Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Rakott krumpli sült zöldségekkel
  2014-05-16 23:43:31, péntek
 
  Rakott krumpli sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

4-6 közepes burgonya
2 cukkini
3-4 paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
oregánó
fokhagyma

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, kockázd fel, ezután tedd fel főni, majd ha megfőtt, borítsd egy tepsibe. Eközben egy serpenyőben süsd meg a felkarikázott cukkinit, ha kész, préselj rá fokhagymát, szórj rá oregánót, és borítsd rá a már tepsiben lévő burgonyára. Utána süsd meg a szintén karikára vágott paprikát, és ezt is pakold a tepsibe. Kockázd fel a vöröshagymát, a serpenyőben maradt olajon dinszteld meg, préselj rá még egy kis fokhagymát, szórj rá pirospaprikát, és öntsd föl egy kis vízzel. Lényegében ez egy fokhagymás pörköltalap. Ebbe tedd a felezett paradicsomokat, fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, és főzd addig, míg szósz sűrűségű lesz. /Én nem szoktam előre meghámozni a paradicsomokat, ha már megfőtt, úgyis ki tudom halászni a héját a szószból./ Ezt a szószt öntsd a zöldségeidre, majd a sütőben kicsit süsd át az egészet. Természetesen bármilyen zöldséggel fel lehet még dobni, én padlizsánt is teszek bele néha, és mexikói zöldségkeverékkel is színesítem.
Megjegyzés:

Normál körülmények között sült bacont szórok a tetejére, paradicsomszósz helyett besamelt készítek és sajtot is reszelek rá, de így ebben a formában keményítőnapra ideális, és így is nagyon finom. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál pepecsebb az elkészítése, mivel úgy finom, ha mindet külön megsütöd egy serpenyőben.

A receptet Dormii küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Medvehagymás tócsni
  2014-05-16 23:42:01, péntek
 
  Medvehagymás tócsni

Hozzávalók:

kb. 12 darabhoz:
2 db burgonya
1 db sárgarépa
kb. 12-13 levél medvehagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fél zsemle beáztatva
1 marék kockára vágott gomba
petrezselyem
zsemlemorzsa

bors
őrölt szerecsendió
gyömbér

Elkészítés:

Egy tálba a tesszük a finomra reszelt (sajtreszelőn) burgonyát és sárgarépát, a medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fél zsemlét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalókkal összekeverjük, annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól összeálljon.

Forró zsiradékba kanállal kis gombócokat szaggatunk, kicsit elnyomkodjuk, hogy lepény formája legyen. Hamar sül, vigyázni kell vele, nehogy megégjen.

Ha kisült, lecsepegtetjük és tálaljuk. Főzelékek, saláták mellé kitűnő étel.





Megjegyzés:

Vegetáriánus ételnek is megfelel.

A receptet és a fotót Fenyonekati78 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás-túrós rétes
  2014-05-16 23:40:00, péntek
 
  Almás-túrós rétes

Hozzávalók:

2 rúdhoz:
1 csomag réteslap (8 lapos)
Vénusz olaj a megkenéséhez
zsemlemorzsa a szóráshoz

A töltelékhez:
50 dkg áttört túró (dobozban kapható)
6 evőkanál tejszín
3 tojássárga
1 csipet só
15 dkg porcukor
10 dkg leforrázott, rumba áztatott mazsola
3 kisebb alma meghámozva és lereszelve

Elkészítés:

1.) 4 réteslapot használtam egy rúdhoz.
2.) Elkészítettem a tölteléket: A túrót összekevertem a tejszínnek, a tojássárgával, a sóval, porcukorral, mazsolával és a meghámozott, lereszelt almával.
3.) Egy nedves konyharuhára terítettem az első réteslapot, és egy ecset segítségével megcsepegtettem olajjal.
4.) Az első réteslapra ráfektettem és megolajoztam a 2., majd a 3., és a 4. réteslapot is.
5.) A negyedik lapot megszórtam egy kis zsemlemorzsával, hogy ne áztassa majd el a töltelék, majd elterítettem rajta a túrót, és a nedves konyharuha segítségével feltekertem a rudat.
6.) Kizsírozott tepsire tettem, és megolajoztam a réteseket, majd előmelegített, forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem őket.
7.) Amikor kihűltek, megszórtam porcukorral, és szeletekre vágva tálaltam a rétest.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rakott krumpli sajttal gazdagítva
  2014-05-16 23:33:02, péntek
 
  Rakott krumpli sajttal gazdagítva

Hozzávalók:

1,5 kg kifli krumpli
1 pár füstölt szárazkolbász
15 db tojás
15-20 dkg füstölt hús (tarja vagy sonka)
20 dkg trappista sajt
5-7 dl tejföl
Vénusz olaj

zsemlemorzsa

Elkészítés:

A krumplit és a tojásokat külön lábasban, sós vízben megfőzöm. A kolbászt vékonyan felkarikázom, a füstölt húst apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. Amikor megfőtt a krumpli és a tojás is, meghámozom, a tojást tojásszeletelővel felszeletelem.

Egy megfelelő méretű tepsit kikenek pár cseppnyi olajjal, a meghámozott főtt krumplit elkezdem a tepsibe szeletelni, vékony szeletekben. Egy rétegnyi krumplira (sózom) egy réteg főtt tojás kerül (sózva), majd kolbászkarikák következnek a füstölt hús kockákkal vegyesen, megszórom reszelt sajttal, meglocsolom tejföllel. Újra kezdem, krumpli, tojás, kolbász, hús, sajt, tejföl, és ugyanígy, míg elfogynak a hozzá valók. A tetejét megszórom kevés zsemlemorzsával.

Mehet a 200 fokos sütőbe, addig sütöm, míg a tetején a prézli megpirul.





Frissen tálalom, aki kéri, tejföllel még meglocsolja, kovászos uborkát adok mellé.





Megjegyzés:

Ha nem kapunk kifli krumplit, más fajtából is készíthető, de közepesnél kisebb darabokat válogassunk össze, nagyokból csak úgy nem lesz az igazi, mint az újkrumpliból sem.

Lehet, hogy kicsit macerás, de megéri, az eredmény egy isteni ebéd. Jó étvágyat, Nani.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tárkonyos leves füstölt hússal és rizzsel
  2014-05-16 23:29:42, péntek
 
  Tárkonyos leves füstölt hússal és rizzsel

Hozzávalók 4 személyre:

füstölt hús (csülökkel a legfinomabb)
friss tárkony ízlés szerint
1 evőkanál liszt
5 tojás
1/2 csésze rizs
2 evőkanál tejföl
kevés ecet


Elkészítés:

A füstölt húst megfőzzük. A levét felöntjük annyi vízzel, hogy ne legyen túl sós, apróra vágott tárkonyt és kevés ecetet teszünk bele. 1 evőkanál lisztet hideg vízzel csomómentesen elkeverünk, és beleszűrjük a levesbe. Amikor felforrt, 1 tojásfehérjét beleütünk, és gyorsan elkeverjük, majd fél csésze rizst főzünk bele. Amikor elzárjuk a tüzet, 1 tojássárgáját 2 evőkanál tejföllel összekeverünk, és beleöntjük a levesbe. Tálalás előtt 4 egész tojást ütünk a levesbe, mikor a sárgája megkeményedik, elzárjuk a tüzet. Nagyon kiadós, és szerintünk nagyon finom! Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Igazság szerint én friss tárkony helyett tömény ecetben tartósítottat használok, így nem kell még külön ecet is a levesbe.

A receptet Cs.Andrea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egyszerű körözött
  2014-05-16 23:28:25, péntek
 
  Egyszerű körözött

Hozzávalók:

25 dkg túró
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika

bors
1 gerezd fokhagyma áttörve

Elkészítés:

A hozzávalókat villával homogénre keverjük, kiflikarikákra kenjük, és kígyóuborka szeletekkel díszítjük. 1 perc alatt megvan, finom, és majdnem mindenki szereti...





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Esik, esik rendületlenül
  2014-05-16 23:25:31, péntek
 
  Ma kisebb szünetekkel esett az eső és fújt a szél hozzá.

Holnapra erős szelet és esőt jósolnak, sőt délutánra zivatarokat is.
Úgy néz ki, hogy keddig ilyen lesz az időjárás - utána megszűnik a csapadék
és melegszik az idő.

Ránk is fér már egy kis napsütés, mert hideg van és szürke minden.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zöldborsós kagylótészta tengeri gyümölcsökkel
  2014-05-16 00:51:19, péntek
 
  Zöldborsós kagylótészta tengeri gyümölcsökkel

Hozzávalók:

40 dkg mini kagylótészta
25 dkg koktélrák vagy tenger gyümölcsei keverék
2-3 szál új hagyma
20 dkg zöldborsó
1/2 színes kaliforniai paprika felkockázva
3-4 db koktélparadicsom félbevágva
1 lime vagy citrom reszelt héja és leve

fehérbors
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 teáskanál pesto
olaj
5 dkg vaj

Elkészítés:

A tenger gyümölcseit sós, forró vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Az újhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a tengeri herkentyűket, a kaliforniai paprikát, sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük. Az apróra vágott friss petrezselyemzöld felével és a reszelt citromhéjjal lazán összekeverjük. Hozzáadjuk a sós vízben kifőzött és a pesztóval összekevert tésztát. Kevés főzővíz hozzáadásával az egészet összeforraljuk, és a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat.

Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel, díszítjük citromgerezdekkel és a félbevágott koktélparadicsommal.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Serpenyős brokkolis csirke koktélparadicsomos spagettivel
  2014-05-16 00:48:54, péntek
 
  Serpenyős brokkolis csirke koktélparadicsomos spagettivel

Hozzávalók:

4 csirkecomb
30 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
friss oregano
őrölt majoranna

bors
3 evőkanál Vénusz olaj
A spagettihez:
40 dkg spagetti tészta
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg koktélparadicsom
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozzuk és felcsíkozzuk, a brokkolit pedig sós vízben előfőzzük - nem szabad túlfőzni, a serpenyőben még puhul majd.





A csíkokra vágott csirkehúst kevés olívaolajon aprított fokhagymával, oregánóval és majorannával megpirítjuk,





majd mikor már a hús puhul, hozzáadjuk a leszűrt brokkolit, jól összerázzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítjuk, amíg a csirke teljesen megpuhul és az ízek összeérnek, kb. 4-5 perc.





A spagetti tésztát al dentére főzzük közben, majd leszűrjük,





és egy nagyobb serpenyőben összeforgatjuk a félbe/negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal, kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, balzsamecettel ízesítjük.





A tészta tetejét frissen vágott parmezánforgácsokkal szórjuk meg,





a brokkolis csirkével tálaljuk.





Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paradicsomos, kecskesajtos tészta
  2014-05-16 00:41:47, péntek
 
  Paradicsomos, kecskesajtos tészta

Hozzávalók:

4 adaghoz:
50 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 teáskanál olívaolaj
35 dkg spagetti
10 dkg kecskesajt

Elkészítés:

A paradicsomot szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra. Keverjük össze a bazsalikommal, az olajjal, kevés sóval és borssal. A spagettit főzzük meg, miután kivettük a fazékból, kevés vizet tegyünk félre. Azonnal keverjük össze a paradicsommal, öntsük rá a félretett vizet, majd szórjuk meg a sajttal.

Megjegyzés:

Adagonként kb. 390 kalória
Elkészítési idő: 20 perc

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 3217
  • e Hónap: 8255
  • e Év: 137962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.