Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Rabok legyünk? Legyünk rabok!
  2014-04-23 20:56:11, szerda
 
 
Rabok legyünk? Legyünk rabok!
Para-Kovács Imre

2014. 04. 02. · Hócipő 2014/07
Éppen tetőzik az Orbán-kormány ámokfutása, a sajtó tele van a szebbnél szebb grafikonokkal, hogy miért is lett sokkal rosszabb a helyzetünk négy év alatt, hogy miért nem teljesült semmi az ígéretekből, hogyan romlott le az egészségügy, oktatás, gazdaság, hogy szegényedett el a magyar lakosság majdnem fele. A miniszterelnök válasza erre az, hogy de. De. Nem igaz. Minden jobb lett. Ezzel a vita véget is ért.

Ülünk egy szétlopott ország közepén, tehetetlen dühünkben egymásnak és magunknak esünk, a közvélemény-kutatások stabil Fidesz- vezetést jeleznek, miközben jön fel a Jobbik, és akkor vezető hír független, baloldali és liberális médiumokban, hogy ,,újabb titkos szocialista hangfelvétel" szivárgott ki.

Még egyszer: ,,újabb" - azaz sorban szivárognak ki az ilyen hangfelvételek, a szocik már csak ilyenek, nincs nap, hogy ne jönne egy... ,,titkos"; édes drága istenem, hát amikor egy pártban stratégiai és taktikai kérdésekről beszélgetnek, akkor azt általában nem a Kossuth tér közepén teszik, sem a szocik, sem a Fidesz, de még a Jobbik sem hívja meg ellenfeleit az ilyen tárgyalásokra. Nem azért, mert elásott kincsekről és tervezett bankrablásokról dumálnak, hanem azért, mert hátrányuk származna abból, ha stratégiájuk nyilvánosságra kerülne... ,,Szocialista hangfelvétel" - a szocialista hangfelvétel azt jelenti, hogy az egyik szocialista felveszi, amit a másik szocialista mond, aztán lepasszolja valamelyik újságnak. Gratulálok.

A lényeg azonban az, hogy már a címadással minden eldőlt: a szocialisták titkolóznak, hangfelvételeket szivárogtatnak ki, nyilván rosszban sántikálnak, talán még arra is készülnek, hogy hatalomra kerüljenek és leváltsák a Fideszkormányt. Borzalom.

Ha valaki ezután elolvassa a hangfelvétel nyilvánosságra hozott szövegét (nagyjából az olvasók 5%-a), azzal szembesül, hogy az MSZP pártigazgatója szembesíti társait az előző szoclib kormányzat hibáival, felvázolja, hogy merre kéne menni a továbbiakban, milyen nehézségek adódhatnak, és olyasmiket mond nekik, hogy egy baloldali pártnak esetleg baloldali politikát kéne folytatnia. Arról is szól, hogy megfelelő médiatámogatás nélkül képtelenség kormányra kerülni, de leszögezi, hogy nem propagandagépezetet akar, csak egy kicsit lojálisabb, nem egyértelműen a Fidesz zsebében lévő lapokat, rádiókat és tévéket.

A teljes anyag visszafogott hangvételű, értelmes, ráadásul baromi fontos eligazítás, sem egy ,,kakas csípje meg", sem egy korrupciógyanús elszólás, a pártigazgató végig ijesztően civilizált és okos, ha ezt a hangot hallottam volna az elmúlt négy évben, de legalább a kampányban, már rohantam volna belépni a Szocialista Pártba (költői túlzás, de jól leírja első reakciómat).

De ez tök mindegy, mert a bevett gyakorlat szerint az elkövetkező néhány napban a jobboldali médiumok a falig fogják tolni a ,,megint lebuktak a szocik" kezdetű óbégatást, a független, illetve baloldali lapok, tévék, rádiók pedig majd hasonló terjedelemben elemzik a kiszivárogtatás mikéntjét, a lyukas szocialista szervezetet, ahonnan minden kiesik az utcára, és okos emberek fognak elgondolkodni azon, mit is jelenthet a ,,nem a mutyi, nem öltönyt meg nyaralást akarok vásárolni, hanem az embereinket elrendezni" kitétel Velez pártigazgató részéről. Azaz tökéletesen kiszolgálják a Fidesz érdekeit, arról beszélnek, ami lényegtelen, és közben arról hallgatnak, ami harminc-negyven évre a pöcegödörbe löki ezt az országot, a borzalmas gazdasági helyzetről, a kilátástalan politikáról, az ország tartósított és külföldön közröhejszámba menő impotenciájáról.

Mindez mindegy, mert egy rendkívül okos, nagy taktikai érzékkel megáldott szocialista párttag Horn Gyula emlékének ajánlva úgy döntött, hogy nyilvánosságra hoz egy hónapokkal ezelőtt készült, tök érdektelen, de legalább biztató jeleket mutató zártkörű beszédet.

Az önsorsrontás magasiskolája, nem csoda, ha Orbán Viktor nem hajlandó vitázni, inkább vállalja a kockázatot, és bemegy saját tévéjébe, rádiójába, hogy kijelentse: ezek a baloldaliak, liberálisok nem is vitatkozni akarnak, hanem ócsárolni az ő becses személyét. meg támadni akarják, hát milyen dolog már ez?! Mesterházyból konkrétan kinézem, hogy képes lenne hazugsággal is megvádolni Orbánt, arról nem is beszélve, hogy úgynevezett tényeket meg adatokat sorolna fel saját állításainak bizonyítására, ami olyan mértékű impertinencia, ami már majdnem hazaárulás.

Négymillió szegény meg nézi a köztévét - ha van neki -, hallgatja a közrádiót, és tudja, hogy most megint a Fideszre kell szavaznia, különben nem lesz nyugdíja, emelkedik a gázár, és dögleni kezdenek a malacok. Mármint a szomszéd faluban, mert ő nem fogja megérni a nyugdíjkorhatárt, a gázát már rég kikötötték, malacai meg egyáltalán nem voltak.

http://www.hocipo.hu/content/view/14553_para_kovacs_imre_rabok_legyunk_legyunk_ra bok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még szerencse, hogy nem a Fidesz vette meg a TV2-t
  2014-04-23 20:42:59, szerda
 
 
Még szerencse, hogy nem a Fidesz vette meg a TV2-t
erdelyip


március 17., hétfő 22:46
128 731

Azért jó, hogy nem a Fidesz vette meg a TV-2, mert már nincs több hely a jobboldali médiapiacon.

Ott van a Nemzet, a Hírlap, a HírTv, az Echo, a köztévé és rádió, az MTI. Meg még egy csomóan. Nagy a tülekedés, ha akarnának sem tudnának még egy tévécsatornának helyet szorítani.

A Tv2-t december végén vette meg Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató. Nem a Fidesz. Hanem két magánszemély.

Arról a csatornáról beszélünk, ahol már októberben többet szerepelt a Fidesz, mint amennyit a köztévében. Ahová ömlik az állami pénz.

És amit decemberben nem a Fidesz vett meg, hanem két magánszemély.

Azt, hogy a TV2 nincs a kormány zsebében, a tartalom is látványosan igazolja. Csak nézzük meg mi történt az elmúlt pár napban.

Vasárnap este a Tényekben nem volt sok politika.

Egy anyag foglalkozott a krími népszavazással. Tudják, ez az a választás, aminek eredményét még a nem kifejezetten oroszellenes magyar kormány sem ismeri el. Ahol orosz fegyverek árnyékában döntöttek arról, hogy a Krím-félsziget kiváljon Ukrajnából és csatlakozzon Oroszországhoz. Erről a választásról mondták vasárnap este a Tényekben, hogy

“a hírek szerint sokan mentek el, és semmi nem zavarta meg a szavazást."

A vasárnapi Tényeknél a Napló már erősebb volt. Ebben készült egy kiemelkedő interjú Zuschlag Jánossal.

Ő az a volt szocialista politikus, akit csalásért ítéltek hat év börtönre 2011-ben, és aki nemrég szabadult. Akinek a Fidesz Századvég tulajdonában álló Napi Gazdaság adta ki a könyvét, amiből többek közt kiderült, hogy ön tehet róla, hogy ő börtönbe került.

“Ez a hét egyértelműen a pályázati ügyek miatt hat év börtönre ítélt, és nemrég szabadult, egykori baloldali politikusról szólt"

Ezzel vezette fel az anyagot Vujity Tvrtko vasárnap.

Olyan kíváncsi vagyok, hogy dől el, hogy miről szól a hét. Van valami mocorgás Ukrajnában, tömeges választási csalásokról jönnek hírek Magyarországról, életbe lépett itthon a világ leghülyébb törvénye, de a hét mégis Zuschlagról szólt. Egyértelműen.

A riport vicces lett. Három fontos részt szeretnék kiemelni.

Amikor a bezárt Köztársaság téri MSZP székház előtt állnak a riporterrel, és Zuschlag mutogat a második emeleti ablakra, hogy ott kenték meg a szocik egy tárgyalóban. Beleborzongtam.

Amikor Zuschlag azt mondja, hogy neki tanúi vannak rá, hogy Gyurcsány Ferenc tudott a csalásokról, és senki sem kérdez rá, hogy ezek kik, vagy pontosan mit tanúsítanak.

Amikor a 10 perces anyagban nem jut rá idő, hogy megkérdezzék, miért pont a közpénzekkel kitömött Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság adja ki a könyvet, és hogy egyáltalán hogy került össze Zuschlag pont ezzel a kiadóval. Vagy, hogy mi a helyzet a baráti köréből indult, országos listát állító pártokkal.

Viszont a vasárnapi ukrajnás beszámoló, és a cusis Napló riport is eltörpül a hétfő reggeli Mokka színvonala mellett.

A reggeli műsorban a veterán televíziós újságíró, Demcsák Zsuzsa izzasztja meg Varga Mihály gazdasági minisztert a kampány finisében. Ilyenkor, hogy nincs ott ellenzéki politikus, vagy más szakértő vitapartner a műsorvezető dolga feltenni a kemény kérdéseket.

Az első 3 percben a csúnya bankok terhelik át a költségeket a szegény fogyasztókra. Varga Mihály szerint jó lenne, ha az ügyfelek elolvasnák a szerződést, mielőtt aláírják, de tudja, hogy ez időnként irreális elvárás. Demcsák Zsuzsa a bankok feljelentésének mikéntjéről érdeklődik. Belemenősen.

Utána a Mokka slágertémája jön, a magyar exportbővülés szegmensenként.

Ha nagyobb exportot tudunk lebonyolítani, akkor a magyar kis és középvállalkozások is növekedni tudnak

http://coub.com/view/ysht

- mondja Varga.

Ühüm

- kekeckedik Demcsák.

Ezután jön a beszélgetés csúcsa. Ezt muszáj meghallgatniuk.

http://coub.com/view/ysqc

Szóval képzeljék el, mi lett volna, ha a Fidesz veszi meg a TV2-t. Tiszta szerencse, hogy nem így történt.

http://444.hu/2014/03/17/meg-szerencse-hogy-nem-a-fidesz-vette-meg-a-tv2-t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsúti stadion, tényleg? És ezt így hogy?
  2014-04-23 20:40:24, szerda
 
  Narancsköd


Felcsúti stadion, tényleg? És ezt így hogy?

Mivel fennáll a veszélye annak, hogy relatíve hamar napirendre térünk egy jórészt közpénzen felépített, Ceausescu-stílust idéző esztétikai nonszenszen, tegyünk fel (újra) néhány alapvető kérdést.

Mielőtt napirendre térnénk egy államilag keresztülerőszakolt, több szempontból megalázó gigaprojekt kritikátlan be- és elfogadása felett, lenne néhány kérdésem, és egyáltalán nem csak a Fidesz választóihoz.

Hogyan történhet meg az Magyarországon, 2014-ben, hogy

- a miniszterelnök stadiont álmodhat gyerekkora falujába, közvetlenül a saját háza mellé, és mások pénzén azt meg is építtetheti?

- a miniszterelnök ízlésének ez a makovecziánus, pszeudo-organikus esztétikai rémálom felel meg?

- ez a nettó ceausescui projekt lényegében kezdettől a normalitás része? Hogy úgy tűnik, szavunk sincs az egészről, holott a világ rajtunk röhög?

- hagyjuk azt, hogy a nyilvánosság és csatornái (kevés kivételtől eltekintve) hol hozsannázóan (Hír TV: végre itt a "futball-rendszerváltás"), hol tiszetelettudó komolysággal, hol neutrális tárgyszerűséggel számoljanak be a "Pancho" nevű stadionnal kapcsolatos fejleményekről?

- a miniszterelnök képes nem közpénznek tartani a 70%-ban tao-támogatásokból összeálló, tehát a költségvetésbe be nem folyó 4 milliárd forintot, ami teljesen nyilvánvalóan enyhe kormányzati nyomásra gyűlt össze, ehelyett közli: "Meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg, és a vállalkozók döntötték el, hogy hova adják. [...] Ez a vállalkozók pénze, ők használták föl, ezért nem közpénz"? És amúgy igen idegesen reagál, ha egy riporternek van bátorsága rákérdezni a projekt közpénzvonzatára?

- a kormányőrség védte, egy honvédségi zenekar pedig szórakoztatta az ezek szerint privát épület nézőit? Mi is bármikor kibérelhetjük a kormányőrséget, ha elkészül a balatoni villánk? Mi is elhívhatjuk az MH Pancho Fúvószenekart, vagy hogy hívják, a házibulinkra játszani?

- egy pitiáner csalás miatt lemondásra kényszerült exállamfő nyithatja meg az ezek szerint privát épületet? Aki ráadásul nem szégyell "egy álom megvalósulásáról" beszélni, sőt, azt állíthatja, hogy a sportpályával egy szentélyt avatnak?

- a szeged-csanádi megyés püspök és a dunamelléki református püspök is kész megáldani egy ilyen épületet? (Ők legalább nem beszéltek szentélyről.)

- Mága Zoltán mindenhol hegedül, ahová hívják?

Több kérdésem nincs.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "rezsicsökkentés" miatt nemcsak a fejlesztések, hanem a ka
  2014-04-23 20:37:08, szerda
 
  A "rezsicsökkentés" miatt nemcsak a fejlesztések, hanem a karbantartások is elmaradnak.

A "rezsicsökkentés" miatt nemcsak a fejlesztések, hanem a karbantartások is elmaradnak. Így néhány éven belül rendszeres áramszünetek is lehetnek, mint a már régebb óta "rezsicsökkentő" Venezuelában.
Heim Péter az ilyen működtetési problémákra figyelmeztetve mondta, hogy a rezsicsökkentéssel már "elmentek a falig". Pedig a Századvég Gazdaságkutató elnöke nem vádolható Fidesz-ellenességgel.
Deutsch Tamásnak azonban nem tetszett, hogy egy fideszes szakember kritikus mer lenni. Ellenérve nem volt, így azon kezdett kötözködni, hogy a századvéges Heimnek semmi szerepe nem volt az eddigi "rezsicsökkentésben", és egyébként se látja "feléjük".
Deutsch így akaratlanul beismerte, hogy a kormány és a Fidesz nem használja a gazdasági tanácsokat. Pedig a Századvég tanácsaiért milliárdokat fizet a kormány.
http://index.hu/belfold/2013/04/04/otmilliardra_nott_a_szazadveg_megbizasa/ Via: Fideszfigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épp itt volt már az ideje egy kis holokausztozásnak: vasárn
  2014-04-23 13:17:13, szerda
 
  Holokamu :: 2014-04-23. 11:23
Épp itt volt már az ideje egy kis holokausztozásnak: vasárnap megint Élősködők menete

Immár tizenkettedik alkalommal. Ebben az évben a Március 15. téren, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél találkoznak 15:30-kor, s innen vonulnak a Szabad sajtó, majd a Rákóczi úton a Keleti pályaudvarra.
Zoom
Közreműködnek: Kardos Péter főrabbi; Simon Farkas főkántor (Ausztrália); Jobst Bittner (Németország); Dancs Dóra; Oláh Gergő; Aharon Tamir, a Nemzetközi Élet Menete Alapítvány alelnöke; Z'mirim Klezmer Zenekar; Jávori Ferenc (Fegya); Gazda Bence; műsorvezető: Ördög Nóra - olvasható a Mazsihisz honlapján.

https://kuruc.info/r/56/126914/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetközi felmérés a buzerancia elfogadásáról: Európában b
  2014-04-23 13:15:52, szerda
 
  2014-04-23. 11:56
Nemzetközi felmérés a buzerancia elfogadásáról: Európában beérett a liberális agymosás

Vajon melyik országban tartják a legkevésbé bűnnek az egyneműek fajtalankodását? Svédországban, Hollandiában, Izraelben vagy az USA-ban? Tévedés. Egy friss felmérés meglepő választ ad a feltett kérdésre.

A Pew Reserch Center közvélemény-kutatása során 40 országban vizsgálták a buzikkal kapcsolatos véleményeket. (Magyarországon nem végeztek felmérést.) A leginkább ellenségesen az afrikai Ghánában viszonyulnak a homoszexualitáshoz, ahol a megkérdezettek 98%-a ítéli el morálisan az azonos neműek viszonyát. Majd Egyiptom, Jordánia, a megszállt palesztin területek és Indonézia következik a sorban. Az első 16 helyezett között szerepel a felmérésben részt vevő mind a tíz muszlim afrikai, ázsiai, közel-keleti ország (Törökország a 13.), valamint négy keresztény többségű afrikai állam (Ghána, Kenya, Uganda, Nigéria, habár ez utóbbiban hajszálnyi csupán a keresztény többség).
A legjobban szereplő nem afrikai keresztény állam természetesen Oroszország, ahol a megkérdezettek 72%-a erkölcsileg elítéli a buzulást, és csupán 9% tartja elfogadhatónak. (A fennmaradó 9% szerint pedig a homoszexualitás nem erkölcsi kérdés. Az első 16 közé bekerült másik Afrikán kívüli keresztény állam egyébként El Salvador.) Kína a 20. helyen áll (61% elítéli a homokozást, 13% elfogadja), Lengyelország a 25. (44%- 22%), Izrael a 26. (43%-27%), az USA a 29. (37%-23%). Majd megfordulnak az arányok: a 30. helyen álló Chilében a homoszexualitást erkölcsi alapon ellenzők aránya 32%, ezzel szemben 45% nem találja bűnnek. Majd következik Japán (31%-38%), Argentína (27%-49%), Olaszország (19%-42%), Ausztrália (18%-33%), Nagy-Britannia (17%-36%) és Kanada (15%-30%). Az európai kereszténység súlyos válságának jeleként az utolsó négy helyet európai országok foglalják el: Csehország (14%-56%), Franciaország (14%-36%), Németország (8%-51%), a táblázat legalján pedig az egykor büszke katolikus Spanyolország szégyenkezik (6%-55%).
A katolikus örökségét sárba tipró Spanyolország valamilyen érhetetlen oknál fogva a buzijogok élharcosa: 2005-ban törvényileg biztosították az azonos neműek házasságát, sőt, az ilyesfajta ,,házasságban" élők gyermeket is örökbe fogadhatnak. Rövidesen pedig megnyílik a kihalás felé lelkesen menetelő spanyolok országában az első, buzik számára fenntartott öregotthon is.
Zoom
Perge Ottó


https://kuruc.info/r/4/126915/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem, biztos nem fog megtörténni, így nem, mint Welsz Tamássa
  2014-04-23 09:33:32, szerda
 
  Nem, biztos nem fog megtörténni, így nem, mint Welsz Tamással!

A Don felébred és a falu visszatartott lélegzettel várja a stadion megnyitóját, nem beszélnek, már otthon sem semmiről mert nem tudják ki a beépült fül közöttük. Jól tudják mit kell tenni, már volt ilyen az elvtrásak idején, most a nertársak súgnak be. Majd nem lesz közmunkája, segélye, így hallgatnak, súlyosan néznek egymásra, főleg ezután, már a bennfekvő zsírós koncot evő hiéna is tudja járhat úgy, mint Welsz. Mert ott, ahol egy páholyban parolázhat, cseveghet egy független legfőbb ügyész, meg a miniszterelnökség, na ott megeshet bármi!
Ott, ahol a Fidesz szavazatszámlálója a közértben úgy vehet revansot a másik párt szavazatszámlálóján, mert az csalást jelentett be, hogy félrelöki a bevásárlókocsit, mert Ő egy férfi, meg keresztény is és hátrapillantva annak arcába vicsorog, de pénztárnál amikor meglátja, nem egyedül tolom a kocsit nő létemre, hanem 2 méteres gyermekem is ott van, behúzva fülét-farkát kimenekül a boltból, ott minden, de minden megtörténhet nertársak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliárdos panama
  2014-04-23 08:30:40, szerda
 
 
Százmilliárdos panama
Welsz-ügy: ,,Elhunytakat nem veszünk fel a tanúvédelmi programba"




A Népszabadság információi szerint összességében százmilliárdos panamáról tanúskodnak azok az iratok, amelyeket Welsz Tamás a halála előtt átadott a rendőrségnek.
A Népszabadság szerint a Simon-ügyből, illetve korábban a Sólyom Airways lehetséges megmentőjeként és a Bamako Rally szervezőjeként megismert Welsz Tamás ,,piaci források szerint" bajba jutott vállalkozók sorának segített megúszni a vagyonosodási vizsgálatot különféle trükkökkel, és nem kis részben afrikai kapcsolatai révén. E források és a hatóságok birtokában lévő információk alapján az valószínűsíthető, hogy Welsz és köre néhány év alatt közel 100-120 milliárd adózatlan forint eltüntetésében segédkeztek.

A Népszabadság megérdeklődte volna, mit szól mindehhez a NAV, amely 2008-ban a Külügyminisztérium által Welsz ellen kezdeményezett titkosszolgálati vizsgálat keretében már végzett vagyonosodási vizsgálatot Welsz Tamásnál, s már akkor milliárdos adóhiányt állapítottak meg nála. Hiába kérdezte azonban a Népszabadság a NAV adószóvivőjét, még a kérdést sem tehették fel, hiszen minden adótitok. Még az is, hogy feltűnt-e az adóhatóságnak Welsz milliárdos üzlete, nyomoztak-e ellene, vagy legalább az ügy nyilvánosságra jutása óta tettek-e bármit is, hogy - ha Welsz valóban bonyolított afféle üzleteket, mint amelyekről a hírek szólnak, akkor legalább utólag beszedjék tőle (azaz már az örököseitől) azt, ami az államot megilleti.

A Welsz-birodalom még 2008 után is virágzott. Folyt az útlevélbiznisz; a 30-50 ezer euróért kínált bissau-guineai útlevél utazásra nem, bankszámlanyitásra azonban - mint azt Simon Gábor esete is bizonyítja - alkalmas okmány. Folyt tovább az afrikai rendszám- és forgalmi engedély-árusítás is; a Bissau-Guineában hétköznapinak számító CC-s kezdetű rendszámokért nálunk szinte ölre mentek a notórius gyorshajtók, főleg azok igényelték, akiknek bissau-guineai útlevelük is volt.

Állítólag 2009 táján virágzott fel igazán a ,,bajba jutott vállalkozók" segítése, azaz a piramisjáték-rendszerben bonyolított pénzmosás. Aki nemcsak a saját adózatlan jövedelmét legalizáltatta, hanem új ügyfelet is hozott, többet kapott vissza zsebbe, mint a mezei ügyfelek.

Közben a Blikk azt írta, ismeretlenek kifosztották Welsz Logodi utcai irodáját, ahonnan korábban a rendőrség teherautónyi dokumentumot vitt el az ügyészségre, de sok értékes dolgot még ott hagytak. Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint, amire nekik szükségük volt, elvitték, azaz helyben őrzéssel semmit nem foglaltak le.

A rendőrség csak kora délután adta ki a cáfolatot, miszerint senki nem tört be Welsz irodájába. Valaki megrongálta a zárat, emiatt az I. kerületi kapitányság rongálás gyanújával el is rendelte a nyomozást, de a helyiségekbe senki nem hatolt be, és onnan semmit nem vitt el - derült ki a rendőrség közleményéből, amely egy fél mondattal cáfolja a közleményben meg nem nevezett Népszava azon közlését is, miszerint Welsz Tamás valójában nem is halt meg.

A lap két egymástól független titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt közölte, hogy Welsz Tamást bevonták a tanúvédelmi programba. Erről az ügyészség sem tudott, noha az ő első számú gyanúsítottjuk volt Welsz. A rendőrség közleményében ezzel kapcsolatban csak annyi olvasható: ,,Közismert tény: a férfi egy fővárosi egészségügyi intézményben a gondos orvosi ellátás ellenére hunyt el".

,,Elhunytakat nem veszünk fel a tanúvédelmi programba" - mondta egy rendőrségi illetékes a Népszabadság érdeklődésére. Ám arra, hogy elkészült-e már Welsz Tamás ügyében a toxikológiai vizsgálat, tudható-e halálának pontos oka, a vonatkozó törvényi előírásokra tekintettel még senki nem adott választ.


http://www.168ora.hu/itthon/welsz-ugy-elhunytakat-nem-veszunk-fel-tanuvedelmi-pro gramba-126086.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis fizethetünk az SZDSZ után?
  2014-04-23 07:50:08, szerda
 
  Mégis fizethetünk az SZDSZ után?
2014, április 22 - 12:11

Az eltűnt liberális párt ingatlanvagyonát csak olyan olcsón lehet eladni, hogy utána is jelentős tartozás maradna. Ezt pedig végeredményben az adófizetők fogják állni.

Az utolsó szocialista ciklusban a pártok elfogadtak egy vagyontörvényt, miszerint kedvezményesen vásárolhatnak meg ingatlanokat, vagyis pártirodákat. A jogszabály szerint legfeljebb egymilliárd forint kölcsönt vehettek fel a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB), tizenöt éves futamidőre, a mindenkori jegybanki alapkamat plusz egy százalékának fejében.

A hitelezéssel valamennyien éltek is, az SZDSZ például 415 millió forintot vett fel, amiből 23 ingatlant vásároltak meg. A korábban elfogadott törvény szerint az állam kezességet vállalt a pártok hiteleiért, ami azt jelenti, hogy ha nem tudják fizetni az MFB felé fennálló tartozásukat, akkor majd megteszik helyettük az adófizetők. A párt ráadásul ezen felül önkormányzatoknak is tartozik, így valójában 770 millió forint körüli összegről lehet szó.

e

Visszacsempészték a parlamentbe

Fodor Gábor, az április 6-i választáson a baloldali összefogás országos listájának negyedik helyezettje korábban úgy nyilatkozott, hogy az SZDSZ ingatlanvagyona eladás után fedezni fogja a fennálló tartozást, a Népszabadság keddi cikke szerint azonban ez várhatóan nem így lesz.

Az ingatlanok valódi értékükhöz képest ugyanis töredék áron kerülhetnek majd új tulajdonoshoz, a lap szerint a XI. kerületi Ecsed utcában lévő épület például a korábbi becslések szerinti 100 millió forint helyett a bírósági végrehajtás során annak negyedéért kelhet el. A liberális párt a lap szerint a 2010-es választások után vételi ajánlatot kapott több ingatlanára is, de akkor a MFB csak egy csomagban engedte eladni azokat. A szerződést a bank 2010 végén felmondta, így végrehajtási eljárások is indultak, de tény, hogy ilyenkor már erősen nyomott áron kelnek el az ingatlanok.

s

Negyedáron adhatják el a korábbi pártépületet

A parlamentbe sem engedték volna be őket

A Jobbik az SZDSZ több százmilliós tartozása miatt egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy olyan ember ne lehessen újra parlamenti képviselő, akinek -úgy, hogy abban döntési jogkörrel is rendelkezett- volt pártja adósságot halmozott fel. Mindezzel meg lehetett volna akadályozni Fodor Gábor indulását, de ilyen személy Kuncze Gábor is.

A Fidesz viszont ezt a javaslatot először az MSZP-vel karöltve söpörte le az asztalról, majd végül mégis tárgysorozatba vették, de direkt úgy, hogy a tárgyalás a következő ciklusra maradjon, tehát a választások után. A Jobbik ezután hiába kérte a rendkívüli ülésnap összehívását, a színjátékot ez már elrontotta volna, így ezt sem támogatták. Végeredményben Fodor Gábor az új ciklus kezdetével úgy lesz országgyűlési képviselő, hogy korábban elnökölt pártja adósságait valószínűleg az állami kezességvállalás, vagyis az adófizetők fogják állni. A Jobbik még januárban feljelentést tett az ügyben a Legfőbb Ügyészségen, ami után a IX. kerületi Ügyészség meg is indította a nyomozást különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt.

A Fidesz és a volt SZDSZ vezetőinek háttérkapcsolatát az is jól mutatja, hogy Kóka János korábbi pártvezető diplomata útlevelet kapott a Külügyminisztériumtól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külföldi delegációinak tagjaként lobbizhasson az egyébként Gyurcsánnyal közös cégének.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/megis_fizethetunk_az_szdsz_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A buzik és zsidók szavazataitól reméli az MSZP második helyé
  2014-04-23 07:46:27, szerda
 
  2014-04-22. 19:45
A buzik és zsidók szavazataitól reméli az MSZP második helyét egy "elemző"

A Fidesz minden bizonnyal a májusi EP-választáson is a legtöbb szavazatot kapja, ám az még kérdéses, hogy a jól szervezett Jobbik vagy az útkereső baloldali, liberális pártok futnak be második helyen - írja az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó portálon kedden közzétett cikkében Lőrincz Marcell.
A Szubjektív Értékek Alapítvány igazgatója, valamint az Európai Rasszizmus-ellenes Hálózat magyarországi koordinátora szerint döntő lehet a "sérülékeny csoportok", "a romák, a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (LGBT-) közösség" vagy a "zsidó közösségek" szavazata, ám megnyerésükhöz "nem elég rámutatni, hogy a Jobbik rasszista, hanem valami pozitívat kell számukra ajánlani".
"Ki lehetne emelni, milyen kedvező hatásai vannak az uniós tagságnak, hogy az EP-képviselők hogyan erősítenék az emberi jogokat, és javítanák a magyarok életkörülményeit a következő ciklusban" - írja az EUobserveren Lőrincz. A szerző szerint a Jobbik a parlamenti választásokon annak köszönhetően tudta növelni szavazótáborát, hogy korábban szélsőséges és rasszista megítélése dacára új, "barátságos" arcát tudta megmutatni a kampányban, és kerülte az "etnikai-rasszista" témákat, ehelyett az "általános populizmusra", a rendpártiságra, a munkahelyteremtésre és egy jobb élet ígéretére összpontosított, amivel régi radikális támogatóit is meg tudta tartani, és új, kevésbé radikális szavazókat is szerzett.
Lőrincz Marcell úgy véli, továbbra is a baloldali koalíció a második legjelentősebb ellenzéki erő, de újra kell gondolnia stratégiáját, máskülönben elveszítheti ezt a pozíciót. A cikk írója ugyanakkor arra az álláspontra helyezkedik, hogy a "rendpárti" kommunikáció többet árthat, mint amennyit használ, mert ez sosem volt része a szociáldemokrata értékrendnek.
(MTI nyomán)


https://kuruc.info/r/8/126888/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.