|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 35
|
|
|
|
2014-04-18 23:42:10, péntek
|
|
|
Medvehagymás töltött tojások
Hozzávalók:
6 db tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
só
őrölt fehérbors
2 dl tej
4-5 levél medvehagyma
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk.
A vajból, tejből és lisztből sűrű besamelt főzünk /vajas rántás tejjel sűrűre főzve/. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük, és szitán vagy szűrőn áttörjük. A besamelt elkeverjük a tojások áttört sárgájával, a mustárral, sóval, borssal és a medvehagymával. Habzsákba tesszük a krémet és betöltjük vele a tojásokat.
Salátával, zöldségekkel díszíthetjük. Majonézes salátát adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:36:50, péntek
|
|
|
Húsvéti foszlós kalács sonkához
Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
34 dkg simaliszt
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2 dl langyos tej
0,8 dl olaj
1 csomag szárított élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük. Hideg sütőbe téve megsütjük. Ha már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.
Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Felföldi Nóra küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:35:01, péntek
|
|
|
Húsvéti sárgatúró
Hozzávalók:
ahány dl tej, annyi tojás
ízlés szerint cukor
vaníliás cukor
mazsola
leheletnyi só
egy nagy gézdarab
Elkészítés:
A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig főzni. Mikor felforr, túrószerűen összeáll az egész, mert a tejből a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tűzről, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra kell neki. Aztán kibontom a gézből (most már teljesen összeállt egy gombócba), és hűtőbe teszem.
A húsvéti ünnepi hidegtálra kerül fölszeletelve a főtt sonka, főtt kolbász, és a hideg töltött dagadó mellé. Alföldi édesség, és kötelező a füstölt finomságokkal együtt enni! Sok helyen ez furcsa, de érdemes megkóstolni, mert nagyon finom. És kenyér helyett kizárólag kalács dukál minden mellé!
Megjegyzés:
Nagyanyám receptje. Kellemes ünnepeket mindenkinek!
A receptet Baraka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:33:13, péntek
|
|
|
Húsvéti torta tojáslikőrrel és rebarbarával
Hozzávalók:
12 szelethez:
10 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 tojássárgája
1 db kész sárga piskótatorta
A töltelékhez:
3,5 dl tejszín
1 csomag habfixálópor
8 cl tojáslikőr
12 lap zselatin
1 kg rebarbara
7,5 dkg cukor
25 dkg túró
1 csomag tortazselé
3 evőkanál aprított pisztácia
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A lisztből, a margarinból, a cukorból és a tojássárgájából omlós tésztát gyúrunk. A tésztát egy 26 cm-es tortaforma lapján kinyújtjuk, és 20 perc alatt megsütjük. A tortagyűrűt a kihűlt tészta köré tesszük.
1,25 dl tejszínt felverünk a habfixálóval, belekeverjük a likőrt, és rásimítjuk az omlós tésztára. A krémet befedjük a kettévágott piskóta egyik lapjával. Megpuhítjuk a zselatint. A rebarbarát, megmossuk, felaprítjuk, és a cukorral, valamint 6 evőkanál vízzel együtt felfőzzük. Lecsepegtetjük, közben a levéből felfogunk 2,5 dl-t. A zselatint feloldjuk a rebarbarában. Beleforgatjuk a túrót, és 1,25 dl habbá vert tejszínt. Kétharmad részét a piskótára simítjuk, és rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel. Hagyjuk kihűlni. A tortazselét elkeverjük a rebarbara levével, felfőzzük, és langyosan a tortára simítjuk. 1 dl frissen felvert tejszínhabbal, pisztáciával díszítjük.Tálalásig hűtőben tartjuk.
Megjegyzés:
A receptet Berkóné Háfra Izabella küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:31:50, péntek
|
|
|
Húsvéti töltött dagadó
Hozzávalók:
1 nagy dagadó
1 db zsömle
4 db főtt tojás
6-7 db nyers tojás
2-3 dkg füstölt kenyérszalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
2 nagy csokor petrezselyemzöld
olaj
Elkészítés:
A dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb.
Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A zsömlét beáztatom, ha puha, kinyomom, és egy nagyobb tálba teszem a főtt tojáskockákkal együtt. A szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágom. Ez is mehet a zsömle mellé. Beleütöm a tojásokat is, sózom, borsozom.
Mindezt alaposan összekeverem, és a dagadóba töltöm. Ne legyen nagyon megtöltve, mert dagad a töltelék! Összevarrom vagy hústűvel összetűzöm. (A varrás biztosabb, mert elég folyós töltelékről van szó...) Kevés olajat teszek a tepsibe, megkenem a húst is. Először alufóliával letakarva sütöm 1/2 óráig, aztán leveszem, és úgy sütöm tovább, időnként locsolgatva. Közepes lángon sütöm. Ha kihűlt, még hűtőbe is teszem jó pár órára, mert akkor lehet szép vékonyra szeletelni. A cérnákat természetesen eltávolítom.
A húsvéti ünnepi hidegtálra való a főtt sonka, főtt kolbász, főtt tojás, sárgatúró mellé.
Megjegyzés:
Nagyanyám receptje. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
A receptet Baraka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:30:25, péntek
|
|
|
Bárányleves
Hozzávalók:
40 dkg bárányhús
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg gomba
5 dkg zeller
liszt
15 dkg karfiol
1 dl tejföl
3-4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
1 babérlevél
bors
só
Elkészítés:
A kockára vágott bárányhúst kevés olajban a hagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott répákat, a gombákat és a zellert. Amikor jól lepirultak, liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Apróra vágott petrezselyemmel, babérlevéllel, szemes borssal és sóval ízesítjük.
Mikor a leves majdnem kész, belefőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a tejfölt.
Apró galuskát is szaggathatunk bele.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Gáspár küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-04-18 23:28:37, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 pohár tejföl
1 tubus majonéz
6 db főtt tojás
5 ecetes uborka
1 fej lilahagyma
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 alma
20 dkg párizsi
1 tyúkhúsleveskocka
2 evőkanál zselatin
Elkészítés:
1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, majd ha már langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint. Beleteszük a tejfölt, a majonézt és az apró kockára vágott hozzávalókat. Fóliával bélelt őzgerincformába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha kész, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Megjegyzés:
30 perc csak az elkészítése, a dermedésre kell legalább egy fél nap. De megéri, mert nagyon mutatós és finom.
A receptet Anceszka küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 35
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
395 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1047
- e Hét: 1855
- e Hónap: 15760
- e Év: 145467
|
|
|