Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Bazsalikomos-sajtos cukkini
  2014-05-11 23:36:58, vasárnap
 
  Bazsalikomos-sajtos cukkini

Hozzávalók:

2 közepes cukkini
25 dkg jól olvadó sajt (2-3 féle legyen)
friss bazsalikom

bors
petrezselyem
főzőtejszín

Elkészítés:

A kockára vágott cukkinit kevés olajon feltesszük párolni, sózzuk, borsozzuk. Ha már puha, megszórjuk petrezselyemmel, elzárjuk a tüzet. A kis kockákra vágott sajtot hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg elkezd olvadni. Nem kell sokáig kevergetni, épp csak annyi ideig, hogy a sajt egy kicsit nyúlós legyen. Tálaláskor meglocsoljuk a főzőtejszínnel és megszórjuk friss bazsalikommal.

Megjegyzés:

Finom nyári étel. Egyszerűen elkészíthető.

A receptet Szilvi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Madártej forradalmasított habbal
  2014-05-11 23:35:30, vasárnap
 
  Madártej forradalmasított habbal

Hozzávalók:

1,5 l tej
6 tojás
15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 rúd vanília
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tojások fehérjét keményre verjük pár kanál cukorral, tűzálló tálba helyezzük, és a mikrohullámú sütőbe tesszük, majd 800-as fokozaton 2 percet melegítjük. A hab csodaszépen megkeményedik, megfő, ezzel lerövidítve a nagyon macerás habkifőzési módszert, ami miatt sokszor lemondok a madártej készítéséről.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a pudingport és pár kanál hideg tejet, ezzel is alaposan elkeverjük.

Közben a maradék tejbe dobjuk a vanília hüvelyét, felforraljuk, apránként belecsorgatjuk a tojáskrémbe, majd folyton kevergetve lassú tűzön besűrítjük.

Tálkákba szedjük a vaníliás krémet, és galuskákat szaggatunk a tetejére a habból.





Megjegyzés:

Finom, gyors desszert!

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya
  2014-05-11 23:31:04, vasárnap
 
  Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya

Hozzávalók:

20 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt száraz kolbász
15 dkg csiperke gomba
15 dkg lecsókolbász
2 db TV paprika
2 db paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős cseresznyepaprika
30 dkg tarhonya
3 evőkanál zsír
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál tejföl

őrölt bors
pirospaprika
piros arany
babérlevél

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom, a gombát megtisztítom, félbe, majd szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot felezem, majd szeletelem, a lecsókolbászt megszabadítom héjától, hosszában negyedre vágom, majd szeletelem.





Egy lábosban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, rádobom a hagymát, sózom, megfonnyasztom.





Beleadom a tarhonyát és a karikázott füstölt kolbászt, zsírjára pirítom, fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymagerezdeket, ez is mehet bele, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, így párolom néhány percig. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, mehet bele a babérlevél, némi csípős piros arany, őrölt bors és a cseresznyepaprika is, meghintem pirospaprikával, alaposan elkeverem, és felöntöm a borral.

A tarhonya puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá vizet, de inkább kevés bort. Beledobom a gombát és a lecsókolbászt, készre főzöm,





legvégül mehet rá a tejföl is.

Friss kenyérrel adom az asztalra, gyorsan elkészíthető, viszonylag olcsó, de kiadós étel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Békakirály levese
  2014-05-11 23:25:02, vasárnap
 
  Békakirály levese

Hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött sóskapüré
1 nagy vöröshagyma
3 dkg vaj/ Vénusz olaj
2 db tojás keményre főzve és apróra vágva
1 db zöldségleves kocka vagy fél liter csontlé
2 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő

cukor
szerecsendió
bors
1 teáskanál pirosarany
20 dkg vegyes (füstölt, trappista, camembert, eidami, emmentáli... stb) kockára vágva

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vajon megpirítjuk a hagymát , hozzáadjuk a sóskát, tovább pirítjuk, majd a zöldséglevessel felöntjük, és kb. tíz percig főzzük. Közben a tejet és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a tűzről levett leveshez keverjük. Majd tűzre visszatéve felforraljuk. A levest csészékbe szedjük, és megszórjuk a kockára vágott tojással és sajttal. Pirítóssal/pogácsával komplett vacsora.





Megjegyzés:

Ha csomósra sikerülne a leves, botmixerrel segíthetünk rajta. :)

A receptet Péke, a fotót Petivivi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 május 12 - 18.
  2014-05-11 23:17:53, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 május 12 - 18.

Hétfő:

Előétel: Békakirály levese
Főétel: Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya
Desszert: Madártej
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-sajtos cukkini

Kedd - itt az eperszezon, lássuk, mit készíthetünk belőle:

Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Csirkemell eperrel
Desszert: Brownie eperrel
Vegetáriánus ajánlat: Eper és vér saláta

Szerda:

Előétel: Kukoricás csirkeleves
Főétel: Csopaki sertésszelet petrezselymes újburgonyával
Desszert: Stíriai metélt Gizike módján
Vegetáriánus ajánlat: Spárga diómártással és zelleres burgonyapürével

Csütörtök:

Előétel: Bazsalikomos póréhagymaleves
Főétel: Lencsefőzelék csülökkel franciásan
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Pikáns lencsefőzelék

Péntek:

Előétel: Frankfurti leves gazdagon
Főétel: Rizses-halas egytál
Desszert: Epres joghurtpuding
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos, kecskesajtos tészta

Szombat:

Reggeli: Körözött, paprika, paradicsom, zsemle, citromos tea
Előétel: Tárkonyos leves füstölt hússal és rizzsel
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva, kovászos uborka
Desszert: Vegyes rétes, kedvünkre
Vacsora: Medvehagymás tócsni egy pohár, habzó sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Rakott krumpli sült zöldségekkel

Vasárnap:

Reggeli: Zsidó tojás pirítóssal, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Tejszínes-parmezános spárgaleves
Főétel: Marhapörkölt tarhonyával, csípős ecetes paprika
Desszert: Csavaros túrós palacsinta
Vacsora: Tavaszi salátatál sajttal, rozskenyérrel, pohár könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán petrezselymes újburgonyával

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 7329
  • e Hónap: 12367
  • e Év: 142074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.