Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Gluténmentes sajtos zsömle muffinformában
  2014-04-05 23:56:03, szombat
 
  Gluténmentes sajtos zsömle muffinformában

Hozzávalók:

12 darabhoz:
25 dkg schar liszt
7 dkg keményítő
3 dkg burgonyapehely
1 tojás
3 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
2 dl tej
2 evőkanál olívaolaj (jó a napraforgóolaj is)
10 dkg trappista sajt a tetejére

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Keleszteni nem kell.

Kiolajozott muffinformába porciózzuk, és reszelt sajttal megszórjuk.





Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük (gáz 4-es fokozat), és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején (kb. 20 perc).





Megjegyzés:

Nagyon finom, nálunk az egész család kedvence, érdemes egyszerre két adagot sütni belőle.

A receptet és a fotót Kata368 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szidi néni kedvence (csirkemell krumplis bundában)
  2014-04-05 23:49:33, szombat
 
  Szidi néni kedvence (csirkemell krumplis bundában)

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell
20 dkg finomliszt
3 db tojás
3 szem burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
kevés őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma
5 dl Vénusz olaj

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, a reszelt hagymát és burgonyát, sót, őrölt borsot és az átnyomott fokhagymát. Ha a masszánk nagyon sűrű, akkor egy pici vizet adunk hozzá.

A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajttal és ananásszal töltött rántott gomba
  2014-04-05 23:44:59, szombat
 
  Sajttal és ananásszal töltött rántott gomba

Hozzávalók:

10-15 db közepes fej csiperke gomba
reszelt trappista sajt
1 konzerv kockázott ananász
ételízesítő
őrölt feketebors
morzsolt kakukkfű
A panírhoz:
3-4 tojás
2 evőkanál tejföl
liszt
zsemlemorzsa

A tartármártáshoz:
1 nagy pohár tejföl fele
2 púpos evőkanál majonéz
1 púpos evőkanál mustár
aprított petrezselyem

Elkészítés:

A gombákat megpucolom, kivágom a szárát (ide teszem majd a tölteléket), hideg vízben jól átmosom, majd nedvesen egymás mellé 1 nagy tálcára teszem, és mindkét oldalát megszórom ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel. (Figyelem!! A kakukkfűvel óvatosan bánjunk, mert nagyon erőteljes az íze!)

A panírozáshoz a tojásokat felverem a tejföllel, és a gombákat lisztbe, tojásba, morzsába, majd újra tojásba és morzsába forgatom. (Ez azért fontos, hogy sütés közben ne dobja le a gomba a panírt!)

A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverem 1 csipetnyi petrezselyemmel, majd hűtőbe teszem. A gombákat forró, bő olajban (olajsütőben 160 fokon), sűrű forgatás mellett kb. 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Ha kész, egy szalvétára egymás mellé fektetem, és a tönk helyére egy csipetnyi reszelt trappista sajtot és egy kocka ananászt nyomok, majd tálalom. Köretnek a petrezselymes krumplit ajánlom, de a rizs is kiváló hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Figyelem: semmiképp ne használjunk sót a fűszerezéshez, mert a gomba levet ereszt és rágós lesz!! A kivágott tönköket nem kell kidobni, lepucolva és megmosva, a mélyhűtőbe eltéve később felhasználhatjuk pl. pörköltbe vagy levesbe! A recept konyhai boszorkánykodás eredménye, annyira jól sikerült, hogy számos születésnapra, házavatóra és ballagási ebédre is elkészíttették velem! :)

A receptet Laraa21 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gombás-szalonnás melegszendvics
  2014-04-05 23:42:32, szombat
 
  Hozzávalók:

5 kifli vagy zsemle
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
ketchup

őrölt bors
pirospaprika
reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A gombát megmossuk, szeleteljük. A sajtot lereszeljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A kifliket vagy zsemléket kettévágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ha kezd pirulni, ráöntjük a ketchupot és kicsit forraljuk, majd levesszük a tűzről.

A felezett kiflikre vagy zsemlékre halmozunk a gombás raguból, megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gyors rucolasaláta tökmagolajos vinaigrette-tel
  2014-04-05 23:38:32, szombat
 
  Gyors rucolasaláta tökmagolajos vinaigrette-tel

Hozzávalók:

15 dkg friss rucola (borsmustárlevél)
Az öntethez:
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál magos dijoni mustár
1/2 teáskanál tengeri só

Elkészítés:

A salátához először az öntetetet készítem el: minden hozzávalót csavaros tetejű kis üvegbe kanalazok, alaposan összerázom - felhasználásig a hűtőszekrényben tárolom.

A rucolát alaposan megmosom, szárítom. A tökmagolajos vinaigrette-et tálaláskor kanalazom a tetejére, majd alaposan átforgatom a salátalveleket.

Megjegyzés:

A hagyományos vinaigrette-hez képest, ez az öntet kevesebb olajat tartalmaz, a tökmagolajnak köszönhetően azonban különlegesen aromás, rendkívül jótékony hatású - a rucola borsos ízeivel remek kompozíció!

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bécsi almás rétes
  2014-04-05 23:36:39, szombat
 
  Bécsi almás rétes

Hozzávalók:

30 dkg finom liszt
fél dl Vénusz olaj + a kenéshez
8 dkg vaj + a kenéshez
A töltelékhez:
1,2 kg alma
6 dkg vaj + a kenéshez
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 narancs leve és reszelt héja
8 dkg darált dió
1 mokkáskanál fahéj
6 dkg mazsola
fél dl rum
2,5 dl tejföl

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk. Kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, 1,5 dl langyos vizet, az olajat, kevés sót és a vajat. Cipót formázunk belőle, vékonyan megkenjük olajjal, folpackba csomagoljuk, és langyos helyen legalább 1 órát pihentetjük.
Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát vékony gerezdekre vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk benne a zsemlemorzsát. A morzsa egyharmadát félretesszük. A maradékhoz keverjük az alma egyharmadát, és átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, citrom- és narancslevet, -héjat, a diót, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Ezt a masszát a nyers almához keverjük. Tiszta abrosszal letakarjuk az asztal (kb. 2 m2), és megszórjuk liszttel. A közepére tesszük a tésztát, és nyújtófával kissé ellapítjuk. Ezután lisztes kézzel belülről az asztal széle felé haladva, körbe-körbe kinyújtjuk-kihúzzuk a tésztát. Olyan vékony legyen a tészta, hogy ha újságot tennénk alá el tudjuk olvasni. A vajat kissé megmelegítjük (épp csak megolvadjon), és megkenjük vele a tésztát. (Ettől lesz sütés után ropogós.) A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A félretett morzsával megszórjuk a tésztát, rákenjük aalmás tölteléket, és az asztalterítő segítségével felgöngyöljük a rétest. Az eredeti bécsi recept szerint felgöngyölés előtt a tölteléket megkenjük tejföllel. A tepsit megkenjük vajjal, rátesszük a rétes, ezt is megkenjük vajjal, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük. Közben meg-megkenjük vajjal. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Borzas karajszelet II.
  2014-04-05 23:35:05, szombat
 
  Borzas karajszelet II.

Hozzávalók:

4 szelet karaj
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
A bundához:
1 tojás
kevés liszt
2 szem nyers krumpli lereszelve
A sütéshez:
Vénusz olaj

Elkészítés:

A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölben elkevert zúzott fokhagymával bekenjük, és egymásra rakjuk őket. 1 napig hűtőben pácoljuk.

Másnap lisztbe, tojásba és végül reszelt krumpliba forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.





Megjegyzés:

Én sült krumlival és salátával tálalom, nagyon nagy sikere van.

A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldborsóleves gazdagon
  2014-04-05 23:32:05, szombat
 
  Zöldborsóleves gazdagon

Hozzávalók:

2 vöröshagyma
kb 10 dkg kelkáposzta
35-40 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg sárgarépa
2 fehérrépa
1 csomag petrezselyem
fél zsenge karalábé
egy pici zellerdarab
2 evőkanál házi zsír vagy olaj
2 liter víz
4 erőleves kocka
őrölt bors
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
kb. fél deci víz
1 csipet só

Elkészítés:


1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A vöröshagymát és a karalábét kockára, a sárgarépát karikákra, a fehérrépát félbe vágjuk, a kelkáposztát pedig kisebb csíkokra aprítjuk.
2. Egy mélyebb lábasban megolvasztjuk a zsírt (vagy olajat hevítünk), és a zöldborsó és a petrezselyem kivételével minden zöldséget ráöntünk. 10 percig kis lángon folyamatos kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket.
3. Felöntjük a zöldségeket 2 liter vízzel, hozzáadunk 4 erőleveskockát, és forrástól számított kb. 20 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-04-05 21:40:40, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 492
  • e Hét: 3297
  • e Hónap: 11563
  • e Év: 128216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.