Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal
  2014-05-19 23:23:03, hétfő
 
  Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

Hozzávalók:

A salátához:
kb. 15-20 dkg aprított salátalevél (pl. jégsaláta)
1/2 cékla vékonyra csíkozva
4 db paradicsom
20 dkg párolt zöldspárga

Az omletthez:
4 egész tojás
1/2 dl tej
2-3 medvehagyma vagy snidling finomra vágva
2 dkg vaj

frissen őrölt bors

Az öntethez:
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
1 teáskanál jó minőségű mustár
nagy csipet só

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit kis üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, és felhasználásig hűtőszekrényben tartom.

A spárgát tisztítás után sós-citromos vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzöm, jeges vízbe dobom.

A salátaleveleket alaposan megmosom, falatnyi darabokra tépkedem. A céklát meghámozom, julienne-vágóval (vagy reszelővel) vékony csíkokra vágom. (Mindez megspórolható, ha készen kapható salátakeverék az alap.) A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártom, héjukat eltávolítom, kis gerezdekre darabolom.

Az omletthez a tojásokat nagyobb tálba ütöm, beleteszem az aprított medvehagymát (snidlinget), hozzáadom a tejet, sózom, borsozom, kissé felverem. Egy nagy serpenyőben felforrósítom a vaj felét, és ráöntöm a tojás felét. Vékony omlettet sütök - ahogy szilárdulni kezd a teteje, gyorsan megfordítom, 1/2 percig sütöm a másik oldalát, tányérra csúsztatom. Hasonlóan járok el a maradék vajjal és tojásos keverékkel. Mindkét omlettet kb. 1,5 cm-es kockákra vágom.

A jégsalátát és a céklát kanállal összeforgatom egy salátástálban, ráhelyezem a spárgákat, majd a paradicsomokat, végül az omlettkockákat: a zöld, piros, sárga színek mindenütt láthatók lesznek. Tálalás előtt kb. 10 percre hűtőszekrénybe helyezem. Az öntetet közvetlenül tálaláskor adom a salátához.
Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Eper római módra
  2014-05-19 23:21:21, hétfő
 
  Hozzávalók:

500 gramm eper
5 evőkanál szőlőcukor vagy porcukor
300 gramm /vagy tetszés szerinti mennyiség/ vaníliafagyi

Elkészítés:

Az epret egy nagy tálba tesszük, s addig pürésítjük, míg pép állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a szőlőcukrot, és elkeverjük. Hűtőbe tesszük, míg kellemesen hűvös nem lesz. A vaníliafagyit kockákra, vagy a kívánt formára vágjuk, fagyispoharakba tesszük s leöntjük az eperszósszal.

Megjegyzés:

Mindenféle főzőtudomány nélkül elkészíthető finom, nyári desszert.

A receptet Erendis küldte. Köszönjük!

Forrás:MIndmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hirtelensült tavaszi körettel
  2014-05-19 23:18:33, hétfő
 
  Hirtelensült tavaszi körettel

Hozzávalók:

4 szelet csirke- vagy pulykamell
2 fej karalábé
1 csomó zsenge sárgarépa
1 fej hagyma
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
vaj

fehér bors

Elkészítés:

A megtisztított karalábét kockára vágjuk, a zsenge sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. Vajon pároljuk, sóval, fehér borssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, majd frissen vágott petrezselyemmel elkevert tejszínnel felöntjük és összemelegítjük. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, fehér borssal megszórjuk. Serpnyőben vajat forrósítunk, beletesszük a hússzeleteket és félig megsütjük. Mellédobjuk a karikára vágott hagymát és megpirítjuk. A hirtelensült szárnyast a tavaszi körettel tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tavaszi zöldségleves
  2014-05-19 23:13:54, hétfő
 
  Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

1,5 kg hüvelyes zöldborsó
4 db friss sárgarépa
1 db nagy karfiol
2 db friss karalábé
2 db hagyma
1 fej fokhagyma
20 dkg árpagyöngy
2 dl tejföl
2 füstöltlé kocka
1 csokor újhagyma
2 csokor petrezselyem
2 csokor kapor

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felaprított zöldségeket - a karfiol kivételével - és kissé megpirítom. Felöntöm 2 l vízzel, belehelyezem a karfiolt, füstölt kockát, árpagyöngyöt. Készre főzöm. A tejfölt elkeverem a levesben, majd megszórom a megturmixolt fokhagyma, újhagyma, petrezselyem, kapor keverékével.

Megjegyzés:

A receptet Pattaya Garfi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltöltendő hetet!
  2014-05-19 12:26:36, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves ismerőseimnek

Jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Süt a nap!
  2014-05-19 12:09:26, hétfő
 
  Tegnap este és éjjel még esett az eső.
Ma végre süt a nap, s remélem vége a májusi "télnek"
és szürkeségnek.






Remélem a napsütés melegedést is hoz,
mert uncsi volt a fagyoskodás - eddig fűteni kellett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 963
  • e Hét: 3768
  • e Hónap: 12034
  • e Év: 128687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.