Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Lesz idő
  2014-04-03 09:15:41, csütörtök
 
  Mikor megszülettél, s piciny gyermek voltál
te voltál a legszebb, legdrágább nekem
szerettem volna minden jót megadni
hogy kettőnk helyett is szerethesselek.

Azt hittem ezzel jót fogok tenni
hisz az egyetlen kincs, mit adhattam neked
túl sokat dolgoztam, hogy meg tudjam adni
mire egy gyermeknek szüksége lehet.

Hány éjjel sírtam, mindenről lemondtam
hisz mindig fillérekből kellett tengenem
nem hoztam mostohát, hisz sokat beteg voltam
s nem akartam hogy árthasson neked.

Lehoztam volna a csillagot az égből
kiszolgáltalak, kényeztettelek
s nem vártam érte semmi mást cserébe
csak mint édesanyát egy picit szeress.

Elszálltak az évek nem bírok már annyit
öreg vagyok, s egyre betegebb,
mi lesz ha egy nap nem bírok már menni
hogy leszek segítőd, két kezed neked?

Elrontottam, mert meg akartam adni
apád helyett is amit csak tudok...
hisz mások dúskálnak minden földi jóban
de van akinek még ennyi sem jutott!

Sokszor úgy érzem, jobb volna nem lenni
hisz egyre kevesebb, amit adhatok neked
segítséget tőled hiába is kérnék
s azt, hogy már nem bírom, észre sem veszed.

Nem akarok öreg, s tehetetlen lenni
hisz számodra már most is alig létezem!
Meg kell tanulnod egyedül megállni,
mert lesz idő, mikor már nem leszek veled!
Meggyesi Éva
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az avokádó
  2014-04-03 08:59:26, csütörtök
 
  Az avokádó ősi haszonnövény, babérfélék családjába tartozó semleges ízű, gömbölyded trópusi gyümölcs.

Nagyon tápláló, sok proteint és olajat tartalmaz. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre és az erekre. Kitűnő antioxidáns, A, B1-, B2-, B3-, B6-, B6-,C- és E-vitamint tartalmaz, valamint káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort és vasat is.

Avokádó a konyhában
A fél érett avokádó 30 gramm zsírt és körülbelül 132 kalóriát tartalmaz. Az avokádóból készíthetünk szószokat, krémeket vagy krémlevest. Az éretlen gyümölcs kemény, megfőzve pedig keserű, ám az érett gyümölcsből finom vajkrém készíthető.

Kiváló alap szendvicsekhez húsa villával összetörve, egy kanál vajjal, kis sóval és borssal ízesítve vagy például pirítós kenyéren kaviárral, nyersen összetörve egy kis citromlével. A lágy terméshús citrommal vagy ecettel különösen kedvelt sajtok mellé.

A Guacamole egy pikáns fűszeres köret, amit pépesítve készítenek hagymával, fokhagymával, egy kis olíva olajjal, citrommal és borssal valamint chili paprikával fűszerezve. Délkelet-Ázsiában és Hawaiion az avokádót megcukrozva vagy édes gyümölcslével vagy sziruppal keverve is fogyasztják. Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, ideális gyümölcs.

Mi mindenre használható?
A mag tejszerű nedve a levegővel érintkezve vörösre színeződik, ezért az indiánok tintának, textilfestéknek használták. Az avokádó szép, vörösesbarna fája alkalmas épületfának, bútorok készítéséhez, esztergályos munkákhoz és fafaragásokhoz.

A-, E- és D- vitaminokban gazdag olaja sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő hatású, egyaránt alkalmazható a száraz vagy gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr esetében is. Jó választás ekcéma, pikkelysömör, hegek, cellulit kezelésére. Masszázshoz általában valamilyen könnyebb olajjal elegyíthető.

A gyümölcsből jól eltartható olaj préselhető, kiválóan alkalmas a kiszáradt, berepedezett bőr ápolására. Ha túlérik remek pakolás készíthető belőle. Jótékony hatású ekcéma kezdeti, tüneti kezelésében. Jótékonyan hat az arthritises (ízületi) fájdalmakra, a telítetlen zsírsav-, rost-, kálium- és antioxidáns-tartalmánál fogva csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.

Magjából gyógyszirupot állítanak elő a reumatikus fájdalmak enyhítésére. Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajéhoz hasonló. Hűtőszekrénybe nem érdemes tárolni, ha felvágjuk, hamar megbarnul.

Avokádó mosoly maszk
Egy avokádót törjünk össze villával és keverjük össze túróval. A pakolást a megtisztított arcbőrön egyenletesen oszlassuk el, ne hagyjuk ki a dekoltázsunkat sem. Mindössze 20 perc eltelte után meleg vízzel mossuk le a pakolást, majd ezt követően hideg vízzel is öblítsük arcunkat. Amit ezután látunk majd a tükörben az nem más, mint egy felfrissült, élettel telibb, mosolygós arc.

Avokádó hajpakolás
Az avokádó húsát törjük össze villával, majd keverjük ki egy tojássárgájával és egy evőkanál olívaolajjal. Langyos vízzel öblítsük le hajunkat, majd a haj teljes hosszára vigyük fel a pakolást. Csavarjuk be Folpackba, tekerjük át törölközővel vagy húzzunk rá sapkát. 20 perc után öblítsük, majd mossunk hajat a megszokott módon.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Készülődjünk a húsvétra
  2014-04-03 08:46:21, csütörtök
 
  A farsangi nagy vígasságokat egy 40 napos böjt követi, ami a Hamvazószerdával veszi kezdetét.
A nagyhét jeles napjai a nagycsütörtök, a nagypéntek és a nagyszombat és ezekhez a napokhoz régen különféle szokások kapcsolódtak. Nagycsütörtökre jellemzően megszűnt a falvakban,
városokban a harangozás, a gyerekek kereplővel hívták templomba az embereket.

Nagypénteken nem ettek húst, böjtöltek, tejet, túrót, tojást, metélttésztát fogyasztottak. Ezen a napon nem gyújtottak tüzet és nem sütöttek kenyeret. A nagypénteki mosdásnak, fürdésnek viszont nagy jelentőséget tulajdonítottak.

Nagyszombaton véget ért a negyvennapos böjt, az emberek kitakarították a házakat, lemeszelték a falakat. Ez a tavasz kezdetét, a természet megújulását is jelentette.
Húsvétvasárnapon nem dolgoztak az emberek. A megszentelt sonkát, a tojást, a kalácsot és a bort az ünnepi asztalnál fogyasztották el.

A tojáshozó nyúl
Húsvétkor elterjedt szokás a tojásfestés. A színes tojások sokszor napokig díszítik az ünnepi asztalt. Pedig nem árt tudni, hogy a főtt kemény tojás, szobahőmérsékleten estére bizony megromlik. Ezért ha tehetjük, a festeni kívánt tojásokat inkább fújjuk ki.

Tojásfestés természetesen
Tojásfestéshez nincs szükség bolti festékre, a kellékeket beszerezhetjük a zöldséges polcain is. Ha egy liter vízhez, egy evőkanál ecetet öntünk, majd felforraljuk, és a kívánt árnyalathoz az anyagokat, igény szerint teszünk a folyadékba, akkor a következő színeket nyerjük:

Sárga színt kapunk, ha kurkumát, citrom- vagy narancshéjat áztatunk be, majd felfőzzük. Minél több természetes festékanyagot használunk, annál erősebb színt nyerünk, ennek érdekében akár együtt is használhatjuk az összetevőket.

Narancssárga színt úgy kapunk, ha 0,25 l festővízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük. Sárgarépával fokozhatjuk a színhatást.
Aranysárga vagy pirosas barna színt kapunk, ha vöröshagyma héját áztatjuk a vízbe.

Ha a tojásokat hideg vízben kevés hagymahéjjal együtt forralunk fel és utána csak rövid ideig áztatjuk a festékfürdőben, a tojások aranysárga színt kapnak, ha pedig 10 percnél tovább áznak, akkor pirosas barna színűek lesznek.
Rózsaszín esetén pedig főzzünk jó erős csipkebogyó teát, ami lehet filteres is. A főtt tojásokat helyezzük a kihűlt teába. De ázhatnak málnaszörpbe is tojások.

Piros tojásunk úgy lesz, ha lilahagymát héjával együtt főzzük, vagy gránátalma levét használjuk fel.
Sötétbarna színt dióhéjból, erősre főzött kávéból vagy fekete teából készítsünk, majd hagyjuk lehűlni, ebbe áztassuk a tojásokat.

Ibolyaszínt úgy nyerhetünk, ha fél liter céklalébe 1 evőkanál ecetet kevertünk, legalább 10 percig forraljuk. Halvány ibolyától a mélyvörösig terjedhet a tojások színe attól függően, mennyi ideig áztatjuk a lében.

Zöld tojásokhoz vágjunk apróra spenótot, petrezselymet, öntsünk rá kevés vizet és főzzük fel. Zöld színt érhetünk el diókopács áztatásával is.
Végezetül pedig kék tojásunk úgy lesz, ha felaprított vöröskáposztára annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Legalább fél órán át főzzük.

Egy nap elteltével a káposzta leve bíbor színű lesz és a tojásokat kékre festi. Ezt a színt érhetjük el szárított áfonya vagy bodzabogyó főzetével is. Illetve a vörösbor is kékes színt kölcsönöz a tojásoknak
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN .

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Meggyógyítja magát a mesterséges izom
  2014-04-03 08:37:13, csütörtök
 
  Az amerikai kutatók által kifejlesztett mesterséges izomszöveg nem csak a laborban működik, az öngyógyító izom egy egérbe ültetve is bizonyított már.

A korábban megalkotott mesterséges izmoknál tízszer erősebb a legfrissebb amerikai kutatás eredménye. A Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban publikált tanulmány szerint a kutatók zselatinszerű hidrogél mátrixot kevertek újszülött egerek őssejtjeivel. Az így kapott szövet nem csak jóval erősebb a korábban létrehozott társainál, de öngyógyításra is képes, élő egérbe ültetve is.

A mesterséges izom öngyógyítási képességének teszteléséhez egy kobraméreggel oltották be a szövetet. A Verge beszámolója szerint a méreg normál esetben 30 percen belül komoly és helyrehozhatatlan károkat okoz az izomszövetekben, de a kísérletben szereplő mesterséges izom még jelentős károkozás után is képes volt a teljes regenerálódásra, köszönhetően a benne lévő őssejteknek.

Bár egérben jól működik a dolog, amikor a kutatók hasonló módon emberi izmot hoztak létre, azt tapasztalták, hogy a szövet jóval gyengébb lesz, mint a rágcsálók esetében. Az amerikai tudósok jelenleg ezt a jelenséget kutatják és próbálják kiküszöbölni.

Forrás: hvg.hu
KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
3 Leghatásosabb házi vízkőoldó
  2014-04-03 08:30:58, csütörtök
 
  .
Nem csak esztétikai problémát szokott okozni a lerakódott vízkő, hanem sokszor bizony az is előfordul, hogy eldugaszolja a csövet, tusolófejet és sokkal nehezebben, vagy súlyosabb esetben egyáltalán nem jön ki rajta a víz.kereskedelemben kapható vízkőoldók számosak, napról-napra újabbat dobnak a piacra, de vagy nem elég hatékonyak, vagy a vízkővel együtt viszik a zománcot, sőt még foltot is hagynak.

Nézzünk 3 hatékony, otthon könnyen alkalmazható praktikát.

ECET

A leghatékonyabb vízkőoldó, az összes bolti szert lekörözni, ráadásul környezetbarát. Csak öntsük rá a tisztítandó felületre, majd hagyjuk rajta minél több időt, és utána egy mosogatószivaccsal töröljük át. Nem kerül nagyobb erőfeszítésbe, leoldja a vízkövet és a makacsabb szennyeződéseket is. Legújabban pedig a mosogatószeres flakonba is szoktam tölteni egy kevés ecetet, így egyből hatékonyabban lehet mosogatni.

CITROM

Legtöbb háztartásban mindig van otthon citrom, ha pedig nincs, akkor könnyedén beszerezhető, és olcsó is. Vágjuk ketté a citromot, és levét egyből csavarjuk rá a vízköves felületre vagy foltra, majd hagyjuk állni rajta egy keveset. Ha a tusoló rózsája dugult el a vízkőtől, tegyük bele egy kisebb tálba, majd csavarjuk rá egy citrom levét, és öntsük fel vízzel, addig, hogy ellepje. Hagyjuk állni benne 1-2 órát, majd engedjük át rajta a forró vizet.

SZÓDABIKARBÓNA

Töltsünk egy keveset a mosogatószivacsra, majd dörzsöljük át vele a problémás, lerakódott felületet. A szódabikarbóna leginkább felszíni lerakódásoknál alkalmazható, a vízkövet és bármilyen makacsabb foltot, zsírlerakódást hatékonyan felold.

Forrás: twice.hu
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 288
  • e Hét: 1274
  • e Hónap: 12661
  • e Év: 50409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.