Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Banános kekszgolyók
  2014-04-03 23:17:14, csütörtök
 
  Banános kekszgolyók

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
5 db banán
20 dkg porcukor
ízlés szerint fahéj
szeletelt mandula, fahéjas porcukor, csokidara, cukorka stb. (a forgatáshoz)

Elkészítés:

A banánt pépesítsük, majd a többi hozzávalóval keverjük össze egy tálban, majd gyúrjuk össze. Ha nem akar összeállni, kevés tejet adhatunk hozzá, ha híg lenne, tegyünk hozzá darált kekszet.

A masszából golyókat formázunk, majd ízlés szerint fahéjas porcukorba, cukorkába, csokireszelékbe forgatjuk, vagy olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Thai zöldséges hús pirított tésztával
  2014-04-03 23:15:01, csütörtök
 
  Thai zöldséges hús pirított tésztával

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkemell
40 dkg fagyasztott thai zöldségkeverék
2 kávéskanál wok fűszerkeverék
1 csipet curry
víz
Vénusz olaj

50 dkg tészta

Elkészítés:

A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. 3 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, és készre főzzük.

Időközben elkészítjük a pirított tésztát. A tésztát kevés olajon egy bevonatos edényben alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. (Úgy készítjük, mint a párolt rizst.)

Tálaláskor a tésztára helyezzük a zöldséges húst.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Csizoo küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csőben sült sajtos makaróni
  2014-04-03 23:12:44, csütörtök
 
  Csőben sült sajtos makaróni

Hozzávalók:

50 dkg makaróni
1 pohár tejföl
3 tojás

bors
15 dkg trappista sajt
4-5 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgáját a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, a tejfelt és a sajtot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ezt összekeverjük az előbb elkészített sajtos keverékkel. A makarónit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a sajtos keverékkel. Egy jénai tálat kivajazunk, beleöntjük a makarónis masszát. Bőségesen teszünk rá reszelt sajtot, és 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés:

Elég kiadós étel, a legvégén tehetünk még rá tejfelt bőven!

A receptet Konyhatündér küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csokoládés banán
  2014-04-03 23:11:20, csütörtök
 
  Csokoládés banán

Hozzávalók:

4 db nagyobb méretű banán
8-10 dkg jó minőségű étcsokoládé
8-10 dkg porcukor
2 evőkanál presszókávé /a csoki hígításához /
kb. 1 evőkanál vaj
kókuszreszelék

Elkészítés:

Az étcsokoládét darabokra tördelem, és egy lábosba rakom. Hozzáadom a porcukrot és a vajat. A lábast vízgőz fölé helyezem, és állandóan kevergetve addig főzöm, míg szép sima és fényes lesz. A kellő
állag eléréséhez szükséges mennyiségű kávéval hígítom.

A banánokat meghámozom, 2-3 darabra vágom, a csokis masszában megforgatom, tálra rakva hagyom kissé szíkkadni, majd a kókuszba forgatom. Tálra teszem ismételten egymástól távolabb a teljes szíkkadásig.





Megjegyzés:

Más gyümölccsel pl. eper, ananász, is készíthető.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spagetti konyhafőnök módra
  2014-04-03 23:09:13, csütörtök
 
  Spagetti konyhafőnök módra

Hozzávalók:

30 dkg borjúhús vékony csíkokra vagy kockákra felszelve
50 dkg spagetti száraz tészta

őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
1 db piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 kicsi doboz sűrített paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 mokkáskanál csípős pirospaprika
1 evőkanál méz
1 evőkanál petrezselyemzöld aprítva

Elkészítés:

Először a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük, vízzel leöblítjük és leszűrjük.

A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük, a paradicsomot is feldaraboljuk.

Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra rátesszük a felcsíkozott borjúhúst, kevergetve jól lepirítjuk, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát, tovább kevergetjük, sütjük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a csípős paprikát, ezzel is jól összesütjük, sózzuk, borsozzuk, tehát csak a sütés vége felé, majd 4-5 dl vízzel felöntjük, összefőzzük,j ól össze fog sűrűsödni. A végén hozzáadjuk a mézet és petrezselyemzöldet.

A kész borjúhúsos szószba keverjük a kifőzött tésztánkat és összeforraljuk, kb. 5 perc alatt kevergetve készre főzzük.

Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk, ki hogyan szereti.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejfölös sóskaleves
  2014-04-03 23:07:24, csütörtök
 
  Tejfölös sóskaleves

Hozzávalók:

30 dkg sertéscsont
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
50 dkg sóska
5 dkg zsír
6 dkg liszt
2 dkg só
3 dkg cukor
1,5 dl tejföl
1 zsemle
2 dkg vaj
1 fej hagyma

Elkészítés:

A csontot és a zöldségeket 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük.

2 dkg zsírban a karikára vágott hagymát megpirítjuk, a megmosott sóskát beletesszük, megpároljuk, majd a leszűrt levessel felöntjük.

3 dkg zsírból és 6 dkg lisztből rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük és a levesbe keverjük. 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük vagy
botmixerrel pépesítjük.

Tálalás előtt a tejfölt belekeverjük, és vajban pirított zsemlekockával tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Barta Áronné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Testünk leföldelése
  2014-04-03 00:28:13, csütörtök
 
  Testünk leföldelése - avagy a mezítlábas forradalom


Az idők hajnalától kezdődően az ember mezítláb közlekedett nappal és mezítláb aludt éjjel. A különböző civilizációk mindig nagyra becsülték fizikai kapcsolatukat az anyafölddel. A földből jövő energiát más és más néven hívták. Az onnan kapott gyenge elektromos jelek hatásosan szabályozták őseink testének mechanizmusait. Aztán az emberi evolúció folyamán valamiért túlzottan civilizálatlannak és egészségtelennek minősült az, hogy közvetlen kapcsolatban maradjunk a Föld elsőszámú gyógyító erejével. Az ún. modern élet velejárói, mint például a sokemeletes épületek, repülőgépek, vagy az olyan mindennapos dolgok, mint a műanyag- vagy gumitalpú cipők még jobban elszigetelnek bennünket ettől a gyógyító erőtől. Mindez eredményeként a lakosság nagy többsége gyulladásokkal teli testtel éli mindennapjait, szenved a kimerültségtől, stressztől, kialvatlanságtól. Ezek mind az öregedést gyorsító tényezők.

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramlani kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Városi lakásunk vagy a kedvezőtlen időjárás megakadályozhat bennünket abban, hogy ezt rendszeresen megtegyük. Az általunk ajánlott termékek lehetővé teszik, hogy kényelmesen leföldeljük magunkat lakásunkban vagy alvás közben is, bármilyen időjárás közepette. Testünk összekötése az anyafölddel egyetlen célt szolgál - hogy jobban érezzük magunkat. Minden porcikánk elektromosan funkcionál - szívünk, agyunk, sejtjeink, mindenünk. Az emberek többsége manapság elszigetelve tartja magát a földtől, ami miatt testünk elektromosan állandóan feltöltődve marad, és ennek egyenes következménye a gyulladás, krónikus fájdalom, amely természetellenes állapot.

Új, ,,mezítlábas mozgalom" van elindulóban, amely végig fog söpörni a civilizált világon. Az anyafölddel való napi kapcsolat sok mindent meg fog változtatni, nem csak szemléletben, de sok minden más egyébben is. A több mint egy évtizedes, az USA-ban végrehajtott kutatómunka, a kontrollált klinikai kísérletek és megfigyelések sorozata, a sok ezer szereplő véleménye mindent félresöprő erővel világosan bizonyítja, hogy igenis van ellenszer a tömérdek fejfájásos, hátfájásos, depressziós, magas vérnyomásos (hadd ne soroljuk a többit) problémára, amely az ún. civilizált országok lakosságának legalább felét mételyezi, egészségét és életminőségét rombolja. Testünk leföldelése a megoldást jelentheti a modern kor leggyakoribb betegségével, a krónikus gyulladással szemben. Egy jól ismert amerikai kardiológus szerint a témakör felszínre hozása ,,az emberiség történetének legfontosabb egészségügyi felfedezése."

Ha Ön is rendszeresen leföldeli testét, meg tud szabadulni gyulladásos eredetű problémáitól vagy jelentősen csökkentheti azok tüneteit (pl. artritisz, asztma, pszoriázis, ekcéma, Crohn-betegség, különböző emésztőrendszeri gyulladások, szív- és vérkeringéssel kapcsolatos elváltozások, anemia, krónikus alváshiány, sportsérülések, krónikus fáradtság stb.)

Mit érhetünk el testünk leföldelésével?

Egy olyan bolygón élünk, amely maga is él, és a szabad elektronok által keltett finom energiákkal pulzál. Ha mezítláb sétálunk a Föld felszínén, akkor temészetes módon szabadulunk meg a testünkben felgyülemlett elektromos stressztől. Azáltal, hogy mezítláb vagyunk, elősegítjük a szabad elektronok beáramlását szervezetünkbe. Ezek az elektronok visszaállítják testünk természetes belső elektromos egyensúlyát, amely viszonzásképpen elősegíti testünk rendszereinek normális működését.

Ez a folyamat tehát megoldást kínál testünk elektronhiányára, ami által csökken a bennünk levő gyulladás (ami a betegségek gyakori kiváltó oka). Az idegrendszerünket a stressz állapotából nyugalmi helyzetbe téríti. Beindulhatnak az önszabályozó és öngyógyító folyamatok.

Az alábbiakat várhatjuk, ha testünket rendszeresen leföldeljük (a lista nem teljes):

- A gyulladások eloszlanak. Javulnak vagy teljesen megszűnnek a gyulladás okozta tünetek.

- Csökken vagy teljesen megszűnik a krónikus fájdalom.

- A legtöbb esetben jelentősen jobban alszunk - többet és mélyebben.

- Energiánk megnövekszik.

- Csökken a stressz mértéke.

- Testünk biológiai ritmusai normalizálódnak.

- Vérünk hígabbá válik, javul a vérkeringés és vérnyomás.

- Elmúlik az izomfeszültség és fejfájdalom.

- Enyhülnek a hormonális és menstruációs problémák.

- Drámaian felgyorsul a műtétek utáni felépülés időszaka.

- Csökken vagy teljesen megszűnik a hosszú repülőút után tapasztalt jet lag.

- Védelmet nyújt a potenciálisan egészség károsító kötnyezeti elektromágneses sugárzások ellen.

- Segíti a sportsérülések utáni gyors felépülést.

Forrás:Facebook - Répa Ati


Videó:Link
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 3232
  • e Hónap: 11498
  • e Év: 128151
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.