Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kohut Katalin: A szórakozott professzor (1961)
  2014-04-15 20:31:23, kedd
 
 
Amerikai magyarul beszélő vígjáték fekete-fehér
Rendező:
rendező: Robert Stevenson forgatókönyvíró: Samuel W. Taylor, Bill Walsh operatőr: Edward Colman zene: George Bruns, Richard M. Sherman vágó: Cotton Warburton

Színészek:
szereplő(k): Fred MacMurray (Ned Brainard professzor) Nancy Olson (Betsy Carlisle) Keenan Wynn (Alonzo P. Hawk) Tommy Kirk (Biff Hawk) Elliott Reid (Prof. Shelby Ashton)

Harmadik esküvőjére készül Brainard professzor szerelmével, Betsyvel. Megnézte a noteszében az esküvő időpontját, hogy ne felejtse el.
A pap szerint szerencsés a harmadik esküvői ceremóniára készülés, biztos, hogy most nem kési le a professzor, aki a mostani esküvő napján is egyik felfedezésén dolgozik. Természetesen belefeledkezik az univerzum titkainak megfejtésébe, hiába figyelmeztetik arra, hogy már ideje készülnie. Még mindig azon töri a fejét, mennyi hidrogént kell kivonni felfedezésén, észreveszi a hetek óta hibás számításait. Forr az új anyag, annyira, hogy Charli kutya is ijedten bújik az asztal alá. Végül felrobban a házban az új találmány, hiába hívja a menyasszony vőlegényét telefonon.
Betsy elhatározza, hogy ez volt az utolsó esküvői készülődés, visszaadja a násznépnek az ajándékokat.
Valami mégis csak történik: felfedezi az új energia forrást, mely saját erejéből merít, kész az új rugalmas anyag, a röpgumi, melyet csak irányíthatóvá kell tennie, gamma sugárzás csökkentést követően tökéletessé válik az új felfedezés...

1997-ben ennek a filmnek elkészült új változata Robin Williems főszereplésével, Les Mayfield rendezésében, akinek hű társa Weebo, a repülőrobot. Ezt a filmet szerettem volna megosztani Önökkel, hiszen a bájos robotlány látványát semmi sem pótolja, de törölték a felhasználói jogok miatt a magyar nyelvű filmet az internetről.

Az 1961-es filmet itt lehet megtekinteni:

http://www.mozicsillag.com/watch_embeded.php?host=113166&id=11503

Jó szórakozást kívánok!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Első szerelem
  2014-04-15 20:09:35, kedd
 
 

Leéltem életem javát, mire megértettem: soha nem volt szerelmem, mert valamennyi fellobbanásom először külső megjelenés miatt történt, de ugyanúgy megfogott egy szívemhez szóló hang, mint egy odaküldött pillantás. Egyszerre egy személyben nem kaptam meg soha azt, amit szerettem volna, ezért az első szerelmem pár évvel ezelőtt kezdődött, rengeteg szenvedéssel a szeretet nélküli, szenvedő élet után emberi sorshoz méltatlan körülmények között, amikor már lemondtam az életről.

A kislányoknak az apa ideál az a kép, amit kivetítenek másokra, ez okozza a rengeteg csalódást, legyen az jellemtelenség, hazugság, rossz helyesírás, mint műveltség hiánya. Apa megtestesítette a tökéletes eszményt nemcsak írásban, természet szeretetben, sportban, jóságban, segítőkészségben, emberségben, hanem romantikában is. Nem tudta elképzelni a születés-névnapokat anélkül, hogy a házat tele ne pakolta volna különféle virágokkal. Nagyon magasra állította a mércét, nem találkoztam hozzá hasonlóval, sokáig nem értettem, miért, s mivel állandóan megelőlegeztem a bizalmat másoknak, egyfolytában csalódás lett a vége a szerelmeknek.

Megismertem a tiszteletet. Lassan kialakult egy ragaszkodás, egy megfelelési vágya annak, hogy kiérdemeljem. Ugyanakkor felélesztette bennem az emberséget, s beszélgetni próbáltam hosszú évek némasága után. Nehezen ment, sokszor írtam olyanokat, amiket megbántam, de egyre jobban erősödtem, a szívem ember-szeretettel telítődött. Megjött a bizalom, amit apa óta nem éreztem még. Mindig én tartottam össze a családot, tőlem várták el a feltétlen bizalmat. Gondoskodást, törődést éreztem, mint utolsó szerelmemnél, akinek a hangja szólított meg először apa lágyságával. Alig vártam, hogy levelet kapjak, erősítette az életbe vetett hitemet. Szerettem már és csodáltam láthatatlanul. Kivetített ideál, vagy valóság volt, ezzel nem is foglalkoztam, ő lett a levegőm, aki nélkül létezni egy napig sem tudtam. Tudtam, felfogtam állapotomat, helyzetemet, de nem érdekelt, tisztán és őszintén szerettem, mint általam soha meg nem ismert embert.

Beszélni kezdtek rá. Soha nem álltam szóba jellemtelenekkel, nem hallgattam meg pletykákat, mindig azt vallottam, hogy csak azt hiszem el, amit magam tapasztalok, s amikor meggyőződtem a valóságról, megpróbáltam segítséget nyújtani, nem ítélkeztem mások tettei felett egészen addig a pillanatig, amíg rá nem jöttem az életem összefüggéseire, a visszaélésükre.
Meggyőzött a rosszakarója, s abban a pillanatban leomlott a légvára az ideálnak, amit kivetítettem rá. Valami megszakadt, tönkrement, megsérült, de így sem tudtam megszakítani a kapcsolatot, próbáltam számtalanszor. Átlendültem egy másik végletbe, szerelmes lettem szenvedélyesen, s ezt is elrontottam, mert a szívemnek adott erejével sikeresen felfedtem életem tönkremenésének eseményeit, s mintha vallatna, neki, miatta írtam már, továbbra is neki éltem egyedül, de már akaratos ragaszkodással, követelve a szeretetét, amit kezdetben egyszerűen megkaptam, mint ember. Butaságokat írtam, ilyenkor kislánnyá váltam. A szerelem felfokozott hevületével nagyokat kiáltottam fájdalmamban, de nem tudtam elszakadni tőle.

Végül eljutottam ahhoz a tapasztalathoz, hogy minden csak hazugság volt, jótékonykodott velem, akár csak a többi lénnyel, nem jelentettem semmit, fellélegzik, amikor megszabadul tőlem, én teher vagyok, akit le kell tenni.

Most látom, hogy ez volt életemben az egyetlen szív-szerelmem, s a kezdet volt az igazi, míg nem árnyékolta be senki és semmi, míg nem hullott le róla a láthatatlan csodálatom ideál-lepelje, s át nem váltott görcsös ragaszkodássá. Kölcsönös tiszteletként és ember-szerelemként marad meg bennem örökké a neve, szívemben megőrzöm emlékét.

2014. április 15.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A börtön dzsungel átlépett velem a Holnapba
  2014-04-15 19:09:44, kedd
 
  Az erdő tisztítása után madarakkal együtt, mint Kozmával, aki a 666 Révész utcai értelmiség legyőzők közül eredt romániai magyarként az összes sportolóval együtt ember gyilkosságból, utcákon végig haladva könyveken, ebből felvett nevekkel rendelkezőkkel áttértek a vadonra, mint négerekre A szabadságharcosok között Afrikában 1976-os könyv kezdetével visszament időben a medve csillagképig és természetvédőkig, ahonnan a két gyereket kaptam a református bekódolt nemi szerves elmeosztály apjuktól Karcsáról.
A termékenységi törzsek cigányság beállításával Borsod megyében mind vasfüggönyösök csapások, ellenben az afrikai nép vadonként van beállítva Jeruzsálemhez szintén, amik helyett Rima Jeruzsálemként Nagy Anna halott református helyett teljes begyűjtést hajtottak végre rajtam 1995-ös Vörös Oroszlán utolsó Annás novellájaként Adamis Anna szőkeként megmentett kezdetével Adam Cadmon is Anna történelmének. Mindegyik Anna, kivéve az angol kommunizmus Cateját a 666 Révész utcájából.

A dzsungel kígyó csapásokkal jár együtt, az össze kígyó csapásukat a gerincemben jártatva őket a Tatárdombon rajtam hajtották végre a börtön helyett, mivel a börtön csapásait jelentik nekem, Voltamként Müller Péter Sziáma döglégy helyett. A dzsungel is jelentkezett költőnek a holnapba lépve a szerepjátékosok és emberi véren megváltottak között. Révész utcán kezdték a dzsungel börtön emelését Kiss Ferenc baszógéppel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miskolci Kata kártyája Mszp-nek, Okos Kati laptop Fidesz
  2014-04-15 17:53:45, kedd
 
  A 666 megbolydult méhkas városa születésemkor támadta meg az embereket a Rákóczi térrel, az Időjelek medúza zeneszerzőjével Balázs Fecó főnixes 666 korláti központjával, a sötétkapus dögökkel, melyek Johannás református kommunizmust és egyházak építését kezdték el minden szerep és könyv végrehajtásával a média előzőleg anyám szőkék helyetti támadásának végrehajtásával az embereken, értelmiség legyőzéssel, elmeosztályokkal, nácikkal, szörnyekkel az elmékről, melyek húsz éve folytatták a Rákóczi téri hosszabbítást, az árnyékoskertiek helyetti könyvek végrehajtását betegségeikkel, apokaliptikus szerepükkel együtt születésem óta folyamatosan ismételve szerepüket. A születési támadóimat kíséreteikkel, melyek elmeosztályok a Bertalan utcájára rendezték be Miskolcnak és a sátoraljaújhelyi Révész utcára, ahonnan futtatták a beudin indián feleségét, boszorkány eredete miatt, Berdnáriknét és nem bolt fóbiás kiálló hája miatt 1995-ben is rám támadó Zöld Medeiáját a jelenlegi médiának náciként. A nácik születésem óta emelkednek az én fóbiássá tételemmel, kezdetben boltfóbiával, 1986. óta kézremegéssel, nem tudtam a boltban fizetni. Ez lett volna a sorsuk. Jézusként áldozott meg a Pszichografológia Istálló-Vénuszként helyettük istálló berendezésével a zsidókkal, Szenci kezdetével a magyarok ellenes támadók ismétlésével folyamatosan körben járva a jeruzsálemi Borsod megyei kurvák helyetti gyalázattal és csonkítással, deformációval Demjén Rózsi állandó feszületessel Deák Bill Időjelek cigánytelepével, mint feszületessel, amelyik népe megölte az öcsémet és az egész családomat, ezért kapott a vastrágya hosszabbítás, mint testenyészet életműdíjat a gyilkosaimtól. István a királyt a 666 rendezte a Révész utcai berendezéssel visszament idővel a nemeseivel a Vörös Oroszlánnak.

Minden református Halak atlantiszi halként születési kezdetem, mely átment már régen a cigánysághoz születésem óta Hegedűsök kezdetével. A száz tagú cigányzenekara a Tompalátás kezdetemmel Rákóczi tér emelésével református egyház mulatósaival ember áldozó. Így lett berendezve a tőlem később született Őrült Johannája a református karmikusoknak Halakként csodálatos élettel, valamennyi Ágnes asszonnyal a Bertalan utcai születésem pillanatához kezdésben.

Káli Sándor árnyékoskerti Mszp-es polgármester sorsához értek, 1986-ban támadott meg helyette az elmeosztály, kommunikációs összezúzásommal ment kommunikációs iskolába az oroszokhoz.
Nekem a kapualjakban kellett közlekednem előző élete tettei miatt szégyenemben, így hoztak Miskolcra az összes csapással, hogy bevégezzék a családom sorsát, maguk helyett az egészségügy karmaiba juttasson a főnixes vasfüggönyös megye.

Káli Sándor az 1995. óta tartó könyvek ismétlésekor a börtön bűnözőkkel Kata Miskolc kártyát vezetett be a városának, amik Müllerékkel az összes Tóth atyafijával a szlovák és adventi történelemnek kivonult a városból apokalipszisük ismétlése mellett, összezúzásunkkal, kínzásunkkal, ami mai napig tart.

A Fidesz Okos Kati laptopot osztogat a Rákóczi téri és árnyékoskerti hosszabbításnak, a szomszéd B-né Ágnes atlantiszi aranyhalak református helyetti kivégzésemből születésem óta és hosszabbításával Bodor Keresztöltésnek a Kelet lírai karámjából nyíregyházi központból. A kínzásom óta született gyerekek Okos Kati nevemmel, ahogyan a Ménesit hosszabbításnak náciként idehozó cigányok Karcsán neveztek el laptopokat kapnak a borsodi 666 cigányságával együtt. 18 éve mondta M., hogy én vagyok az okoskodó, akkor még Simon Ilona sorsát hajtották végre, hogy a bolond lánya bevitette az elmeosztályra, azóta elköltözött innen a simontornyi szlovák-magyar elme képviselete.
Karcsán megölték az uradalmi szakácsnő Szabó Istvánné nagyanyját a volt férjemnek, Hackné Hacki Tamás börtön kezdetének helyszínen a római és református egyház ismétlőinek a sötétkapusokkal, egyikük jött felvásárolni a halott utáni párnákat. Ekkor nevezett el a cigányasszony engem Ménesi náci helyett Okos Katinak, belőlem élt, él az összes nácijával együtt a Pszichografológiának. Mindkét utcai csapás sorsát végrehajtotta az elmeosztályuk rajtam, 1998. óta ismételtek gyalázattal a népeikkel tudtukkal, többen el is mondták, hogy elköltöznek innen.

A Lengyel nevet születési kezdetnek rendezték be szintén minden Lengyel nevű emelésével, jólétbe tevésésével magyarként jeruzsálemi 666 csapásaként Romániában is, amik harcolnak a székely hullaszállítókért és vasfüggönyös Erdélyért fenyős kislányossággal születésem óta.

Bencsik kis fehér kutyás születési kezdetem az állatvédő Ufókkal, amik a római egyházat emelték végig Fábry legyeivel irigységként, Paduchné Török erzsébet leninvárosi pusztító takarítónővel a sorsuk elhordoztatásával, valamennyi egyházával a börtönnek. Nem ismerem az összes nevet a nagyon hosszú utcából, amin a városi Fábián utcai rendőrség ment végig a szirmesenyői fasiszta központi maffia kitermelésével, zöldségesekkel, üzletekkel, mint a Pennyvel fogcsonkításommal Sissy miatt a menhelyiekkel, Müller Péter születési berendezésével Farkas romániai börtönéhez. Nikellék könyvét hajtották végre születésem óta, már három gyerekük megöregedett, belőlünk élnek az egészségügyben is egyikük, Nikell-hegy orosz történelmet képviseltek, mint Árvay Róza alkoholistája a börtönnek. Valamennyi Árvay idetartozik. Varsányi helyett rántották ki a csípőcsontomat, jólétben él Bíróval együtt, a közös képviselővel és Bíró Icával a börtönből. Még nagynénémet adták férjhez egy bíró szereplőhöz, amelyiknek nem volt szíve, hogy szenvedjen, így állították össze az utcát a család gyilkosaival és kíséretükkel itt és Újhelyben, az egész városban, mivel Brazliát Branyiczky Mihály és felesége füves beállításával rajtunk kezdték el Isaora előtti időben még kommunistaként emelni jeruzsálemi fertelmesek központjából.
Tóth-Kecskés Katalin leánnyal a Nagy-Pán Hecskés kezdete volt Pszichografológiai berendezéssel egész Európában, sorsukat rajtunk hajtották végre és valamennyi Kecskés sorsát az öcsémmel együtt.

Varga vasfüggönyös határlezáró belőlünk él Őrház Patika személyzetével, amik Metros szerb vonultatást rendeztek az apokalipszis menekültjeivel, mert nekik vannak jogaik, mint a hadifoglyoknak Kubában, támadnak miattuk. Én vagyok a skizopren refrén egyedül, mert bennem vannak a szörnyetegek.

1967-ben vették el végleg a Bertalan utcaiak az ennivalót és ruhát, emberi körülményeket tőlünk, azóta élnek autóval, jólétben az elmebetegekkel, amik a hetvenes évek óta jogosítványt szereztek. Koldultattak minket a pincés és a sziklaiak emelésekor kutyásokkal, míg ők újíttatták a lakásaikat, én kínok kínját cipelem helyettük a börtöntől, Sátán feleségeként Godzsák Ildikó volt szomszéd osztálytársam helyett, a Sátán Kositczky István börtöne helyetti nyaki csernobili támadásom óta.

Mit gondolnak, hét évre a rajtam embervérből adott Okos Kati laptopot átvegyem-e, mint ahogyan a hosszabbított Rákóczi tér és árnyékoskert teszi?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Békességemet meglelem
  2014-04-15 17:30:52, kedd
 
 

Ecsetemet szivárványba mártom,
megfestem a jövőm útját,
megalkuvó szívem remeg, s látom
az időben kettőnk sorsát.
Hétszínvilágos csodapalota
új otthonom az égig ér,
bátor lettem én, mert csupa csoda
minden színem és vágyam él.
Sebesen repkednek az enyhet-adó
szorgos jövő tervek, képek,
láss és nézd, a tervem mind rendhagyó,
bút felejtem, könnyen lépek
az örök-jelenbe áhítattal.
Megálljt parancsol percmutató
szívemben öröm-ódával,
ütem zenél ezüst hajó.
S boldogan utazom Időfolyón,
fehér zászlómat lengetem,
örökségem átveszem majd méltón,
békességemet meglelem.

2014. április 15.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kántorjánosi mostohaapám nevéből Újhelyből
  2014-04-15 07:26:11, kedd
 
  Kántorjánosi város, vagy község nevét is Újhelyből rendezték be, mostohaapám a Rákóczi téri Kántor János volt, a Bertalan utcai Napóleón bástyás Kántor házba berendezetten, amik helyett engem támadtak meg 1971-es Koós János Napoleonos kezdetével, dominoval folytatva kávésokkal, mint elmeosztályával a 666 központnak Szelep folytatásával, itt 1998. óta emelve és ismételve a szelepek kiégésével az összes kávéfőzőt a börtön bűnözők elvitelét, médiába emelését a börtönnel. Ez mind a coca-colásokkal együtt a tompalátó Időjelek Szelep Rákóczi téri elmeosztályát jelenti, amik helyett balra megy a bal szemem a Talmudos rontásuk óta, amik születésem óta gyilkolnak a zsidósággal, ezer éves szerepjátékosokkal Darnyi Tamás beállításával.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kuba 1983. Révész utca Miskolc szőkeként
  2014-04-15 07:22:13, kedd
 
  Kubai királylányt a nevemmel 1983-ban születtették meg. Ekkor Kubában javában folyt a Sükösdi könyve alapján a kimentett börtön képviselet Gondolatok a könyvtárban világ könyvtárért felelős Visnyei Lászlónak a beat, hippi, punk könyve alapján a kommunizmus. A Beat a Beatlessel újra ismétlés volt japán Sárga tengeralattjáróval, elmeosztályával a Kiss Tábornok utcájáról Miskolcnak, kiesnek, mint egy rostán, Rostás névvel vannak berendezve.

Kubai királylány nevemmel nemcsak a kubai kommunizmust folytatta a 666 borsodi központ Illés apokalipszis kezdettel, hanem a szőkék helyetti gyalázatot és támadást születési időmre visszahelyezve a két utcai berendezés apokalipszisével, a Bertalan és Révész utcákkal. A Bertalan utcai Horváthok, Vargák, mint vasfüggöny emelő börtön bűnözők, amiknek arcuk nem lehetett ismerős és semmik sem lehettek mai napig futtatják magukat politikusként magyarok és emberek gyilkosaiként, több Horváth van itt, mint ahogyan több Farkas elmélete és könyve szerint, több Szűcsné, mivel a férjek mártírhalált haltak az apokalipszisben, az elmeosztályok támadnak miattuk, mint a Papok és Simonok miatt a Pszichografológiából és börtönből.

A magyarok ellenes csapások tantángyakként lettek felépítve, így az egykori Ré Napisten Egyiptomban ének ellenes csapásként került létrehozásra a Médiától. Koós János Katalin néven nem hang, hanem tükörrel szembe állított megkérdőjelezett ura a 666 központnak, ahová megérkezett Ázsia teljes egésze, mint idetartozó.

1995-ben is a menhely a Sükösdi könyvet ismételte, gombjaimat punkok műanyag kommunistáival elhelyezésével és mentésével egyszerre leszedte a blúzomról a cigánytelep. A Sükösdi könyv alapján kezdtek a Pokol angyalai a Kex-szel Zöld-sárga dallal mexikói őskígyós történelelmet magyar kislányként megénekelttel, de nem G. Maczó Ágnes börtön bútorboltjával a tisztuló Ágneseknek 666 központból valamennyien. 1971-ben kezdte el az ördögi felvonulást a Kex, hunok múzsaként engem megáldozó Keletes börtön elme Cseh Károlya Halmajnak 666 központból, aki lehozza a múzsát Íziszként, együtt él vele, a múzsa, aki megváltoztatja a világot helyettük nagyfeszültségben.

Orbán Viktor magyarok és emberek legyőzője szülőkkel három gyerekesként, a feleségével, Lévayval születései kezdetem óta éppen a zöld-sárga mexikói 1971-es kislány áldozásnál járt, ezért vette fel a hátizsákot. Nem mexikói kislányt énekelt meg a Kex pokol angyala, hanem magyart.

Barziliai Isaora egy forintos borsodi népe és mexikói média zöld-sárga sálat árul a kereskedőivel az elméknek évek óta már, mióta ismétlik a hetvenes években, körben járva a két utcán.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 2990
  • e Hónap: 9231
  • e Év: 61497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.