|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-04-05 23:56:03, szombat
|
|
|
Gluténmentes sajtos zsömle muffinformában
Hozzávalók:
12 darabhoz:
25 dkg schar liszt
7 dkg keményítő
3 dkg burgonyapehely
1 tojás
3 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
2 dl tej
2 evőkanál olívaolaj (jó a napraforgóolaj is)
10 dkg trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Keleszteni nem kell.
Kiolajozott muffinformába porciózzuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük (gáz 4-es fokozat), és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején (kb. 20 perc).
Megjegyzés:
Nagyon finom, nálunk az egész család kedvence, érdemes egyszerre két adagot sütni belőle.
A receptet és a fotót Kata368 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:49:33, szombat
|
|
|
Szidi néni kedvence (csirkemell krumplis bundában)
Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
20 dkg finomliszt
3 db tojás
3 szem burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
kevés őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma
5 dl Vénusz olaj
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, a reszelt hagymát és burgonyát, sót, őrölt borsot és az átnyomott fokhagymát. Ha a masszánk nagyon sűrű, akkor egy pici vizet adunk hozzá.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:44:59, szombat
|
|
|
Sajttal és ananásszal töltött rántott gomba
Hozzávalók:
10-15 db közepes fej csiperke gomba
reszelt trappista sajt
1 konzerv kockázott ananász
ételízesítő
őrölt feketebors
morzsolt kakukkfű
A panírhoz:
3-4 tojás
2 evőkanál tejföl
liszt
zsemlemorzsa
A tartármártáshoz:
1 nagy pohár tejföl fele
2 púpos evőkanál majonéz
1 púpos evőkanál mustár
aprított petrezselyem
Elkészítés:
A gombákat megpucolom, kivágom a szárát (ide teszem majd a tölteléket), hideg vízben jól átmosom, majd nedvesen egymás mellé 1 nagy tálcára teszem, és mindkét oldalát megszórom ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel. (Figyelem!! A kakukkfűvel óvatosan bánjunk, mert nagyon erőteljes az íze!)
A panírozáshoz a tojásokat felverem a tejföllel, és a gombákat lisztbe, tojásba, morzsába, majd újra tojásba és morzsába forgatom. (Ez azért fontos, hogy sütés közben ne dobja le a gomba a panírt!)
A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverem 1 csipetnyi petrezselyemmel, majd hűtőbe teszem. A gombákat forró, bő olajban (olajsütőben 160 fokon), sűrű forgatás mellett kb. 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Ha kész, egy szalvétára egymás mellé fektetem, és a tönk helyére egy csipetnyi reszelt trappista sajtot és egy kocka ananászt nyomok, majd tálalom. Köretnek a petrezselymes krumplit ajánlom, de a rizs is kiváló hozzá. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Figyelem: semmiképp ne használjunk sót a fűszerezéshez, mert a gomba levet ereszt és rágós lesz!! A kivágott tönköket nem kell kidobni, lepucolva és megmosva, a mélyhűtőbe eltéve később felhasználhatjuk pl. pörköltbe vagy levesbe! A recept konyhai boszorkánykodás eredménye, annyira jól sikerült, hogy számos születésnapra, házavatóra és ballagási ebédre is elkészíttették velem! :)
A receptet Laraa21 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:42:32, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
5 kifli vagy zsemle
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
ketchup
só
őrölt bors
pirospaprika
reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A gombát megmossuk, szeleteljük. A sajtot lereszeljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A kifliket vagy zsemléket kettévágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ha kezd pirulni, ráöntjük a ketchupot és kicsit forraljuk, majd levesszük a tűzről.
A felezett kiflikre vagy zsemlékre halmozunk a gombás raguból, megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:38:32, szombat
|
|
|
Gyors rucolasaláta tökmagolajos vinaigrette-tel
Hozzávalók:
15 dkg friss rucola (borsmustárlevél)
Az öntethez:
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál magos dijoni mustár
1/2 teáskanál tengeri só
Elkészítés:
A salátához először az öntetetet készítem el: minden hozzávalót csavaros tetejű kis üvegbe kanalazok, alaposan összerázom - felhasználásig a hűtőszekrényben tárolom.
A rucolát alaposan megmosom, szárítom. A tökmagolajos vinaigrette-et tálaláskor kanalazom a tetejére, majd alaposan átforgatom a salátalveleket.
Megjegyzés:
A hagyományos vinaigrette-hez képest, ez az öntet kevesebb olajat tartalmaz, a tökmagolajnak köszönhetően azonban különlegesen aromás, rendkívül jótékony hatású - a rucola borsos ízeivel remek kompozíció!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:36:39, szombat
|
|
|
Bécsi almás rétes
Hozzávalók:
30 dkg finom liszt
fél dl Vénusz olaj + a kenéshez
8 dkg vaj + a kenéshez
A töltelékhez:
1,2 kg alma
6 dkg vaj + a kenéshez
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 narancs leve és reszelt héja
8 dkg darált dió
1 mokkáskanál fahéj
6 dkg mazsola
fél dl rum
2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk. Kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, 1,5 dl langyos vizet, az olajat, kevés sót és a vajat. Cipót formázunk belőle, vékonyan megkenjük olajjal, folpackba csomagoljuk, és langyos helyen legalább 1 órát pihentetjük.
Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát vékony gerezdekre vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk benne a zsemlemorzsát. A morzsa egyharmadát félretesszük. A maradékhoz keverjük az alma egyharmadát, és átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, citrom- és narancslevet, -héjat, a diót, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Ezt a masszát a nyers almához keverjük. Tiszta abrosszal letakarjuk az asztal (kb. 2 m2), és megszórjuk liszttel. A közepére tesszük a tésztát, és nyújtófával kissé ellapítjuk. Ezután lisztes kézzel belülről az asztal széle felé haladva, körbe-körbe kinyújtjuk-kihúzzuk a tésztát. Olyan vékony legyen a tészta, hogy ha újságot tennénk alá el tudjuk olvasni. A vajat kissé megmelegítjük (épp csak megolvadjon), és megkenjük vele a tésztát. (Ettől lesz sütés után ropogós.) A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A félretett morzsával megszórjuk a tésztát, rákenjük aalmás tölteléket, és az asztalterítő segítségével felgöngyöljük a rétest. Az eredeti bécsi recept szerint felgöngyölés előtt a tölteléket megkenjük tejföllel. A tepsit megkenjük vajjal, rátesszük a rétes, ezt is megkenjük vajjal, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük. Közben meg-megkenjük vajjal. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:35:05, szombat
|
|
|
Borzas karajszelet II.
Hozzávalók:
4 szelet karaj
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A bundához:
1 tojás
kevés liszt
2 szem nyers krumpli lereszelve
A sütéshez:
Vénusz olaj
Elkészítés:
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölben elkevert zúzott fokhagymával bekenjük, és egymásra rakjuk őket. 1 napig hűtőben pácoljuk.
Másnap lisztbe, tojásba és végül reszelt krumpliba forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Megjegyzés:
Én sült krumlival és salátával tálalom, nagyon nagy sikere van.
A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-05 23:32:05, szombat
|
|
|
Zöldborsóleves gazdagon
Hozzávalók:
2 vöröshagyma
kb 10 dkg kelkáposzta
35-40 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
1 csomag petrezselyem
fél zsenge karalábé
egy pici zellerdarab
2 evőkanál házi zsír vagy olaj
2 liter víz
4 erőleves kocka
őrölt bors
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
kb. fél deci víz
1 csipet só
Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát és a karalábét kockára, a sárgarépát karikákra, a fehérrépát félbe vágjuk, a kelkáposztát pedig kisebb csíkokra aprítjuk.
2. Egy mélyebb lábasban megolvasztjuk a zsírt (vagy olajat hevítünk), és a zöldborsó és a petrezselyem kivételével minden zöldséget ráöntünk. 10 percig kis lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket.
3. Felöntjük a zöldségeket 2 liter vízzel, hozzáadunk 4 erőleveskockát, és forrástól számított kb. 20 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-04-05 21:40:40, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
Szép estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
395 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 492
- e Hét: 3297
- e Hónap: 11563
- e Év: 128216
|
|
|