Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Reinhard Bonnke: Isten jósága megtérésre indít !
  2014-05-23 17:24:32, péntek
 
  Jézus nem úgy hirdette a megtérést, hogy "Térjetek meg, mert különben a pokolra kerültök", hanem azt mondta: "Térjetek meg, mert elközelített az Isten országa".

Soha nem ijesztgette a bűnösöket, viszont figyelmeztette őket. Az ellenségedet elrettented, a barátodat figyelmezteted. Róma 2,4: "Isten jósága megtérésre indít". A megtérés Isten jóságának az ajándéka, ezért soha ne úgy hirdesd, hogy közben a pokollal riogatsz. Az evangélium nem a bűnösök megrémisztésére van.

Maga a szó jelentése is "örömhír", és nem "lesújtó hír".

Mégis, Jézus többet beszélt a pokolról, mint a mennyről - de nem azért, hogy IJESZTGESSEN, hanem, hogy FIGYELMEZTESSEN. Van valami, amit én úgy nevezek, hogy ERŐSZAKOS IRGALOM.

Ha azt látjuk, hogy egy sebesen közlekedő autó éppen egy kisgyermek felé tart, elrántjuk a gyermeket előle. Meglehet erőszakosnak tűnünk, de az életét megmentjük.

Ez az az irgalom, amivel Jézus szolgált. Ő MEGMENT. Isten elsősorban szuverén, de ezt a szuverenitását megosztotta az emberrel, amikor saját képére megalkotta. Ezzel egyúttal korlátozta is önmagát ott, ahol nekünk szabadságot adott. Másodsorban az a szándéka, hogy örömét - de nem dicsőségét! - megossza velünk.

Szeretné, ha olyanok lennénk, mint Ő, átélnénk, amit Ő átél, legalábbis olyan mértékben, ami korlátozott teremtettségünkből átélhető. Arra hívott el minket, hogy lelkeket mentsünk, és betegeket gyógyítsunk, és közben érezzünk valamekkora felelősséget érte, és ezekből az erőfeszítésekből valamekkora örömünk származzon. Ez a kiváltságunk, és tisztességünk.

Ámen!
Link Link Reinhard Bonnke: Aratás Európában - magyarul
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Példázat a tíz szűzről
  2014-05-23 15:05:51, péntek
 
  Link Link

1 ,,Akkor Isten Királysága hasonló lesz ehhez: egyszer tíz szűz várta a vőlegényt, és kimentek elé. Mindegyiknek olajmécses volt a kezében. 2 Közülük öt ostoba volt, öt pedig okos. 3 Az ostobáknál csak mécses volt, de nem vittek magukkal olajat. 4 Az okosaknál nemcsak a mécses volt, hanem korsóikban olajat is vittek. 5 A vőlegény azonban késett, ezért mind a tízen elálmosodtak, sőt el is aludtak.

6 Éjfélkor azonban felhangzott a kiáltás: Itt jön a vőlegény! Jöjjetek ki elé, és fogadjátok!

7 Ekkor mind a tízen azonnal felébredtek, és rendbe hozták a mécsesüket. 8 Az ostobák azt mondták az okosoknak: Adjatok egy kis olajat, mert a mécseseink mindjárt kialszanak!

9 De azok így válaszoltak: Nem lehet, mert akkor nem lesz elég sem nekünk, sem nektek. Menjetek inkább az olajárusokhoz, és vegyetek tőlük!

10 Mialatt az ostobák elmentek olajat venni, megérkezett a vőlegény. Azok a szüzek, akik felkészülten várták, bementek vele a lakodalomba, az ajtót pedig bezárták.

11 Később megérkeztek az ostobák is. Kiáltozni kezdtek: Uram! Uram! Nyisd ki az ajtót!

12 De a vőlegény így válaszolt: Igazán mondom nektek, hogy nem ismerlek titeket!

13 Legyetek hát mindig éberek, mert nem tudjátok melyik napon, és melyik órában jön vissza az Emberfia!"

Máté 25 1-13.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ímhol jő a Vőlegény!
  2014-05-23 11:48:24, péntek
 
  ,,Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőjetek elébe!" (Máté 25:6)




Isten Szelleme egy nagyon fontos üzenetet akar átadni ma neked: Készülj fel Jézus visszajövetelére! Elég régi üzenet. De mostanában újszerűen sürgető. Ezt a sürgetést, pedig komolyan kell venned!

Vannak olyan hívők, akik abba a hibába esnek, hogy azt mondják: ,,Hát szerintem, nem szabadna tudnunk a második eljövetelről, mert Ő úgy jön majd el, mint éjjel a tolvaj!"
De nagyon tévednek. Isten Igéje szerint bennünket, a világosság gyermekeit nem szabad, hogy meglepetésként érjen.

A Szellemben annyira elmélyültnek kell lennünk, hogy bár nem ismerjük a napot vagy az órát, mégis meg kell éreznünk, hogy Jézus visszatérésének az ideje közel van.
Az 1. Kor. 2:10 szerint Isten a tervét az Ő Szellemén keresztül nyilvánítja ki. Gyanítom, hogy azok, akik az Úr eljövetelének a napján Szellemben járnak, tulajdonképpen előre fogják érezni, hogy itt valami történni fog.

Legyünk olyanok, mint a Máté 25-ben az öt okos szűz, akik készen álltak, amikor megérkezett a vőlegény. Világítson a fényed, és legyél tele a Szent Szellem olajával!

Ne aludjál, amikor Jézus visszatér! Ébredj fel most a Szent Szellemre!

Engedd, hogy a belső körökbe vonjon téged, és felkészítsen a te Urad visszatérésére! Mert, ahogy Jézus megjövendölte, éjfélkor kiáltás hangzik. Isten Szelleme bejelenti az Ő visszatérését.
Hallod a hangját a szellemedben?

Érzed, amint az Úr így szól: ,,Kelj fel, gyere Elém és találkozz Velem! Tölts időt az Én jelenlétemben!

Állj be a fénykörömbe most, és amikor eljön az óra, benne leszel a terveimben."
Engedelmeskedj Neki most rögtön! Mert ímhol, jő a Vőlegény!

ALAPIGE: Máté 25-1-13.
Link Link Nemzeteknek Világosság Gyülekezet Uszka

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 2739
  • e Hónap: 10446
  • e Év: 60011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.