|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2014-05-16 20:38:50, péntek
|
|
|
Isten fénykarjai nyúlnak lelkünk felé,
Közeledő kezünkön remegnek ujjaink.
Auránk vakító színben tündököl,
Sok ezer éve már, hogy elváltak útjaink.
Lelkek fénykarjai nyúlnak Isten felé,
Találkozó kezünkön megáll a remegés.
Csakráink kitárják kapuikat,
Nem választ el egymástól többé a feledés.
Lelkek fénykarjai nyúlnak egymás felé,
Ujjaink összefonva merülünk a fénybe.
Lángoló szeretettel szívünkben,
Elindulhatunk immár a végtelenségbe!
|
|
|
2 komment
, kategória: HIT- Vallás |
|
|
|
|
|
2014-05-16 17:31:31, péntek
|
|
|
Szupertorta
5 tojást szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral, 1 citrom levével és 2 evőkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evőkanál kakaóporral és 1 csomag sütőporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű formába simítjuk, a sütőrácson kiegyensúlyozva előmelegített sütőbe toljuk, és közepesen meleg sütőben sütjük, 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, négy vékony szeletre vágjuk. 2 dl felvert habtejszínből, 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, néhány csepp rumból vagy rumaromából puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük. 2 tábla tortabevonó csokit vízgőz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, egy kicsit hagyjuk dermedni, majd szép sorban kirakjuk 2 csomag (kb. 60 dkg) rumkókusz csokigolyóval.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2014. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
463 db bejegyzés |
e év: |
5415 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1234
- e Hét: 13318
- e Hónap: 32291
- e Év: 261228
|
|
|