Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Teljesen világos, hogy az oroszbarátnak titulált politikusok
  2014-05-23 08:06:19, péntek
 
  Választás 2014 :: 2014-05-22. 18:41
"Teljesen világos, hogy az oroszbarátnak titulált politikusokat próbálják levadászni" - Kovács Béla a fideszes vádakról

Az Alfahir.hu interjúja:
- Mivel nyilvános, hozzáférhető adatokról van szó, kissé furcsának tűnhet a kérdés, ám egyes sajtóorgánumokban már ezzel kapcsolatban is napvilágot láttak különféle találgatások, így muszáj feltennem: mikor és hol született?
- Természetesen elérhetőek az adatok, és okmányokkal is lehet őket bizonyítani. Magyar anyakönyvi kivonatom van. 1960. február 25-én, Budapesten születtem magyar állampolgárként, azóta sem szereztem más állampolgárságot.
- Mit lehet tudni a szüleiről, gyermekkoráról?
- Szüleim egyszerű emberek voltak, átlagos családi viszonyok közt nőttem fel. Édesanyám sajnos már rég elhunyt, édesapámmal a munkám miatt sincs mindennapi kapcsolatom. Bár egy gyereknél ez szokatlannak tűnhet, engem már akkoriban is a külpolitika és a közgazdaságtan foglalkoztatott. Érdekeltek persze az autók és a motorok is, sokakat talán meglep, de a mai napig a 2000 előtt készült amerikai kocsik a kedvenceim. Általános és középiskolai tanulmányaimat Budapesten folytattam, ott végeztem az I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol két éven keresztül "jó tanuló, jó sportoló" serleget nyertem.
- Mit sportolt?
- Válogatott atléta voltam 1974 és 1976 között. Később Tokióban, a japán nemzeti bajnokságban fociztam a Tokyo Lions csapatában, el is törtem a lábamat, de a bajnokságban második helyen végeztünk. A labdarúgás persze korábban is érdekelt, ám ezt már csak múlt időben tudom kijelenteni. A Ferencvárosnak szurkoltam nagyon hosszú időn keresztül, kedvenceim a Dózsa-Fradi mérkőzések voltak. Én is átéltem a lovas rendőrök rohamát és a kardlapozásokat is. Ám már kiderült számomra, hogy a mai labdarúgásnak semmi köze nincs a sporthoz, pusztán az üzletről szól, ezért évtizedek óta nem járok meccsre, és televízióban sem követem a mérkőzéseket. Az ukrán-lengyel Európa-bajnokság döntőjére azért kilátogattam, ott viszont végső fogadalmat tettem: soha többé nem megyek focimeccsre. Nem sportról van szó, hanem üzletről, ennek a helye viszont nem egy arénában van, hanem az íróasztalnál.

- Említette Tokiót. Hogy került oda?
- A középiskolai éveket követően - mivel édesapám a külügyminisztériumban dolgozott - a családdal együtt Japánba, igazgatói engedéllyel külszolgálatra kerültünk 1976-ban - ezt beszámították középiskolai tanulmányaimba is -, négy évig ott éltünk a magyar nagykövetségen. Tokióban két éven keresztül az amerikai Saint Mary középiskolába jártam, hogy megfelelő legyen az angol nyelvtudásom az egyetem megkezdéséhez. Ezt követően két és fél éven keresztül tanultam a Sofia University-n nemzetközi politikai és gazdasági kapcsolatokat. Itt rengeteg barátra, ismerősre tettem szert. Mivel egy gyűjtőegyetemről van szó, a diákok körülbelül fele külföldi volt, még Szerbiából, Vietnamból és Irakból is érkeztek ide. Közülük a mai napig rengeteg emberrel tartom a kapcsolatot, szinte minden kontinensen vannak barátaim, talán csak Afrika, az Északi- és a Déli-sark a kivétel. Kapcsolatrendszerem tehát már itt elkezdett kialakulni, hiszen ezen ismerőseim közt is számos középvezető vagy épp államigazgatásban dolgozó ember van, akikkel tartom a kapcsolatot. Ezt az egyetemet azonban már nem tudtam elvégezni, mivel hadköteles voltam, a Magyar Néphadsereg pedig nem szerette volna, hogy Tokióban maradjak még másfél évig, úgyhogy a szüleimnek haza kellett térniük.
- Hazatért Ön is?
- Igen, 1980-ban. Ekkor Magyarországon összesen két fő beszélt japánul, mindketten a külügyminisztérium alkalmazottjai voltak. Engem ezért nyelvtudásomnak köszönhetően 1980-ban, az olimpia évében kiküldtek az akkori Leningrádba továbbképezni, ám már az elején rájöttem, hogy mindez teljesen értelmetlen. A professzor is elmondta, hogy nekem ott már nem tudnak megtanítani semmi újat, leszámítva a 14. és 18. század közti japán nyelvet. Az ott töltött egy évem alatt tehát inkább arra használtam fel az időt, hogy megtanuljak oroszul. A kollégiumra ma is emlékszem: 8-an voltunk egy szobában, az ablak ki volt törve, és még júniusban is mínusz 47 fok volt. Egy évvel később Moszkvába mentem, a sokat emlegetett IMO-ra, ahol 1986-ban végeztem. Erről az intézményről azt mondják, a KGB-seket képezte ki, ez egyértelmű hazugság. Az viszont tény, hogy az orosz diplomaták és külkereskedők gyerekei tették ki a diákok 70 százalékát. Én külföldi nyelvismeretekkel rendelkező nemzetközi közgazdász szakon végeztem, innen van három felsőfokú nyelvvizsgám is.
- Hogy teltek a napok a '80-as évek Moszkvájában?
- Fontos megemlítenem az egyetem szerkezetét: a kollégium, az iskola és az étterem egy külső függő folyosóval van összekötve, így aki nem akart kimenni a mínusz 60 fokba, azt is megtehette, hogy az egész idejét az épületen belül tölti el. A magyar diákok persze nem olyanok, hogy egész nap tanuljanak vagy a szobájukban üljenek, bár ilyenre is volt példa, ráadásul nem is ismeretlen emberről van szó.
- Kiről?
- A Wallis tulajdonos-vezérigazgatójáról, Veres Tiborról, ő is azon az évfolyamon tanult, ahol én.
- Akkor ő is "ügynök"?
- Nagy játékos, az biztos. MSZP-közeli vállalkozóként a Fidesszel is jó kapcsolatokat ápol, akik, bár sokat tudnak róla, nem bántják. Vele hosszú évtizedek után akkor találkoztam újra, mikor a második kerületben megnyitották az EU magyarországi képviseletét. Fel volt háborodva, hogy nem engedik be a rendezvényre, ahová a pénzéért jött, mint az épület eladója.
- Térjünk vissza Moszkvához.
- Hideg volt mindig.
- Mivel töltötte az idejét a tanuláson kívül?
- Vasárnap mindig fociztunk, ide eljárt Veres Tibor és Molnár Gyula is, a XI. kerület volt szocialista polgármestere. Ő egy textilipari intézetbe járt, nem maradt a szakmájában... Az ott élő magyarok között egyébként nem volt összetartás, ugyanazt tapasztaltam, mint most az EP-képviselőknél. Egyébként diszkóba is jártunk, én voltam az egyik DJ. Ekkoriban történt, hogy az amerikaiak nem mentek el az olimpiai faluba, ezért azt rendelkezésünkre bocsátották, a magyarok ott rendezhettek bulit. A második alkalommal már a kerületi tanácselnök és a párttitkár kérte a lejátszandó számok listáját. Furfangosak voltunk, kettőt csináltunk, egyet a tanácsnak, egyet magunknak. Többször már nem volt diszkó...
- A katonaságot megúszta a kint töltött évekkel?
- Nem úsztam meg, 1986-ban hazajöttem. A hazatérőket ekkor a minisztérium küldte el dolgozni, nekem egy külkereskedelmi vállalathoz kellett mennem. Láttam, hogy a sajtó már ezt is boncolgatni kezdte, de rossz úton járnak: nem voltam döntési helyzetben, ott kellett dolgoznom, ahová irányítottak. Azt sem tudtam, kik lesznek a munkatársaim, vagy milyen ügyletekkel foglalkoznak ott. Egyébként a japán osztályra kerültem, ami a Magyarországról Japánba irányuló összes mezőgazdasági termék exportját felügyelte. Ekkor sokallhatott be a Magyar Néphadsereg, hiszen a külföldön töltött időszakban éveken keresztül mindig be kellett adnom egy hosszabbítási kérelmet, hogy elkerüljem a sorozást. Akkoriban 28 éves korig lehetett besorozni valakit, engem a 27. születésnapomon hívtak be úgy, hogy egy nappal korábban volt az esküvőnk. Gyönyörű nászút volt...
- A felesége orosz állampolgár, a sajtó őt is belekeverte a botrányba. Őt az IMO-n ismerte meg?
- Nem, egy hajójáraton. Bizarrnak tűnhet, de valami adminisztrációs hiba folytán mindkettőnk jegye ugyanabba az ágyba szólt. Azóta együtt vagyunk. De visszatérve a katonasághoz: Egerbe küldtek, az őrmester kísért be. Előtte rámutatott az épületre, azt mondta, ez az utolsó kocsma, menjek be, igyak még valamit utoljára. Nem mentem, amilyen kedvem volt, azon egy fröccs vagy pálinka nem sokat segített volna. Utána a kapunál láttam meg a feliratot, hova is kerültem: a felderítő zászlóaljhoz. Itt az újabb csemege a sajtónak. Fél évet töltöttem ott, majd később Rétságra kerültem csapatszolgálatra. Ekkor már törvény volt arra, hogy a házasokat 50 kilométeren belül kell elhelyezni, Rétság sokkal messzebb volt. Besokalltam, és miután leszereltem, 1988-ban feleségemmel együtt elhagytam az országot.
- Mi volt a következő állomás?
- Ausztria. Bécsben sok ismerősöm, barátom volt, sokukat még Japánban ismertem meg. Ott hoztunk létre egy céget, ami tulajdonképp egy tanuló Kft. volt. Később jött az ötlet, hogy valamiféle vállalkozást hozzunk létre, amely Oroszország és Japán közötti ügyletekkel foglalkozik. Ekkoriban járt le a feleségem szovjet útlevele, hosszabbítási kérelmét azonban elutasították, szovjet állampolgárságától pedig megfosztották. Ekkor szerzett osztrák állampolgárságot. Sok évvel később aztán az oroszt is visszakapta, a Tokiói orosz nagykövetségen.
- Később mégis ismét hazatért.
- Hazahívott a szülőföldem. Ráadásul akkoriban csatlakoztunk az Európai Unióhoz, erről naiv módon azt gondoltam, hogy ez lehetőségeket teremthet az ország felemelkedéséhez, ma már látom, ez hibás feltételezés volt. A korrupció átszövi az egész rendszert. Erről jut eszembe: ha már rendszeresen "oroszbarát" politikusnak titulálnak, akkor megjegyzem, mindez ott is jelen van, és egyáltalán nem tetszik.
- Ugorjunk a jelenhez. Azt már tudjuk, hogy került a Jobbikhoz, tevékenységével kapcsolatban azonban számos találgatás látott napvilágot, sőt kemény vádak is elhangzottak. Pozíciójából adódóan számtalan külföldi kapcsolattal rendelkezik, ez lehet az alapja a vádaknak?
- Várjon! Nemcsak pozíciómból, hanem, mint már említettem, múltamból adódóan is. Egyébként valóban rengeteg diplomatával és külföldi politikussal tartom a kapcsolatot, és mint az EU és Oroszország közös Energetikai Bizottságának az elnöke, nyilván oroszokkal is. A kémvádakat természetesen visszautasítom, aljas rágalmaknak tartom. Számomra már teljesen egyértelmű, hogy külföldi utasításra indult a támadás, melynek én csak eszköze vagyok, a célpont az egyre erősödő Jobbik. Egyébként úgy értesültem, hogy egy lett politikus ellen épp ugyanilyen jellegű támadás zajlik, de más országokban is elképzelhetőek a jövőben hasonló esetek. Teljesen világos az is, hogy az oroszbarátnak titulált politikusokat próbálják levadászni.
- A nemzetbiztonsági bizottság ülésén állítólag bizonyítékokat is bemutattak Ön ellen.
- A bizottsági ülésről nem beszélhetek, hiszen államtitkot sértenék. Szerettük volna, hogy nyílt legyen az ülés, a kormánypárti képviselők ezt azonban leszavazták. Biztos vagyok benne, hogy semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésre arról, hogy kémtevékenységet folytattam volna, ártatlan vagyok. Szánalmas a Magyar Nemzet legújabb cikke is, melyben "leleplezik", hogy egy KGB-ügynökkel találkozom. Én lennék a szuperkém, a kiképzett KGB-s pedig ennyire buta lenne? Őt kapják el, aztán mivel a megfigyelése alatt találkoztam vele, engem vesznek elő. Ez nevetséges. Egyébként pedig nem tudhattam, hogy ügynök, nem volt a homlokára írva. Hozzáteszem, mind Brüsszelben, mind külföldi utazásaim során rengeteg diplomatával és politikussal találkoztam, ez nem konspiráció, és nem is ütközik törvénybe.
- Ha ártatlan, miért futott el a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően a sajtótájékoztatóról?
- Mert Szegedre voltam hivatalos, egy lakossági fórumot kellett volna tartanom. Késésben voltam. Emellett fizikailag sem voltam már kifejezetten jól. Ennek ellenére belátom, hiba volt elindulnom a sajtótájékoztatóról, azt azonban szeretném megjegyezni, hogy a bizottsági ülést megelőzően, a korábbi, csütörtökön tartott sajtótájékoztatómon és a pápai lakossági fórumomon is az újságírók rendelkezésére álltam, minden kérdésre válaszoltam. Ez így lesz felépülésemet követően is.
- Azt írják a sajtóban, hogy még négy órája volt Szegedre érni.
- Ez hazugság! Hivatalos meghívóm van, a fórum ugyan csak fél 5-kor kezdődött volna, de előtte előzetes találkozón vettem volna részt. Egyébként hivatalos voltam a szegedi borfesztiválra is, ahol délelőtt 10 órakor zsűritag lettem volna egy borkóstolón, ezt a nemzetbiztonsági bizottság ülése miatt ki kellett hagynom.
- Újabban már az Ön tulajdonában álló 100 milliós ingatlanról is cikkezik a sajtó.
- A pilisszentkeresztesi házam közel sem ér 100 milliót. A sajtóban megjelent hazugságokkal szemben a házat 52 millió forintért vásároltuk még 2010 decemberében, ekkor már EP-képviselő voltam. Három tulajdonosa van, feleségem, anyósom és én. A vételárat részben két ingatlan eladásából, részben pedig magánhitelből fedeztük, ráadásul részletfizetésre vásároltuk meg. Életveszélyes állapotban van, épp a napokban közölték velem a szakemberek, hogy az egészet le kell bontani, mivel statikailag felújíthatatlannak minősítették.
- Hogy élte meg az elmúlt hetek támadásait?
- Erről a kórképem mindent elárul. Kis híján szívinfarktust kaptam, csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetem, hogy ezt sikerült elkerülni. A napokban további vizsgálatok várnak rám. Aljas, mocskos, felháborító módszernek tartom, amit a kormánypárt és a sajtó csinál. Úgy tűnik, nekik semmi sem drága, hogy a tengeren túlról adott parancsot végrehajtsák. Meg kell azonban jegyeznek, sok ponton bukik az egész történet. Szerintem egy-két fotó lehet az ügyészségnél, már végig is számoltam magamban, hány orosz diplomatával találkoztam, miket rángathatnak még elő. Az aljas rágalmaknak részemről is lesznek következményei: minden érintett sajtótermék vagy vádaskodó politikus esetében jogi útra fogom terelni az ügyet.
Frissítés: az N1TV-nek is nyilatkozott az EP-képviselő:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fcxA0QUOBMw

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128210/#ixzz32W3mWjyD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kóser káposztát termeszt a Főkefe
  2014-05-23 07:50:50, péntek
 
 

Kóser káposztát termeszt a Főkefe

Hír24
kóserfőkefe
2014. május 22. 16:45



Mezőgazdasági leányvállalatot alapít a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., amely megváltozott munkaképességű alkalmazottakkal például kóser minősítésű savanyú káposztát termel majd nyugat-európai kóseráruházakba.

Miután a tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága hozzájárult a kérelméhez, az Agro Rehab Kht. 2015-18 végére várhatóan 180 megváltozott munkaképességű szakembert foglalkoztat majd a 250 fős összlétszámból - közölte a Főkefe az MTI-vel.
Megváltozott a földtörvény

Az állami tulajdonú Főkefe túlnyomórészt ipari tevékenységet folytat, ám a cég 2011 óta mezőgazdasági üzemágazatot is működtet. A 2013-as földforgalmi törvény rendelkezései szerint azonban az új, ígéretesen fejlődő tevékenységet jelen formában nem folytathatná.

A jogszabály szerint ugyanis bérleti és használati jog csak azt a jogi személyt illeti meg, amelynek fő tevékenysége a mezőgazdasági termelés, székhelye és üzemközpontjai pedig az adott földrészlet közelében vannak. Mindemellett a támogatási rendszer kínálta pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés is azt indokolja, hogy a Főkefe holdingszerű kezelésében létrejöjjön az Agro Rehab Kht., amely így már önálló jogi személynek minősül - írták.
Kedassia minősítést is szereztek

A tájékoztatás szerint az Agro Rehab megörökli a Főkefe eddigi mezőgazdasági tevékenységének helyszíneit, így a karácsondi telephelyet, továbbá a tomajmonostorai és a martfűi telepeket, 2015-től pedig már Kenderesen is foglalkoztat a cég. A Heves megyei Karácsondon a Ferences Rendtartománytól haszonkölcsönbe vett Autista Majorság öt hektárján mintaszerű szántóföldi kertészet, növényházi zöldségtermesztés és - HCCP minősítésű helyi üzemben -zöldségfeldolgozás folyik, és a telephely megszerezte nemrég az igen különleges, nehezen megszerezhető "Kedassia" minősítő társaság kóser termék bizonyítványát. A kóser termékek nagyobb árbevételt ígérnek, a kísérleti gyártás során jelenleg két tonna savanyú káposztát érlelnek londoni, antwerpeni, bécsi és budapesti kóser áruházakba. A majorságban 12 autista és 25 egyéb megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat a cég - mondta a közlemény szerint Szabó György, a Főkefe ügyvezetője.

Dobszay Benedek szerzetes, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rend tartományfőnöke szerint döntésük nyomán három éve került az állami nagyvállalathoz haszonkölcsönbe az addig gyöngyösi Autista Segítő Központhoz tartozó karácsondi Autista Majorság öt hektárja. A Főkefe tovább foglalkoztatja az itt mezőgazdasági munkát végző autistákat. Tomajmonostorán három, Martfűn az önkormányzattól bérelt területen folyik szántóföldi gazdálkodás. A beruházási tervnek lényeges elemei a jövőbeni fejlesztési tervek is, mint a kenderesi gazdaság, illetve a Martfű telephely felszerelése fóliákkal, gépekkel és egyéb infrastruktúrával - olvasható a közleményben.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/05/22/koser-kaposztat-termeszt-a-fokefe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az új forint, lecserélik a pénzünket?
  2014-05-23 07:43:42, péntek
 
  Jön az új forint, lecserélik a pénzünket?
2014, május 22 - 21:05

Információnk szerint a Magyar Nemzeti Bank titokban már gyártatja az új formátumú és tervezésű forintot, amellyel a jelenlegi fizetőeszközünket teljesen lecserélik. Kerestük a MNB-t is, ahonnan cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

A kormányzat politikai okokból halogatja az új valuta bejelentését, mivel ezzel gyakorlatilag beismernék: a következő tíz évben biztosan nem vezetik be hazánkban a közös uniós fizetőeszközt. Úgy tudjuk, komoly biztonsági problémák léptek fel a bankjegyeknél.

Úgy tudjuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank pénznyomdájában már nyomják az új bankókat, amellyel a jelenlegi forintot váltják fel. Forrásunk szerint az MNB többségi tulajdonában álló Pénzjegynyomdában nyomtatott új bankjegyekkel azonban biztonságtechnikai értelemben sincs minden rendben.

gz

A nem túl sűrűn látott Deák Ferenc jó ideig biztosan marad...

Mint ismert, a jelenleg is használatban lévő forintot 1997-től kezdve, fokozatosan vezették be a magyar piacon. A korábbinál lényegesen nehezebben hamisítható pénz több biztonsági elemet is tartalmaz a korábbihoz képest, méretük azonos, illetve új, egységes megjelenést kaptak. Úgy tudjuk, körülbelül 20 milliárd forintba fog fájni nekünk a csere.

Titkolózás

Információnk szerint az új pénz bevezetését a kormány már a választások előtt be akarta jelenteni, úgy tudjuk, ezt végül politikai okokból elhalasztották. Bár az utóbbi időben szinte semmit nem hallani az euró céldátumáról, a kampány finisében mégsem akarták beismerni, hogy gyakorlatilag letettek a közös európai fizetőeszköz bevezetéséről. Az új pénz rendszerbe állítása ugyanis egyértelmű utalás arra: várhatóan a következő tíz évben nem euróban kapjuk majd meg valamely nyugati bank leányfiókjában jó drágán fenntartott számlánkra az európai viszonylatban a sereghajtók közé tartozó bérünket.

Ezt erősíti meg Orbán Viktor tavaly novemberi nyilatkozata, amely szerint "addig nem szabad csatlakoznia egy uniós tagállamnak az eurózónához, amíg nem éri el az övezet központi országai egy főre eső GDP-jének legalább a 90 százalékát. (...) Amikor mi a csatlakozásról gondolkodunk, nem a következő évről beszélünk, hanem a következő évtizedről vagy két évtizedről vagy három évtizedről" - mondta akkor igen egyértelműen a miniszterelnök. Azóta viszont mély csönd van, a kormányzati kommunikációban szinte egyáltalán nem szerepel az euró, ami érthető is.
A hónap közepén a Porfolio.hu elemzésésben látott napvilágot, indokolt lehet az új, 50 ezres bankjegy bevezetése. A húsz ezres a jegybank 2001-ben azzal indokolta, hogy a forgalom igényli a jelenleginél magasabb címletű bankjegyet, hiszen a tízezerforintos 1997. évi bevezetése óta eltelt időszakban a bruttó hazai termék (GDP) folyó áron jelentősen nőtt, ezzel párhuzamosan a gazdaságban lévő készpénzállomány nagymértékben, több mint 50 százalékkal bővült.

A portál megnézte azt is, hogy az azóta eltelt évek alatt a fent megjelölt két mutató változása milyen volt. Még nagyobb, mint amennyi az indoklásban szerepelt. A nominális GDP ugyanis a 74 százalékkal szemben 93 százalékkal bővült az eltelt 14 évben. A készpénzállomány pedig nem a másfélszeresére, hanem csaknem a háromszorosára nőtt. Így meg is állapították, hogy a két szempont alapján bőven túl vagyunk azon az állapoton, mint amikor a húszezres bevezetéséről kellett dönteni.

Úgy tudjuk, a jelenleg használt forint gyártása befejeződött, a gépeket már az újak nyomtatására állították át. Forrásunk szerint az új pénzzel súlyos biztonsági gondok vannak. Ilyen például a bankjegyek hologramfóliája, amely egész egyszerűen nem bírja a gyűrődést, leválik a pénzről.
Az új bankók emellett kisebb méretűek lesznek, a jelenlegi 154 mm x 70 mm helyett már a kisebb euró bankjegyekhez jobban igazodnak, de új színt kaptak, illetve a grafikai megjelenésüket is újratervezték. A halogatás másik következménye, hogy - forrásunk szerint - az MNB már a korábban selejtezés során bevont bankjegyeket is piacra dobja, hogy fenn tudja tartani az optimális pénzmennyiséget.

Informátorunk szerint az új pénz legyártása, bevezetése és a régi bevonása összesen húsz milliárd forintunkba fog fájni. Az információk megerősítése és a pontos számok megismerése céljából természetesen kerestük a MNB-t is, ahonnan későbre ígértek tájékoztatást.
alfahir.hu


http://alfahir.hu/jon_az_uj_forint_lecserelik_a_penzunket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország eltiprására készülnek a hétpróbások
  2014-05-23 07:41:26, péntek
 
  Oroszország eltiprására készülnek a hétpróbások
2014. május 23.

,,Az amerikai Kongresszus elé vittek egy törvényjavaslatot, melyet 26 republikánus politikus készített elő, közöttük a közismerten oroszellenes John McCain, az ,,orosz agresszió megelőzése" céljából. A dokumentum magába foglalja a további szankciókat, a katonai jelenlét és a hadgyakorlatok növelését az orosz határok közelében, a kulturális és oktatási aktivitást a volt Szovjetunió területén, továbbá 2015 és 2017 között évente 10 milliárd dollár kiosztását ,,Oroszország demokráciájának fejlesztésére". Korábban az amerikai külügyminiszter tanácsadója, Victoria Nuland nyilvánosan számolt be arról, hogy Ukrajnában hasonló célokra 5 milliárdot fektetett be az Egyesült Államok, így ez az új törvény előkészítést jelenthet egy orosz kormányváltáshoz, egy újabb ,,Majdan" előkészítéséhez, de most Moszkvában. A pénz felhasználására is részletesen kitérnek: társadalmi szervezetek támogatása, független médiák létrehozása, kormányellenes újságírók és társadalmi aktivisták finanszírozása." Forrás: alfahir.hu

John McCain amerikai szenátor hat esztendőt töltött a vietnami háború idején (hatvanas évek vége, hetvenes évek eleje - hatalmas amerikai buktával végződött!!) sokszor földalatti börtönökben is, megkínozták, egészsége nagyon megromlott. Egyedül megfésülködni se tud. Elindult Obama ellenében, de elbukott. Megkeseredett ember, perben-haragban a világgal. A télen itt jár a magyar baloldalt uszítani, de állítólag Orbánnal is találkozott. Egyre több országot fog Európában is fellázítani, már Fehéroroszországban is kavar.

A Fidesz szavakban nagy ellenálló, de sajnos befeküdt az amerikaiak pihe-puhának nem mondható ágyikójába!! Paksot illetően Oroszországgal szövetkezett, nagy hitelszerződést írt alá, majd irányt váltott, és ma már Amerika szekerét tolja. A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak!
Vasárnap észnél kell(ene) lenni a szavazáson! A fülkében ezek a tények is eszünkbe kellene, hogy jussanak!

A világkormány nyomulását meg kell akadályozni addig, amíg még vagyunk!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.