Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Dőlnek a cégek, dőlnek a rekordok
  2014-05-14 20:16:52, szerda
 
 
Dőlnek a cégek, dőlnek a rekordok
Balla Zsolt2014. 05. 08. 14:11


felszámolás
csőd
kényszertörlés

Folytatódik a vérfürdő a cégek között: minden idők háromhavi rekordja dőlt meg, az éves törlési ráta pedig 7 százalékra emelkedett az előző negyedévben az Opten adatai szerint.

"Korábbi előrejelzésünket, miszerint az egész évre várható magas cégfluktuáció év elején ideiglenesen tovább emelkedik, igazolják az áprilisi számok," mondta Tóth Tamás, az Opten igazgatója az adatokat kommentálva.

Áprilisban 3621 céget törölt a cégbíróság, ami önmagában még nem rekord, az viszont igen, hogy a negyedéves átlag idén február és április között 3460 megszűnt cég volt. Korábban még arra sem volt soha példa, hogy három egymást követő hónapban 3000 fölé emelkedjen a mutató.

Éves szintre kivetítve ez 40 ezer megszűnő céget jelez előre az idei évre.
hirdetés

Áprilisban eközben 2604 új céget alapítottak Magyarországon, vagyis a márciusi megugrás után (4500 új cég) a cégalapítási kedv visszaesett a tavaly megszokott szintre.

,,Világosan látható, hogy az új Ptk. hatálybalépése előtt volt még egy kisebb cégalapítási hullám, de ennek intenzitása lényegesen elmaradt a hasonló indíttatású korábbi cégalapítási pánikoktól. Bízunk benne, hogy a cégalapítási arány egészséges szinten stabilizálódik, és a jövőben már jobban tükrözi a gazdaság teljesítményét" - mondta ezzel kapcsolatban Tóth Tamás.

Emlékezetes, hogy a március 15-én hatályba lépő új Ptk. a korábbi ötszázezer forintról hárommillióra emelte a kft.-k alapításához szükséges törzstőke összegét.


http://www.uzletresz.hu/penzugy/20140508-dolnek-a-cegek-dolnek-a-rekordok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÉVEDÉSEk
  2014-05-14 19:42:44, szerda
 
  TÉVEDÉSEK
VARGA FERENC JÓZSEF

Rogán Antal egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón jelentette ki: nem tudott arról, hogy budai házához hozzáépítették a versailles-i kastély tökéletes mását. A belvárosi polgármester azzal magyarázta ezt, hogy éjszakába nyúló polgármesteri és honatyai teendői annyira elfoglalják, hogy rendszerint csak késő éjjel, sötétben ér haza, s másnap korán reggel már siet is vissza dolgozni, így nem láthatja, mi történik a háza körül. Arra, hogy hogy került a 40 négyzetméteres garázsába egy 1967-es Rolls-Royce, melyben a sebességváltó kar foglalata színaranyból van, azt a magyarázatot adta, hogy a jármű vélhetőleg az egyik építőmunkásé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cipőket a Duna partra!
  2014-05-14 19:35:48, szerda
 
  Hat év börtön vár a volt izraeli kormányfőre

Hatéves börtönbüntetésre ítélte Ehud Olmertet korrupció miatt kedden a tel-avivi körzeti bíróság. A volt izraeli kormányfő főpolgármesteri tevékenysége alatt közel 30 millió forint csúszópénzt fogadott el egy beruházás miatt.

Az ítélet szerint Olmert még miniszterelnöksége előtt, jeruzsálemi főpolgármesterként félmillió sékel - körülbelül harmincmillió forint - csúszópénzt fogadott el 1993 és 2003 között egy építőipari beruházással kapcsolatban. A politikust azért vesztegették meg, hogy engedélyezze a város déli részén, egy domb tetején az oda tervezett szálloda helyett egy annál több mint tízszer nagyobb lakópark megépítését.

Olmert fellebbez, a titkárnő bizonyítana

A 68 éves Olmert ártatlannak vallotta magát. A keddi tárgyaláson egykedvűnek mutatkozott, majd közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen a legfelső bíróságon. Ugyanakkor az ügyben Olmertre vélhetően újabb bűnügyi eljárás vár majd. Egykori titkárnője ugyanis a hatóságokkal kötött vádalku nyomán terhelő vallomást tett a volt miniszterelnökre és hangfelvétellel bizonyította, hogy volt főnöke befolyásolni próbálta tanúvallomását a korrupciós ügyben. Ezért Olmert az igazságszolgáltatás akadályozásának vádjával ismét bíróság elé citálhatják.

A tel-avivi körzeti bíróság korábban nyolc másik vádlott bűnösségét is kimondta az ügyben, köztük a főpolgármesteri székben Olmertet követő Uri Lupoljanszkiét. Ők háromtól hét évig terjedő börtönbüntetéseket kaptak a keddi ítélethirdetésen.

Ehud Olmert 2006 és 2009 között vezette a zsidó állam kormányát, a posztról egyebek mellett korrupciós vádak miatt kellett lemondania.

2014.05.13. 12:20
Forrás:
mno nyomán

http://www.deres.tv/20140513/hat-ev-borton-var-volt-izraeli-kormanyfore
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Misa “határszemlét” tart
  2014-05-14 19:34:34, szerda
 
  Misa “határszemlét" tart

Posted on 2014/05/14 Szerző: Admin
Műholdfelvételek alapján egyre több orosz katona állomásozik az ukrán határ közelében. Múlt héten csütörtökön Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy Oroszország visszavonta volna csapatait a térségből, holott korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök ezt állította.

Kedden bizonyítékokat közölt erről az észak-atlanti szervezet. Egy amerikai NATO-műhold képei alapján az elmúlt napokban még több orosz egyenruhást vezényeltek a térségbe, Belgorod és Rosztov város közelébe. A felvételek szerint nem csak a szárazföldi erő katonái érkeztek tankokkal az ukrán-orosz határhoz, hanem a légierő több helikoptere is ott állomásozik.

A NATO-főtitkár már korábban is arról beszélt, hogy kész megerősíteni a szövetséges csapatok jelenlétét, amennyiben nem változik a helyzet. A műholdfelvételekre egyelőre nem reagált Oroszország.
(MH)
Bal-Rad komm: Miért is kellene Oroszországnak reagálnia a műholdképekre?
Hiszen SAJÁT területeteinek határain BELÜL gyülekeznek OROSZ csapatok.
Arról még nem hallottunk, hogy Oroszország amiatt tiltakozott volna, hogy a mexikói-amerikai határ amerikai oldalán katonákat vont össze az USA!
Amúgy pedig: melyik ország csapatai állomásoznak az orosz határokhoz vészesen közel?
Az USA csapatai?
Bizony-bizony! Amerikai csapatok!
Misa csak a saját nyugati határainál tart egy kis “határszemlét."
Merthogy mostanság gyanús egyedek zörögnek ott, a rekettyése határán.

http://balrad.wordpress.com/2014/05/14/misa-hatarszemlet-tart/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdos csalásért nem jár börtön
  2014-05-14 19:29:00, szerda
 
  2014.05.08.
Milliárdos csalásért nem jár börtön
Szárnyathy Géza

Megvan az iregszemcsei cégtemető ügyében az ítélet. Lehet örülni, mert ebben a kretén országban azért csak felfüggesztett börtön jár, ha csalárd módon cégeket veszel annak biztos tudatában, hogy ezzel a tettel az államot és számos céget is komoly anyagi kár ér. Összesen 23 vádlott ellen indult eljárás, ám letöltendő börtönbüntetést csak ketten kaptak, akik felhajtották a cégeket és összehozták az üzletet a vevők és a cégektől szabadulni akarók között. No, azért nem a sitten fognak nyugdíjba menni, ketten együtt kevesebb, mint négy évet kaptak nem jogerősen. Ehhez egyrészt 89, másrészt 134 rendbeli közokirat-hamisítás kellett.

Ha abból indulunk ki, hogy a cégek tulajdonosai azért akartak megszabadulni a cinkes társaságoktól, mert ott ki nem fizetett követeléseket, adótartozást halmoztak fel, akkor valószínűleg nem húsz forinttal tartoztak. Ha minden cégben százmillió forint tartozás volt - valójában az ilyen elhagyott cégek több százmilliós vagy akár milliárdos tartozást hagynak maguk után, de maradjunk egy visszafogott becslésnél -, akkor összesen a 164 eltüntetett cég 16 milliárd forint kifizetetlen tartozást halmozott fel.

Azt gondolom, hogy Zuschlag és a hozzá hasonlók tök jogosan kaptak hat vagy akárhány évet azért, mert százmillió forintot sunnyogtak el, osztottak szét vagy tudomisén, hova dugdosták. De egy ilyen bűnbanda hogy a büdös picskóba úszhatja meg mindösszesen három év tíz hónappal? Milyen válogatott töketlenkedés kell ahhoz, hogy ezért ne varrják be az embert öt-tíz évre? Már a miheztartás végett. Költségvetési csalásért 500 millió forint elkövetési érték felett már ennyi letöltendő jár, márpedig az évek alatt ennek sokszorosa jött össze - évente is több százmilliós volt a be nem fizetett adó.

Akkor? A fináncok 2009-ben kezdtek el nyomozni az ügyben. Ma 2014-et írunk. Ez nagyjából mindent megmagyaráz. A hatóságok szó szerint töketlenkednek, húzzák, mint a Kft. zenekar az Afrikát a koncertek ráadásakor. Még a Vp istenes, legalább nagyjából tudják, mit kell keresni - most az adóhatósággal kiegészülve még inkább, már ha akarnak találni valamit, persze. Az igazán nagy károkat a rendőrök és az ügyészség szokta okozni a hozzá nem értéssel, le nem foglalt iratokkal, hiányos ügyekkel és egyebekkel. Gondolom, ha nem lehet mit körberajzolni krétával, az nem is olyan izgis feladat.

Mindenesetre ez így nagyon gáz. Ha ennyire ordító és hírhedt esetben nem sikerül megfelelő bizonyítékot összeszedni, akkor igazán nincs mitől félni: lehet csalni és hazudni főállásban, mert még ha el is kapnak, még ha vallok is magam ellen, akkor sem képes a hatóság összeszedni annyi muníciót, hogy leültessenek. Menjünk mind fantomizálni!

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/05/08/milliardos_csalasert_nem_jar_borton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KLIK helyett diákok vásároltak krétát az iskolákba
  2014-05-14 19:20:16, szerda
 
 
A KLIK helyett diákok vásároltak krétát az iskolákba
horváthbence

horváthbence
oktatás
ma 16:49


A Szabad Oktatásért nevű, középiskolások alkotta szervezet vitt adományként krétát és táblafilcet a gyógypedagógiai képzést biztosító Mészáros Jenő Általános Iskolába.

A szervezet tagjai korábban több mint száz iskola igazgatójának írtak emailt, arra kérdezve rá, hogy van-e bármiféle ellátási nehézsége az intézményeknek.

Összesen harminc helyről kaptak választ. Két iskola vezetője jelezte csak, hogy semmire nincs szükségük. Volt még öt intézmény, ahonnan elsőre ugyan azt jelezték, hogy szükségük lenne krétaadományra, egy nappal később egyszerre vonták ezt vissza. Összesen 22 iskola maradt, amelyik segítséget kért.

Ezek közül mentek most elsőnek a csepeli iskolába. Összesen 2700 krétát és 68 táblafilcet vittek magukkal. Ezeket részben zsebpénzből vásárolták, de támogatta őket a Humán Platform is. Adománygyűjtő kampányt indítanak, mert a maradék 21 iskola összesen 42 ezer krétát és ezer filcet igényelt.

A csepeli iskola igazgatója, Tóth Zoltán vette át a csomagokat, aki elmondta azt is, hogy bármiféle politikai felhang nélkül fogadnak el mindenféle segítséget, az iskolába ugyanis főleg szegény sorsú családok gyerekei járnak.


http://444.hu/2014/05/14/a-klik-helyett-diakok-vasaroltak-kretat-az-iskolakba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezután Orbán dönti el, ki a szélsőséges
  2014-05-14 18:53:06, szerda
 
  Ezután Orbán dönti el, ki a szélsőséges

2014. május 13., kedd, 17:28 • Utolsó frissítés: 2014. május 13., kedd, 18:12
Szerző: Kósa András



A Fideszen kívül mostantól mindenki szélsőséges, erről (is) szólt Orbán Viktor beiktatási beszéde. Az ,,orbáni középpel" megvalósul az öt éve beígért ,,centrális erőtér", elemezték kormánytagok, fideszes képviselők, háttéremberek a hvg.hu-nak a kormányfő szombati beszédét. Igaz, van, aki szerint egyes pártok kikerülhetnek a bélyeg alól, bár ,,küzdeniük komolyan kell érte", és van, aki szerint az MSZP például ,,nem szélsőséges". A többiek annak örülhetnek, hogy ,,Orbán szavainak közjogi vonatkozásai természetesen nem lesznek".

"A szélsőséges, mint politikai megbélyegzés, olcsó politikai furkósbotként és a kelleténél gyakrabban kerül elő a magyar közéletben. Ezért indokolt világossá tennem, hogy a következő négy évben mit tekintünk majd szélsőségnek, amellyel szemben - és ezt szeretném kertelés nélkül előrebocsátani - határozottan, következetesen és kitartóan fogok fellépni" - mondta beiktatási beszédében május 10-én Orbán Viktor a parlamentben, hogy aztán gyorsan ,,leszélsőségesezzen" szinte mindenkit saját pártján kívül. (Lásd ,,Ön vajon szélsőséges az orbáni mérce szerint?" című keretes írásunkat.)

Mindezek után még a baloldali közbeszédben rendszeresen a ,,Fidesz trójai falovának" nevezett LMP egyik képviselője is azon poénkodott a hvg.hu-nak, hogy most tessék: ők is szélsőségesek lettek Orbán Viktor szerint. Igaz, akadt egy befolyásos fideszes képviselő is, aki a szöveg félreértelmezése, hogy például az MSZP is ,,szélsőséges", ám ő egyedül maradt ezzel a véleményével az általunk megkérdezett féltucatnyi kormánytag, képviselő, háttérember között.

Meghatározni, meghatározni, meghatározni

Egy a kormányzati döntéshozatalra rálátó forrásunk például azt mondta, a következő időszak politikai cselekvéseit Orbán beszédének ez a része ,,hangsúlyosan fogja meghatározni", a kormányfő pedig továbbra is kétfrontos háborút vív majd, így a Jobbik és a baloldal egyaránt célkeresztben marad. Mint korábban megírtuk, noha a Fideszen belül is voltak, akik szerették volna, ha háborús hangulat legalább egy része (az MSZP-érintő) megszűnne, mert így ,,teljesen szétlőhetik a baloldalt", az erről szóló vitát egy alkalommal a kormányfő azzal söpörte le az asztalról, hogy ,,a vagyona felét odaadná, ha a baloldal kiesne a parlamentből". Ezzel eldőlni látszik az a Fideszen belüli vita is, hogy a korábban is szélsőségesnek nevezett Demokratikus Koalícióval szemben egy "öregektől megtisztított" MSZP elfogadható partner lenne a kormánypártnak.

Orbán Viktor a centrumba (sőt: Centrumba) tart: minden más szélsőség?
Fotó: Stiller Ákos

A kormányfő ,,történelmi feladatának tekinti az általa megálmodott rendszer kiépítését, a kiegyezés pedig visszalépést jelentene, amit nem vállalhat fel" - értékelte a helyzetet a stratégia kialakításán dolgozó egyik forrásunk még azelőtt, hogy Orbán formálisan ismét megkapta volna a jogot harmadik kormánya megalakítására. Egy másik háttérember és egy kormánytag arról beszélt a hvg.hu-nak, a beszéd ezen része ,,egyszerűen csak a továbbvitele a kötcsei gondolatnak, a centrális erőtérről, amit a kormányfő most valóban megvalósíthatónak tart". (Mint ismert, 2009-ben Kötcsén arról beszélt Orbán Viktor, hogy a 2010-es győzelmükkel esély nyílik egy ,,centrális erőtér" létrehozására, ami 15-20 évre meghatározó politikai erővé válik Magyarországon, és amihez képest a többi párt csak marginális szerepet játszik.)

Egy kormányzati forrásunk szerint a beszédet egyébként maga Orbán Viktor írta, így ezeket a sorokat is: ,,a következő négy évre tekintve nincs bennem aggodalom se a jobb, se a baloldali szélsőségek miatt. (...) A miniszterelnöktől elvárható, hogy elmondja, merre tart Magyarország. (...) Középre tartunk. Magyarország középre tart". ,,Ez bizony azt jelenti, hogy középen egyedül a Fidesz van, a többiek mind a szélen, vagyis szélsőségesek" - értelmezte egy kormánytag Orbánt, hozzátéve, a ,,centrális erőtér" politikai koncepciója mellett rövid távú kampánytechnikai megfontolások is indokolják a ,,szélsőségesezést": a Jobbik látványos középre húzása mellett (például, hogy az Európai Unióval kapcsolatban a radikális párt is kezdi ,,eurokritikus"-ként meghatározni magát az ,,EU-szkeptikus" jelző helyett), az MSZP gyengítésén túl, cél a frakcióval nem rendelkező kis pártok, a DK és az Együtt-PM teljes ellehetetlenítése is.

Ön vajon szélsőséges az orbáni mérce szerint?

Nézzük tehát, hogy definiálja a "szélsőségeseket" a kormányfő: "Szélsőségesnek tekintek minden olyan politikát, amely veszélyes a magyarokra. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekintem, ha valaki a bűnözők jogait az áldozatoké elé sorolja. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekintem az olyan gazdaságpolitikai javaslatokat, amelyek mellőzik az értelem és a józan ész elemi szabályait. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekintem azt a politikát is - hívja az magát akár jobb, akár baloldalinak - amely azért akar pénzt elvenni a dolgozó emberektől, hogy odaadja azoknak, akik - bár munkaképesek - de nem akarnak dolgozni. Vagyis szélsőségesnek tekintem, ha valaki nem a munkát, hanem a munkanélküliséget akarja támogatni. És a magyar népre veszélyesnek és szélsőségesnek tekintem azt a politikát, amely az ezeréves Magyarországot valamiféle Európai Egyesült Államok oltárán fel akarja áldozni. Ezt ellenzem, és az ebből fakadó meghunyászkodó külpolitikai magatartással együtt, visszaszorítandónak tartom. De ugyanígy veszélyes, és szélsőséges politikának fogom tekinteni az Európai Unióból való kilépés politikáját is. (...) A kormány politikája a nemzeti együttműködés, az egység, és az európai közép megerősítésére irányul majd."

,,A Jobbik okozott egy kis fejtörést nekünk, nem véletlen, hogy Orbán már a választási kampányban személyesen támadta őket. Ebből a szempontból Pásztor István leköpése, és az, hogy Gaudi-Nagy Tamás ennek ellenére is Morvai Krisztinával dolgozik majd az EP-ben, nekünk kapóra jött, hiszen bármikor hivatkozhatunk rá" - mondta forrásunk, aki szerint az orbáni kontextusban már az is ,,szélsőségesnek" számít, hogy Szabó Tímea, a PM társelnöke a választások éjszakáján arról beszélt: ami a parlamentben 2010-14 között folyt, az bohóckodás, így ők a jövőben az utcai politizálásra helyezik majd a hangsúlyt. Az utcai akciókra ugyanis ,,könnyebb ráhúzni a közvélemény előtt a szélsőséges jelzőt".

A bélyeg

A kormányfői terminológia termékeny talajra látszik hullani: egy kormányzati forrásunk szerint például az MSZP-nek is ,,kapaszkodnia kell, hogy ne legyen szélsőséges". Egy kormánytag ezt azzal indokolta, hogy a párt kivonult Orbán beiktatásáról, Mesterházy Attila nem gratulált a választások éjszakáján, és ,,Szanyi Tibor megnyilvánulásai is" szélsőségesek.

Mindez ugyanakkor - ezt minden megszólaló elmondta - egy politikai kampány része, amiből ,,politikai cselekvések következnek majd", de például a parlamenti gyakorlatot nem fogják befolyásolni. (Ennek bizonyítékaként a Fidesz - tartva magát a 25 éves szokásjoghoz - meg is szavazta például Sneider Tamást a parlament alelnökének, Molnár Zsoltot a nemzetbiztonsági bizottság elnökének, igaz, utóbbival kapcsolatban elképzelhető, hogy a kormánypárt robbantotta ki a ,,szkinhed-e, aki kapucniban kiabál?"-botrányt.) Ezen kívül ,,természetesen jogi relevanciája sincs annak, ha valakit szélsőségesnek tekint Orbán Viktor", de az már a ciklus legelején látszik, hogy a háborús retorika tovább pörög majd a Fidesz részéről, csak most a ,,szélsőséges" lesz a szitokszó, hiába minősítette maga Orbán Viktor ,,olcsó, politikai megbélyegzésnek".

http://propeller.hu/itthon/2923883-ezutan-orban-donti-el-ki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gulyás Gergelyek az alávalók között is a legalávalóbbak
  2014-05-14 18:51:28, szerda
 
  A Gulyás Gergelyek az alávalók között is a legalávalóbbak

Gulyás Intelligens, okos, ámde minden morális értéktől megfosztott egyede a Fidesz dzsungelének, ahol már a nagyragadozók között forgolódik.
Banánköztársaság | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2014. május 13.

gulyas_gergely

Gulyás Gergely, aki most éppen a Törvényhozási Bizottság elnöke (ó micsoda csodálatos bizottság is ez!) a legdurvább, legaljasabb képviselője a Nemzeti Együttműködés hazug rendszerének. Tökéletes példánya fajának. Rövid idő alatt fejlődött pártja emblematikus figurájává. Intelligens, okos, ámde minden morális értéktől megfosztott egyede a Fidesz dzsungelének, ahol már a nagyragadozók között forgolódik és halad előre rugalmas léptekkel a ranglistán. Már korábban fel kellett figyelni kígyó nyelvére, amely nem csak kétágú, mint a nála több szimpátiát éremlő hüllőé, de legalább olyan gyorsan mozog is, mint a nemes csúszómászó kétágú nyelve, amely a tapintás mellett a szaglást segíti, de nem a nyalást.

Hogy tisztában van dicstelen szerepével és az értelmiségi létet súlyosan kompromittáló tevékenységével, azt mi sem bizonyítja jobban, mint merev, a kígyóra hajazó nézése, amely érzéseket alig árul el, és csak akkor látszik benne némi fény gyulladni, amikor úgy érzi, hogy a legtalálóbb érvvel és a legmegalázóbb minősítéssel sikerült politikai ellenfelét körbe fonnia és lassan megfojtania. Mint tehetséges és intelligens, jól képzett embernek nagyobb az ő bűne, mint holmi Lázároké, vagy Kósa Lajosoké, esetleg holmi Kubatovoké, Rogánoké, bár ezek sem hülyék, annyira, hogy ugyancsak ne lennének tisztába dicstelen szerepükkel, amit a kedves vezető osztott rájuk jó pénzért.

Gulyás Gergely a legrosszabb. Pontosan azért, mert sokkal okosabb a többi fidesznyiknél. Olyan fiatal magyar értelmiségi, aki még hasznára is lehetne az országnak, de csak a Fidesz és a saját karrierjét tartja szem előtt, ezért megérdemli a mélységes megvetését minden olyan magyar embernek, aki hozzá hasonlóan ebben az országban járt iskolába, itt tanult meg beszélni, írni és gondolkozni. Mindezekért többel tartozna, mint hogy kiváló udvari seggnyaló legyen és pallérozott mosdatója a Fidesz mocskos politikájának. Már meg ne sértődjön, de szívesen lennék a barátja, ha nem csak tudása, de lelke is, erkölcse is lenne, aminek egyébként megvan a helye, és nyilván tud arról is beszélni, hiszen a keresztény értékek, a kereszténydemokrata eszme, amelyet - állítólag - a most megalakuló Fidesz-kormány képviselni fog, ezzel nem lenne ellentétes, ha igaz és nem tiszta hazugság és ocsmány porhintés lenne csak, Orbán Viktor, Gulyás Gergely, továbbá az egész Fidesz-kórus szájából.

Lehetne úgy vélni, hogy Gulyás Gergely másképpen gondolkodik, mint mi gondolkodunk, akiket főnökével együtt nemes politikai vetélkedésben le akar győzni a soros választásokon, de ezzel szemben a valóság az, hogy ők nem a kereszténydemokrata jobboldal, ahogyan a jelenlegi parlamenti ellenzék sem a liberális baloldal, nincs itt kormánypárt és ellenzék, ezek vetélkedése a szavazók kegyeiért, mert itt már diktatúra és egypárti uralom van. Ahogy a Fidesznek és Gulyásnak sincs semmi köze a kereszténydemokráciához, úgy a mai ellenzéknek sincs túl sok köze a baloldali liberalizmushoz, a magyar parlamentnek, az ország politikai életének és mára már politikai berendezkedésének sincs sok köze a polgári demokráciához, amelyet a polgárok, mindenek előtt a nagypolgárok szoktak maguknak létrehozni, hogy a tőkéjüket szabadon fialtatni tudják egy olyan politikai rendszerben, amely megadja az intézményes lehetőségeit a hatalom kordában tartásának és az egészséges parlamenti váltógazdálkodásnak, amely nem csak arra jó, hogy biztosítsa a tőke szabad áramlását, a munkavállalónak nevezett munkások kizsákmányolását, megvédje a magántulajdon szentségét, de arra is, hogy fenntartsa a polgárok szabadságérzetét, jogát a panaszkodásra, a csalóka reményt, hogy a gazdagok és a szegények között húzódó egyre nagyobb és egyre mélyebb szakadék azért átjárható, és a gazdag embernek a jog asztalánál pont annyi helyet szorít a törvény, mint amennyit a szegénynek.

Miközben ez sehol sincs így a polgári demokráciákban, mindenütt eme látszat fenntartása az egyik legfontosabb cél, mint a társadalmi béke megőrzésének egyik legolcsóbb és leghatékonyabb eszköze, amely jól elrejti az anyagi javak súlyosan igazságtalan elosztásának gyakorlatát, mintegy politikai és emberi jogokkal kompenzálva azokat a milliókat, akiktől elvonják a nemzeti vagyon mind nagyobb hányadát, hogy azt a társadalom mind kisebb hányadának a kezére játsszák. Csakhogy míg ezt a civilizált polgári demokráciákban bizonyos fékek és ellensúlyok működtetésével, a tőketulajdonosok saját biztonságának érdekében óvatosan és a látszatra ügyelve teszik a gazdasági és politikai hatalom birtokosai, addig Mária (köz)munka alapú országában, a nemzeti együttműködés rendszerében, a centrális előtér egyrészt hót tahókkal, a 20. század elejét jellemző érzéketlenséggel sajátítja ki az ország közös javait, másrészt saját szolgálatára a végrehajtók közé emel olyan tehetséges, ámde gerinctelen embereket is, mint amilyen Gulyás Gergely, aki tudja, hogy kik és mire használják, kiket és mivel szolgál, mégis szorgosan játssza dicstelen szerepét. .

O tempora o mores! Ó idők, ó erkölcsök! Mondta Ciceró ezer évekkel ezelőtt az akkori fiatalságot csepülve. Mi ezen csak derülni tudunk, hiszen hallottuk ezt mi is atyáinktól, ők meg a saját atyáiktól. A mai fiatalok, a mai társadalom nem sokat változott Ciceró óta, és -, ahogyan félve tisztelt latintanárunk, Szimon tanár úr mondani szokta volt -, ,,már a régi rómaiak is megmondták"... Szentenciákba foglalták mindazt, amit demokráciáról, szabadságról, rabszolgaságról, árulásról, hazugságról, képmutatásról, politikai manipulációról, érzéketlen kegyetlenségről, pénzsóvárságról, erkölcstelenségről az emberiségnek tudnia kell. És tudja is. Van aki jobban, van aki kevésbé. Gulyás Gergely mindent tud.

Az ő szájából a legszebb hallani a hanyatló nyugatról, az erkölcstelen és értékeit veszítő Európáról szóló szentenciákat, midőn egy Ezopus meséjéből kiugró farkas őszinteségével baszogatja a víz felkavarásával az alatta iszogató bárányt. Majd miután elfogyasztotta vacsorára a növényevőt, az ég felé mutat és művelt európaihoz méltón az arcunka köpi a szép latin mondást, mely szerint: Sol omnimus lucet, hogy a nap mindenkire süt. Persze ez is hazugság, mert mi tudjuk: kire jobban, kire kevésbé. Attól függően, hogy az út napos, vagy árnyékos oldalán jár-e. Gulyás Gergely ma a napos oldalon csápol a kedves vezetőnek, és falja a hatalom édes gyümölcseit. Nem törődik a milliónyi sötétben botorkáló, fázó és éhező honfitársával. Mi azonban ügyelünk rá, nem tévesztjük szem elől, egészen addig, amíg el nem jön az ideje, hogy kérdőre vonjuk mindazért, amit tehetséges, jól képzett magyar értelmiségiként tett, de leginkább azért, amit nem.

Zsebesi Zsolt

http://gepnarancs.hu/2014/05/a-gulyas-gergelyek-az-alavalok-kozott-is-a-legalaval obbak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rugdossák Viktort
  2014-05-14 18:45:07, szerda
 
  2014.05.14. 09:44 Fabius
Rugdossák Viktort


Hurrá, Aprószentünknek sikerült mindjárt elsőre összeveszni a körülöttünk lévő világgal. A koronázási ünnepség focialista mámorában vetített autonóm ábrándokra összenéztek az ukránok, horvátok, lengyelek, hogy Mindenórás Tábornokunk vajon csak beszívott önfényességétől, vagy tényleg akkora beszélő pénisz, hogy nem esik le mit művel már megint.

orbán drog.jpg

AkkorisLegjobbarátunk, Donald Tusk lengyel miniszterelnök megmondta: ő bizony szétfingja a nullás lisztet pozsonyi találkozójuk alkalmával, aztán majd megpróbálja elmagyarázni Őfelségének, hogy ha egyik határunk túloldalán valódi harci cselekmények folynak, akkor nem szerencsés felolvasni azt a kottát, amiből Putyin is játszik. Addig is a bekéretett ukrajnai nagykövet megpróbálja elmagyarázni, hogy nyugi, ha rendesen feltankoljuk a Gripeneket azonnal visszakerülünk a túlzott deficit eljárás alá, nélkülük meg a hátrafelé nyilazó Semjén Zsoltot meg a harci szekeres Lázár fivéreket lennénk képesek bevetni a szúrós tekintettel pszichikai nyomást erőltető Káder János Brigadéros-Hadseregtábornokkal az élen.

Vagy, esetleg elmagyarázza, hogy a Fidesz minden látszat ellenére pont ugyanúgy becsokizott a Jobbik áprilisi eredményeitől, mint a baloldal.

Mert ami hirtelen megtalált rendpártiság az egyik oldalon, az autonómia harc a másikon. Ahol egymillió magyar gondolja, hogy a vonaisták gondolatmenete fasza, ott Kedves Vezető nertársnak is idomulni kell bizonyos narratívákhoz. Olyan apróságokkal vacakolni, hogy a krími választás faszaságát hangoztató Kovács Bélát már eltanácsolták Beregszászról, nem szükséges. Kárpátalját megmentjük akkor is ha nem feltétlenül igényli, elvégre Semjén Zsolt ugyanakkor már bejelentette, meglesz az egymillió határon túli szavazó 2018-ra, akik tudják majd - ugye?!?!?! - hogy kell szavazni a centrális erőtér további sikeréhez.

Hogy ehhez a környékbeliek rúgásra lendült lábain keresztül vezet az út? Istenem, legfeljebb a Fenséges Farpofán csüngő betyárkörték majd erősebben kapaszkodnak.

http://varanus.blog.hu/2014/05/14/rugdossak_viktort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cionista terjeszkedés az ukrán gazdaságban
  2014-05-14 18:32:57, szerda
 
  Cionista terjeszkedés az ukrán gazdaságban
2014.05.14 09:33


Úgy tűnik, a nyugat nagyon gyorsan hatalmi pozíciókba akar kerülni Ukrajnában. Jelcinhez hasonlatosan a hatalomra segített atlantista kijevi vezetés csak azért került oda, hogy nagyon gyorsan átjátszhassa a nyugat kezére, amit még lehet.

Joe Biden, az Egyesült Államok alelnökének (faji jellegzetességeket magán viselő) fia lett az ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatója. Ez a cég a legnagyobb magán gázipari cég Ukrajnában. Az államtól már korábban megszerzett kitermelési területei Dél- és Kelet-Ukrajna. Érdekes módon mindegyik az elszakadásban érintett terület.


Hunter Biden

Joe Biden fia kora ellenére már magas pozíciókat tölt be jelentős cégekben, és cégeket tömörítő szabadkőműves csoportosulásokban, mint például a Global Leadership (nemzetbiztonsági és külpolitikai magán cégek). Vagyis az ifjabb Biden, aki nemzetbiztonsági magáncégekben érdekelt, cégtulajdonokat szerzett az elszakadó területeken. Ha ezt a kettőt összekötjük, akkor feltételezhetjük, hogy nemsokára már hivatalosan is állomásozni fognak amerikai magán testőrcégek Ukrajna területén. Irakban 160000 ilyen "alkalmazott" dolgozott. A hivatkozás az amerikai tulajdonú cégek megvédése, - valódi ok; háborúba küldeni őket az orosz civil lakosság ellen, és a helyi milíciák ellen, mivel a hadsereg a gyengén felszerelt milíciákkal sem boldogul, nagyok a veszteségek, sorozatosak az átállások és a dezertálások. Ezt a háborút az ukránokkal megvívni nem lehet, szükség lesz a külföldi zsoldosokra és technikára is. Ahogy hírek szállingóznak az Európa-szerte szállított nagy mennyiségű harckocsikról és technikáról, valószínűsíthető, hogy a NATO be kíván avatkozni Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/05/14/cionista-terjeszkedes-az-ukran-gazdasagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.