Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjt, békés álmokat!
  2014-05-24 23:57:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rántott sajt tartárral és vadrizzsel
  2014-05-24 23:57:29, szombat
 
  Rántott sajt tartárral és vadrizzsel

Hozzávalók:

A rántott sajthoz:
40 dkg trappista sajt (1 cm-es vastagságra szeletelve)
kevés tej
2 tojás sóval és borssal felverve
liszt
zsemlemorzsa
Vénusz olaj
A tartárhoz:
1 tojás sárgája
1 dl Vénusz olaj
mustár
bors
tejföl
citromlé
porcukor

A vadrizshez:
25 dkg vadrizs (3 dl-es bögre)
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kisebb apróra vágott vöröhagyma
6 dl forró víz

bors

Elkészítés:

A rizst az olajon átpirítjuk, beletesszük a vöröshagymát, majd felöntjük óvatosan a vízzel (a gőz miatt!). Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt kb. 50 perc alatt takarékon puhára pároljuk.

A tartárhoz folyamatos keveréssel a tojássárgájába először cseppenként, majd fokozatosan emelve a mennyiséget hozzáadagoljuk az olajat, majd tejföllel, borssal, mustárral, citromlével, porcukorral, ízesítjük.

A felszeletelt sajtot tejbe-lisztbe-tojásba-lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. (A tej azért kell, hogy jobban tapadjon a liszt.) Nem célszerű megfordítani, annyi olajban süssük, hogy felül is ellepje (a villát nem szúrjuk bele, hanem kiemeljük a megsült sajtot).





Megjegyzés:

A fűszerezéshez azért nem írtam mennyiségeket, mert mindenki másképp szereti ízesíteni.

Néha van úgy, hogy valami könnyebbre és húsmentesre vágyunk...

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Waldorf-saláta camembert sajttal
  2014-05-24 23:56:06, szombat
 
  Waldorf-saláta camembert sajttal

Hozzávalók:

2 fej zellergumó
2 citrom leve
3 db savanykás alma
15 dkg dió
2 szál zellerlevél
12,5 dkg camembert sajt
1 fej saláta
A mártáshoz:
1 pohár tejföl
1 pohár kefir
5 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár

Elkészítés:

A zellereket meghámozzuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd meghintjük sóval, illetve lelocsoljuk citromlével. Az almákat meghámozva pici kockákra vágjuk, és erre is öntünk citromlevet.

A salátás tálat kibéleljük salátalevelekkel, és a mártásban elkevert alapanyagokat beleadagoljuk , felaprított zellerlevelet adunk hozzá,
összekeverjük.

A dióbelet durvára vágva, a camembert sajtot pedig felkockázva hozzákeverjük.

Tetejét dióbéllel díszítjük. Hűtőben több óráig érleljük.





Remek saláta, és előételnek is kitűnő.

Megjegyzés:

A receptet Tajti Kálmánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Epres charlotte
  2014-05-24 23:53:24, szombat
 
  Epres charlotte

Hozzávalók:

1 doboz babapiskóta
25 dkg eper
3 tojássárgája
2,5 dl tej
6 dkg kristálycukor
1/2 tasak vaníliás cukor
1/2 kávéskanál keményítő
4 dl tejszín
0,5 dkg zselatin

Elkészítés:

A tojássárgákat, a keményítőt és a cukrokat kevés tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet forraljuk fel, majd állandóan
kevergetve öntsük a kikevert tojássárgákhoz, és ismét forraljuk fel.
Hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés langyos vízbe áztassuk be, a tejszínt
pedig verjük habbá. A kihűlt tojásos krémet kevés habbal és a langyosra melegített zselatinnal keverjük el, majd a maradék habbal
keverjük készre. Ekkor tegyük bele a kockákra vágott epret is. A
tortakarika alját babapiskótával béleljük ki, öntsük rá a krémet, és
dermesszük meg. Az oldalát díszítsük babapiskótával, a tetejét eperrel.

Megjegyzés:

A receptet Csabai Rita küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pasifogó tepsis hús
  2014-05-24 23:52:00, szombat
 
  Pasifogó tepsis hús

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
majoranna
szerecsendió

Elkészítés:

1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.)

Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.





Megjegyzés:

Ami nagyon jó benne, finom, mindig nagy sikere van, és nincs is vele sok munka. Egyszerűen elkészíthető, és nem lehet elrontani.

A receptet és a fotót Dolore küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
  2014-05-24 23:50:19, szombat
 
  Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal

Hozzávalók:

A leveshez:
2 fej fokhagyma
olívaolaj
1 evőkanál liszt
2 db húsleveskocka
kakukkfű
őrölt bors

1 l víz
A sajtos-gombás krutonhoz:
kifli (lehetőleg nagy)
gomba
sajt
olívaolaj (fokhagymás ízesítéssel)

őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amikor már szépen megsült, kivesszük a félbevágott fokhagymafejeket az olajból, és késsel kiszedjük a gerezdeket a hajából.

Ezután egy edénybe tesszük, és villával kicsit összenyomkodjuk a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat öntünk rá, majd felhevítjük.
Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve világos zsemleszínűre pirítjuk. Végül felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.

A sajtos-gombás pirítóshoz a gombát ízlés szerint vékonyan felszeleteljük, majd egy kevés fokhagymás olívaolajon elkezdjük párolni. Közben ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Többszöri kevergetés mellett zsírjára sütjük, majd félretesszük.

A kiflit vékonyan felszeleteljük (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymásmellé helyezzük a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetünk. Előmelegített sütőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor már kezd a kifli széle világos színt kapni, kivesszük a sütőből. Tetejére ráhalmozzuk a megpárolt gombát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.





Tálaláskor a fokhagymaleves mellé kínáljuk a ropogós sajtos-gombás kiflit.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-05-24 11:59:05, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 3364
  • e Hónap: 11630
  • e Év: 128283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.