Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Dél-afrikai muskátli mint gyógynövény
  2014-04-10 16:10:18, csütörtök
 
  A muskátlikat ismerjük a balkonládáinkból. Ki gondolta volna, hogy egy muskátli is tud gyógyítani? Pedig tényleg így van! És tulajdonképpen a muskátlik gyógyhatása már régóta ismert.
Umckaloabo a növénygyógyászatban

Az afrikai őslakosok által umckaloabónak hívott nyelvtörő nevű gyógynövénynek már régóta szerepe van a növénygyógyászatban (fitoterápiában). Időközben a muskátlifélékhez tartozó, lila virágú bokor mifelénk is valódi alternatíva lett a légúti fertőzések kezelésében.

A dél-afrikai muskátli (umckaloabo) eredete
A Pelargonium sidoides egy lila virágú muskátlifaj, amely csak Dél-Afrika egy behatárolt területén fordul elő. Ott több mint 300 különféle pelargóniafaj létezik. Már a 12. században Hildegard von Bingen, a német gyógyító apáca is értékes gyógynövényként írja le ezt a muskátlit, amely náthánál, köhögésnél, torokfájásnál és influenzaszerű fertőzéseknél képes segíteni.

A lesothoi zuluk évszázadok óta a dél-afrikai muskátli gyökérfőzetével kezelik a légúti megbetegedéseket. Európába a 19. század végén került a növény. A tüdőbeteg Charles Henry Stevens hozta magával a földrészünkre. A modern orvosi kutatás csak nemrég fedezte fel újra a Pelargonium gyógyerejét.

A dél-afrikai muskátli alkalmazása
A növény hatása elsősorban az általa tartalmazott kumarinokra (mint az umckalinra), tanninokra és illóolajokra vezethető vissza. A lenyűgöző ebben a gyógynövényben az, hogy a baktériumok szaporodását is megakadályozza, és a vírusokat is legyőzi. Ugyanakkor feloldja azt a sűrű nyákot, amely a légúti betegségeknél a szervezetben képződik. És mindezt mellékhatások nélkül teszi. A pelargóniagyökér-kivonat alkalmas gyerekek kezelésére (1 éves kortól) és megelőző intézkedésként a megfázásos időszakban. A dél-afrikai muskátli alkalmazási területei így a légutak akut és krónikus fertőzései, a hörghurut, az orrgarat-gyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás és a mandulagyulladás.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Ima kilenced Szent Pió Atyához a betegekért
  2014-04-10 14:49:50, csütörtök
 
  VII. NAP

Ő nemcsak életében segített a rászorulókon, de most is nagy szószólónk az égben, amint ezt sokak tapasztalata bizonyítja. Forduljunk hozzá bizalommal és meg fogjuk tapasztalni segítségét!

7. Nap
Pió Atya, te olyannyira akartál segíteni Isten tervének véghezvitelében, hogy szenvedéseidet ajánlottad fel,
csakhogy a bűnösök a sátán szorításától megszabadulhassanak.
Könyörögj érettünk az Atyánál, hogy a hitetlenek megtérhessenek, hogy a bűnösök megbánhassák bűneiket, hogy a langyos lelkűeket eltöltse az igaz kereszténység szenvedélye, és hogy az igazhitűek kitarthassanak a megváltás útján.
'Hogyha ez a szegény világ láthatná, egy kegyelem állapotában lévő lélek szépségét, akkor minden hitetlen és minden bűnös rögtön megtérne.'Pió atya

PIÓ ATYA IMÁJA JÉZUS SZENT SZÍVÉHEZ

1. Jézusom, Te mondtad: 'Kérjetek és kaptok, keressetek
és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!' Mt 7,7
Íme, zörgetünk, keresünk és kérjük betegeink gyógyulását.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.

2. Jézusom, Te mondtad: 'Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.' Jn 16,23
Íme, most a nevedben kérjük az Atyától a szentek közbenjárására által a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Amit e világon a szegényért tettél,
  2014-04-10 14:10:12, csütörtök
 
  Amit e világon a szegényért tettél,
abból a mennyekben számodra áldás kél!
"Valamikor gyermekeket hívtam be a kertembe, s megengedtem nekik, hogy a fa alatt fekvő gyümölcsből annyit egyenek, amennyit csak akarnak, de meg tiltottam nekik, hogy valamit zsebre dugjanak vagy elvigyenek. Egy fiú azonban oly álnok volt, ugyanis néhányat legszebb almáin közül a sövényen keresztül dobott, utóbb meg felszedte őket.
A fiú mindenesetre rosszul cselekedett és soha többé nem bocsátottam be kertembe. Azonban mint a méh a mérges virágból is mézet szí, úgy én is ezen rossz cselekedetből valami jót tanultam.
Nézd, ez jutott eszembe: mi emberek e földön épp úgy cselekedhetünk, mint a gyerekek a kertben. Szabad ugyan e világ javait használnunk, de magunkkal vinnünk nem szabad őket. De amit abból a szegényeknek adunk, azt mintegy a kertsövényen keresztül dobjuk, és egyszer a kertsövényen túl - az örökkévalóságban - megint hasznunkra fordíthatjuk." (részlet)
Amit e világon a szegényért tettél, abból a mennyekben számodra áldás kél.
Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Lelkednek húrjai
  2014-04-10 13:22:00, csütörtök
 
  Siktár Éva: Lelkednek húrjai

Amikor egy sötét felhő,
eltakarja a Napot,
úgy érzed, hogy nem lesz többé
vidám, kedves hajnalod

remény suttog zord időben
lelked olyan meggyötört
állj talpra és szóljon dalod
szemedbe most könny szökött?

Vigasztaljon az a tudat,
mindenki a dolgát teszi,
fájó szívvel kételkedve
csak a szépet keresi.

Szép az élet Te ezt tudod
csak most kissé keserű
hiába az ima, fohász,
nincs most éltető nedű?

Napsugár ha előbukkan
nézz gyorsan a fény felé
lelked apró darabkáit
simogatja, s kérlelé,

ne add fel még ilyen könnyen
szép lesz még az életed
sziporkázva írod újra
szép szerelmes leveled.

Leírod, hogy milyen volt az,
szerettél és szerettek
töröld le az összes könnyed
bánatod majd megveted

megveted, mert nem szereted
ha lelked sír, szomorú,
nem ez a te édes éned
nem fakó és nyomorult.

Ugye most már sokkal könnyebb
írd ki a sok bánatot
elhibázott életedben
a rosszat csak szánhatod.

Tekints fel a csillagokra
figyelj, üzennek Neked,
boldogságod ha akarod
hidd el újra megleled!
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A lapacho fa gyógyító kérge
  2014-04-10 12:08:29, csütörtök
 
  A lapacho fa belső kérge az inkák univerzális orvossága volt. A mai dél-amerikai őslakosok is alkalmazzák a lapachót mindenféle betegség ellen. A lapachót csak a 20. század második felében fedezték fel a nyugat kutatói és gyógyítói, amely Európában nagyrészt ismeretlen, Észak-Amerikában azonban ,,divatgyógyszer″.

Egyesek a lapachót egyfajta csodaszerként dicsérik, amely akár a rákot is legyőzi, mások a lapachóból készült teának pusztán placebohatást tulajdonítanak. A rák elleni hatás nagyon vitatott, mert a lapacho fa belső kérge tartalmaz ugyan olyan hatóanyagokat, amelyek segíthetnek rák ellen, de ha az ember olyan erősen adagolná ezt a teát ahhoz, hogy ezek az anyagok hathassanak, akkor nagyon erős mellékhatásoktól szenvedne.

Az immunrendszert támogató és az antibakteriális hatása kevésbé vitatott. Ezért a rák legyőzésének reménye nélkül is széles alkalmazási spektruma van a lapachónak. Gyógyhatásai: gombaölő, antivirális, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, tonizáló, izzasztó, fájdalomcsillapító, nyugtató, vérnyomáscsökkentő, vizelethajtó hatás. Alkalmazási területei: megfázások, influenza, malária, emésztési zavar, rovarcsípés, sebek, herpesz, pikkelysömör, orbánc, övsömör.

Alkalmazása
A lapacho belső kérgének belső alkalmazásánál legyünk óvatosak. A lapacho kérgéből készült teát ne adagoljuk túl, és egyszerre hat hétnél tovább ne igyuk. Várandósok mondjanak le a erről a teáról, és csak külsőleg alkalmazzák. A teához két teáskanál kérget főzzünk egy liter vízben öt percig, végül a teát még egy negyedórát állni hagyjuk. Ebből a teából naponta egy litert igyunk meg (maximum hat hétig, aztán négy hét szünet).

A külső alkalmazása időben nem korlátozott. A lapacho teáját használhatjuk lemosásokhoz és fürdőkhöz, vagy tiszta kendőt márthatunk a teába borogatásnak. A lapacho tinktúraként történő felhasználásra is alkalmas, belsőleg és külsőleg is alkalmazhatjuk. Kenőcsök alkotóelemeként is felhasználható a lapacho.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
A Lapacho gyógytea
  2014-04-10 12:06:51, csütörtök
 
  Európában viszonylag kevesen ismerik, pedig csodanövénynek tartják. A Lapacho fa egy dél-amerikai örökzöld faféle, vörös vagy lila virágokkal és akár 700 évig is elél.A lila Lapacho gyógyhatását intenzívebbnek tarják.

A Lapacho fa kéreg belső részét használják gyógyszerként, évente 1-2 alkalommal szüretelik s kérge teaként fogyasztható. Dél-Amerika esőerdeiben él, olyan országokban, mint Argentína, Paraguay és Brazília. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Miután lehántották, a Lapacho fa törzsén a kéreg hamar regenerálódik, ezért a fa nem szenved semmilyen maradandó károsodást.

Az indiánok fokhagymája
A fa kérge aktív hatóanyagokat tartalmaz, valóságos gyógyszer gombás, vírusos és bakteriális fertőzések ellen, hatásos gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatása révén ideális a stressz tüneti kezelésében. Nyálkahártya- és bőrfekélyek, hasi panaszok, reumás fájdalmak, asztma esetén is kiválóan alkalmazható.

Univerzális gyógynövényének tartott Lapacho nagyon magas ásványi anyag tartalommal (vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium) rendelkezik, általános roboráló, immunerősítő hatása van, csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat.Gyógyító hatása daganatos megbetegedések kezelésében is elterjedt, bevált módszer, azonban az erős Lapacho teának komoly mellékhatásai lehetnek.

Kis mértékben gyógyszer
A Lapacho fogyasztása fokozott odafigyelést igényel, ugyanis fennáll a túladagolás veszélye. Kúraszerűen ajánlott Candida fertőzés esetén, kiegészítő kezelésként gombaölő hatása miatt. Képes a nehézfémeket is kiválasztani a szervezetből. Fontos tudni, hogy a nehézfémek a szervezetben idegrendszert károsító hatást, álmatlanságot, fejfájást, depressziót okoznak. Az eredménytelen candida diéták oka lehet az is, hogy megfeledkezünk tehermentesíteni szervezetünket a nehézfémektől.

Hogyan készítsük el a teát?
Lapacho tea elkészítéséhez 1 liter vízbe2 teáskanál Lapacho fakérget teszünk és főzzük 5 percig, majd hűtsük le. A javasolt Lapacho kúra idején naponta 1 liter tea fogyasztása ajánlott, maximum másfél hónapon keresztül. Célszerű ezután pár hónap kihagyás.

Lapacho külsőleg
A Lapacho fa kérgéből balzsam is készül. Álmatlanság esetén is a mézzel édesített Lapacho tea kortyokban fogyasztva jó alternatívája lehet az elalvást elősegítő klasszikus mézes tejnek. Külső felhasználására, fürdőkhöz, öblítésekhez és borogatásokhoz nem szükséges a forralás, elég egy éjszakán át vízben áztatnia a fa kérgét.

Arclemosóként használva kisimítja a bőrt, elősegíti annak vérellátását. Elsősorban érzékeny és pattanásos bőr esetén érdemes az arcot meleg teával átitatott vattával áttörölgetni. A Lapachóból készült tinktúrákat, fürdőket, borogatásokat és szájöblítőket alkalmazhatjuk olyan bőrbetegségeknél is, mint az akne, az ekcéma vagy a bőrpír. A Lapacho-kéreg tartalmaz néhány anyagot, amely alkoholban jobban oldódik, mint vízben, ezért elixír is készíthető belőle.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Daganat ‒ egy időskori betegség
  2014-04-10 10:22:39, csütörtök
 
  A rák a gyakori betegségek közé tartozik. Tíz emberből minden harmadik daganatban betegszik meg. Férfiaknál a leggyakoribb daganatos betegség a prosztatarák, a tüdőrák, a vastagbélrák, a bőrrák és a hólyagrák. Nőknél a mellrák, a vastagbélrák, a tüdőrák, a bőrrák és a méhnyakrák a leggyakoribb. Ha megfigyeljük a megbetegedettek életkori csoportját, kiderül, hogy sok daganatfajtát az 50. életévtől diagnosztizálnak. A daganatos betegségek aránya a 70. és 80. életév között a legmagasabb. A daganat tehát elsősorban egy időskori betegség.

A rák olyan tumoros betegségek gyűjtőfogalma, amely egy szervet vagy egy egész rendszert (ér- vagy nyirokrendszer) érint. A rákos betegségek közös vonása a kontrollálatlan sejtburjánzás. A sejtosztódás után a normál testi sejtek valamikor elhalnak - a rákos sejtek azonban nem. Még ki nem derített okokból ezek tovább növekednek, és ,,rosszindulatú" tumorokat alkotnak.

A daganatfajtától függően ráadásul más testrészekben másodlagos tumorok alakulhatnak ki. Az egyik gyakori elmélet szerint azok a gének, amelyek a sejtek felépítéséről és funkcióiról tartalmaznak információkat, az élet folyamán megváltoznak. A tumor fajtája szerint különböző befolyásoló tényezők lehetnek felelősek, például környezeti hatások (UV-sugárzás, kemikáliák), dohányzás, alkohol vagy vírusfertőzések.

A daganatos betegek gyakran tehetetlennek érzik magukat a hagyományos orvostudománnyal vagy az olykor méltatlannak és diszkriminatívnak érzett vizsgálati módszerekkel szemben. A túlterhelt orvosoknál hiányzik az idő a részletes beszélgetésekre. Sokan látnak alternatívát a kiegészítő orvosi eljárások vagy a természetgyógyászat igénybevételében.

Lényeges a holisztikus megközelítés. Tényleg sokféle alternatív gyógymód közül lehet válogatni: homeopátia, ájurvéda, hagyományos kínai orvoslás - hogy csak néhányat említsünk. A legtöbb módszernek holisztikus szemlélete van, azaz magukba foglalják a testet (pl. akupunktúra, masszázsok), a szellemet (beszélgetésterápiák, meditáció) és a lelket (művészeti terápiák, pl. festés, tánc).

A páciens által választott módszernek megfelelően gyakran átfogó intézkedések kapcsolódnak hozzá. Többnyire az immunrendszer erősítéséről, az anyagcsere szabályozásáról, táplálkozási módokról vagy pszichés stabilizálásról van szó.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Vastagbélrák
  2014-04-10 10:20:13, csütörtök
 
  A vastag- és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb daganat, egész pontosan a vastagbél nyálkahártyájából kiinduló rosszindulatú daganat. A betegség fiatal korban ritka, az esetek döntő többsége 50 éves kor felett jelentkezik, a végbélrák a férfiak esetében gyakoribb.

A vastagbélrák megelőzése
A vastagbélrák kialakulásában szerepet játszanak genetikai és környezeti tényezők is. A betegség összefüggésbe hozható helytelen életmóddal, egészségtelen táplálkozási szokásokkal, kialakulásáért felelős lehet az elhízás, a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a finomított szénhidrátok, és zsírok fogyasztása.

A vörös húsokban hő hatására rákkeltő anyagok alakulnak ki, vastartalmuk oxidánsként elősegítheti a daganatok kialakulását. Az iparilag feldolgozott húsok nitriteket és nitrátokat tartalmaznak, melyek sütés-főzés során nitrózaminokká alakulhatnak. A könnyen felszívódó egyszerű szénhidrátok a magas inzulinszint révén emelik a daganatok kialakulásának rizikóját.

A tünetek
A daganatok véreznek, a vérzés viszont szabad szemmel sokszor nem észrevehető mennyiségű. Tulajdonképpen a vastagbél daganatok a korai stádiumban még nem okoznak jól felismerhető, egyértelmű tüneteket, amik rendkívül szerteágazók lehetnek, éppen ezért 50 éve felett még panaszmentesen is indokolt a szűrés.Sőt, gyakori, hogy a daganat eleinte egyáltalán nem okoz tünetet. Évente legalább egyszer vegyünk részt szűrővizsgálaton.

A székletben lévő vér kimutatása tesztek segítségével kimutatható. Biztos diagnózist azonban csakis a teljes vastagbelet áttekintő vastagbéltükrözés adhat. Mivel a tünetek más betegséget is takarhatnak, ezért az okok tisztázása érdekében minél előbb gasztroenterológiai kivizsgálásra van szükség, amit nem célszerű halogatni, mert ha netán daganatos elváltozás áll a háttérben, az magától nem fog elmúlni. És nem csak rosszabbodni fog, hanem a gyógyulási esélyek, az életkilátások hónapról-hónapra csak romlani fognak.

Milyen figyelmeztető béltünetek esetén van szükség kivizsgálásra?
Hasi fájdalmak, puffadás, székelési problémák, nyákos vagy véres széklet illetve hasmenés, székrekedés, vagy ezek váltakozása esetén sürgősen vizsgáltassuk ki magunkat. A kellemetlen tüneteket gyengeség és fáradékonyság is kísérheti valamint étvágytalanság és fogyás.

Vastagbélrák szűrés
A vastagbélrák évekkel korábban már felfedezhető, a polipok eltávolításával pedig megakadályozható a vastagbélrák kialakulása. A vastagbélszűrés elsődleges célja tehát a vastagbél polipok kimutatása és eltávolítása. A kolonoszkópiás szűrővizsgálat előnye, hogy lehetővé teszi a vastagbél polipok felismerését és eltávolítását a vastagbél teljes hosszában és szövettani vizsgálatára is lehetőség nyílik. A vastagbél polipokat kolonoszkópia során el kell távolítani. Vastagbéltükrözéssel és az ennek során talált polipok eltávolításával a vastagbélrákok többnyire megelőzhetők.

A vastagbelet a teljes hosszában át kell vizsgálni, a vastagbéltükrözéshez a belet megfelelően ki kell tisztítani, a vastagbélben lévő polipokat meg kell találni és teljes egészükben el kell távolítani. A vastagbéltükrözéssel végzett szűrővizsgálatot annak eredményétől függően bizonyos időközönként meg kell ismételni.

Vastagbél diéta
A diéta fehérje dús, rost- fűszerszegény, kálium-, magnézium-, vitamindús és könnyen emészthető legyen. Fokozottabb figyelmet kell fordítani az állati eredetű fehérjét tartalmazó étrend kialakítására. Ajánlott a tojás, tej és tejtermékek,valamint a sovány, fiatal húsok, máj, és a hal. A fűszerek közül pedig az édes paprika, köménymag, szerecsendió, fahéj, kapor, majoránna, szegfűszeg, babérlevél, zöldpetrezselyem, zeller, vanília, paradicsompüré, kakukkfű, tárkony, snidling, ecet, koriander, és a gyömbér.

A vörös húsok, a könnyen felszívódó szénhidrátok fogyasztásának csökkentésével, a rostban gazdag ételek, szárnyasok és hal fogyasztásával, rendszeres testmozgással és a dohányzás elhagyásával hatékonyan csökkenthető a daganatos elváltozások kialakulása.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 7353
  • e Év: 58144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.