Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Azoknak, akik egyfolytában gyűjtik a lájkokat...
  2014-05-20 20:21:25, kedd
 
 


Azoknak, akik egyfolytában gyűjtik a lájkokat - ahogy ők szokták mondani, "lájkvadászoknak"- szükségük van a visszacsatolásra másoktól, hogy kellőképpen humorosak, szépek, kreatívak, ügyesek... amikor például egy befolyásolható, megfelelni vágyó ember kiposztol valamit, majd egy olyan valakitől kap lájkot, akitől soha korábban, azt kezdi hinni, hogy tetszik a másiknak, és sikongat egy hétig. (...) Azt hiszi, hogy menő, király, kúl. És nem látja azt, hogy egy egész rendszer vizsgálja a fogyasztói szokásait, hogy továbbra is megállás nélkül fogyasszon.

Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  Csernus Imre  
Sajnos Orbán megint kamuzik
  2014-05-20 17:24:16, kedd
 
  Magyarország és az Európai unió versenyképessége, gazdasági erejének és befolyásának legalább szinten tartása érdekében drasztikus faragni kell az energiaárakból - mondja Orbán Viktor miniszterelnök lépten nyomon. Jól hangzó állítás, kérdés, hogy igaz-e?

Orbán Viktor beszéde Berlinben, a május 8-án megrendezett Európa Fórumon: "...meggyőződésem szerint Európa jövője szempontjából a legfontosabb kérdés az energia ára. A mai rendszer vereségre ítéltetett. Meggyőződésem, hogy a jövő Európájában az energiaárakat radikálisan le kell szorítani. Az is meggyőződésem, hogy az árak leszorításához képest minden más, egyébként fontos szabályozási kérdés csak másodlagos.

A versenyképességünket olyan rohamosan veszítjük el, hogy az erőnket ma az árcsökkentésre kell összpontosítani, és a prioritások sorrendjében nem szabad negligálni, de hátrább kell tenni minden más szabályozási kérdést."

Mielőtt az energia-költségek vizsgálatába belemennénk, nézzük, mit mutat a Világgazdasági Fórum minden évben elkészített versenyképességi rangsora, igazolja-e az orbáni állítás, miszerint au EU rohamosan veszít versenyképességéből. Röviden: nem.

A vizsgált 144 ország közül a 2012-13-as listán az első tízben hat európai államot találunk - ezek közül öt az Európai Unió tagja. A helyzet mindössze annyit változott a korábbi álláshoz képest, hogy Dánia a top tízből kiszorult a 12. helyre. Vagyis kijelenthető: az elmúlt években Európa nem vesztett versenyképességéből.

Sajnos ugyan ez nem mondható el Magyarországról. Míg a 2011-12-es listán a 48. helyet tudta megszerezni Budapest, addig a rezsicsökkentés megkezdése óta a 60. helyre csúsztunk vissza. Ezzel csupán két hellyel előzzük meg Bulgáriát, de jócskán le vagyunk szakadva olyan államoktól például, mint Kazahsztán. Régiós versenytársain közül Lengyelország a 41., a csehek pedig a 39. helyen állnak.

Mennyit javíthat ezen a helyzeten a drasztikus energiaár-csökkentés? Hegedű Miklós, a GKI Energiakutató vezetője szerint nem túl sokat.

Magyarországon a gazdaság teljes kibocsátáshoz viszonyítva a termelési költségek 3-4 százalékát teszik ki az energia-árak - mondta lapunknak a szakember. - Természetesem vannak ennél energia-igényesebb ágazatok is, amelyekben e költségek aránya eléri a 8-9 százalékot, de nem ez a jellemző. Vagyis ha a felére szorítanánk le valami módon a rezsi-kiadásokat a termelő szektorokban, akkor sem érnénk el különösebben nagy előrelépést.

Hegedűs Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy, bár kiemelt jelentősége van a kontinens számára az energia-import diverzifikálásának és a megfelelő tárgyalási pozíciók kiharcolásának, de az energiahordozók árát alapvetően világpiaci folyamatok befolyásolják, amelyekre a politikai viszonylag kevéssé képes hatni rendeleti úton. Éppen ezért a szakértő szerint hosszabb távon nem az a megoldás, hogy akár a lakosság, akár a vállalkozások esetében megkíméljük a felhasználót az energia valós árától, mivel ez pazarló felhasználásra ösztönöz mindenkit.

Az igazi megoldás a korszerű, innovatív technológiák bevezetése lenne - hangsúlyozta Hegedűs. - Ezek révén képesek lehetünk hatékonyabban felhasználni a rendelkezésre álló energiaforrásokat. Magyarországnak pedig el kellene fordulni a nagy nyersanyag-igényű, beszállítói pozíciótól és a végterméket előállító, piackész termékeket gyártó gazdaság felé.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Vége a műfogsor-rémálomnak
  2014-05-20 17:12:33, kedd
 
  Egy svéd eljárással vége a műfogsor-rémálomnak: az egyszerű és gyors beavatkozásnak köszönhetően a protézis stabilan rögzíthető.

A Magyar Fogorvosi Kamara által végzett felmérés szerint Magyarországon 800 ezer ember él teljes fogatlanságban és meglepően sokan szenvednek a legkülönbözőbb műfogsorproblémáktól: a protézist kényelmetlen viselni, romlik az ízérzékelésük, nem tudják elrágni a keményebb ételeket és így tovább. A modern technológia és egy svéd módszer lehetővé teszi azonban, hogy egy műtét nélküli, fájdalommentes és gyors kezeléssel stabilizálni lehessen a fogsort titán implantátumok segítségével.

Mint Dr. Szabó László, a Fixfogsor rendelő szakorvosa elmondta, már 40 éves kor fölött gyakori probléma a foghiány. A teljesen fogatlan páciensek számára a leggyakoribb megoldás a teljesen kivehető fogsor. A fő probléma azonban ezekkel az, hogy nem akar a helyén maradni, mivel nincsenek fogak, nincs mihez rögzíteni. "Létezik erre egy olyan megoldás, amikor nagyon vékony, kisméretű titán csavarokat csavarozunk az állcsontba és ezekre a titán csavarokba tudja utána rápattintani a fogsorát. Ettől stabillá válik, megszűnik ez a bizonytalan érzés, tud vele normálisan rágni, mosolyogni, nevetni" - mondta dr. Szabó László.

A szakorvos hozzátette, ehhez szájsebészeti műtét sem szükséges, 2-3 injekcióval kell csupán érzésteleníteni. A titáni implantátum ráadásul egy olyan szövetbarát anyag, amelyet nem dob ki a szervezet, nem vált ki idegentest reakciót, hanem a beültetés után a három hónapos gyógyulási idő alatt a csontsejtek ránőnek a felszínére. A műfogsor csak a tisztítás miatt marad kivehető.

A kezelés során nincs szükség az íny felvágására, a kifejezetten erre a célra kifejlesztett, extra vékony titán implantátumokat az ínyen keresztül helyezik be, így vérhígító tabletta szedése vagy egyéb véralvadási gondok esetén is elvégezhető a beavatkozás.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 9036 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 2387
  • e Hónap: 11409
  • e Év: 79174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.