A hatalomért folytatott tizennégy éves harc fejeződött be most a látható szimbolikus véggel.

Most gondoskodni kell arról, hogy ezt a hatalmat semmi se rendítse meg a jövőben. Mint a ti vezéretek, de a nemzeti kormány nevében is, felhívlak benneteket, hogy az új rendszer becsületét és méltóságát úgy képviseljétek, hogy becsületben és tisztességben álljon egykor a német történelemben. A mai nappal, midőn jelképesen is a nemzeti kormány kezébe került az egész végrehajtó hatalom, kezdődik a mi küzdelmünknek második része. Mától kezdve a tisztogatás munkáját és a birodalom rendbehozatalát felülről terv szerint vezetik.

Éppen ezért megparancsolom nektek, hogy mostantól kezdve a legszigorúbb és vak fegyelmet tanúsítsatok. Minden egyéni vállalkozásnak vége kell hogy szakadjon. Csak ott, ahol a nemzeti újjászületés ellenségei erőszakkal helyezkednek szembe a mi törvényes rendelkezéseinkkel, vagy ott, ahol akár egyes embereinket, akár menetelő osztagainkat megtámadjak, kell azonnal és alaposan megtörni ezeknek az elemeknek ellenállását. Egyébként a mi feladatunk az, hogy az egész német nép és elsősorban gazdasági életünk számára a feltétlen biztonságérzetet biztosítsuk. Aki mostantól fogva megkísérli, hogy egyéni vállalkozással a közigazgatásban vagy a gazdasági életben zavart keltsen, tudatosan a nemzeti kormány ellen dolgozik. Mert mától kezdve felelősök vagyunk a birodalomért, minthogy kezünkbe adatott.

- Harcunk zászlaját - mondotta a kancellár beszéde további során - államilag szentesítették. Ebben a tényben láthatjátok, hogy hova vezetett a ti fegyelmezettségetek. Csak ez vezethet továbbra is bennünket. A mi győzelmünk olyan nagy, hogy nem táplálhatunk kicsinyes bosszút. Ha a nemzeti megújhodás ellenségei valahol ellenszegülést kísérelnének meg, a nemzeti forradalom kormányának akarata villámgyorsan letöri őket, és ti akkor megkapjátok a parancsot. Őrizkedjetek azonban a kihívásoktól és a kémektől, akiket, mint ma már tudjuk, a kommunista párt kiküldött a mi sorainkba.

A kancellár beszéde végén még egyszer felhívta a nemzetiszocialista párt valamennyi tagját arra, hogy a nemzeti mozgalom tisztaságát és becsületét védelmezzék meg, és köszönetet mondott azért a hűségért, önfeláldozó és fegyelmezett magatartásért, amellyel a párt tagjai őt megajándékozták.

(Magyar Távirati Iroda, Berlin - 1933. március 12.)


http://harcunk.info/index.php/archiv/160-a-fuhrer-beszede-a-horogkereszt-allami-s zimbolumma-tetelekor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha valakinek a szépsége alapján nem lett volna egyértelmű: O
  2014-03-08 19:19:10, szombat
 
  2014-03-08. 18:45
Ha valakinek a szépsége alapján nem lett volna egyértelmű: Orbán főtanácsadója is "túlélő", bár '19-ben volt egy meleg helyzet

Mert ugye minden zsidó túlélő, akinek valamelyik rokonát nyakon akarták vágni a vérszívást megelégelő emberek. Akkor is, ha még meg sem volt születve akkor - ezt abból a logikából sikerült levezetnünk, hogy minden zsidó túlélő (tehát kárpótlásra jogosult), aki megérte a szovjet megszállást, még akkor is, ha munkatábort sem látott, és például egyéves volt akkoriban. Az adónkból havi egymilliót (+ Audi A6 sofőrrel) kapó Hegedűs Zsuzsa pedigréjéhez (francia kötődései tiszteletére használjuk e szót), akinek főellensége a Jobbik, mindenesetre fontos adalék az alábbi Népszabadság-interjúban elhangzó kis önéletrajzi színes.
Zoom
- Két héttel ezelőtt azt kérte, várjunk az interjúval, amíg elcsitulnak kicsit a kedélyek. Ennyire forró a helyzet?
- Más a probléma. Elmondom, miért vettem nyakamba az egész ügyet, ami egyébként eszem ágában se volt. Január végén hazajöttem Párizsból, és zsinórban kerestek meg a legkülönbözőbb helyekről, hogy csináljak már valamit. Bekapcsoltam a tévét, másról se szólt, csak az emlékévről meg a holokausztról. Az ATV-ben láttam Gellért Ádámot, aki az 1941-es kamenyec-podolszkiji történet kutatásával foglalkozik, rengeteg dokumentumot gyűjtött össze. Arról beszélt, hogy bármennyire más a véleménye, mint Szakály Sándornak, semmiféle hatalmi döntésre nincs szükség: nyilvános szakmai vitákat kell folytatni. Mélységesen egyetértettem vele. A politikát ne keverjük össze a tudománnyal. Aztán átmentem a Hír TV-re, ahol a Sorsok Háza ügyében Köves Slomó, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbija roppant nyugodtan előadta, hogy Budapesten a Páva utcában már van holokausztmúzeum, olyan intézmény viszont nincs, ami bemutatná, hogyan éltek együtt évszázadokon át a zsidó származású és a nem zsidó emberek. Nagyon megtetszett az ötlet. Az én anyukám Izsákon született az egyik legrégebben Magyarországra került zsidó családban. Egyik ősöm tábornok volt az 1848-49-es szabadságharcban. Integráltan éltek, megtartva saját vallásukat és szokásaikat. 1919-ben, amikor Izsákon volt egy pogromkísérlet, a szomszédok figyelmeztették őket, hogy ,,jönnek". És elbújtatták őket.
- Nehogy valakiben kétely maradjon: kik jöttek, a vörösök vagy a fehérek?
- A fehérek, de ez most lényegtelen. A Mazsihisz, ugyebár, három dolgot akart elérni: Szakály Sándor leváltását, a Sorsok Háza és a Szabadság téri emlékmű leállítását. Kettőben máris volt alternatív javaslat: a nyilvános vita elindítása és az Együttélés Háza. Behívtam magamhoz Gellért Ádámot és Köves Slomót. Lelkesek voltak, Gellérttel arról is megállapodtunk, hogy létrehoz egy honlapot, ahol a mai tudásunk szerinti legteljesebb forrásanyag hozzáférhető lesz Kamenyec-Podolszkijról. Aztán felhívtam Heisler Andrást, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnökét és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót. Majd Szabó Györgyöt, a Mazsök (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) vezetőjét. Kettesben és hármasban is találkoztam velük, együtt és külön is, mindenfajta felállásban.
- Kinek a felkérésére egyeztetett?
- Semmiféle felkérésem nem volt. Egyébként pedig nem egyeztettem, hanem megkerestem őket. Dialógust kezdeményeztem. A kettő nem ugyanaz. Nekem ez a szakmám. A konfliktuskutatásban a világ tíz legjobbja között vagyok. Miért ne én csinálnám?
- Volt bármifajta felhatalmazása?
- Dehogy volt!
- Orbán Viktor nem is tudott erről?
- Dehogy tudott! Ezért mondom, hogy én, Hegedűs Zsuzsa voltam a kezdeményező. Végiggondoltam, hogy mit lehet lépni, fogtam a telefonomat, belekezdtem. A felek azért nem szoktak dűlőre jutni egymással, mert mindenki a saját igazát védi. Engem azonban nem érdekel, kinek van igaza. Az érdekel, ami előrébb viszi az ügyet. Habermas német filozófus alaptézise, hogy a modern demokráciában konszenzusra kell jutni. Ami nem azt jelenti, hogy mindenki egyet fog érteni mindenkivel, hanem azt, hogy addig megyünk tovább, amíg találunk egy új, mindenki számára megfelelő megoldást. Ha elindul egy olyan folyamat, ami a saját dinamikája miatt is egyre nagyobb ellenségeskedéshez és szembenálláshoz vezet, nem lehet leállítani. Csak háborúban, amikor az egyik legyőzi a másikat. Demokráciában azonban senki nem győz le senkit. Magyarországon ezt elég kevesen értik.
- Akkor most magamban tartok néhány megjegyzést.
- Jó is, mert előre szóltam, hogy ebben az interjúban nem politizálok. Üljünk le, kezdjük el kibeszélni a problémákat. Ez a legfontosabb. Miután találkoztam a zsidó szervezetek képviselőivel - ami azért eltartott néhány napig -, megkerestem a miniszterelnököt. Neki is elmondtam, amit az előbb, és beszámoltam az alternatív javaslatokról.
- Mit szólt?
- Támogatta mindkettőt.
- Ne feledkezzünk el a harmadikról sem, a Szabadság téri német megszállási emlékműről, amelynek felállítását végül elhalasztotta a kormány. Egyáltalán kinek az ötlete volt az emlékmű, és mit akart elérni?
- Semmit nem tudok. Csak annyit, amennyit az újságokban olvastam. Amikor először hallottam a tervről, felhívtam Orbán Viktort, és kifejtettem a magánvéleményemet.
- Megosztaná a nyilvánossággal is?
- Nem. De mindenki kitalálhatja. Nagyon örülök, hogy elhalasztották.
- Ha létrejön az Együttélés Háza - például a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, ahogyan a Mazsihisz szeretné -, akkor mi lesz a Józsefvárosban javában épülő Sorsok Házával?
- Nem tudom, nem is az én dolgom. Éppen azért nem akartam nyilatkozni erről az egészről, mert tényleg úgy gondolom, hogy egy demokráciában semmi nem fontosabb a választásnál, és egy választási kampányban az állampolgárokat az érdekli - erről kell szólnia a közbeszédnek, semmi másról -, hogy ki mit javasol nekik a következő négy évre. Az a kérdés, hogy épüljön-e Sorsok Háza, nem tartozik a választásig hátralévő időszak eldöntendő kérdései közé.
- A kampányra hivatkozva a miniszterelnök is azt írta a Mazsihisz vezetőinek, hogy a vitatott ügyekre térjenek vissza a választás után. Ön javasolta, hogy ez legyen a levél tartalma?
- Igen. Azt akarom, hogy a választásig egyetlen problémával foglalkozzunk: merre tovább, Magyarország? A vészkorszak és a megemlékezés nem lehet a kampány része. Nekem az fáj a legjobban, hogy nincsenek pontos és megfogható témák arról, mit akarnak csinálni a pártok. Ha pedig nincsenek megfogalmazott lehetőségek, akkor hiába szabad a választás, nem tud jól működni a demokrácia.
- Pláne akkor nem, ha a választás sem teljesen szabad.
- Ez hülyeség, de most nem megyek bele. Tartom magam ahhoz, hogy nem politizálok. Mert nem vagyok politikus. Annyi viszont biztos, hogy csakis egyetlen pártnak kedvezünk,ha választási témává tesszük az emlékév körüli vitákat: a Jobbiknak. Tessék megnézni a felméréseket, jön fel a Jobbik. Részben azért, mert rákényszerítettünk az országra egy olyan ügyet, aminek semmi köze a kampányhoz. Engem leginkább az érdekel, hogy megakadályozzuk, hogy a szélsőjobb ugyanolyan erős legyen, mint Franciaországban.
- Hogyan?
- A gyűlöletbeszéd ellen úgy fellépni, hogy nem nyúlunk hozzá a szólásszabadsághoz, nagyon nehéz. A tettekkel szemben viszont zéró tolerancia kell. Nem abban a világban élünk, amikor mindenki biztosra veheti, hogy a ,,gyerekeim többre viszik, mint én". Lehet, hogy ez a világ soha nem létezett, ha mégis, akkor a nyolcvanas években véget ért. Ráadásul van egy régi szociológiai szabály: ha nem nő az életszínvonal, az emberek úgy érzik, hogy romlott. Ebben a helyzetben nem szabad megengedni, hogy a felgyülemlett indulatok mások gyűlöletében nyilvánuljanak meg.
- Tudomásul veszem, hogy nem akar politizálni, de olyan képet fest, mintha Magyarország nem teljesítene jobban.
- Nem csak Magyarországról beszélek, a lakosság harmada mindenütt az út szélén van. Az adott társadalomtól függ, nyomorog-e vagy legalább arra van esélye, hogy eljusson a szegénységig. Mindenhol létezik egy iszonyatosan jó lehetőségekkel és anyagi eszközökkel rendelkező, de rendkívül szűk csoport. Utána nagy szünet. Amit korábban úgy hívtak, hogy középosztály, sok darabra szakadt. Jelentős része csúszik lefele.
- Ettől még az a helyzet, hogy - ha a Fidesz marad hatalmon - április közepén a Mazsihisz nélkül kezdődik a holokauszt-emlékév. A kudarc közös, de a felelősség...
- Milyen kudarc?
- Nem az?
- Egy konfliktusban nincs kudarc. A kudarc az, ha nem lehetséges a párbeszéd. A politikai naptár ezekben a komoly kérdésekben egyáltalán nem számít. Ami számít: legyen párbeszéd. Lehet vitatkozni, lehet kiabálni. Mindent lehet, de beszéljünk egymással. Lépjünk túl azon, hogy kinek van igaza. Most nem ez érdekli az embereket. Ismétlem, hogy a vita csak azt a Jobbikot erősítené, amely nekem máig a főellenségem.
- A Fidesznek is a Jobbik a főellensége? Nem a baloldal?
- Személy szerint nekem lehetnek ellenségeim, de azt gondolom, hogy egy demokráciában nincsenek ellenségek. Egy politikai pártnak nem ellenségei vannak, hanem versenytársai vagy ellenfelei. Demokráciában a pártok nem ellenfelek, hanem versenytársak. Akár utálhatják is egymást, nem érdekes. Érzelmi kérdés. A baloldal versenytárs, a Jobbik viszont ellenfele minden demokráciát védő embernek. A szélsőjobboldal az egész demokratikus közélet ellenfele. És ebből nem engedek.

További részletek: http://kuruc.info/r/6/124843/#ixzz2vOeWlpua

**************************


Apja.:"Hegedüs András (Szilsárkány, Sopron vármegye, 1922. október 31. - Budapest, 1999. október 23.) szociológus, politikus, 1955-1956-ban Magyarország miniszterelnöke. A legfiatalabban hivatalba lépett magyar miniszterelnök.
1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én" [1] - Andropov közbenjárásával valamint támogatásával - ő, továbbá Gerő Ernő, Bata István, Piros László és családjaik [2] elhagyták az országot és Moszkvába menekültek [3]. 1957-1958-ban a Szovjet Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének főmunkatársaként tevékenykedett. Még 1956 novemberében az MSZMP Ideiglenes Intézőbizottsága kizárta a pártból, majd 1957. március 9-én az Országgyűlés parlamenti mandátumaitól is megfosztotta. 1958 szeptemberében tért haza."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kolompárék is találkoztak a cigánybűnözéssel - sírrablás for
  2014-03-08 19:17:56, szombat
 
  Cigánybűnözés :: 2014-03-08. 17:27
Kolompárék is találkoztak a cigánybűnözéssel - sírrablás formájában

- Ami történt, az a halottaink meggyalázása. Kik azok, akik képesek ilyen mocskosságra?! Feltörni sírokat, megbolygatni a holtak nyugalmát? Milyen emberek ezek?! - A zalaszentgróti Kolompár család tagjai öntötték szóba így felháborodásukat, valakik ugyanis felfeszítették a 18 éve halott fiuk és a nemrég elhunyt nagymama sírját. A fedlapokat a tettesek vissza is igazították, így egyelőre azt sem tudják, hogy a sírok belsejében milyen kárt tettek. De hogy tettek, abban biztosak.
Zoom
- A roma családoknál hagyomány, hogy az elhunyttal eltemetik a kedvenc tárgyait, mi is ezt tettük - mondja Kolompár Elemérné. - A fiunk 1996-ban gyermekként fulladt a Zala folyóba, a sírjába többek között néhány ruhája, a focilabdája, s használatai tárgyai kerültek. A tettesek biztosan azt hitték, hogy kilószám van arany a sírban. Amikor megtudtam mi történt, az orvosi ügyeletre kellett mennem, annyira rosszul lettem. Sose leszek már nyugodt az életben.
- Csütörtökön kimentem a temetőbe, ahová szinte naponta jár a család - vette át a szót fia, Attila. - Megsüllyedt az egyik sír, szólni akartam a kőfaragónak, hogy rendezze. Akkor láttam, hogy felfeszegették a fedlapokat, de vissza is rakták a virágokkal együtt. Szóltam a rendőröknek, akik ujjlenyomatokat nem találtak, a tettesek kesztyűben dolgozhattak. Csütörtökre virradóra történhetett.
Az apa, Kolompár Elemér szerint a tettesek legalább négyen voltak, és jól megtermettnek kellett lenniük, hogy elbírják a súlyos lapokat.
Zoom
- Nagyon rossz előérzetem van a sírok belsejét biztosan felforgatták - véli a család másik fia, Elemér. Odalent egyelőre nem nézhettek körül, a sírok felnyitásához ugyanis engedély kell. Akik ezt a gyalázatot elkövették, gondolom, értékeket kerestek, és az nem érdekelte őket, közben mit tesznek tönkre.
A rendőrség az ügyben a jövő hét elejére ígért tájékoztatást.
(Zaol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/124834/#ixzz2vOeGG4BL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokadik figyelmeztetés a rezsivakságban szenvedőknek!
  2014-03-08 19:13:36, szombat
 
  Sokadik figyelmeztetés a rezsivakságban szenvedőknek!

121 forint/köbméter volt a gáz ára, amikor a Fidesz átvette a kormányzást 2010-ben. Aztán jócskán emelgették ők is, az ikertestvérhez (a szocikhoz) hasonlóan. Ma kétszeri csökkentés után 137 forint.
Ahhoz, hogy elérje a Bajna-kormány által kivetett árakat, nem rezsiharc kell, hanem háború.
A rezsiharcos országjárás, az országos stáb (autók, titkárnők, számítógépes hálózat) költsége milliárdos lehet! Erről azonban senki nem beszél...
Majd a választások után megszorításokkal kifizetjük ezt is ugye Fidesz?
Erkölcstelen dolog, hogy a kormányt és népes holdudvarát a havi egymilliós átlagfizetés ellenére nem érintik a megszorítások. Az egykulcsos adó jóvoltából alig fizetnek már adót. Az a kis jövedelműek privilégiuma.
Jól van ez így magyarok?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurva kevés pénz jut kultúrára
  2014-03-08 19:11:47, szombat
 
  Kurva kevés pénz jut kultúrára

2014. március 8., szombat

,,Kurva kevés pénz jut a kibaszott kultúrára" - erősítette meg a nevét nem ismerő kulturális potentát, aki a választások után venné át a kulturális terület irányítást.

kurva kultura.jpg

A politikus egy háttérbeszélgetésen kifejtette: ,,Szerintem ez geciség, pedig nekem baszottul fontos a színház, a művészet meg a többi faszkodás. Igaz, hogy lószar értelme nincs, de ha megszűntetjük, akkor buzifejűek gyújtják fel magukat a Kossuth téren, pedig most lett megcsináltatva fasza módon."

Lapunk kérdésére az illető elmondta, nem tudja, melyik párt tagja, de amint fontos lesz, addigra kideríti.


http://hircsarda.blog.hu/2014/03/08/kurva_keves_penz_jut_kulturara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogozin: a Nyugat zsarolásra használta a rivnei atomerőművet
  2014-03-08 19:10:53, szombat
 
  Rogozin: a Nyugat zsarolásra használta a rivnei atomerőművet
2014.03.08 18:05


A Roszatom a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséghez fordul (NAÜ) azzal a kéréssel, hogy ellenőrizze az ukrajnai atomerőművek biztonságát. Ezt Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes jelentette be. Emellett azt is kinyilvánította, hogy az instabil politikai és gazdasági helyzet miatt Ukrajnában az atomerőművek biztonságának kérdése már nem belpolitikai, hanem külpolitikai probléma.

Rogozin felhívta a figyelmet, hogy az országnak gyakorlatilag nincs vezetése és káosz uralkodik, emiatt a nukleáris létesítmények "vonzzák a szélsőségeseket és azokat, akik ezt zsarolásra használják fel, hogy elérjék politikai céljaikat". Rogozin elmondta, az ország kaotikus helyzete nyilvánvalóvá teszi, hogy az atomerőművek védelmére nem elég pusztán a bekamerázás és a magán biztonsági cégek embereinek jelenléte. A nukleáris létesítmények védelmét ehelyett speciális, erre a célra felkészített alakulatoknak kell ellátnia, mellyel Ukrajna jelenleg nem rendelkezik.

Február 20.-án az Oroszország Hangja leközölt egy hírt, miszerint Ukrajnában a "tüntetők" elfoglalták a rivnei atomerőművet. Az épületet ismeretlen fegyveresek megrohamozták, majd miután elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a fő szervert és ellenőrzésük alá vonták a terület fő energiaforrását. Azt követően semmilyen információ nem jutott ki a történtekről. A nyugati média teljes hírzárlatot rendelt el.

Rogozin nyilatkozata alátámasztja feltételezésünket, miszerint a NATO különleges alakulatai szállták meg a rivnei atomerőművet, hogy ezzel zsarolják az ukrán vezetést és "elérjék politikai céljaikat". A NATO ezzel átlépett egy határt, amit mindeddig soha nem mert. Azon kívül, hogy az orosz média beszámolt az erőmű elfoglalásáról, Moszkva higgadtsággal kezelte a helyzetet. Most jött el az ideje annak, hogy Moszkva politikai nyomásgyakorlást kezdjen az atomerőművek biztonságának garantálásáról.

Nem kérdéses, hogy Ukrajna atomerőműveit orosz különleges alakulatok kell vigyázzák a közeljövőben. A NATO váratlan terrorista akciója megmutatta, hogy nem ismernek határokat, és ezzel milliók életét tették kockára. Moszkva aktív közbeavatkozására van szükség, hogy ehhez hasonló eset mégegyszer meg ne történhessen.

http://www.hidfo.net/2014/03/08/rogozin-nyugat-zsarolasra-hasznalta-rivnei-atomer omuvet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa megijedt, hogy gáz nélkül marad?
  2014-03-08 19:09:40, szombat
 
  Európa megijedt, hogy gáz nélkül marad?
2014.03.08 09:35


Drasztikus változás állt be az európai újságok és médiumok hangvételében.

Hídfő.net | Putyin és Merkel.Putyin és Merkel. Na mi legyen?

A sort a német "Der Spiegel" kezdte azzal, hogy a weboldalukon szereplő összes cikkben a krími lakosságot már nem ukránként, hanem oroszként emlegetik. Ezt a változtatás visszamenőleg is végrehajtották a publikált írásaikban. A tegnapi megjelent írásokban a "Der Spiegel" a Krím-félsziget kérdését gyakorlatilag megoldott problémaként kezeli, méghozzá az oroszok javára. Ugyanez a napilap tett közzé egy cikket a következő címmel: "A Krím krízis: nacionalista tatárok ösztönzik a terrorizmust".

A "FAZ" (Frankfurter Allgemeine Zeitung), a németországban található napilapok egyik legismertebbje, elítélően nyilatkozik az új ukrán nyelvtörvényről, ami megtiltja a kisebbségeknek az etnikumuknak megfelelő nyelvhasználatot. A "FAZ" több írásában is felhívták a figyelmet a majdani tüntetéseken szereplő horogkeresztes zászlókra és Viking SS feliratú pajzsokra és sisakokra.

Összefoglalva, az uniós médiák három kiemelt ponton változtatnak a kommunikáción, és ehhez fognak igazodni a magyar(országi) társaik is hamarosan (Index, 444, Origó):

1, "Invázió" és "megszállás". Az eredetileg orosz agressziónak kikiáltott krími akció hamarosan "elfogadható döntés" lesz, vagy valami még kedvezőbb jelzőt akaszanak rá.

2, A Krím-félsziget eleinte ukrán területnek volt elkönyvelve, amit az oroszok el akarnak szakítani, ez megváltozott "ősi orosz területre" és "az orosz lakosság többségben van" állításokra. A népszavazást pedig kezdik "demokratikus referendumnak" emlegetni, amikhez "mindenkinek joga van".

3, Jobb Szektor és egyéb csoportosulások. Viszonylag gyorsan lett az eleinte szabadságharcosnak kikiáltott Jobb Szektorból és nacionalista segédszervezeteiből "szélsőséges és extrémista" csoport, mostanra már nem fukarkodnak a "náci" jelzővel sem a nyugati médiában.

Nocsak. A Spiegel és a FAZ vagy olvas minket (ez a kevésbé valószínű), vagy az Uniós vezetők eldöntötték, hogy az oroszokkal nem kell tengelyt akasztani, vagy se gáz, se orosz befektetés, amire pedig a haldokló Európának nagy szüksége lenne. Mivel ennek beismerése a nyílt vereség látszatát keltené, és látva Brüsszel vezetőinek és az uniós kreatúra, mint álamszövetség alkalmatlanságát, félnek, hogy megindulnak a nemzetállamok kiválási folyamatai az Unióból. Emiatt egy régi trükkhöz folyamodnak, a demokráciához. A vezető médiafelületek lassan oroszellenességből oroszbarátságba fordulnak át, a brüsszeli vezetés pedig majd a "nép akarata" és a "helyzet komolyabb elemzése" utána arra fog jutni, hogy voltaképpen nekik semmi bajuk nincs az Oroszországi Föderációval.


http://www.hidfo.net/2014/03/08/europa-megijedt-hogy-gaz-nelkul-marad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Legyen Kósa Lajos utca!” Csepelen ezt találták
  2014-03-08 19:07:51, szombat
 
  A kukának látszó fideszes képviselők csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb, nagyszerű javaslatokat. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen Lajost számításba vettek, mire végül az egyikük kimondta a Fidesz vezérkari emberének, Debrecen polgármesterének nevét. ,,Legyen Kósa Lajos utca!" Hatalmas helyeslés és ováció fogadta a javaslatot, csak Németh Szilárd lelkesedett kevésbé, talán azért, mert nem neki jutott eszébe a zseniális ötlet.


,,Legyen Kósa Lajos utca!" Csepelen ezt találták ki a Fidesz képviselői
2014.03.07. 05:55 csú

Kósa Lajos.PNGÚjra és újra leírtuk, hogy 2010-es megválasztásuk óta a kétharmados fideszes mamelukok a csepeli képviselő-testület üléseinek döntő többségén meg sem szólalnak, csak a gombot nyomják szakmányban. Éppen ezért jól jegyezzük meg 2014. március 4-ét. A Csepeliek Újságának értesülése szerint ezen a napon este hét óra körül magukhoz ragadták a kezdeményezést a néma leventét alakító mamelukok a botrányos testületi tanácskozáson.

Senki sem számított erre a megdöbbentő fordulatra, hiszen Németh Szilárd rezsikommandós fideszes polgármester engedélye nélkül megnyekkenni sem mernek. A változás a csepeli, közelebbről a hárosi sötétségnek köszönhető. Az évtizedek óta mind jobban beépülő, városiasodó mezőgazdasági terület homályának oszlatására Borbély Lénárd, az ugyancsak fideszes alpolgármester a tőle szokásos trükkel - megakadályozva az ellenzék felkészülését, úgynevezett sürgősségi indítványt osztott ki a helyszínen ,,Javaslat a 8655-ös dűlő (Háros) közvilágításának kiépítésére". címmel.

A mamelukok már unottan nyúltak is a szavazógomb után, ám a törvényesség megőrzése érdekében (főként a későbbi felelősségre vonás megelőzése miatt) szükség volt egy csekély módosításra. Ezt - kötelességének megfelelően - a jegyző jelezte. A határozati javaslatban a regényes 8655-ös dűlő elnevezés mellé be kellett írni, hogy azt a környékbeliek nem legális elnevezéssel Lajos utcának nevezik.

Németh Szilárd azonnal megneszelte, hogy most csillogtathatja legendás történelmi ismereteit és még legendásabb humorát. A jegyzőtől megkérdezte, hányadik Lajosról van szó, XIV. vagy XV. Lajosról? Szegény jegyző nem szólt egy szót sem csak a döntésre várt. Addigra azonban már megnyíltak a zsilipek. A mamelukok, látva, érzékelve, hogy a főnökük elengedte magát, ők utána eredtek. A kukának látszó fideszes képviselők csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb, nagyszerű javaslatokat. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen Lajost számításba vettek, mire végül az egyikük kimondta a Fidesz vezérkari emberének, Debrecen polgármesterének nevét. ,,Legyen Kósa Lajos utca!" Hatalmas helyeslés és ováció fogadta a javaslatot, csak Németh Szilárd lelkesedett kevésbé, talán azért, mert nem neki jutott eszébe a zseniális ötlet.

A polgármester nem is várt tovább, szavaztatott, és rátért a következő napirendre, a ,,csepeli Kis-Duna öböl 2014. évi bioremediációs kezelésére". Az előterjesztést a tőle szintén megszokott szakszerűséggel bocsátotta gombnyomásra. Csak ennyit mondott: ,,Ezt vártuk mint egy falat kenyeret". Németh Szilárd ezt a teljesítményt havi 1 millió 500 ezer forintért nyújtja a csepelieknek, akik most itt állnak a bizonytalanság kellős közepén, és nem tudják, mikortól kell az eddig a 8655-ös dűlőbe címzett leveleiket a Kósa Lajos utcába küldeni...

L U X


http://csepeliek.blog.hu/2014/03/07/_legyen_kosa_lajos_utca_csepelen_ezt_talaltak _ki_a_fidesz_kepviseloi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1435
  • e Hét: 7187
  • e Hónap: 10932
  • e Év: 164428
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.