Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Jó éjt!
  2014-04-18 23:47:16, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Medvehagymás töltött tojások
  2014-04-18 23:42:10, péntek
 
  Medvehagymás töltött tojások

Hozzávalók:

6 db tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár

őrölt fehérbors
2 dl tej
4-5 levél medvehagyma

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk.

A vajból, tejből és lisztből sűrű besamelt főzünk /vajas rántás tejjel sűrűre főzve/. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük, és szitán vagy szűrőn áttörjük. A besamelt elkeverjük a tojások áttört sárgájával, a mustárral, sóval, borssal és a medvehagymával. Habzsákba tesszük a krémet és betöltjük vele a tojásokat.

Salátával, zöldségekkel díszíthetjük. Majonézes salátát adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Húsvéti foszlós kalács sonkához
  2014-04-18 23:36:50, péntek
 
  Húsvéti foszlós kalács sonkához

Hozzávalók:

20 dkg rétesliszt
34 dkg simaliszt
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2 dl langyos tej
0,8 dl olaj
1 csomag szárított élesztő

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsütjük. Ha már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.

Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Felföldi Nóra küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsvéti sárgatúró
  2014-04-18 23:35:01, péntek
 
  Húsvéti sárgatúró

Hozzávalók:

ahány dl tej, annyi tojás
ízlés szerint cukor
vaníliás cukor
mazsola
leheletnyi só
egy nagy gézdarab

Elkészítés:

A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig főzni. Mikor felforr, túrószerűen összeáll az egész, mert a tejből a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tűzről, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra kell neki. Aztán kibontom a gézből (most már teljesen összeállt egy gombócba), és hűtőbe teszem.

A húsvéti ünnepi hidegtálra kerül fölszeletelve a főtt sonka, főtt kolbász, és a hideg töltött dagadó mellé. Alföldi édesség, és kötelező a füstölt finomságokkal együtt enni! Sok helyen ez furcsa, de érdemes megkóstolni, mert nagyon finom. És kenyér helyett kizárólag kalács dukál minden mellé!

Megjegyzés:

Nagyanyám receptje. Kellemes ünnepeket mindenkinek!

A receptet Baraka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Húsvéti torta tojáslikőrrel és rebarbarával
  2014-04-18 23:33:13, péntek
 
  Húsvéti torta tojáslikőrrel és rebarbarával

Hozzávalók:

12 szelethez:
10 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 tojássárgája
1 db kész sárga piskótatorta

A töltelékhez:
3,5 dl tejszín
1 csomag habfixálópor
8 cl tojáslikőr
12 lap zselatin
1 kg rebarbara
7,5 dkg cukor
25 dkg túró
1 csomag tortazselé
3 evőkanál aprított pisztácia

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A lisztből, a margarinból, a cukorból és a tojássárgájából omlós tésztát gyúrunk. A tésztát egy 26 cm-es tortaforma lapján kinyújtjuk, és 20 perc alatt megsütjük. A tortagyűrűt a kihűlt tészta köré tesszük.

1,25 dl tejszínt felverünk a habfixálóval, belekeverjük a likőrt, és rásimítjuk az omlós tésztára. A krémet befedjük a kettévágott piskóta egyik lapjával. Megpuhítjuk a zselatint. A rebarbarát, megmossuk, felaprítjuk, és a cukorral, valamint 6 evőkanál vízzel együtt felfőzzük. Lecsepegtetjük, közben a levéből felfogunk 2,5 dl-t. A zselatint feloldjuk a rebarbarában. Beleforgatjuk a túrót, és 1,25 dl habbá vert tejszínt. Kétharmad részét a piskótára simítjuk, és rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel. Hagyjuk kihűlni. A tortazselét elkeverjük a rebarbara levével, felfőzzük, és langyosan a tortára simítjuk. 1 dl frissen felvert tejszínhabbal, pisztáciával díszítjük.Tálalásig hűtőben tartjuk.

Megjegyzés:

A receptet Berkóné Háfra Izabella küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Húsvéti töltött dagadó
  2014-04-18 23:31:50, péntek
 
  Húsvéti töltött dagadó

Hozzávalók:

1 nagy dagadó
1 db zsömle
4 db főtt tojás
6-7 db nyers tojás
2-3 dkg füstölt kenyérszalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors

2 nagy csokor petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:

A dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb.
Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojáskockákkal együtt. A szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágom. Ez is mehet a zsömle mellé. Beleütöm a tojásokat is, sózom, borsozom.
Mindezt alaposan összekeverem, és a dagadóba töltöm. Ne legyen nagyon megtöltve, mert dagad a töltelék! Összevarrom vagy hústűvel összetűzöm. (A varrás biztosabb, mert elég folyós töltelékről van szó...) Kevés olajat teszek a tepsibe, megkenem a húst is. Először alufóliával letakarva sütöm 1/2 óráig, aztán leveszem, és úgy sütöm tovább, időnként locsolgatva. Közepes lángon sütöm. Ha kihűlt, még hűtőbe is teszem jó pár órára, mert akkor lehet szép vékonyra szeletelni. A cérnákat természetesen eltávolítom.

A húsvéti ünnepi hidegtálra való a főtt sonka, főtt kolbász, főtt tojás, sárgatúró mellé.

Megjegyzés:

Nagyanyám receptje. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

A receptet Baraka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bárányleves
  2014-04-18 23:30:25, péntek
 
  Bárányleves

Hozzávalók:

40 dkg bárányhús
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg gomba
5 dkg zeller
liszt
15 dkg karfiol
1 dl tejföl
3-4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 babérlevél
bors


Elkészítés:

A kockára vágott bárányhúst kevés olajban a hagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott répákat, a gombákat és a zellert. Amikor jól lepirultak, liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Apróra vágott petrezselyemmel, babérlevéllel, szemes borssal és sóval ízesítjük.

Mikor a leves majdnem kész, belefőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a tejfölt.

Apró galuskát is szaggathatunk bele.





Megjegyzés:

A receptet Tóth Gáspár küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Húsvétváró
  2014-04-18 23:28:37, péntek
 
  Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 tubus majonéz
6 db főtt tojás
5 ecetes uborka
1 fej lilahagyma
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 alma
20 dkg párizsi
1 tyúkhúsleveskocka
2 evőkanál zselatin

Elkészítés:

1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, majd ha már langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint. Beleteszük a tejfölt, a majonézt és az apró kockára vágott hozzávalókat. Fóliával bélelt őzgerincformába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha kész, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés:

30 perc csak az elkészítése, a dermedésre kell legalább egy fél nap. De megéri, mert nagyon mutatós és finom.

A receptet Anceszka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Liliom
  2014-04-18 23:26:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Kifizetve
  2014-04-18 23:00:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1047
  • e Hét: 1855
  • e Hónap: 15760
  • e Év: 145467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.