Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A fáradt ember keresztútja
  2014-04-18 16:46:43, péntek
 
 


Jézus Keresztútja és a mai fáradt ember Keresztútja közti párhuzamosság.

I. Jézust halálra ítélik - Önuralom
Fájó fejjel, égő szemekkel emberek elé állni,-nyugodtan szólni, amikor beszélni kell, s hallgatni, amikor némaság a méltó válasz. Tudj nyugodtan szólni, s ha kell hallgatni, akkor is ha idegeid pattanásig feszülnek.

II. Jézus vállára veszi a keresztet - Életed mindennapi Keresztje
Fáradtan, kimerülten a napi munkádtól amit számodra kijelöltek a mai napra viszed terhedet. Munkába indulni anélkül, hogy kialudtad volna magadat?. Milyen jó lenne ilyenkor azt a napot kihagyni, s nem tenni semmit, nem tudni semmiről. De nem teheted mert vár a napi feladatod.

III. Jézus először roskad le a kereszt alatt - Nagyon nehéz neked
A teher földre nyom. A világ terhét hordozod, meg-megingó lábbal. Ezt nagyon úgy érzed.

IV. Jézus édesanyjával találkozik - Máriával
Vannak tiszta, nyugodt, harmonikus lelkek. Oly jó velük találkozni, megnyugtató szerettettük erőt sugárzó. Habár Mária csak a szemével tudja végigsimítani fia fájó homlokát, de az ő jelenléte már új erőt ad a fáradt teher hordozónak.

V. Cirenei Simon átveszi a keresztet - Fáradtan is kell segíteni
Mert fáradt vagyok, nem kívánhatom, hogy mindenki körülöttem forogjon, mindenki énrám legyen tekintettel, mindenki engem szolgáljon, nem menthetem fel magam a szeretet kötelessége alól.

VI. Veronika letörli kendőjével Jézus verítékét - A többi ember fáradtsága
Együtt éltek emberekkel. Őket is mint engem hajszolja az élet. Ők is sokszor fáradtak, kimerültek, idegesek. Egy derűs szó, egy kis hallgatás, egy kis elnézés, nem hangos rádiózás, egy csöndes ajtó betevés, halk beszélés, nem állandó panaszkodás, átadom helyem a villamoson vagy a metrón, megnyugtató nekik. Az emberek kimerültségét tiszteld, hogy ők is ugyanazt tegyék.

VII. Jézus másodszor roskad le a kereszt alatt - Csüggedés
A mindennap taposómalmából áll az életem. Napról napra kezdem elölről a munkát, s mindig elmarad egy csomó tennivaló. Mindennap elindulok jó szándékaimmal, a minden nap meghozza ugyanazokat a hibákat, pedig egy-egy lépéssel előbbre kell juthassak, hibáim ellenére, a napi küzdelmemben megvívásában..

VIII. Jézus szól a síró asszonyokhoz - Emberi vigasz, .. kevés
Vannak olyanok is, akik sajnálnak, siratnak minket. Jól esik az a szívnek-de a lényegen nem változtat. Utadban akad egy-egy meleg szív, aki részvéttel van, vigasztal téged, sajnál. Jó ez, ha megkapom, de nem keresem. Problémáim lényegét nem oldja meg úgysem. A szenvedésemmel végső fokon mégis négyszemközt maradok, egyedül kell az " Igen "-t kimondanom.

IX. Jézus harmadszor esik el a kereszt alatt - Kétségbeesés
Ez a legmélyebb zuhanás. Jó volna egyedül maradni. Már nem is érzed a rúgásokat, az ütéseket amit kapsz. Bár csak meg lehetne most itt halni.

X. Jézust megfosztják ruháitól - Magányosság
Olyan jó lenne ha valaki meghallgatna, meg tudna érteni, ha valakivel fel tudna oldódni magányosságod. De éppen a szenvedés, a fáradság, a kimerültség órái a legmagányosabbak.

XI. Jézust keresztre szegezik - Álmatlanság
Végre lefekhetsz, ziháló melled megnyugodhat, fáradt tested elpihenhet. Nem tudsz pihenni, a zajok hangosak, hasítanak beléd mint a szögek, aludnál de idegeid feszülnek.

XII. Jézus meghal a keresztfán - Még az Isten is elhagy
Éjszaka száll a lelkedre : Istenem miért hagytál el engem? Sötétség, szárazság kínoz, s úgy érzed magadra hagytak. Meg kell tanulnod azt, hogy aki szenved attól, hogy nem tud ilyenkor imádkozni, nagyon közel van ahhoz, akinek fáj az Ő távolléte.

XIII. Jézus testét leveszik a keresztről - Tehetetlenség
Hányszor kínoz téged is tehetetlenséged. A fáradság, az erőtlenség leszögezi tagjaidat, agyadat, akaratodat. A lélek kész, de a test erőtlen.

XIV. Jézust a sírba teszik - A teljes megnyugvás
Eljött a teljes pihenés ideje. Vége a harcnak, küzdelemnek, fáradságnak, szenvedésnek. A nagy életmű kész. Minden ami fájt elmúlik. A meg fáradt vándor hazatér, pihenni egy néma temetőbe, a föld mélyén. A mennyei Atya vár ölelésre, letöröl szemedről minden könnyet, elsimít homlokodról minden barázdát, kézen fog, s a sok szürke, fáradt, egyszerű emberrel együtt bevezet a nektek készített országba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagypéntek
  2014-04-18 08:35:23, péntek
 
 



Nagypéntek. Mélységes fájdalom, gyász borul az egész világra.
Jézus halálának emlék napja. Mivel ezen a napon történt meg a kereszt áldozat, ezért ezen a napon csendben, imádságban, templom látogatásban töltik szabad idejüket a hívők.
Belépéskor a templomban látjuk, hogy az Isten háza kopár, megfosztva minden ékességétől, a tabernákulum nyitva, nincs benne semmi, nincs csengő, nincs orgona, a gyertyák sem égnek az oltáron.
Isten csendjére az ember csendje válaszol. A kereszt, a megváltás jele előtti hódolat. A kereszt e napon maga Krisztus. Ebben a csendben az ember eltud oda jutni ezen a földön, hogy mindent kimond egyszerre, oly nagy ön átadással, hogy ezt lehetetlen fölülmúlni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 96
  • e Hét: 143
  • e Hónap: 1057
  • e Év: 11816
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.