|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-05-24 23:57:29, szombat
|
|
|
Rántott sajt tartárral és vadrizzsel
Hozzávalók:
A rántott sajthoz:
40 dkg trappista sajt (1 cm-es vastagságra szeletelve)
kevés tej
2 tojás sóval és borssal felverve
liszt
zsemlemorzsa
Vénusz olaj
A tartárhoz:
1 tojás sárgája
1 dl Vénusz olaj
mustár
bors
tejföl
citromlé
porcukor
só
A vadrizshez:
25 dkg vadrizs (3 dl-es bögre)
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kisebb apróra vágott vöröhagyma
6 dl forró víz
só
bors
Elkészítés:
A rizst az olajon átpirítjuk, beletesszük a vöröshagymát, majd felöntjük óvatosan a vízzel (a gőz miatt!). Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt kb. 50 perc alatt takarékon puhára pároljuk.
A tartárhoz folyamatos keveréssel a tojássárgájába először cseppenként, majd fokozatosan emelve a mennyiséget hozzáadagoljuk az olajat, majd tejföllel, borssal, mustárral, citromlével, porcukorral, ízesítjük.
A felszeletelt sajtot tejbe-lisztbe-tojásba-lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. (A tej azért kell, hogy jobban tapadjon a liszt.) Nem célszerű megfordítani, annyi olajban süssük, hogy felül is ellepje (a villát nem szúrjuk bele, hanem kiemeljük a megsült sajtot).
Megjegyzés:
A fűszerezéshez azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki másképp szereti ízesíteni.
Néha van úgy, hogy valami könnyebbre és húsmentesre vágyunk...
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-05-24 23:56:06, szombat
|
|
|
Waldorf-saláta camembert sajttal
Hozzávalók:
2 fej zellergumó
2 citrom leve
3 db savanykás alma
15 dkg dió
2 szál zellerlevél
12,5 dkg camembert sajt
1 fej saláta
A mártáshoz:
1 pohár tejföl
1 pohár kefir
5 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A zellereket meghámozzuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd meghintjük sóval, illetve lelocsoljuk citromlével. Az almákat meghámozva pici kockákra vágjuk, és erre is öntünk citromlevet.
A salátás tálat kibéleljük salátalevelekkel, és a mártásban elkevert alapanyagokat beleadagoljuk , felaprított zellerlevelet adunk hozzá,
összekeverjük.
A dióbelet durvára vágva, a camembert sajtot pedig felkockázva hozzákeverjük.
Tetejét dióbéllel díszítjük. Hűtőben több óráig érleljük.
Remek saláta, és előételnek is kitűnő.
Megjegyzés:
A receptet Tajti Kálmánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-05-24 23:53:24, szombat
|
|
|
Epres charlotte
Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta
25 dkg eper
3 tojássárgája
2,5 dl tej
6 dkg kristálycukor
1/2 tasak vaníliás cukor
1/2 kávéskanál keményítő
4 dl tejszín
0,5 dkg zselatin
Elkészítés:
A tojássárgákat, a keményítőt és a cukrokat kevés tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet forraljuk fel, majd állandóan
kevergetve öntsük a kikevert tojássárgákhoz, és ismét forraljuk fel.
Hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízbe áztassuk be, a tejszínt
pedig verjük habbá. A kihűlt tojásos krémet kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal keverjük el, majd a maradék habbal
keverjük készre. Ekkor tegyük bele a kockákra vágott epret is. A
tortakarika alját babapiskótával béleljük ki, öntsük rá a krémet, és
dermesszük meg. Az oldalát díszítsük babapiskótával, a tetejét eperrel.
Megjegyzés:
A receptet Csabai Rita küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-05-24 23:52:00, szombat
|
|
|
Pasifogó tepsis hús
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
köménymag
majoranna
szerecsendió
Elkészítés:
1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)
Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
Megjegyzés:
Ami nagyon jó benne, finom, mindig nagy sikere van, és nincs is vele sok munka. Egyszerűen elkészíthető, és nem lehet elrontani.
A receptet és a fotót Dolore küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-05-24 23:50:19, szombat
|
|
|
Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
Hozzávalók:
A leveshez:
2 fej fokhagyma
olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 db húsleveskocka
kakukkfű
őrölt bors
só
1 l víz
A sajtos-gombás krutonhoz:
kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)
só
őrölt bors
Elkészítés:
A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor már szépen megsült, kivesszük a félbevágott fokhagymafejeket az olajból, és késsel kiszedjük a gerezdeket a hajából.
Ezután egy edénybe tesszük, és villával kicsit összenyomkodjuk a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat öntünk rá, majd felhevítjük.
Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve világos zsemleszínűre pirítjuk. Végül felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.
A sajtos-gombás pirítóshoz a gombát ízlés szerint vékonyan felszeleteljük, majd egy kevés fokhagymás olívaolajon elkezdjük párolni. Közben ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Többszöri kevergetés mellett zsírjára sütjük, majd félretesszük.
A kiflit vékonyan felszeleteljük (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymásmellé helyezzük a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetünk. Előmelegített sütőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor már kezd a kifli széle világos színt kapni, kivesszük a sütőből. Tetejére ráhalmozzuk a megpárolt gombát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.
Tálaláskor a fokhagymaleves mellé kínáljuk a ropogós sajtos-gombás kiflit.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-05-24 11:59:05, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
548 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 559
- e Hét: 3364
- e Hónap: 11630
- e Év: 128283
|
|
|