Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A soha el nem némuló hívás
  2014-04-27 15:23:30, vasárnap
 
  Túrmezei Erzsébet
A soha el nem némuló hívás

"Kövess engem" - hangzott először
csaknem kétezer éve már.

A Genezáret kék hullámait
beragyogta fénylőn a napsugár,
és odahagyva hálót, otthont múltat,
az első tanítványok elindultak.

Azóta századok tűntek tova,
de ez a hívó, szent, jézusi szó
nem némult el soha!
S várhattak rájuk próbák, szenvedések,
mindig voltak, akik nyomába léptek,
hogy elveszetteket keressenek,
halálból új életre mentsenek,
békét hirdessenek, szeressenek!

Áldott az a felejthetetlen óra,
amikor ez a hívás felém hangzott,
s elindulhattam a Mester nyomában
a boldog, szolgálatba hívó szóra!

Élőn, győzedelmesen, feltámadottan
Jézus ma is itt áll előttetek.
Hív, hogy tanítványai legyetek,
s szívetek boldog, új életről zengjen!

Ma felétek hangzik a "Kövess engem!"
Hogy szemetek csodát csodára lásson!

Legyen áldás minden elinduláson!
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
Lándzsás útifű szirup
  2014-04-27 12:40:48, vasárnap
 
  A kígyófűnek is nevezett lándzsás útifüvet a legtöbben a patikák polcain sötét üvegbe rejtett, köhögéscsillapító és váladékoldó szirupként ismerjük, pedig sokkal több erő rejlik e csodálatos, fehér virágú gyógynövényben.

A lándzsás útifűvel (Plantago lanceolata) leggyakrabban árokparton, rétek és legelők szélén találkozhatunk.

Bővebben:

AZ EGYIK LEGHASZNOSABB GAZ A BOLYGÓN

Gyógyhatása

Szélesebb körben köptetőként ismerjük, mive lerős gyulladácsökkentő és nyákoldó hatása miatt hatékony segítséget nyújt az influenza és megfázást követően kialakuló köhögés és torokfájás megszüntetésében.

További hatásai:

Erős gyulladáscsökkentő
Baktériumölő
Sebgyógyító (égési sebek, sérülések és rovarcsípések esetén is alkalmazható)
Torok, légúti- és garatproblémák esetén kiváló (köhögés, légcsőhurut, torokgyulladás)
Szabályozza az emésztési zavarokat (székrekedés, hasmenés)
Csökkenti a gyomorégést
Kiválóan használható gargarizálásra
Vérzéscsillapító (külsőleg gennyes sebeken és fekélyeken is!)
Fej-, fül és fogfájás csillapító (külsőleg)
Figyelem! Várandósoknak és szoptatós kismamáknak a szedése CSAK MÉRTÉKKEL JAVASOLT!

Szirup készítése:

két összmarék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok.
Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen.
Folyamatos kevergetés közben gyenge tűzön összefőzöm, amíg sűrű barna massza keletkezik belőle, amit még melegen üvegekbe töltök.
Hűtőszekrényben tárolandó.
A szárított formából ugyanígy készíthetjük, csak az elején a szárított útifüvet leöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és ezt turmixoljuk össze.
A boltban kapható összessel ellentétben - nincsen benne alkohol és tartósítószer.

Forrás: antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Fürjtojás
  2014-04-27 12:38:45, vasárnap
 
  KÚRASZERŰEN BETEGSÉGRE IS ALKALMAZHATJUK

Az utóbbi időben egyre több helyen kapni fürjtojást, ami kapcsán sokfelől hallani, hogy jótékony hatással van az egészségre. A barna pettyes, apró fürjtojás alig tíz grammot nyom, és mindössze 15 kilokalóriát, a tyúktojás ötödét tartalmazza.

Proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Mivel kevés koleszterint tartalmaz, a szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Lizozim enzimet is tartalmaz, amit az orvostudomány a szervezet természetes antibiotikumaként ismer.

A fürjtojás valóban használhat több betegség esetén, a fürjtojás kúra különösen ajánlott légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, idegkimerültség, általános gyengeség esetén, de pozitívan hat az idegrendszerre és a szívműködésre is. sokan potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki, így a férfiak számára előszeretettel ajánlják.

A természetgyógyászok által ajánlott receptek mindegyike megegyezik abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat naponta, éhgyomorra kell fogyasztani, és ami a legfontosabb, hogy nyersen. Akit elijeszt a nyers tojás íze, az keverje mézzel, vagy cukorral. Gyermekek számára napi 2-3, felnőttek számára 4-5 tojás fogyasztása ajánlott, a kúra időtartama betegségtől függően akár több hétig is eltarthat.

Több természetgyógyász ajánlja a fürjtojás kúraszerű alkalmazását. A receptek megegyeznek abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat napi rendszerességgel, éhgyomorra és nyersen kell fogyasztani, mert jótékony hatásuk így érvényesül igazán. A tojásokat meg kell mosni, majd feltörni egy pohárba, vagy csak az egyik végén feltörve kiszippantani a héjából. Az, akit visszariaszt a nyers tojás íze, egy kis mézzel vagy cukorral is kikeverheti.

Egy alkalommal gyermekeknek 2-3, felnőtteknek 4-5 fürjtojás elfogyasztása ajánlott, a kúra időtartama pedig a problémától függ, több héten át tarthat. A legtöbb kúra 60, 90, 120 és 240 tojás elfogyasztását írja elő. A kúra alatt mellőzzük a zsíros, fűszeres ételeket és az alkoholfogyasztást.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Orvos javaslatra maradjon tudatlan
  2014-04-27 12:31:17, vasárnap
 
 
Éppoly furcsán veszi ki magát, ha valaki gyógynövény és hatóanyag kutató orvosként nem hisz a vitaminokban és a gyógynövényekben, mint amikor egy “fiatal demokrata" nem hisz a demokráciában. Ez a gondolat volt nekem az első miután elolvastam Szendrei Kálmán tanár úr írását a Patika magazinban. Az értekezés végső üzenete az, hogy ne szedjünk étrend kiegészítőt, csak ha orvosunk vagy gyógyszerészünk javasolta.

A professzor úr egy költői kérdéssel vezeti be a hangulatkeltő értekezését, miszerint: helyes e, hogy ma a háziasszony is tudja, hogy egészségesek a telítetlen zsírsavak, a rezveratrol vagy flavonoidok. Ő nyitva hagyta a kérdést a cikkben, én megválaszolom: igen, helyes.

Éppen annyira helyes, mint amennyire helyes volt 500 vagy 2000 évvel ez előtt, amikor ez a kérdés még fel sem merülhetett, mivel a “gyógyszerészet" anyáról lányára vagy unokájára szállt. Az embereknek nem volt tudomásuk arról, milyen molekula vagy vegyület van a szennában, a vasfűben vagy a mályvában, de pontosan ismerték a hatását és nem csak alkalmazták, de tanácsokkal látták el az ismerőseiket is.

A vegyipari gyógyszerészet alig 100 éve sajátította ki teljesen a gyógyítás szinte összes területét. Ez a kisajátítás annyira volt sikeres, hogy ma már a lelki bajokat is gyógyszerekkel próbálják kezelni, pedig valljuk be, ez elég ostobaságnak tűnik. Mi köze a léleknek egy-egy molekulához?

MIÉRT NEM CÉLSZERŰ AZ ORVOS ÉS A GYÓGYSZERÉSZ TANÁCSÁT KERESNI?
Mert le fogja beszélni, de legalábbis elbizonytalanítja azokat, akik a természetes gyógymódok irányába hajlanak. Az a tapasztalatom, hogy az orvosok és a gyógyszerészek rémesen alul-képzettek ezen a területen és kevés szabadidejüket sem azzal töltik, hogy tájékozódjanak a témában. Legtöbbször az derül ki egy velük folytatott beszélgetés második percében, hogy 30 éve idejétmúlt általánosításokra épül a tanácsuk, vagy ugyanabból a bulvár médiából tájékozódnak, amiből a hozzájuk kérdéssel forduló betegek zöme.

VESEKÖVET OKOZ A C-VITAMIN PÉLDA
Ennek klasszikus példája a c-vitamin-vesekő hipotézis, ami mára kitörölhetetlenül beépült az orvosképzésbe.

Egy 40 évvel ez előtt élt orvosstatisztikus (McMichael A.J.) összevetette a c-vitaminok eladási statisztikáját a vesekőbetegek különféle statisztikáival és “hasonlónak" találta. Hamar publikálta és az ilyen eredményekre egyébként is fogékony szakma elfogadta tényként a hipotézist. Közben vizsgálatok tucatjai születtek melyek cáfolták ezt a feltevést és bizonyították, hogy éppenséggel fordított arány van a c-vitamin fogyasztás és a vesekőképződés előfordulása között, ez ismeretlen maradt az orvosok között

.VÁRUNK, MÍG KIFEJLŐDIK A BETEGSÉG
A legfőbb érv a természetes gyógymódok ellen érvelők eszköztárában az, hogy ezek a módszerek nem olyan hatékonyak, mint a gyógyszerek. Bizonyos értelemben igazuk is van.

A betegségeknek különféle fázisai vannak, és a végső, kifejlett betegség fázisában gyakran nincs elég időnk arra, hogy az enyhébb gyógymódokat alkalmazzuk. Ilyenkor koncentrált erős (pestiesen: ütős) megoldásokra van szükség. Ilyenkor, és csakis ilyenkor nem érdemes enyhe gyógymódokkal kezdeni. Amikor kétséges, hogy a test öngyógyítási képességének támogatása biztos eredménnyel kecsegtet, én is orvoshoz küldöm a beteget anélkül, hogy bármi terápiát javasolnék neki az eszköztáramból.

Számtalan esetben keres meg valaki olyan állapotban, amikor az orvosától kapott diagnózis ugyan megállapítja a betegség valamilyen fázisát, de semmi terápiás javaslatot vagy kezelést nem kap. Ilyenkor újabb vizsgálatokat végeznek hetek vagy hónapok múlva és közösen várják a betegség kifejlődését. Nos, ez ostobaság. Ez az a fázis, ahol a betegség még elcsíphető az előtt, hogy komoly kárt okozna vagy komoly beavatkozást tenne szükségessé. Gyakran némi életmód-változtatás, pár gyógynövény vagy étrendkiegészítő elegendő ahhoz, hogy soha ne kelljen a kés alá kerülni vagy gyógyszert szedni.

15 KÜLÖNFÉLE GYÓGYSZER EGYETLEN HIÁNYBETEGSÉGRE
A 65 éves Marika elég rossz állapotban keresett meg pár hónapja. Kezelhetetlenül ingadozó magas vérnyomás alapbetegséggel és pár gyógyszermellékhatással küzdött. 15 különféle gyógyszert szedett minden áldott nap. Amikor megláttam a listát legszívesebben bíróságra utaltam volna az ügyét, de türelmesen, a kezelőorvosával együttműködve 3 hónap alatt nullára csökkentettük a gyógyszerinek számát és ma hibátlan laboreredményekkel, normál vérnyomással éli életét és remekül is néz ki, miközben remekül is érzi magát. Kizárólag életmód-változtatással és étrend-változtatással értük ezt el.

Szendrei tanár úr azért tévedt rossz irányba írásával, mert a mai gyógyszerészet olyan messze került természetes, holisztikus gyógyítástól, mint a mondásban Makó Jeruzsálemtől. Beláthatatlan következményei lennének ha kizárólagosan ennek a bagázsnak a kezébe utalnánk a természetes gyógymódok alkalmazásának lehetőségét is.

Mellesleg a Patika Magazin negyven oldalon keresztül két tucat étrendkiegészítő reklámja mellett közölte le Szendrei professzor írását. Gondolom a magazin ezekből a hirdetésekből tartja el magát.

Nincs a szerkesztőknek tudathasadása attól, hogy a bevételüket jelentő reklámok mellett a reklámokban szereplő termékeket becsmérlő cikket íratnak egy professzorral?

Forrás: naturhirek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 203
  • e Hét: 2419
  • e Hónap: 4314
  • e Év: 55105
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.