Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Felcsút nagy szülötte, Puskás-Pancsó
  2014-04-24 21:27:20, csütörtök
 
 
Felcsút nagy szülötte, Puskás-Pancsó

|2014. ápr. 23. 22:03

Elkészült Puskás Ferenc legújabb, immár majdnem végérvényesnek tűnő életrajza. A legautentikusabb történészek, köztük a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója, Szakály Sándor dolgoztak az anyagon, de a jobboldali konzervatív oldal ismert publicistái is rajtahagyták ujjlenyomatukat. Egyes hírek szerint maga Schmitt Pál is részt vett az életrajz elkészítésében, ám utóbb kiderült, hogy csupán hosszasan idézett egy bolgár kolléga dolgozatából.


Blogunk elsőként adja közzé Puskás Ferenc, vagy ahogyan Magyarországon mindenki ismerte, Pancsó Öcsi legfrissebb életrajzát.

Puskás Ferenc Pancsó Ferenc néven Felcsúton született. Közszájon forog ugyan egy legenda azzal kapcsolatban, hogy Pesten látta meg a napvilágot, s szüleivel onnan költöztek később Kispestre, ám ez nem fedi a valóságot. A kis Puskás-Pancsó már az iskolában is kitűnt pengés megoldásaival, hátrahúzós cseleit egy alkalommal a helyi bányavállalat párttitkára felállva megtapsolta.

Hívták nagycsapatok is, például a Budapesti Honvéd, ám ő a legjobb ajánlatokat is sorra visszautasította. Maradt, aki mindig is volt: egyszerű vidéki gyerek, felcsúti. Nem vágyott onnét máshova, csak amikor 1956-ban meghallotta, Gyurcsány őszödi beszédét, akkor intett sietve búcsút a hazának. (E sietségből kifolyólag kapta másik ismert becenevét, a Száguldó Őrnagyot.)

A történetet innentől már mindenki ismeri: Madridban rögtön belépett a Fidesz helyi szervezetébe, ahol még a többieknél harcosabb antiklerikális beszólásaival szerzett magának ismertséget. Ha meglátott egy papot, hangosan annyit mondott: csuhások. (Vagy azt: térdre, imához).

Puskás-Pancsó mindig a baloldalon játszott, ha néha kényszerűségből átkeveredett a jobboldalra, rosszul érezte magát. Merthogy, igazi felcsúti vagány maradt élete végéig, bárhová is vette a sors. Balösszekötő volt, Hidegkúti és Czibor között, hiába küldték, sehogyan sem ment át a jobbszélre.

Csak miután már abbahagyta a labdarúgást és pocakot eresztett.

Kezdetben szerette Európát, ám idővel csalódott a nyugati civilizációban. Keletről fúj a szél, mondogatta esténként felcsúti dácsájának padján ülve, emiatt a faluban mindenki bolondnak nézte. Nagy spíler, de meteorológusnak hitvány, mondták róla a helybéliek. Még hogy keletről, röhögtek a bajszuk alatt az ottani öregek, akik láttak már sok mindent: padláslesöprést, kiszántott kishantosi veteményt, és még annál is nagyobb rémségeket.

De azért megsüvegelték, ha arra járt: a süvegelés nem kerül semmibe az embernek, és ki tudja, mikor hoz valamit a konyhára.

Egy alkalommal, amikor nem úgy ment a csapatnak a játék, ahogyan kellett volna, a Kedves Vezető magához rendelte, úgyis, mint a csapat eszét, hogy megtudakolja tőle, mi a baj. Puskás-Pancsó csak annyit mondott: kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.

A Kedves Vezető rögtön átlátott a szitán, azonnal tudta, mitől döglik a hal. Szavahihető szemtanúk szerint ekkor fogant meg a fejében a gondolat, hogy stadionokat kell építeni.

Más ismert mondások is fűződnek még Felcsút nagy szülötte, Puskás-Pancsó nevéhez. Amikor az Aranycsapat Bernben elveszítette a világbajnoki döntőt a németek ellenében, csapattársaival együtt a Déli pályaudvar helyett már Kelendföldnél leszállt a vonatról és egy véletlenül épp arra járó közszolgálati sajtómunkásnak odanyilatkozta: Magyarország jobban teljesít. Ezt az akkori magyar sajtó a kor szokásai szerint eltorzítva közölte, mintha Puskás-Pancsó nem ezt mondta volna, hanem a következőt: a futball, egy olyan játék, ahol 22 ember kifut a pályára, és a végén a németek nyernek.

Hogy konkrétan mire gondolt, amikor nem ezt mondta, azóta sem tudjuk. Az viszont tény, hogy ettől kezdve utálta Angela Merkelt, és a németeket általában.

Itt ér véget Puskás-Pancsó jelenleg hitelesnek elfogadott életrajza. De azért valószínűleg még nem ez a történet vége: miután Magyarországon egy ideje semmi sem változik olyan gyorsan, mint a múlt, egyáltalán nem biztos, hogy ez az életrajz lesz a végső.


http://fsp.nolblog.hu/archives/2014/04/23/Felcsut_nagy_szulotte_Puskas-Pancso/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cselédekre van szükség ebben az országban
  2014-04-24 21:18:39, csütörtök
 
 
Cselédekre van szükség ebben az országban
magyarip

ma 19:13
24 115

,,Ez egy feudális, nem polgári társadalom, ahol a hűség a lényeg, a magángazdaságban és az állami szektorban is. Cselédekre van szükség ebben az országban."

- ezt egy magyar állami cég ügyvezető igazgatója mondta egy korrupcióról szóló interjúban.

Nem sok interjú készült a témában. A Transparency International magyarországi részlege és a Korrupciókutató Központ Budapest közös kutatást végeztek az állami vállalatok átláthatóságáról, az eredményt csütörtökön mutatták be. 66 állami céget vizsgáltak első körben, aztán közülük 30-nak a vezetőjétől kértek interjút. Két és fél hónap szervezés után összesen 7 cég vezetője állt kötélnek. Tóth István János korrupciókutató azt mondta, hogy szociológus pályafutása alatt ilyen alacsony válaszadói hajlandósággal még nem találkozott. Pedig előre szóltak, hogy az interjú anonim lesz, se a cég, se a válaszoló nevét nem hozzák nyilvánosságra.

Így, kilúgozva tették közzé az egész jelentést is. Pedig nincsenek benne nagyon nagy titkok. Az egyik vizsgálat például arról szólt, hogy a cégek honlapjára a törvényben előírt adatokat tényleg kirakták-e. (Ötmillió feletti beszerzések, telefonszám, költségvetési beszámoló, stb.) Ezt egyenként bárki végigbogarászhatná, mégsem készült szégyenfal, csak összesített eredmény:

0-tól 100-ig pontozták a cégeket, és az átlag 46 pont lett. A törvényben előírt kötelező információk fele sem jelent meg tehát. A vizsgált cégek 53 százaléka 25 és 50 pont között végzett. 90 pont felett két cég kapott.

Martin József Péter, a Transparency ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy jövőre újra megcsinálják a felmérést, és akkor már megmondják, hogy ki hogyan teljesített, és mennyit javított. Első körben nem megszégyeníteni akarták a cégeket, hanem felhívni a figyelmüket a javítás lehetőségére.

A vizsgált cégek listája itt van, a Szerencsejáték Zrt-től a Magyar Postán át a Szombathelyi Erdészeti Zrt-ig sokféle cég van köztük.

A kötelezőken kívül megnézték, úgynevezett ,,kemény információk" mennyire vannak a honlapokon. Ezeket ugyan nem muszáj kirakni, de a kutatók szerint egy állami cég esetében jó ha látszanak, hiszen közérdekű adatnak számítanak. Például a vezető fizetése, fb-tagok fizetése, közbeszerzéssel megkötött szerződések, stb.

Itt is 0-100 között pontoztak, az átlag 38 pont lett. 0 pontot kapott a honvédelmi minisztériumhoz tartozó három cég. A legjobban a szállítással foglalkozók (vasút, légiforgalom) teljesítettek. 88,9 pontot kapott a legjobb.

Volt még néhány felmérés és pontozás a honlapokon közölt adatok alapján, és összességében az a tapasztalat, hogy az állami cégek titkolóznak, a kötelezőt sem akarják a köz orrára kötni. A korrupció kockázata így a magyar állami cégeknél igen magas. Ahogy az egyik kötélnek álló cég ügyvezető igazgatója fogalmazott:

,,Nem működik a rendszer korrupció nélkül. Nincs, ami megolajozza."

A kutatók tapasztalatai szerint ahol nincs mit titkolni, reflexből ott is inkább titkolóznak. Hátha baj lesz belőle. A félelem hangulata járja át az egész állami szférát, a vezetők is bizonytalanok, nem tudják, hogy lehet-e bajuk abból, ha egyáltalán válaszolnak egy kérdésre.

A vizsgálat nagyobb része honlapok elemzése alapján készült, akinek van ideje, bármikor ellenőrizheti a cégek eredményét, még a pontozási rendszer is nyilvános. Innen nézve nehéz azt mondani, hogy ez egy hatalmas leleplezést hozó vizsgálat lenne. Éppen csak a felszínét lehet ezzel a módszerrel kapargatni a hazai korrupciónak.

Ehhez képest a kutatást bemutató eseményen jelen volt többek között az amerikai, a holland és az EU-s követségek képviselője is. És ettől az lett az érzésem, mintha valami nagyon elmaradott országban lennék. Ahol vállon kell veregetniük a nyugatiaknak a legkisebb eredményt is. Mert annyira súlyos a helyzet, hogy már a legkisebb lépést is értékelni kell, már az is fontos, ha megszámoljuk, hogy hányan rakják ki a honlapjukra azt, amit a törvény szerint ki kell rakniuk. És még csak meg sem lehet mondani, hogy kinek a honlapján mit lehet megtalálni, nehogy megijedjenek a törvény teljesítésének kényszerétől az állami pénzen működő cégek vezetői. És legközelebb már egyikük se merje kimondani, hogy

,,Ez egy feudális, nem polgári társadalom, ahol a hűség a lényeg, a magángazdaságban és az állami szektorban is. Cselédekre van szükség ebben az országban."

http://444.hu/2014/04/24/cseledekre-van-szukseg-ebben-az-orszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háború zsidó vámszedői - lapszemle 1942-ből
  2014-04-24 21:12:17, csütörtök
 
  Lapszemle :: 2014-04-24. 17:47
A háború zsidó vámszedői - lapszemle 1942-ből

Kolozsvár, 1942. április 23.
A Baross Szövetség kolozsvári fiókjához naponta érkeznek elkeseredett panaszos levelek keresztény kereskedőktől, amelyekben azt panaszolják, hogy egyes fontos élelmi cikkekkel ügynöklő zsidók nem hajlandók keresztény kereskedőknek árut biztosítani.
Különösen sok a panasz a konzervekkel, ezzel a ma már szinte nélkülözhetetlen cikkel ügynöklő zsidók ellen. Elmondják a keresztény kereskedők panaszos leveleikben, hogy amíg a zsidó üzletesek még ma is korlátlan mennyiségben hozzájuthatnak konzervekhez, addig a keresztény kereskedők még egész szerény igényeit sem elégítik ki ezek az ügynökök.
A Baross Szövetség vezetősége elhatározta, hogy minden eszközzel megakadályozza a zsidó ügynökök visszaéléseit. (MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/126984/#ixzz2zpgbbO8s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netanjahu az antiszemétizmus elleni harc fokozását várja Orb
  2014-04-24 21:10:59, csütörtök
 
  2014-04-24. 15:00
Netanjahu az antiszemétizmus elleni harc fokozását várja Orbántól - nem fog benne csalódni

Levélben gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kormányfőnek az április 6-i országgyűlési választási győzelméhez - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.
Benjámin Netanjahu a gratuláció mellett azt írta Orbán Viktornak, bízik abban, hogy a magyar választóktól kapott támogatással élve harcolni fog az "újjáéledő antiszemitizmus ellen", amely "sötét árnyékot vet a jó kapcsolatainkra" és bármely társadalomra, amelyet e veszély fenyeget - mondta Havasi Bertalan.
Az izraeli miniszterelnök levele végén hozzátette, nagy fontosságot tulajdonít "a két nép és a két ország barátságának", és "nagy várakozásokkal tekint a kapcsolatok további erősítésére".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/126972/#ixzz2zpgGyvrG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét bedönheti a forintot Matolcsy
  2014-04-24 21:08:43, csütörtök
 
 
Ismét bedönheti a forintot Matolcsy

Hír24
államháztartásállamadósságjegybankmatolcsy györgy
2014. április 24. 11:54


Kiebrudalná a külföldieket az állam finanszírozásából és a bankokkal vetetné meg az államadósságot.

Ismét brutális átalakításba fog Matolcsy György, aki ezúttal az állam pénzhez juttatásának rendszerét fazonírozza át jelentősen. Ennek lényeges eleme, hogy az egyik legfontosabb értékpapírt, a kéthetes MNB-kötvényt átalakítja úgy a jegybank, hogy külföldiek ne lehessenek a tulajdonosai.

Ennek keretében 800 milliárd forintnyi befektetéstől kell majd megszabadulniuk - vagy úgy, hogy eladják és elhagyják az országot, vagy úgy, hogy vesznek helyett más, forintalapú értékpapírt.
Vásároljatok, bankok!

A jegybanki csomag más elemei a bankokat veszik célba, amelyeket a jegybank szeretne rávenni arra, hogy maguk is (újra) nagyobb mértékben vásároljanak az állam adósságából.

A jegybank a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az egész intézkedéscsomaggal egyéves távlatban 1-2 milliárd eurós tartalékszint-csökkentést hajlandó elfogadni (jelenlegi tartalékszint 36 millárd euró, a Greenspan-Guidotti szabály szerinti tartalékmegfelelés mintegy 28 milliárd eurós szükséges tartalékszintet indokolna).
Itt jön a feketeleves

A Portfolio.hu elemzése szerint az intézkedésre a forint gyengülése lesz az első reakció, amely a bejelentés után rögtön 310 forint per eurós árfolyamra esett. Ám ha valóban sikerülne az állam működésének költségeit inkább forintalapon finanszírozni, ez sok egyensúlyi kockázatot kiiktathatna a költségvetésből, ami az egész gazdaságot stabilabbá tehetné.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/04/24/ismet-bedonheti-a-forintot-matolcsy/?utm_so urce=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_201 4-04-24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágzik az illegális bérlakás-kereskedelem
  2014-04-24 08:14:45, csütörtök
 
  Virágzik az illegális bérlakás-kereskedelem
2014, április 24 - 07:57


A Magyar Nemzet szerint intézményesített formában zajlik az önkormányzati lakások bérleti jogának törvénytelen értékesítése a világhálón.

A lap csütörtöki cikke szerint a jogokat több millió forintért árulják magánszemélyek és ingatlanirodák egyaránt. A kínálók formálisan ingatlancserét ajánlanak, de valójában készpénzt kérnek, s kihasználják a törvény adta kiskapukat.

Az önkormányzati lakások bérbeadását a lakástörvény szabályozza, amely lakáscserét ugyan engedélyez az önkormányzati lakások esetében, azonban csak akkor, ha már ingatlannal rendelkezik a cserepartner - mondták a lap jogászai. Arra nincs lehetőség a törvény szerint, hogy a bérleti jogot bárki értékesítse, ugyanis az személyhez kötött, s a legtöbbször szociális alapon biztosítják az önkormányzatok.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/viragzik_az_illegalis_berlakas_kereskedelem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóval mindenhonnét azt hallom, hogy én nem a Fideszre szava
  2014-04-24 08:05:56, csütörtök
 
  .Szóval mindenhonnét azt hallom, hogy én nem a Fideszre szavaztam, a patikában, zöldségesnél a közértben, még a nemzeti dohányboltban is.. Akkor hogy az istenbe győztek hát mondják már meg nekem?
Panaszkodnak a magánnyugdíj pénztár tagok, mert elvették a befizetéseiket. Panaszkodnak a volt földbérlők és trafikosok, mert ugrott a megélhetés. Panaszkodnak a civil szervezetek, mert politikai kapcsolat nélkül nem lehet számottevő pályázatot nyerni. Panaszkodnak a közmunkások, mert éhbérért foglalkoztatják őket.
Panaszkodnak a munkanélküliek, mert harmadannyi ideig jár csak a támogatás, ami után idióta tanfolyamra is kell járniuk Bp. külvárosába, úgy hogy nincsen pénzük BKV-ra. Elhelyezkedni persze a megalázóan alacsony színvonalú tananyag ,,elsajátítása" után sem tudnak. Panaszkodnak a 200 000 Ft alatti keresettel rendelkezők, mert az egykulcsos adóval nőttek az adóterheik.
Panaszkodnak a pedagógusok, mert elvették tőlük a túlóra pénzt, több munkáért kevesebb pénzt kapnak, és még a csapból is az folyik, hogy emelték a bérüket. Panaszkodnak az iskolaigazgatók, mert megszűntek a piaci viszonyok, megszűntek a tehetséges vezetők által elért jobb körülmények, hiszen az államosítással a dirik alkotási lehetősége minimálisra csökkent, kiszolgáltatottak a centrális rendszer anomáliáinak. Panaszkodnak a szülők, mert gyermekeiket a jövőben, központosított tanmenetből készült óravázlat alapján, az állam által kijelölt tankönyvből fogják okítani a sorsukkal elégedetlen, tanfelügyelőktől rettegő tanárok. Már aki marad a pályán...
Panaszkodnak a vállalkozások vezetői, mert politikai kapcsolatok nélkül, minimális a megrendelésük, a beszerzéseken, közbeszerzéseken esélyük sincsen nyerni. Panaszkodnak a közalkalmazottak, köztisztviselők, mert munkahelyük megtartása nem a teljesítményüktől, hanem a hatalom iránti lojalitásuktól függ. Panaszkodnak a betegek, mert egyre hosszabbak a várólisták. Panaszkodnak az egészségügyi dolgozók, mert az egészségügyből kivont pénzek hatására egyre mostohábbak a körülmények. Panaszkodnak a friss diplomások, mert csak külföldön tudnak elhelyezkedni. Panaszkodnak a nyugdíjasok, mert egyre kevesebb a pénzük vásárló ereje. Panaszkodnak a taxisok, mert az új törvény óta visszaesett a forgalmuk, és nőtt a kiadásuk.
Panaszkodnak a tanyán élők, mert nincsen munkájuk, télen vagy megfagynak saját otthonukban, vagy a közeli erdőben vágnak ki fát, ami bűncselekménynek számít, és őket néhány nyaláb fával, sokkal könnyebben elkapják, mint a hivatásosokat, akik nyerges vontatóval járnak. Panaszkodnak a hajléktalanok, mert nem elég, hogy nincs fedél a fejük felett, de már a puszta létük is bűncselekménynek számít. Panaszkodnak a jogállamban hívők, mert nem az alkotmány határozza meg a törvénykezést, hanem az alkotmányellenes intézkedések legalizálása céljából módosul az alaptörvény. Panaszkodnak, akik hittek a demokráciában, mert jelenleg az nincs. Még lehetne sorolni, de minek? A lényeg, hogy az ország kétharmada panaszkodik, de a nagy részük nem megy el szavazni.
Így Orbánék felhatalmazást nyertek, hogy folytassák. A lakosság is folytathatja. A panaszkodást./Mayer Ferenc )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz 300 milliót bukik, Fodor 82 milliót nyer
  2014-04-24 07:59:49, csütörtök
 
 
A Fidesz 300 milliót bukik, Fodor 82 milliót nyer
Origo2014. 04. 23. 10:00


állami támogatás
párt
választás 2014

A parlamenti választások eredménye alapján újraosztják az állami támogatásokat. A Népszabadság számításai szerint a Fidesz-KDNP 300 millió forinttal kevesebbet kap majd, ugyanis listán rosszabbul szerepelt, mint négy éve. A baloldali pártok összességében többet kapnak, és Fodor Gábor jár a legjobban, hiszen a parlamenti mandátum mellé a pártja 82 milliós támogatást is kap.

Az országgyűlési választás eredménye alapján osztják újra a parlamenti pártoknak járó 3,8 milliárd forintot. A listán mandátumot szerzett politikai szervezetek számára 2011 óta változatlanul mintegy két és fél milliárd forintot biztosítanak, míg a pártalapítványok nem egészen 1,3 milliárd forintot kapnak.

A Népszabadság becslései alapján a 3,8 milliárdból 1,6 milliárd juthat a Fidesznek és a KDNP-nek, valamint az alapítványaiknak, tehát a kormánypártok - amelyek 52 százalékos támogatottsága 45 százalékra csökkent - veszíthetnek háromszázmilliót.

Évente majdnem egymilliárdot könyvelhetnek el viszont a baloldali összefogás tagjai, hiszen az MSZP 2010-es 19 százalékával szemben most közösen a szavazatok 25 százalékát szerezték meg. Ez a korábbi szocialista bevételhez képest összesen hoz nagyjából kétszázmilliót - írja a lap.

A Jobbiknak és alapítványának a 16 helyett 20 százalékos szavazatarány százmillió feletti többletbevételt jelent. Az LMP-nek viszont a 320 millió helyett be kell érnie nem egészen kétszázmillióval, hiszen 2010-hez képest gyengébben teljesített.
Fodor Gábor nem panaszkodhat

A hatályos szabályozás szerint a pártok támogatására fordítható két és fél milliárd forint negyedrészét - hatszázmillió körüli összeget - az országos listán mandátumot szerzett jelölő szervezetek között egyenlő arányban osztják szét. Miután összesen kilencen vannak, egyenként majdnem hetvenmilliót kapnak, beleértve a Magyar Liberális Pártot is, amelynek egyetlen jelöltje, Fodor Gábor került be a parlamentbe.

Valójában tehát a fennmaradó körülbelül 1,9 milliárd forint oszlik meg a listás szavazatok arányában. A közös listát állítók esetében az előzetesen kötött megállapodás alapján folyósítják az összeget.

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke a Népszabadságnak azt mondta: az egyeztetések során az a döntés született, hogy a pénzt a 198 nevet tartalmazó közös lista alapján, az egyes pártok által megnevezett jelöltek arányában osztják szét, függetlenül attól, hogy szereztek-e mandátumot. Az MSZP - amelynek 138 jelöltje volt a listán - 330 millióra, a DK csaknem 60 millióra, az Együtt ötvenmillióra, a PM 23 millióra, a Liberálisok pedig 12 millióra számíthatnak még ebből a forrásból.

Ebből az is következik, hogy a szocialisták anyagilag biztosan nem jöttek ki jól a szövetségből. Az idei 521 milliós párttámogatás helyett négyszázmillió esik rájuk. Jól jár viszont Fodor Gábor, aki amellett, hogy bekerült a parlamentbe, összesen 82 milliós állami támogatást hoz a pártjának.


http://www.origo.hu/itthon/20140423-ujraosztjak-a-partok-allami-tamogatasait.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb holocunami várható: gyülekeznek a "magyar származású t
  2014-04-24 07:56:41, csütörtök
 
  Holokamu :: 2014-04-23. 22:04
Újabb holocunami várható: gyülekeznek a "magyar származású túlélők" a fővárosban

Nagy jelentőségű esemény színhelye lesz rövidesen a magyar főváros: 2014. április 25. és 27. között Budapesten rendezik a ,,magyar származású holokauszt-túlélők" világtalálkozóját.
A program nem lesz túlságosan megterhelő: 25-én ,,Kabbalat Shabbat"-i tiszteletadással fogadják őket a Mariott Hotelben, majd vacsorát kapnak. Másnap semmi dolguk sem lesz este 9 óráig, amikor is dunai hajóútra viszik őket. 27-én konferencián vehetnek részt a hotel különtermében, ebéd után pedig az a megtiszteltetés éri őket, hogy felvonulhatnak ,,Magyarország legnagyobb antifasiszta rendezvényén", az Élet menetén.

Csodálatosnál csodálatosabb, meghatóbbnál meghatóbb történetek hangzanak el az efféle konferenciákon
Hogy pontosan mennyien lehetnek a ,,magyar származású holokauszt-túlélők", arra vonatkozóan pontos információkkal a találkozó szervezői nem szolgáltak. Annyi bizonyos, hogy Izraelben tavaly novemberben 192 ezer volt a holokauszt-túlélőnek elismert személyek száma, akik között természetesen lehetnek 1945 előtt Magyarországon született zsidók is. 2000-ben az izraeli kormány 960 ezer ,,holokauszt-túlélőt" tartott nyilván szerte a nagyvilágban. A Háárec című izraeli napilap angol nyelvű kiadása 2004. április 18-án arról adott hírt, hogy 687 ezer olyan zsidó él a nagyvilágban, akik valamelyik német megszállás alatt álló országban laktak a háború alatt, és még mindig életben vannak. Egy Stuart Eizenstat nevű holoszélhámos, a ,,kárpótlási pénzek" kizsarolására szakosodott Claims Conference ,,speciális tárgyalója" 2012-ben az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában közölte: ,,Az egyik, ami engem cselekvésre ösztönöz, hogy a legalaposabb vizsgálatok szerint is valószínűleg 500 ezer túlélő van életben a világon, akiknek a fele szegénységben vagy a szegénységi küszöb közelében él. Mindez állandó felelősséget ró ránk. Még nem értünk az út végére." (Magyarán: a pénzek kizsarolása folytatódik.)
Ha úgy számolnánk, hogy a holokauszt feltételezett hatmillió áldozatának tíz százaléka magyarországi zsidó volt, akkor az 500 ezer állítólagos holotúlélő szintén tíz százaléka származhat Magyarországról. Csakhogy ezek a számok erősen túlzóak, ráadásul az egyes országokból deportált zsidók arányai sem egyeznek meg. A számok terén akkora zűrvart teremtett a hivatalos holotörténetírás és holopropaganda, hogy szinte a lehetetlennel határos feladat a Magyarországról származó holotúlélők számát meghatározni.
Tovább növeli a zűrzavart, hogy manapság holokauszt-túlélőnek tekintik mindazokat a zsidókat, akik a második világháború idején valamely német megszállás alatt álló országban éltek. Akárhogyan is nézzük, sok ezer - netán tízezernél is több - úgynevezett magyarországi zsidó holokauszt-túlélő éldegélhet még szerte a nagyvilágban.
Az állítólagos holotúlélők nagy száma persze mindenképpen kínos kérdéseket vet fel a holokauszt-történetre nézve. A holokauszt-ipar visszaéléseit leleplező Norman Finkelstein például arra a következtetésre jutott, hogy amennyiben a holokauszt-iparosok igazat mondanak a ,,holokauszt-túlélők" létszámát illetően, akkor közvetlenül a háború befejezésekor 8 millióan kellett volna lenniük. (A hatmillió kivégzett zsidó mellett.) Norman Finkelstein édesanyja - aki ugyancsak ,,holokauszt-túlélő" - egyszer feltette fiának a lényegre tapintó kérdést: ,,Ha mindenki, aki magát holokauszt-túlélőnek tartja, és ténylegesen az is, akkor kit gyilkolt le Adolf Hitler?"
A 70-85 év közötti holokauszt-túlélőkkel más baj is van: közülük ugyanis azok, akik jártak a ,,vegyes halál- és munkatábornak" nevezett Auschwitzban vagy Majdanekben, deportálásukkor még nem töltötték be tizenötödik életévüket. Vagyis ők nem is lehetnének életben, mivel a hivatalos holokauszt-történet szerint az auschwitzi ,,rámpán" korbáccsal a kezében álldogáló és csokoládét is osztogató gaz Mengele a munkára alkalmatlanokat.- vagyis a betegeket, időseket, valamint a gyerekeket - megérkezésük után azonnal küldte is a ,,gázkamrába".
A holokauszt-propaganda egyre nagyobb súlyt helyez a ,,túlélők visszaemlékezéseinek" közlésére, mivel így kívánják a vallási rangra emelt történetet ,,átélhetővé" tenni. (De nem is igen tehetnek mást, mivel a holokausztra vonatkozó dokumentumok meglehetősen hiányosak.) Csakhogy a túlélők részben tudatosan, részben korukból fakadóan és a természetes módon fakuló emlékezetük következtében, hetet-havat összehordanak: keverik a valóságos emlékfoszlányokat a fogolytársaiktól vagy másoktól hallott, ellenőrizhetetlen hitelességű elbeszélésekkel, a játék- és dokumentumfilmekből vagy az olvasott könyvekből vett részletekkel. Mindezzel pedig nagyon rossz szolgálatot tesznek a valódi történettudománynak, mert ,,hiteles visszaemlékezésnek" beállított elbeszéléseik csak tovább növelik a zsidóság második világháborús történetét övező (részben tudatosan előidézett) zűrzavart és homályt. Persze alighanem éppen ez a cél.
Perge Ottó


https://kuruc.info/r/56/126947/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz jogszabályellenesen vágta ki a Kossuth téri fákat
  2014-04-24 07:46:21, csütörtök
 
  A Fidesz jogszabályellenesen vágta ki a Kossuth téri fákat. A kivágott fákat a fővárosban kell pótolni, ezért egy első kerületi óvodában ültetik a "pótlást". Csakhogy az óvodában már voltak szép árnyat adó lombos fák...
Hirtelen kiderült, hogy azok a fák "betegek" és "életveszélyesek" bár ez a törzsükön nem igazán látszik. Az "életveszélyes" fák kivágásával mégis megvárták a húsvéti szünetet. Ha igazat mondanak, akkor veszélyeztették a kisgyerekeket.

http://eokoskodas.blog.hu/2014/04
/22/tegyuk_folddel_egyenlove_az_ovi_kertjet_szomoru_fold_napi_jegyzet

Oszd meg, hogy más is lássa: a Fidesz eszetlenül irtja a fákat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2006
  • e Hónap: 18799
  • e Év: 151716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.