Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ma 28 éve, hogy elérte hazánkat a csernobili
  2014-05-01 07:36:27, csütörtök
 
  ... sugárszennyezett légáramlat.


Csernobili atomkatasztrófa: 1986. április 26.
http://www.youtube.com/watch?v=WLE35RB97FU


Ma 28 éve: 1986. május 1-én elérte Magyarországot a csernobili atomreaktor április 26-i robbanásakor a levegőbe került káros sugárzást tartalmazó felhő.

Azon az 1986. május elsején azon gyötrődtem: vajon milyen kellemetlenségem lehet abból, hogy nem tettem eleget a munkahelyi elvárásnak és NEM mentem fölvonulni?!?
Rettenetesen aggódtam gyermekeimért, kortársaikért, jövőjükért. Ekkor már tudatosult bennem, hogy - rajtam kívül - mennyire nem számít semmit családom élete senkinek. Tudatosult bennem a HATALOM embereinek rosszindulata, ami úgy fonta hatalmi csápjait körénk, mintha egy óriási polip karjai lennének.

Még május 1-én sem tudtunk semmit a csernobili tragédiáról! Csak föltűnt, hogy hirtelen sokan lettek betegek a munkatársak közül. Volt aki egyik nap még táncolt a munkahelyi ünnepi megemlékezés utáni zenés összejövetelen, majd másnap meghalt szívrohamban 41 évesen! Volt aki agydaganattal került kórházba. Az iskola fölső tagozatos tanulói közül sokan rosszullétre panaszkodtak, amit szimulálásnak minősítettek egyesek... Majd, amikor már elájult, eszméletét vesztette a szerencsétlen gyerek, akkor értesítették a szülőt... De még akkor sem hívtak mentőt ezekhez a gyerekekhez! Csak amikor otthonról kórházba kerültek és már nem lehetett tovább tagadni, kezdték szájról-szájra adni a hírt: a László Kórházban külön osztályt hoztak létre! Akkor amikor már nem lehetett tovább ELHALLGATNI, hogy az erre a célra elkülönített osztályon már a 200 ágy mind megtelt! De még ekkor sem tájékoztatták a lakosságot a védekezés lehetőségeiről! Mennyi tejet megitattak velünk, mire elmondták, hogy a szennyezett füvet legelő tehenek tejébe kerülhet a káros sugárzást tartalmazó anyag.


Az igazság ELHALLGATÁSA a legalattomosabb HAZUGSÁG, mert amiről nem tudunk, azzal szemben védtelenek vagyunk! Nem lehet ELLENE VÉDEKEZNI!


A pulmonológiai rendeléseken is telt ház volt még évekig. Ott az orvosok titokban adták a jótanácsot: ,,ne adjunk gyerekeinknek friss gyümölcsöt, sem zöldséget, hanem az előző években tartósított konzervet vegyük és azt együk... és gyümölcslevet igyanak gyerekeink... De még ekkor sem lehetett tudni a tragikus eseményről szinte semmit!

Amikor végre, tudomást szereztem a csernobili atomerőmű katasztrófájáról, kihasználtam, hogy éppen tanítottam, mert minden alkalmat megragadtam arra, hogy elmondjam tanítványaimnak: "az emberiség pusztulását okozhatja, ha a tanulatlan, műveletlen emberek kezébe kerül az a technika, amit tudós emberek találtak fel, fejlesztettek ki embertársaik boldogulására. Azonban bizonyos érdekcsoportok fegyverként halmozták föl azt, ezzel olyan veszélyessé téve a földi létet, mintha egy ketyegő robbanószerkezeten kellene leélni életidőnket!"

De azt nem gondoltam volna, hogy megismétlődhet minden évtizedekkel később és az aggódás állandósulhat! Mert most is mi van? Fejlesztik a paksi atomerőművet és mégis megvalósul az a brutál terv, hogy Magyarországon lesz egy ,,bazi nagy erőmű és elosztó"!!!
Energiamezők Magyarországon
forrás: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki-Szabó Attila

Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 3641
  • e Év: 35371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.