Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Bécs - Közgyűlés
  2014-05-25 05:14:32, vasárnap
 
  Néhány mondat után elszállt minden. Kár. Meg az elektronikus terrorért is kár, amit ezen a lapon produkálnak nekünk-ellenünk. Nem az állandó gratuláció, hogy aztán lépre menve kifosszanak (telefon), s nem is a játékra való rábeszélés. Hanem az, hogy egyszerűen elszállnak az anyagok.
Gondolta, visszatérek a papír alapú naplóhoz. (De hülye mondat.) Amit meg akarok őrizni, azt úgyis ki kell nyomtatni.
Szóval tegnap Bécs, egy óra út, parkolás, s közgyűlés. Sok ismerős az ország (Ausztria) minden tájáról.
Ernő "beszámolója". Támadó, vádaskodó, de igaz Kár, hogy nem szelídebben szól, ámbár, ha az ember "életére" törnek ... Karácsony Miklós durva reakció adja meg az alaphangot, ő Deákot sehova nem fogja megszavazni. Aztán egy Márk nevű gyermek pattogása (mindenhez mindig hozzászólni...) Majd néhány öreg szelídebb hangja.
Beszámolók, pénzügye, iskola. Az ember előtt kirajzolódik egy szervezett, jól működő egyesületi világ, amelyik nem tud az új kihívásokkal mit kezdeni. Szeretne változtatni, de nincsenek "fontolva haladó" utódok. Néhány anarchista igen.
A Bécsi Napló a próbakő. Bebizonyítani, hogy nem kell. Persze mindenki az ellenkezőjét mondja. Végül kiderül, hogy a lap minimum nullszaldós. Világos, Deák Ernő az akadály. Tehát nem is a lap. Egyértelmű, hogy egy csoport Ernő félreállításán dolgozott.
Én magamtól fölállnék.
Nos, vitathatatlan, hogy az elmúlt ötven év ausztriai magyar lét szervezetté válása az ő nevéhez köthető. Vitathatatlan, hogy erkölcsiségében támadhatatlan. Miféle hálózat élt s él, hogy ezt a szervezeti létet lehúzza a kirándulgató, tulipános lét szintjére. Vitathatatlan, hogy ezek a módszerek nem tisztességesek. Úgy tűnik, Ernő megbecsülésének, értékelésének, értéke elismerésének ő az akadálya. Létezése.
Olyan ismerős ez.
Hozzászóltam. Ernő ugyan pénteken kért is erre, de nem volt szándékom. Három dolgot mondtam. Gazdasági vállalkozásnak tekinteni a Naplót nem szabad. Kisebbségi létből üzleti vállalkozást nemzeti elkötelezettséggel, értékközpontúan nem lehet működtetni. Másodszor kiemeltem, hogy a lap révén is van rangja az egyesületnek. Ismert a nagyvilágban, a magyar glóbuszon, s ez tényezővé teszi az egyesületet. S harmadsorban röviden szóltam arról, hogy az ellenségek, a szervezetet kívülről szétbontani akaró kerekasztal féle csoportosulások annak az osztrák hatalomnak tesznek szolgálatot, amelyik titokban a kisebbségek asszimilációjában érdekelt. Nem kell semmit tenni, közömbösítik egymás a magyarok. Ezért ad nekik támogatást. Korábban fizetett ügynökök voltak, s jártak a nagykövetségre zsoldért. Ma sem különbek. Ma is zsoldban állnak.
Meglepően nagy tapsot kaptam, s helyeslő bekiabálást
Egy órakor el kellett jönnöm, magát a vezetőségválasztást nem vártam meg. Nagy meglepetés nem érhet, Ernő lemondott. A Napló sorsáról pedig az új vezetőségnek kell döntenie.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 183 db bejegyzés
Összes: 3563 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 11654
  • e Év: 56627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.