Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A nagy Ő!
  2014-04-10 18:02:01, csütörtök
 
 







A NAGY Ő!


Az én történetem, mint mindenkié, azzal kezdődött amikor megláttam Őt.

Úgy éreztem magam, mint akit baseballütővel vágtak fejbe. Mikor feleszméltem, kiderült, hogy valóban azzal.
Hihetetlennek tűnt számomra ez a csodálatos alak, maga a tökély. Napokig csak azon gondolkoztam, hogyan lehetne az enyém. Hogyan becézhetem majd.

De rájöttem, csak egy jó gondolatom maradt. Sehogy másképp, mint "Ő". Nincs ennél sokatmondóbb, jellemzőbb jelző.

A csodálattal, imádattal, remegő izgalommal kimondott nagy "Ö".

Hetekig tervezgettem, miként tudnám magamévá tenni és foglyul ejteni egy életre, örökre emlékezve a nagy napra mikor először..... .
Nagyon körültekintően fogtam hozzá. Megkérdeztem másokat a nagy Ő-ről, és megnéztem mások nagy Ő-jét is. Azt vettem észre, hogy mindenkié kicsit más és más. Kinek lapos kinek sovány, de az enyém akit akartam magamnak az...... az tökéletes volt.

Lázas izgalommal készültem az első alkalomra, nagy volt bennem a drukk.
Hát az első nem is sikeredett. De engem nem olyan fából faragtak, mint Pinokkiót. Hanem tréfából.

Nem hagytam annyiban a dolgot. Újra meg újra próbálkoztam, nem adtam fel.
És egy csodálatos szép napon (emlékszem, aznap nyert a Fradi ) sikerült.. Az a kéj, amit éreztem akkor, leírhatatlan. Elaléltam az kielégültségtől.

Ő, a tökéletes, az enyém lett! Egy életre, örökre. Soha többé nem választhatnak el egymástól. Legalábbis, akkor így gondoltam!

De aztán megláttam a nagy P betűt,.... majd később a Q,R,S,T..










 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az őszinte férjvadász
  2014-04-10 17:30:05, csütörtök
 
 










Wass Virág: AZ ŐSZINTE FÉRJVADÁSZ


,,Az író szerint a szép nő, kinek lábát, dekoltázsát, szemét és egyéb kellemes, de végül is mulandó tulajdonságait csodálják, a hétköznapok oldóanyagában nagyjából három hónap alatt veszíti el a vonzerejét."
/Vass Virág/


AZ ŐSZINTE FÉRJVADÁSZ




,,Feltűnően csinos vagyok, idén töltöm be a huszonötöt. Őszinte leszek. Férjhez akarok menni egy jómódú üzletemberhez. Van itt valaki a fórumon, aki évi ötszázezer dollárnál többet keres? Nős? Mit tegyek, hogy egy önhöz hasonlóan gazdag ember felfigyeljen rám? Hol forognak a tehetős agglegények? Melyik korosztályra fokuszáljak? Kérem, árulják el azt is, miért választ a legtöbb gazdag ember átlagos külsejű feleséget? Mi alapján döntik el, hogy kit vesznek feleségül és kit választanak barátnőnek? (Célom kifejezetten a házasság.) Válaszukat várja: Ms. Pretty."







A csinos férjvadász évekkel ezelőtt tette fel kérdéseit egy tehetős üzletemberek által látogatott oldalon, ám hála a facebookozók olthatatlan megosztási vágyának, ismét vitákat generál.

Ms. Pretty egyetemes kérdéseket feszeget.

Stendhal már kétszáz évvel ezelőtt megpróbálta körülírni a szépség hétköznapokba konvertálható értékét. Az író szerint a szép nő, kinek lábát, dekoltázsát, szemét és egyéb kellemes, de végül is mulandó tulajdonságait csodálják, a hétköznapok oldóanyagában nagyjából három hónap alatt veszíti el a vonzerejét. Az őt csodáló férfi ekkor már alig látja az ,,ékességeit", vagy legalábbis nem látja ,,tüneményszerűen". Egyre kevésbé van idő felfigyelni a szájra, kézre, fenékre - külön-külön. Végül is, az ördög vigye el, annyi más dolga is van egy úriembernek!

Stendhalhoz hasonlóan az Egyesült Államok egyik tehetős befektetési bankára is vette a fáradságot, hogy pontosan megbecsülje a Ms. Pretty által felajánlott tranzakció - szépség kontra pénz - kockázatait. A JPMorgan Chase 1956-os születésű vezérigazgatója szemszögéből nézve elvenni egy huszonöt éves lányt, akinek nincs egyéb piaci értéke, mint a szépsége, rossz spekulációnak bizonyul.


A külső adottságok esetében ugyanis kizárólag értékcsökkenésre lehet számítani. A hölgy nem valószínű, hogy idővel szebb lesz, ezzel szemben a vagyon az évek során akár gyarapodhat is. Szívesen randevúzna Ms. Prettyvel, ám sürgősen megszabadulna tőle, amint a kapcsolat során romlani kezdenek a mutatói. Azt tanácsolta az ifjú hölgynek, hogy inkább maga próbáljon meg magas jövedelemre szert tenni, ennek az esélyét többre taksálja, mint hogy egy sikeres üzletember valaha is elveszi.

Kereng a neten egy másik levél is. Nastasha Koifman a negyvenes éveiben jár - ünnepelt társasági szépség -, nem mellesleg egy nagy amerikai cég elnök-vezérigazgatója. Azt üzeni a JPMorgan vezérigazgatójának, hogy képmutatás Ms. Prettyn gúnyolódni, hisz a lány csupán a férfiak játékszabályai szerint próbál boldogulni. A világ ezer legnagyobb vállalata közül mindössze negyvenháromnak nő a vezetője. Viszont közkeletű fogalom a ,,presztízsfeleség", ,,presztízsbarátnő", az üzletemberek évtizedekkel fiatalabb, feltűnően csinos hölgyekkel mutatkoznak.

A nő - éppúgy, mint a férfi - hosszú távon persze mással hat. Nem azzal, amivel kezdetben igézett. A szerelem oldóanyagában nyilvánvalóan megmarad a jó fenék, szép mosoly, dögös alak, villa és luxusautó, ami változatlanul nagyon szép, ám elkezdődik valami másféle hatás, amelynek van ugyan szeme, keze, lába, Rolex órája, de már csak egészen mellékesen.










 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1817
  • e Hét: 10272
  • e Hónap: 50093
  • e Év: 227968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.