Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Elkapott valami vírus
  2014-04-30 14:42:40, szerda
 
  Kedves Barátaim, Látogatóim!

Elkapott valamiféle vírus, nem nagyon tudok lenni - elnézéseteket kérem.

Betettem a recepteket, azonkívül másra nincs erőm - feküdnöm kell.
Amint tudok, jövök.

Szeretettel:Gabi
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Epres-vaníliakrémes trifle sült habbal
  2014-04-30 14:41:36, szerda
 
  Epres-vaníliakrémes trifle sült habbal

Hozzávalók:

15 dkg piskótatallér
0,5 dl édes fehérbor (vagy sherry)
30 dkg eper
3 dl tejszín
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 tojássárgája
3 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
A habhoz:
1 tojásfehérje
5 dkg cukor
csipet só

Elkészítés:

A krémhez a tejszín a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk.





A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük,





ha szép fényes és csomómentes, hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt.





A tűzre visszatéve alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.





Hagyjuk kihűlni.

A poharak aljába piskótatallérokat teszünk, meglocsoljuk édes borral vagy sherryvel.





A friss, megtisztított epret méretüktől függően negyedeljük vagy apró kockákra vágjuk - elosztjuk a poharakban. Rákanalazzuk a kihűlt vaníliás krémet,





majd lefedjük az édes borral átitatott piskótatalérokkal.





A tojáshabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval, kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Ha már keményedik a hab, akkor szórjuk hozzá apránként a cukrot, fényesedésig verjük. A piskótával lezárt csészék tetejére kanalazzuk a kemény tojáshabot, és 250 fokra előmelegített grillsütőben 1-2 perc alatt hagyjuk megpirulni, vagy ha van konyhai fáklyánk, azzal is megsüthetjük a habot.









Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fusilli gombás-medvehagymás raguval
  2014-04-30 14:28:48, szerda
 
  Fusilli gombás-medvehagymás raguval

Hozzávalók:

25 dkg fusilli tészta
35 dkg csiperke gomba
1 csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma zöldjével
chilipaprika
1 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
olívabogyó

őrölt feketebors
kakukkfű
oregano
olívaolaj
5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát és a chilipaprikát. Közben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm. Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort.

Kis idő elteltével hozzászedem a leszűrt tésztát, összekeverem, összeforralom.

Reszelt füstölt sajttal tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tiramisu-pohárkrém
  2014-04-30 14:24:30, szerda
 
  Tiramisu-pohárkrém

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
3 tojás
1,5 dl erős feketekávé
2 lap zselatin
édesítőszer vagy nyírfacukor
kakaópor
2 dl tejszín

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Főzzünk le 1,5 dl erős feketekávét. A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe, majd a meleg kávéba oldjuk fel a zselatin lapokat.

A tojások sárgáját a mascarponéval keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a kávét. és édesítsük ízlés szerint. A tojásfehérjékből készült habot óvatosan keverjük bele a mascarponés keverékbe.

A tejszínt verjük fel habbá.

Adagoljuk ki poharakba a krémet. A krém tetejére szórjunk kakaóport. Utána tegyük rá a tejszínt, majd a tetejére ismét szórjunk egy réteg kakaót.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Niki81 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sóskamártás vagy sóskafőzelék
  2014-04-30 14:22:16, szerda
 
  Sóskamártás vagy sóskafőzelék

Hozzávalók:

1/2 dl Vénusz olaj
2+2 evőkanál liszt
30-50 dkg friss sóska
5 dl tej
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál szárított zöldségkeverék
kb. 15 dkg cukor


Elkészítés:

A sóskát váltott vízben alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.

Az olajon 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel felöntünk, és elkezdjük kiforralni.





Ekkor beletesszük a megmosott sóskaleveleket, ha szükséges, még folyadékkal hígítjuk.





Mikor a sóskalevelek összeestek, forralunk egyet rajta, majd merülőmixerrel leturmixoljuk.





Visszatesszük a gázra, ízesítjük a szárított zöldségkeverékkel, sóval, és lassú tűzön forraljuk.

Közben gyorsan 2 kanál liszttel és a tejföllel habarást készítünk, amit hígítunk kevés vízzel, és behabarjuk vele a sóskát.





Ízlés szerint ízesítjük a cukorral, és jól kiforraljuk.





Megjegyzés:

Mártásnak elég nagy adag lesz belőle. Mélyhűtött sóska esetében ugyanúgy készítjük, csak kimarad a turmixolós rész.

A gyerekeim nagy kedvence, folyamatosan követelik, soha nem elég belőle.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Tejszínes karalábéleves II.
  2014-04-30 14:16:57, szerda
 
  Tejszínes karalábéleves II.

Hozzávalók:

3 db karalábé
1 liter húsleves
25 dkg sárgarépa

őrölt bors
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Hámozzuk meg a karalábét, először vágjuk szeletekre, majd kockákra. Forraljuk fel a levesalapot, tegyük bele a karalábékockákat, és főzzük 10 percig. Szedjük ki a aralábékockákat egy szűrővel.

Hámozzuk meg a sárgarépát, szeleteljük fel, majd ezt is főzzük 10 percig a levesalapban, utána szedjük ki. Tegyük vissza a karalábékockák 2/3 részét a levesbe, és botmixerrel pürésítsük.

Tegyük vissza a levesbe a megmaradt karalábékockákat a sárgarépával együtt. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük ki a tojássárgáját a tejszínnel, és ezzel habarjuk be a még meleg, de nem forró levest.

Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsük.





Megjegyzés:

A receptet Benke Zoltánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Extra rántott sajt
  2014-04-30 14:13:43, szerda
 
  Extra rántott sajt

Hozzávalók:

20 dkg füstölt sajt
30 dkg trappista sajt
5 tojásfehérje
zsemlemorzsa
a sütéshez Vénusz olaj

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük, összekeverjük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk az összekevert sajtot. Gombócokat készítünk belőle, amit lelapítunk, és beforgatjuk a zsemlemorzsába. Ezután beletesszük forró olajba, megsütjük. Nagyon finom, laktató és nem folyik ki a sajt. Jó étvágyat hozzá!





Megjegyzés:

Javaslom mindenkinek, aki szereti a sajtot!

A receptet Feketebari76, a fotót Napsugar82 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Diós batyuk
  2014-04-30 14:08:42, szerda
 
  Diós batyuk

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
6 tojássárgája

A töltelékehez
6 tojásfehérje
25 dkg darált dió
20 dkg cukor

Elkészítés:

1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a tojássárgájával. kb. 30 db diónyi gömböt formálunk belőle, és kb. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a tojásfehérjét keményre verjük a porcukorral, és beleforgatjuk a diót.

3. A tésztát golyónként kb. tenyérnyire nyújtjuk (itt lehet bőven lisztezni, hogy ne ragadjon), és 1 kanálnyi tölteléket teszünk bele, majd zsákszerűen összefogjuk.

4. Forró sütőben, kb. 160 fokon légkeverésesen világosra sütjük. (Ez kb. 8-10 perc). Porcukorral szórjuk meg, ha kihűlt.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Edina069 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Saslik
  2014-04-30 14:06:49, szerda
 
  Saslik

Hozzávalók:

10 személynek:
1,5 kg sertéskaraj
4-5 db cukkini
50 dkg füstölt szalonna
1 kg paradicsom
2-3 db póréhagyma
60 dkg gomba

A pácléhez:
1,5 dl mustár
grillfűszer
2 dl olaj

Elkészítés:

A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével. 1 napra hűtőbe tesszük.

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén 5x5 cm-esre daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát fél cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk, ha nagyobbak, elfelezhetjük.

A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük. Sütési idő 20-25 perc.





Megjegyzés:

A receptet Czégény Gyuláné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tárkonyos húsgombócleves
  2014-04-30 14:03:44, szerda
 
  Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók:

kb. 2,3 literhez:

A húsgombóchoz:
30 dkg darált sertéshús (vagy egyéb)
1 db - vízben ázatott és jól kinyomkodott - zsemle
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma - aprítva
1 csokor petrezselyem - aprítva
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 tojás
1 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt bors


Valamint:
40 dkg sárga és fehérrépa - aprítva
5-5 dkg zeller és karalábé - aprítva
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fohagyma - zúzva, aprítva
4-5 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál liszt
kb. 1 teáskanál szárított tárkonylevél
pár karika zöldpaprika vagy csemege Piros Arany
1 teáskanál ételízesítő
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint tárkonyecet vagy citromlé

kb. 1 mokkáskanál cukor
1 marék szárított apró levestészta

Elkészítés:

A gombóchoz valókat összedolgozzuk, félretesszük, ameddig a levest feltesszük.

Forró zsiradékban az aprított zöldségeket magas hőfokon megpirítjuk, (kb. 5-10 perc), majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonylevéllel ízesítjük. Amikor forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a húsos masszából, beleengedjük a levesbe, kevés ételízesítővel, zöldpaprikával fűszerezzük, újraforrástól számítva kb. 30 perc alatt takarékon készre főzzük.

A főzés vége felé hozzákeverjük a tésztát, tejszínt, utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.

Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.





Megjegyzés:

A tárkonyos ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1047
  • e Hét: 1855
  • e Hónap: 15760
  • e Év: 145467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.