Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
MI a TEENDŐ
  2014-04-17 20:44:32, csütörtök
 
  2014. április 17., csütörtök

MI A TEENDŐ

,,Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba", mondá Epheszoszi Hérakleitosz, gondolom azért, mert nem találkozott magyarokkal.
Merthogy ami igaz a világ minden táján, az Isten kalapjának eme bokrétáján messze nem igaz - magyarember nemhogy kétszer, de ötvenkétszer is képes belelépni ugyanabba a folyóba.
Ha baloldali, akkor ötvenháromszor.
Magyaremberhez képest a kiselefánt, mely köztudomásúlag nehezen tanul, ám könnyen felejt, egy memóriabajnok zseni.

Magyarember a történelem csodája, merthogy az is csoda, hogy remek döntései ellenére egyáltalán még létezik, hiszen amikor legutóbb is a kezébe nyomták a libacombot, akkor ahelyett, hogy enni kezdte volna, inkább a másik magyar fejét kezdte el püfölni vele.
Egészen addig, mígcsak elő nem került a magyar történelem legócskább versenyzője - no, akkor arra rábízta a spejzkulcsot, a feleségét meg a lánya szüzességét és elégedetten hálálkodott az időnként az asztal alá vetett csontok láttán...

Most sem képes arra, hogy higgadtan és tárgyilagosan végigelemezze a helyzetét, aztán megkeresse, hogy kedvenc politikusom bon-motja szerint mit qrtunk el, nem kicsit, nagyon, ehelyett kapkodva próbál felettébb okos dolgokat mondani, miközben tulajdonképpen okos gondolata roppant kevés van, helyette van egy kottája, melyet Orbán nyomott a kezébe.
Talán Gyurcsány volt a kivétel, aki a vereség pillanatában felhívta a figyelmet arra, hogy a demokratikus oldal képviselőinek vigyázniuk kellene egymásra, mert először most ősszel, aztán meg később is folyamatosan szükségünk lesz egymásra.

Persze ez nem egy rokonszenves gondolat, magyar ember szívesebben töri a fejét az együttműködés gondolatának cizellálása helyett azon, hogy hogyan tudná elharapni a másik szerencsétlen torkát, meggyakni a feleségét, futtatni a lányát, és lehetőleg éhendögleszteni - aki már adna egy almát az éhezőnek, az már humanista baloldalinak számít, de azért a munka nélkül osztogatott segélyt ő is elítéli.
Jobb lenne persze, ha a segély nélkül osztogatott munkalehetőségért lelkesedne, de azzal nem foglalkozik, mert az ősi magyar álláspont szerint aki akar, az dolgoz, a többi meg csak élősködik.
Nem mennék bele ennek boncolgatásába, helyette pár szót arról, hogy a legújabb elméletek szerint az lenne a helyes, ha a most vereséget szenvedett politikai blokk valamennyi, külön-külön is elrémisztő állapotban levő tagszervezete a következő négy évben önállóan politizálna, majd a 2018-as választások előtt újra összeállna - járt utat ne hagyd el a járatlanért ugye.

Az ostobaság legbiztosabb jele, ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előzőleg és más eredményt vársz.
Ez láthatólag nem zavar itt senkit, végre mindenki elégedetten kapirgálhat a saját kis szemétdombocskáján, időnként világpolitikai tényezőként elégedetten kukorékolgat, jóllehet saját szemétdombja, melyre oly büszke a negatív tartományban inkább horpad, mint púposodik...
Szóval mutassuk meg magunkat külön-külön, kétségtelen, hogy így lehet a legegyszerűbben felszámolni a baloldalt.

Teljesen értelmes emberek zakkannak meg, hirdetnek forradalmat forradalmi helyzet nélkül, mások a vert hadak versenyét hirdetik, melyben a kerekesszékes és a járókeretes egymással versenyez abban, hogy 2018-ban ki legyen majd a kihívója a százméteres síkfutás világbajnokának - mintha a féllábúnak kinőne a lába, ha egyedül ugrál.
Még kedvenc bloggerem is olyanokat képes leírni, hogy nem azért lett az ember a világ ura, mert együtt indult a választásokon a mamuttal, hanem azért, mert levadászta és megette - értve ezen az MSZP és a többi párt viszonyát, jóllehet a mamut itt nem az MSZP, hanem a Fidesz. és az ember éppen hogy fejlett kooperációs képességének köszönhette, hogy a táplálkozási lánc csúcsára tudott keveredni.
Egyéniben a kardfogú tigris azért jobb volt nála.
Összefogva a többi emberrel a közösség, a horda ellenfelévé válhatott olyan állatoknak, melyeknek külön-külön egyetlen ember sem lett volna ellenfele.

Mire számíthat egy kis párt a következő években?
Megszólalási lehetősége nem lesz, a falvakba nem jut el, ugyanazon a négy négyzetkilométeren belül ugyanaz a hat ember fog egymásnak bölcseket mondani, meg keveseket érdeklő kérdésekről vitatkozni, mint ezidáig is.
A soron következő éveket szervezetépítésre kellene használni, meg kellene találni az embereinket minden településen, meg kell találni a módját a média nélküli médiamunkának, ki kell mozdulni Pestről.
El kell érni a fiatalokat, a nőket, a nyugdíjasokat, a betegeket, és mindegyiknek kell valami féle megoldást találni a gondjaira, méghozzá úgy, hogy a források azonnali bővülésével nem szabad számolni.

Kell alapítani egy választási tömegpártot, mely értelmes dolgokat kínál fel az embereknek, konkrét és vonzó megoldásokat a gondjaikra, de nem az utolsó percben improvizálva, hanem a négy év alatt kiérlelve a gondolatokat - gazdasági, kulturális és közéleti téren egyaránt.
És kellenek új arcok, friss politikusok a leamortizáltak helyére, hogy őket hátra lehessen vonni az első vonalból, hogy ne ők kopjanak tovább.
Hogy ne álljunk ott a választások előtt már megint ostobán, és ne csak azt tudjuk hajtogatni, hogy mi demokráciát kínálunk, mert a demokrácia ugyan remek dolog, de csak ha tele van a hasad és a gyermeked is biztonságban tudod.

Aztán, majd ha elhajtottuk Orbánt, lehet brillírozni nagy eszmék mentén, de akkor se lesz sikere senkinek, aki az akkor mutatkozó problémákra nem tud érvényes választ adni.
Hogy az elkülönülés jó a párteliteknek, az nem vitás, de hogy a választóknak nem jó, az biztos.
Egyébként sincs létjogosultsága a lélegeztetőgépen tartott pártocskáknak, akik nem képviselnek senkit, mert akármit is hirdetnek, nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy mit csinálnak.

Nem véletlen csinált Orbán egy rakás kamupártot, azért tette, hogy szétaprózza ellenzékének szavazatait - hát legalább költsön rá.
Ne tegyük meg neki azt a szívességet, hogy magunkat öljük meg!
Most még nincs késő ezen elbeszélgetni, csendben, egymás közt, de egy év múlva már döntésre kell jutni.

A vágyakkal és az álmokkal pedig le kell számolni, mert ábrándozással nem megyünk semmire.
Kegyetlenül szembe kell néznünk önmagunkkal és a konkrét helyzet konkrét elemzése után dönteni kell, mi a teendő.
Orbán valószínűleg olvas Lenint, lehet, nem ártana a demokratikus oldalnak is olvasni tőle ezt - azt, mert az nem biztos, hogy a bolsevik elvek rokonszenvesek mindenkinek, de hogy a pártszervezésben zseni volt, az biztos.

A politika nem boksz, nem kétszemélyes küzdelem Orbán és majdani kihívója között, hanem csapatjáték, verejtékes gürizés, mindennapi aprómunka, ezer és ezer Várszegi Szilárd és hello, Török Mónika és Bősz Anett és a többi sokszáz, sokezer neves és névtelen, de elkötelezett ember munkája azért, hogy a végén egy élhető világot teremtsünk együtt, annak a vezetésével, aki alkalmas rá.
Együtt.
Egymásért, saját magunkért, a gyerekeinkért.

http://www.pupublogja.hu/2014/04/mi-teendo.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy napja nem jutnak ételhez az ukrán katonák, tömegesen ál
  2014-04-17 20:37:06, csütörtök
 
  Négy napja nem jutnak ételhez az ukrán katonák, tömegesen állnak át a felkelőkhöz
2014.04.16 14:49


További páncélozott csapatszállító járművek alakulatai csatlakoztak az orosz felkelőkhöz Szlavjanszk és Kramatorszk térségében. A Kijev által küldött ukrán hadsereg alakulatai a térségbe érve sorra veszik le az ukrán zászlót és húznak fel orosz zászlót helyette. A Szlavjanszk határához érő alakulatok az orosz zászló kitűzését követően átadták fegyvereiket a helyi oroszbarát milíciának és bejelentették, "úgy döntöttek, hogy nem harcolnak a nép ellen, nem védik meg ezeket a hatóságokat" (a kijevi illegitim kormány).

A felkelők oldalára álló csapatok nyilatkoztak a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek és elmondták, hogy a kormány által mozgósított katonáknak több mint négy napja nincs ellátmány, négy napja nem kapnak ételt sem a laktanyákban. A Kelet-Ukrajnába érkező ukrán csapatok közül többen önként jelentkeztek a lázadások leverésére, hogy egyszerűbben kijuthassanak a frontvonalra. Ezek a katonák már annak tudatában akarnak kijutni a frontvonalra, hogy ott csatlakozzanak a népi milíciákhoz és szervezetten vegyék fel a harcot a kijevi kormány ellen.

Szlavjanszk a Kijev által indított hadművelet ellenére továbbra is a felkelők kezén van.


http://www.hidfo.net/2014/04/16/negy-napja-nem-jutnak-etelhez-az-ukran-katonak-to megesen-allnak-felkelokhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel több ezer rendőrt küld Magyarországra
  2014-04-17 20:33:05, csütörtök
 
  Brüsszel több ezer rendőrt küld Magyarországra
2014.04.17 11:15


Elfogadta az Európai Parlament a javaslatot, ami az Egyesült Királyságból Magyarországra költözteti az Európai Központi Rendőrség (CEPOL) tiszti akadémiáját. A CEPOL már idén szeptemberben megkezdi tevékenységét Magyarországon, ahol ezentúl európai rendőri erők ezrei lesznek jelen és európai tiszti képzés fog zajlani. Ezek az erők közvetlen Brüsszelnek vannak alárendelve, vagyis a magyar rendőri vezetésnek nincs befolyása rá.

A Fidesz EP-képviselői kiemelkedő elismerésnek nevezték az idegen fegyveresek érkezését. "Hiszem, hogy nem csak Budapest lesz gazdagabb egy uniós ügynökséggel a jövőben, hanem a rendőrakadémia is nyer a fővárosunk kínálta adottságokkal, lehetőségekkel" - mondta Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője. Eszerint a CEPOL az európai rendőrképzésben gyakorlati tapasztalatot kíván kovácsolni abból, hogy a rendőrképzésben gyakorlati tananyag lehet egy perifériaállam tüntető tömegeinek oszlatása.

Magyarországon minden eddiginél nagyobb mértéket öltött a lakosság Európai Unióval szembeni elutasítása, aminek többek között a Jobbik erősödése és a Fidesz újabb kétharmada is köszönhető. Miközben Orbán Viktor végletekig lebutított nyugatellenes retorikával tartja fenn szavazóbázisát, a nyugati érdeket továbbra is gátlástalanul kiszolgálja. Újraválasztását követően kijelentette az Európai Unió ellenes kormányzati retorikával szerzett szavazóinak, hogy Magyarország az Európai Unió mellett tette le voksát. A rendőrakadémia Magyarországra helyezése a Fidesz-szavazók újbóli elárulása, a fideszes EP-képviselők támogatólagos fellépése és pozitív nyilatkozatai pedig a pofátlanság magasfoka. A CEPOL Magyarországra hozatala azt jelenti, mostantól az Európai Unió elleni tüntetéseket nem a magyar rendőrség, hanem magyarul nem is beszélő idegen fegyveresek a magyar rendőrség egyenruháját viselve fogják leverni. Ha hivatalosan nem is lesz így, de feltételezhető. Megtették Görögországban, miért ne tennék meg hazánkban is?

Brüsszel tisztában van azzal, hogy a magyar rendőrség körében a túlfizetett vezérkart leszámítva szinte kizárólagos az unió-ellenes jobboldal támogatása. Emiatt nem bíznak meg a magyar rendőri erőkben, és a nyugatellenes hangulat általánossá válása miatt volt szükség az európai rendőrképzés Magyarországra szervezésére. A CEPOL a tiszti képzés hazánkba hozásával akarja biztosítani, hogy egy magyar kiugrási kísérlet esetén rendelkezésre álljon egy Brüsszelhez lojális rendőri vezérkar, ami nem fog az unióellenes tüntetők oldalára állni az erőviszonyok megváltozása esetén sem. Ezt a magyar rendőrök beszervezésével kívánják elérni, és a CEPOL magyar jelenléte a garancia arra, hogy a nyugati titkosszolgálatok tisztjei tömegesen jelen lehessenek az országban.

Bár Orbán az újraválasztását követő napokban nem győzte hangsúlyozni nyugati elkötelezettségét, a CEPOL Magyarországra áthelyezése mutatja, hogy Orbán kegyvesztetté vált Brüsszelben. Ahogy az államcsőd szélére jutott Görögországba Brüsszel német adófizetőket rendelt ki, a kiugrási kísérlet közelén álló Magyarországra ilyen-olyan ürüggyel nyugati fegyvereseket rendelnek. Nem véletlen, hogy a NATO magyarországi katonai jelenléte a választásokat megelőzően többszázezres létszámra nőtt, most pedig a rendvédelmi szervek nyugati lojalitásáról akarnak gondoskodni. Magyarországon megkezdődött a karhatalmi erők külpolitikai orientációjáért folytatott sakkjátszma, és egyelőre úgy tűnik, mint a történelem folyamán mindig, hazánk ebben az átmenetben is az utolsó csatlós szerepét fogja betölteni.

Molnár István


http://www.hidfo.net/2014/04/17/brusszel-tobb-ezer-rendort-kuld-magyarorszagra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mekkmester, a Nagy Mecénás
  2014-04-17 20:30:00, csütörtök
 
  Mekkmester, a Nagy Mecénás

Posted on 2014/04/17 Szerző: Admin

A Magyar Nemzeti Banknak mindent meg szabad tennie, ami nincs tiltva, ezzel érvelt a jegybank jogásza azzal kapcsolatban, hogy összesen százmilliárdnál is többet költ az MNB új vezetése ingatlanokra, antik hegedűre és festményekre - erről Róna Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

lajkó
A jegybank felügyelő bizottságának tagja elmondta: ezen elmélet szerint akár egy fagyizót is működtethetne a nemzeti bank a publikum számára. A szakember hangsúlyozta: az MNB közintézmény, azzal foglalkozhat, amire felhatalmazása van, hiszen az adófizetők pénzéről van szó. A költekezésre nem ad jogalapot a jegybanktörvény, nincs ilyen felhatalmazás benne - jelentette ki.
Róna Péter hangsúlyozta: az Index által megírt információk többsége helytálló, valóban ingatlant akar venni az MNB. Hozzátette: erre van is ok, hiszen az MNB és a PSZÁF összevonásával kialakult egy ingatlanigény. A jegybank felügyelő bizottsági tagja elmondta: az is igaz, hogy egy antik hegedűt is megvásárolna a nemzeti bank, hogy Lajkó Félix rendelkezésére bocsássa. Ezzel kapcsolatban egy véleményt kérek a közigazgatási minisztertől, hogy mi ennek a tevékenységnek a jogalapja - fogalmazott. Róna Péter hangsúlyozta: egy rendkívüli felügyelő bizottsági ülést is kezdeményezett, hogy választ kapjanak a felmerülő kérdésekre.
(atv.hu)
Bal-Rad komm: Ha esetleg valaki nem tudná: Lajkó 1/2X nagy hegedűművész. Banditisztán zenei művészvilágának az elitjébe tartozik ezek szerint, és nagy Döbrögi rajongó lehet, hiszen antik “szárazfával" kivánja a primás urat megajándékozni Mekkmester intézménye. MEGTEHETI, MERT SEMMI NEM TILTJA!
Van némi fogalmunk arról, hogy mibe is kerülhet egy ilyen hangszerszám. Néhány tizmillióból már megvehető-ha jól alkusznak rá a vevők.
Néhány tizmillióból!
Vajon hány hitelest lehetne kimenteni egy hegedű árából? Két MAGYAR családot? Hármat?
Mindegy is!-ne találgassunk!
Banditisztánnak hegedűre kell most (többek között) a pénz!
Mert Banditisztán mindennél és mindenkinél jobban teljesit!
Mulassunk hát örömünkben!
Hegedű az már lesz hozzá!


https://balrad.wordpress.com/2014/04/17/mekkmester-a-nagy-mecenas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenyúlható a maradék 200 milliárd forint nyugdíjpénz is
  2014-04-17 20:28:28, csütörtök
 
  Lenyúlható a maradék 200 milliárd forint nyugdíjpénz is
Szárnyathy Géza

Azt hiszem, kijelenthetjük: a manyupoknak végük van. Lehet itt még baszakodni, beolvadással meg egyéb látszatintézkedésekkel, de a lényeg nem fog változni, ennek annyi, reszeltek, harangoztak undzovájter. A legnagyobb magánnyugdíjpénztár, az ING megvárta a választásokat, és mivel az jött ki, hogy szar se változik itt, úgy gondolta, hogy akkor neki már nincs arra négy éve, hogy itt valami normális szabályozás alakuljon ki.

Megírtuk mi is, hogy a megmaradt pénztárak, illetve a maradó pénztártagok max abban reménykedhetnek, hogy a következő kormány - amely értelemszerűen nem a Fidesz alakította társaság lett volna - úgy alakítja át a pénztártörvényt, hogy valami értelme legyen a pénztári tagságnak. Adott esetben be lehessen olvasztani a magán ágat az önkéntesbe - bár ez elég nagy kibaszás azokkal akik lemondtak a befizetéseikről. Vagy bármilyen megoldást ki lehetett volna dolgozni az érintett intézmények részvételével.

De most ugye minek ezzel foglalkozni? Várni kell türelemmel és az államkassza szépen gazdagodik 193 milliárd forinttal. Mégis melyik pénzéhes kormány ne akarná rátenni a kis mancsát erre a lére? Elvégre ennyiből két százalékponttal lehet csökkenteni az áfát - nyugi, kurvára nem erre fogják költeni ezt a 200-ast. Ha a derék kormány türelmes, jaj de vicces ezt már leírni is, szóval ha türelmes, akkor hagyja, hogy a megmaradt négy pénztár kivérezzen, és négy év alatt apránként összejön a zseton. Jó hát a szarházi tagoknak kell némi reálhozamot fizetni, de ez már benne van a rendszerben.

Már a szemem előtt van kócosfogú Gabika, aki majd hirtelen ismét nyugdíjszakértő lesz öt percre. Kiáll majd és elmondja, hogy a kormány nem véletlenül akarta megvédeni a nyugdíjakat (lenyúlni 3000 milliárd forintot és elbaszni szirre-szarra), és most látszik, hogy az a döntés helyes volt. Hiszen a tőzsdéző és haszonleső pénztáraknak úgy már nem is kellett ez a biznisz, hogy nem kötelezően kell tagdíjat fizetni, s az elszámolható költség sem lehet akármekkora. Most már látszik, hogy az egész csak átverés volt, milyen jó, hogy ezt a sumák bandát eltakarítottuk.

A konklúzió egyszerű: simán el lehet lopni bármekkora összeget, ha az érintetteket ez nem zavarja vagy nem fogják fel, hogy az lopás, illetve nem fordul meg a fejükben, hogy esetleg akár lopásnak is lehet nevezni. Mert az is lenyúlás ám, ha az államnak megtetszik valami, és azt így vagy úgy, de elveszi. Lásd nemcsak manyup, hanem visszaállamosítási vágyak, cégek erőszakos megszerzése, mintagazdaság ledózerolása, trafikok és a többi szarság. De jó lesz ez a négy év.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/04/14/lenyulhato_a_maradek_200_milliard_forin t_nyugdijpenz_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint 200 ezer rejtőzködő munkanélküli van hazánkban
  2014-04-17 20:14:52, csütörtök
 
  Több mint 200 ezer rejtőzködő munkanélküli van hazánkban

Posted on 2014/04/17 Szerző: Admin

Több mint 200 ezer olyan személy van a munkaerőpiacon, aki bár munkanélkülinek vallja magát, statisztikailag mégsem az. Ezekkel a rejtőzködő munkanéküliekkel a ráta a tavalyi 10,2 százalék helyett 14,8 lenne.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján tavaly átlagban 448,9 ezren voltak munkanélküliként besorolva, miközben önbevallás alapján ennél jóval többen felelnek meg a kategóriának. A differenciát képező több mint 200 ezer fő a gazdaságilag inaktívak között szerepel. De kik is ezek a “rejtőzködő" munkanélküliek?
Statisztikailag munkanélkülinek az a személy számít, aki az elmúlt héten állás nélkül volt, és aktívan keresett is munkát (448,9 ezer). Rajtuk kívül viszont van még 226 ezer olyan - gazdaságilag inaktív - állástalan, aki bár szeretett volna dolgozni, nem keresett állást, illetve 10 ezer olyan ember is volt, aki dolgozott volna, viszont a következő két hétben nem tudott volna munkába állni.

Ez a 2 csoport (és még a részmunkaidősök egy része) képezi az uniós megfogalmazás szerinti “munkaerő-tartalékot". Alapvetően az egyre nagyobb problémát jelentő uniós munkanélküliség miatt az Eurostat ugyanis 2011 óta felméri azok számát is, akik az egyes tagállamokban a potenciálisan mozgósítható munkanélkülieket jelenti. Ezen belül vannak részmunkaidősök (92 ezer fő), akik alulfoglalkoztatottnak számítanak, míg azok, akik nem keresnek állást (226 ezer fő), vagy nem állnak rendelkezésre (10 ezer fő), tényleges munkanélkülinek számítanak. Így cikkünk további részében utóbbi két csoportra fókuszálunk csak, vagyis 236 ezer főre.
Az Eurostat napokban megjelent kimutatása szerint ezek a rejtett munkanélküliek a foglalkoztatottak 5,4 százalékát tették ki tavaly. Arányuk bár 2011 óta lényegében stagnál, a számukban néhány ezres ingadozások mutatkoznak. 2011-ben még 229, 2012-ben 226, tavaly pedig 236 ezren voltak. Státuszukból kifolyólag ők bár munkanélkülinek vallják saját magukat, sőt ténylegesen is állás nélkül vannak, a statisztikai besorolás szerint nem a munkanélküliek számát gyarapítják, hanem a gazdaságilag inaktívak táborát.
Inaktívak közé - a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) iránymutatásai alapján - többek között nyugdíjasok, diákok, illetve gyermeket nevelők tartoznak, és persze azok - vagyis olyanok is lehetnek köztük - akik bár szeretnének dolgozni, “lustaságból", netán reményvesztettségből fakadóan már nem keresnek munkát maguknak. Vagy akarnak dolgozni, de helyzetükből fakadóan nem állnak rendelkezésre rövid távon.
Ha tehát a fenti 2013-ra érvényes 236 ezer fővel korrigáljuk a munkanélküliek, illetve a gazdaságilag aktívak számát is - hiszen az inaktívak az átsorolással aktívakká válnak -, akkor a közölt 10,2 százalék helyett 14,8 százalékos munkanélküliségi rátát kapnánk. Érdekesség azonban, hogy ha 2011-ig elvégezzük a korrekciót, úgy ebben az esetben a tenylegesnél jobban csökkenő munkanélküliségről árulkodnak a számok (15,5-15,3-14,8 százalékkal).

A régióban kiemelkedünk
Ha már néhány bekezdéssel korábban az Eurostat napokban publikált kimutatására hivatkoztunk, nemzetközi viszonylatban is érdemes elhelyezni a magyar 5,4 százalékot.
Ez az uniós átlagnál egy hajszállal magasabb munkaerő-tartalékot jelent, de a tagállamok sorából nem lógunk ki sem lefelé, sem felfelé. Nem mondható el ez akkor, ha csak a visegrádi országokat vizsgáljuk. Érdekes látni, hogy Csehországban - ahol eleve magas, 60 százalék feletti a foglalkoztatottság - milyen alacsony (1,6 százalék) azok aránya, akik nem keresnek munkát/vagy nem tudnának munkába állni. Szintén a magyarnál jóval alacsonyabb ez a mutató Szlovákiában (2,4 százalék), Lengyelország pedig a maga 4,5 százalékával a legközelebb áll hozzánk.

(mfor)
Bal-Rad komm: Ha pedig...!
Ha pedig még azt a közel hatszázezer (vagy már több) magyart is hozzászámoljuk, akik elmenekültek Banditisztánból, máris meghaladjuk a 20 százalékos munkanélküliségi mutatót.
És ha még a közmunkásokat is belevennénk a statisztikákba!
Akkor hogy is állunk Czomba úr?


https://balrad.wordpress.com/2014/04/17/tobb-mint-200-ezer-rejtozkodo-munkanelkul i-van-hazankban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezekből a Fidesz-ígéretekből se lett semmi
  2014-04-17 20:06:42, csütörtök
 
  Ezekből a Fidesz-ígéretekből se lett semmi
2014, április 17 - 09:04



Számos ígéretet nem tartott be a kormány, és ezek jelentős része bizonyára így is marad. Lássuk, mivel maradt adós a Fidesz.

Az egyik legrégebben elfeledett vállalás az egyéni nyugdíjszámlák kialakítása. Erre a kormány akkor tett fogadalmat, amikor mintegy hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag több mint 3000 milliárd forintnyi vagyonát vette át az állam. A nyugdíjjárulék befizetését dolgozónként számon tartó rendszert 2012-re ígérték, ám ennek se híre, se hamva. A Jobbik több alkalommal szintén emlékeztetett erre, ezt programként is hirdették: ha a Fidesz nem teszi meg, a Jobbik-kormányra marad ilyen intézkedés bevezetése.

Ellenzékben a Fidesz többször is beterjesztett a miniszterek és államtitkárok fizetését csökkentő javaslatokat, 1,1 millióról 460 ezerre faragták volna le a kormánytagok illetményét. Igaz, a bérek nem nőttek, de a takarékoskodást a jelek szerint a kabinet mégsem gondolta komolyan, akárcsak a 2007-ben és 2009-ben bezárt szárnyvonalak újranyitását. A szóban forgó 1332 kilométernyi szakaszból ugyanis csak 385 kilométeren indulhatott újra a forgalom.

Az államadósság elleni harc is fontos része volt az elmúlt négy évnek. A Széll Kálmán terv szerint 2014-re az éves GDP 66,7 százalékára kellett volna csökkenteni az adósságot. Ennek a szintnek még a közelében sem fogunk járni, mivel jelenleg 82,9 százalékon áll az államadósság, vagyis egyáltalán nem sikerült csökkenteni azt. A tíz évre vizionált egymillió munkahely terén is rosszul állunk. Mostanra 400 ezerrel kellene többen dolgozzanak, mint 2010 tavaszán, a mutatók azonban csak 150 ezer pluszfoglalkoztatottat jeleznek, ráadásul a kormány trükközik a számokkal: a régebb óta munkanélküliek nem tartoznak az álláskeresők közé, és a közmunkásokat is főállású dolgozóként könyvelik el.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a nem teljesült ígéretek nagy része vagy túl drága volt, vagy megvalósíthatatlan. A nem teljesített ígértekkel az ellenzéknek adnak muníciót a kormánypártok, a választóknak rövidebb az emlékezete - vélte.

Blikk nyomán: alfahir.hu

http://alfahir.hu/ezekbol_a_fidesz_igeretekbol_se_lett_semmi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb stadion épül Felcsúton
  2014-04-17 19:55:20, csütörtök
 
  Újabb stadion épül Felcsúton


A Fidesz világosan megfogalmazta programját: "Folytatjuk!".

A Szabadság téri emlékmű építésének megkezdése majdnem elfedte azt a másik, nem kevésbé fontos hírt, hogy Felcsúton is újabb építkezés indul. Mint a Vakkomondor Fejér megyei szerkesztősége megtudta, a felcsúti csapat jó szereplése nyomán égetővé vált a kérdés: mi lesz, ha a májusban átadandó 3600 férőhelyes aréna szűknek bizonyul? (Más források szerint a stadion akkor is szűknek fog bizonyulni, ha a csapat pocsékul játszik, mivel Felcsút-bérletesnek lenni ma már státuszszimbólum és egyben az érvényesülés egyik alapfeltétele.)

Információink szerint a csapat szurkolói körének MTA-doktori szekciója nyílt levélben kéri egy újabb, a mostaninál legalább tízszer több nézőt befogadni képes stadion felépítését. "Most, hogy ismét kétharmados parlamenti többséggel kormányozhat kormányunk, meg kell értenünk a társadalom üzenetét: tovább a megkezdett úton!" - olvasható a levélben.

"A kormány hallja az emberek hangját, ráadásul mindez egybecseng azzal a választási ígérttel, hogy folytatjuk", reagált a nyílt levélre a szóvivő.

A CÖF békemenetet hirdetett a térségbe az új stadion felépítéséért.

http://avakkomondor.blog.hu/2014/04/13/ujabb_stadion_epul_felcsuton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Ilyet még Rákosi sem csinált!"
  2014-04-17 19:49:47, csütörtök
 
 

,,Ilyet még Rákosi sem csinált!"
2014, április 17 - 16:58



Ilyet még Rákosi sem csinált!", üzente egy sokat megélt idős gazda a kishantosiaknak. "Milyen ország az, ahol egy államtitkár nyíltan támogat egy bűncselekményt?", kérdezi egy Magyarországon élő dán állampolgár. "Vajon tényleg nem tudja Bitay Márton államtitkár, hogy a 2014-es támogatásokat csak októbertől fizetik, vagy szándékosan hazudik?". Ezeket az üzeneteket kapták a meggyalázott, és elpusztított Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság vezetői.

Döbbenet ül a pusztasággá vált, néhány napja még virágzó gazdaság fölött - áll a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében. Azt írják: ,,a barbár pusztítás" 140 milliós árbevételt hozó növényállományt semmisített meg, miközben magánhadsereg zárja le az utakat de, hogy kinek a megbízásából ,,fenyegetik az arra járókat" és ki fizeti a 30 embert 24 órában, arra ,,a válasz óráról órára változik".

A Kft. emlékeztet rá, hogy a rendőröknek még az NFA megbízó levelét mutatták, Hantos polgármesterének Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója nevét mondták, de az újságírók később hiába kérdezték.

A kishantosiak szerint ,,egyre homályosabb a történet", a dűlőutak "piszkos" privatizációval kerültek a Mezőfalvai Zrt. tulajdonába. Úgy vélik ezért zárhatja le a 9000 hektár állami földet használó Zrt. vezérigazgatója a hantosi utakat a hantosiak elöl.

,,Ideje elgondolkozni, hogy mi vár ránk magyarokra, ha nem mondunk megálljt ezeknek a folyamatoknak." - mutatnak rá közleményükben a gazdák.

Azt ígérik: ,,a fenntarthatóság és demokrácia jelképévé vált Kishantos nem adja fel, hanem ahogy eddig is tette: békés úton, becsületesen, a törvények adta lehetőségekkel folytatja a küzdelmet az ökológiai mintagazdaságért, a Kishantos által képviselt értékekért".



MTI nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/ilyet_meg_rakosi_sem_csinalt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hínye no! Hát nem Libajnai Elvtársról szól Raj Tamás rabbi?
  2014-04-17 19:38:53, csütörtök
 
 
Hínye no! Hát nem Libajnai Elvtársról szól Raj Tamás rabbi??

Szz jiddis sz

Az egyik vidéki rabbit felkeresi egy híve, és megkéri őt:
— Rebe, adnál nekem egy jó écát? Döglenek a libáim. Mitévő legyek?
— Mondd, fiam, hogyan szoktad te legeltetni a libáidat? A folyón túl, vagy a folyón innen?
— A folyón túl.
— Tudod, mit? Legeltesd őket most már a folyón innen!
Két hét múlva a zsidó ismét jelentkezik a rabbinál:
— Rebe lébn, továbbra is döglenek a libáim. Mondd, mit csináljak?
— Édes fiam, hogy szoktál te legeltetni, a folyás irányába, vagy a folyásnak ellen?
— Hát, bizony, én a folyásnak ellen szoktam őket legeltetni...
— Jól van, — javasolja a rabbi —, ezentúl legeltess a folyás irányában.
Tíz nap múlva újra eljön a szegény zsidó:
— Rabbi, nem tudom, mit tegyek, még mindig döglenek a libák.
— Mondd, a folyó felé legeltetsz, vagy a folyótól el?
— Hát, ami azt illeti, én mindig a folyó felé szoktam legeltetni.
— Akkor, a továbbiakban legeltess a folyótól el!
Alig telik bele egy hét, és a szegény libapásztor kétségbeesetten jelenik meg mestere előtt:
— Rebe, képzelje, hiába volt minden, valamennyi libám megdöglött.
— Milyen kár, — sóhajt fel a rabbi —, pedig még mennyi jó écám lett volna...


http://www.zsido.hu/ujelet/archiv/u982115.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.