Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vicces igaz történet
  2014-05-24 16:33:51, szombat
 
  Vicces igaz történet


ejött az élelmiszerboltba egy szöszi.
- Kérek egy kék Szofit!
Levettem egy egy nekem szimpatikus darabot a sok közül, és a hölgy elé tettem. A dobozon nagy fekete keretben az állt, hogy a dohányzás tüdőrákot okoz. A hölgy felháodva utasította vissza:
- Nekem ez nem kell, mert ez tüdőrákot okoz!
Padlót fogtam. Hogy valaki ilyen jó helyzetfelismerő legyen! És így lehessen rá hatni! Elhatároztam, hogy olyat mondok ami alapjaiban rengeti meg a világnézetét, majd eluló aggyal, de faarccal közöltem vele:
- Sajnos mind rákot okoz.
Erre ő szintén faarccal:
- Adjon egy másik dobozzal ugyanebből a márkából!
Először azt hittem viccel, de rájöttem hogy nem. Hát, én adtam neki.
- Erre meg az van írva, hogy a terhesség megszakadásához vezethet.
- Ó, az jó, nem vagyok terhes, és így nincs gond. Tüdőrákot mégse szeretnék kapni!
Azt hittem, felkötöm magam, de erőt vettem magamon, végül is a napom szép volt, mert újfent örömöt okoztam egy vásárlónak. De a történetnek itt nincs vége. A hölgy pár nap múlva visszatért, megint kért egy kék Szofit. Rutinos droidkezelőként mindjárt meg is néztem, mi van a dobozon. Az írás imígyen szólt: "A dohányzás csökkenti a spermiumok számát." Gondoltam, ez biztos jó lesz, és oda is adtam. Nézegette, nézegette, közben egy pár embert kiszolgáltam, majd közölte:
- Ez férfi cigi, ez nekem nem jó! Adjon nőit!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Miben segíthetünk daganatos beteg családtagjainknak
  2014-05-24 12:08:29, szombat
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Giff
  2014-05-24 11:51:44, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Nem kenyerem magamról túl sokat beszélni
  2014-05-24 11:24:40, szombat
 
  Kirsch Attila Levente


Nem kenyerem magamról túl sokat beszélni, hiszen én is csak egy ember vagyok, Isten pedig hatalmasabb mindenkinél, és érdemesebb az Igével foglalkozni, mintsem életrajzokat olvasgatni, de felkérésre fogadjátok szeretettel ezt a pár sort. Az Alföld egyik legmelegebb homokmedencéjében, kies országunk számomra egyik legkedvesebb városában születtem: Szegeden. Ott nőttem-növögettem, édesapámék könyvei és sokféle, szinte egész Európát bejáró útjaink közepette. Apám fizika-kémia tanár, édesanyám a szegedi orvosegyetemen volt laboráns, egy nővérem van, aki hamarosan harmadik gyermekét szüli kedves férjének. A sárospataki kollégiumban érettségiztem, majd felvételt nyertem a Külkereskedelmi főiskolába. Ez igen zsúfolt időszak volt az életemben, mert ezt megelőzőleg találkoztam szeretett feleségemmel, aki mindezidáig - 15 év telt el-, kitartott mellettem. Továbbá ekkor találkoztam azzal az öregemberrel, aki előre megmondta, hogy papnak/tanítónak kell menjek. Érdekes ötlet volt, de engem várt a 'Külker'. Amely iskolát egy év alatt úgy megútáltam, hogy azt szavakkal kinevezni elég nehéz. Már akkor sem szerettem, ha manipulálni akarják az embereket, az pedig kész agymosás volt, ami ott ment. Egy év után odahagytam, elmentem dolgozni, szőnyegeket árultam a BÁV egyik pesti üzletében. Közben mindig vissza-visszatért az öregember parancsa... Nem voltam valami nagyon templombajáró, vallását gyakorló ember, sokféle dologba beleártottam magamat, de mindig kerestem az igazságot. Ekkortájt már rendszeresen imádkoztam és egyszercsak egy téli estén megérlelődött bennem a döntés. Elmegyek teológiára, meglátjuk majd mi lesz belőle. Közben, öt évnyi udvarlás után, összeházasodtunk. Teológiát elvégezve kerültem ide hozzátok, immáron hét éve. Ismerhettek. Ahogy láthatjátok házaséletünk gyémántajándékait is, Budát, Kincsőt és a kis galibabát: Tordát. Időközben professzorom és családom unszolására elvégeztem a doktori iskolát, már csak a disszertációt kellene megírni... Áldás és békesség mindenkinek aki elolvasta és annak is aki nem. Mindenekfelett és mindeneken túl pedig: Áldassák az Örökkévaló neve hálaadásban és örömben!



Kirsch Attila Levente




 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Ősi és érett
  2014-05-24 09:05:17, szombat
 
  "Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert "fáradságos életükkel kiérdemelték", nem is abból a józan előrelátásból, hogy "egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre!", hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt! Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó teste, hanem hogy ki lakik benne!"

Müller Péter

Szép napot, szeretetet, tiszteletet Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 858
  • e Hét: 2330
  • e Hónap: 11513
  • e Év: 64221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.