Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Képek
  2014-05-21 09:44:42, szerda
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Képek  
József Attila: Bolyongok
  2014-05-21 08:34:58, szerda
 
 



József Attila:
Bolyongok

Hol van az a kis ház, hol kevesen járnak?
És ahol szeretnek, és csak reám várnak,
És csak reám várnak.

Merrefelé menjek? Balra-e vagy jobbra?
Fönn csillagok vannak, fölnézek azokra,
Fénylő csillagokra.

Merre nincs csillagfény - arra fogok menni,
Ott fognak igazán engemet szeretni,
Igazán szeretni
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Legyen szép
  2014-05-21 01:09:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Videó
  2014-05-21 01:01:51, szerda
 
 



Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Megrázó történet
  2014-05-21 00:43:36, szerda
 
  Megrázó történet: összeverték és élve eltemették a kutyust


Sajnos nap mint nap érkeznek durva, az emberek brutalitását bemutató történetek az Állatportál szerkesztőségéhez. Az alábbi, Pest megyei eset azonban a legrosszabb rémálmainkat is felülmúlta.

Majosháza egy csendes kis település, Budapesttől 30 kilométerre a Duna mentén. Épp ezért még megdöbbentőbb Bogi a labrador családjának története, akik azóta is kutatják, hogy ki ölte meg brutális módon a kutyájukat.

Nem hittek a szemüknek a barátságos labrador gazdái, mikor lakóhelyüktől mintegy 1,5 kilométerre egy állatorvos talált rá a szerencsétlen ebre. A doktornő véletlenül bukkant a haldokló Bogira, saját kutyáját sétáltatta, mikor meghallotta a borzalmas hörgést a föld alól! Hamarosan rátalált egy betondarabokból álló kupacra, és az alól előkerült Bogi. A labradort - valószínűleg többen - olyan súlyosan bántalmazták, hogy az orvos minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

Úgy tűnik a brutális tettesek a félholt állatot egy gödörbe rakták és arra súlyos betondarabokat dobáltak, majd otthagyták tovább szenvedni, elvérezni a kutyát.
Az állatorvos a chip alapján értesítette a gazdákat, de a ők már csak szeretett kutyusuk kihűlő tetemét láthatták. Bogi a család kedvence volt, beteg kisgazdájának nem is merték megmondani, hogy mi történt négylábú barátjával.

Eddig azt hitték, hogy egy nyugis, békés emberek által lakott településen élnek, most viszont azzal szembesültek, hogy szörnyeteg(ek) ólálkodik az utcákon. Kisebb nyomozásba kezdetek, és kiderült, hogy a környéken nem ez az első eset, több kutya is hasonlóképp végezte. A gazdik nem fordultak a nyilvánossághoz, vagy a hatóságokhoz, mert nem is remélték, hogy az elkövetők kézre kerülhetnek.

Bogi gazdái viszont nem hagyják annyiban, így aki bármit tud az esetről, vagy más helyi állatkínzásról jelezze a polgárőrségnek, vagy írjon nekünk: info@allatportal.hu

Az állatkínzás bűncselekmény, melyért 3 évig terjedő börtönbüntetés jár. Fontos elmondani azt is, hogy a statisztikák szerint az állatok ellen bűncselekményt elkövetők az esetek többségében más, például gyermekek elleni erőszakos bűncselekményeket is elkövetnek. Ezért is fontos, hogy mindenki segítsége az állatvédők és a hatóságok munkáját az ilyen esetek felderítésében.





 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Megrázó történet: blogot vezetett haláltusájáról
  2014-05-21 00:31:25, szerda
 
 



Megrázó történet: blogot vezetett haláltusájáról a 17 éves lány

A 17 évet élt Gergely Alexandra a másfél éves haláltusája során példát mutatott: a blogján napról napra leírtakból sokan merítettek erőt, értékelték át életüket.


Léteznek emberek, akinek az élete tagadhatatlanul többet ér, mint sokak átlagos mindennapjai; a mártírok évszázadok óta példát mutatnak az embereknek. Különösen elgondolkodtató, ha az adott Hős egy gyermek, aki rövid, de annál nagyobb küzdelmével vált sokak számára példaképpé. A bajai Gergely Alexandra (Szasz) 2005. augusztus 10-én tudta meg, hogy Ewing-sarcomában szeved, mely betegség fájdalmas, kezelése nehéz, sokszor sajnos nem is eredményes, így halállal végződik. A lány egy blog oldalt hozott létre azzal a céllal, hogy lelki támogatókat szerezzen magának ebben a borzasztóan nehéz időszakban, ez azonban később más feladatot látott el: betegek merítettek erőt Szasz kitartásából, és sokan értékelték át addig nyomorúságosnak hitt életüket.

A lány első bejegyzésében ezt írta: ,,más hasonló korú fiatalnak az a problémája, hogy melyik buliba menjen, kit szedjen fel, mennyire rúgjon be, és melyik kábítószert próbálja ki". Szasznak meg kellett küzdenie a fájdalommal, a halálfélelemmel, és a fokozatos testi leépüléssel. A hónapok során 30 kilóra fogyott, haja kihullott és a szervezete sem működött kellő módon.

A több száz blogolvasóból, rendkívül kitartó családjából és barátaiból merített erőt. Ő mindig hazavágyott, ezzel szemben az egészséges fiatalok a szülők közelségét csupán meg nem szűnő nyűgnek tartják. Elgondolkodtató. Szandra hitt abban, hogy egyszer majd minden a régi lesz, hogy egyszer újra rendesen járhat iskolába. Igen, Szasznak másokkal ellentétben hiányzott a suli, ahogy ő írta: ,,az iskola, amit a betegségem előtt néha szívesen kihagytam volna, most mágnesként vonz".

Szasz egy rendkívül szép lány volt, akit az életéért való küzdelem fosztott meg külső adottságaitól. Nem volt lázadó, külsejével sem akarta magára felhívni a figyelmet. Nem akart piercinget, helyette egy kanült kapott új testrészként. Nem volt kényes, mint azok, akik borult időben is napszemüveget viselnek kiegészítőként, ő mégis kénytelen volt az utcán hordani ezt szemének érzékenysége miatt. Optimizmusa élete utolsó hetéig megmaradt, internetes naplóján lévő képei is vidámak. Bejegyzései az utolsó hónapok kivételével humorosak, próbálják emészthetően tárgyalni az emészthetetlent.

Szasz miután hazajött a kezelésről, azt hitte, meggyógyult, hiszen jobban érezte magát, azonban a daganat ismét kiújult. Szasz és családja azonban nem adta fel, megoldások után kutattak a végsőkig. De Szasz napról napra rosszabbul lett. Mégsem írt sohasem a halálról, hitte és akarta a gyógyulást. Csak orvos szülei tudták, hogy ,,nincs sok idő".

A bejegyzések innentől ritkulnak, egészen Szasz február 7-ei haláláig. Szandra szerette volna, ha példájából sok beteg és elkeseredett fiatal tanulhatna: remélem - ha kicsiben is, de - sikerült valóra váltani Szasz álmát e cikk által. Legyen ő egy örök hétköznapi hős nekünk fiataloknak! Nyugodj békében Kedves Alexandra!

Emléke örökké élni fog, és erőt ad másoknak

Szasz úgy tervezte, betegségéről könyvet ír, hogy segíteni tudjon leendő sorstársainak. - Megígértette velem, ha másként alakul, akkor én írom meg helyette - írta Szandra édesanyja. A könyv elkészült, címe Szasz, írója dr. Gergelyné dr. Tóth Éva, Szandra édesanyja. A Ewing-sarcomás betegek támogatására létrejött a Gergely Alexandra Alapítvány, honlapja www.gergelyalexandra.hu. Hagyatékként a blog még olvasható az interneten: www.ewing.blogol.hu

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 104
  • e Hét: 1576
  • e Hónap: 10759
  • e Év: 63467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.